Γιατί αυτοί οι νέοι ρωσικοί πύραυλοι αλλάζουν τα παγκόσμια δεδομένα ;

Σε απάντηση στην απόφαση των Ηνωμένων Πολιτειών να πραγματοποιήσουν επιθέσεις με βαλλιστικούς πυραύλους από την Ουκρανία προς τη Ρωσία, ο μεγάλος μάγος και πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαντιμίρ Πούτιν έβγαλε ένα κουνέλι από το καπέλο του.

 

Χθες, και οι έξι ανεξάρτητες κεφαλές ενός νέου βαλλιστικού πυραύλου μέσου βεληνεκούς έπληξαν το εργοστάσιο πυραύλων Yuzhmash στο Ντνίπρο της Ουκρανίας.

Μέχρι τώρα, ο νέος πύραυλος και το προφίλ αποστολής του ήταν άγνωστα. Αυτή είναι μια ξεκάθαρη απάντηση στις δεκαετείς προσπάθειες των Ηνωμένων Πολιτειών να εδραιώσουν την υπεροχή έναντι της Ρωσίας, ιδιαίτερα στην Ευρώπη.

Οι πύραυλοι μπορούν να  ταξινομηθούν με βάση το βεληνεκές  που μπορούν να επιτύχουν:

  1. Οι βαλλιστικοί πύραυλοι μικρού βεληνεκούς (SRBM) έχουν σχεδιαστεί για να στοχεύουν εχθρικές δυνάμεις σε ακτίνα περίπου 1.000 χιλιομέτρων. Συνήθως χρησιμοποιούνται σε τακτικά σενάρια, επιτρέπουν την ταχεία απάντηση σε περιφερειακές απειλές.
  2. Οι βαλλιστικοί πύραυλοι μεσαίου βεληνεκούς (MRBM) επεκτείνουν το επιχειρησιακό βεληνεκές σε περίπου 3.500 χιλιόμετρα. Αυτά τα συστήματα ενισχύουν τις αποτρεπτικές ικανότητες μιας χώρας καθιστώντας δυνατή την επίθεση σε πιο απομακρυσμένους στόχους χωρίς την προσφυγή σε διηπειρωτικά συστήματα.
  3. Οι διηπειρωτικοί βαλλιστικοί πύραυλοι (ICBMs) αντιπροσωπεύουν την κατηγορία μεγαλύτερης εμβέλειας, με ικανότητες που ξεπερνούν τα 5.500 χιλιόμετρα. Αυτοί οι πύραυλοι χρησιμεύουν ως στρατηγικός αποτρεπτικός παράγοντας, ικανός να μεταφέρει ωφέλιμο φορτίο από τη μια ήπειρο στην άλλη και να επηρεάσει σημαντικά τη δυναμική της παγκόσμιας ασφάλειας.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Ρωσία και η Κίνα έχουν αναπτύξει και τους τρεις τύπους όπλων. Στα τέλη της δεκαετίας του 1980, με πρωτοβουλία του σοβιετικού ηγέτη Mikhail Grobaschev, οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Σοβιετική Ένωση υπέγραψαν τη  Συνθήκη για τις πυρηνικές δυνάμεις μέσου βεληνεκούς (INF Treaty) :

Η Συνθήκη INF απαγορεύει και στις δύο χώρες όλους τους εκτοξευόμενους βαλλιστικούς πυραύλους, τους πυραύλους κρουζ και τους εκτοξευτές πυρηνικών και συμβατικών πυραύλων με βεληνεκές μεταξύ 500 και 1000 χιλιομέτρων (μικρού και μεσαίου) και μεταξύ 1000 και 5500 χιλιομέτρων (μέσου βεληνεκούς). Η συνθήκη δεν ίσχυε για πυραύλους που εκτοξεύονταν από αέρος ή θάλασσα. Μέχρι τον Μάιο του 1991, οι χώρες είχαν εξαλείψει 2.692 πυραύλους, που ακολουθήθηκαν από δέκα χρόνια επιτόπιων επιθεωρήσεων επαλήθευσης .

Ενώ η ανάπτυξη πυραύλων συγκεκριμένου βεληνεκούς ήταν απαγορευμένη, η ανάπτυξη πυραύλων συνεχίστηκε. Γύρω στο 2008, η Ρωσική Ομοσπονδία χρησιμοποίησε τη βασική σχεδίαση του  διηπειρωτικού πυραύλου RS-24 (Yars)  για να αναπτύξει μια πιο ευέλικτη έκδοση με ελαφρύτερο ωφέλιμο φορτίο. Το αποτέλεσμα ήταν ο  πιο εύκολος στη χρήση πύραυλος RS-26 . Αν και ήταν σε θέση να επιτύχει το απαραίτητο βεληνεκές για να χαρακτηριστεί ως διηπειρωτικός πύραυλος, το ωφέλιμο φορτίο του ήταν πολύ χαμηλό για να είναι πραγματικά αποτελεσματικό.

Στις αρχές του 2018, η Ρωσική Ομοσπονδία αποφάσισε να σταματήσει κάθε ανάπτυξη του RS-26 και επένδυσε τα χρήματά της στο πιο πολλά υποσχόμενο υπερηχητικό όχημα ολίσθησης Avanguard.

Λίγους μήνες αφότου η Ρωσία πήρε την απόφαση να σταματήσει την ανάπτυξη του RS-24, οι Ηνωμένες Πολιτείες  αποχώρησαν από τη Συνθήκη INF . Αν και οι Ηνωμένες Πολιτείες ισχυρίστηκαν ότι ορισμένες εξελίξεις πυραύλων κρουζ στη Ρωσία συνιστούσαν παραβίαση της συνθήκης, ο πραγματικός λόγος για την απόσυρση βρισκόταν αλλού:

« Η ανάγκη των Ηνωμένων Πολιτειών να αντιμετωπίσουν την κινεζική ανάπτυξη όπλων στον Ειρηνικό, ιδιαίτερα στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας, είναι ένας άλλος λόγος για την απόσυρσή τους, καθώς η Κίνα δεν έχει υπογράψει τη συνθήκη. “Αξιωματούχοι των ΗΠΑ που χρονολογούνται από την προεδρία του Μπαράκ Ομπάμα το έχουν σημειώσει αυτό .”

Ωστόσο, η αποχώρηση των ΗΠΑ από το INF ευθυγραμμίστηκε με την απόσυρση των ΗΠΑ το 2002 από τη Συνθήκη κατά των βαλλιστικών πυραύλων, η οποία περιόριζε την αντιπυραυλική άμυνα. Λίγο αργότερα, οι Ηνωμένες Πολιτείες ανακοίνωσαν την κατασκευή «αντιπυραυλικών εγκαταστάσεων» στην Ανατολική Ευρώπη. Αυτές οι εγκαταστάσεις μπορούν εύκολα να επαναχρησιμοποιηθούν για την εκτόξευση επιθετικών πυραύλων κρουζ προς τη Ρωσία.

Τον Ιούλιο του 2024, το ΝΑΤΟ ανακοίνωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα αναπτύξουν πυραύλους μέσου βεληνεκούς στη Γερμανία από το 2026   .

Αυτό θα αναδημιουργούσε την επικίνδυνη κατάσταση που γνώρισε η Ευρώπη πριν από τη θέσπιση της Συνθήκης INF. Ένας πυρηνικός πόλεμος στην Ευρώπη, χωρίς τη συμμετοχή των ηπειρωτικών Ηνωμένων Πολιτειών, θα γινόταν ξανά δυνατός.

Η Ρωσία έπρεπε επιτέλους να απαντήσει σε αυτή την απειλή. Λίγες εβδομάδες μετά την ανακοίνωση του ΝΑΤΟ, ο Βλαντιμίρ Πούτιν  απάντησε σε αυτά τα σχέδια:

« Η αμερικανική κυβέρνηση και η γερμανική κυβέρνηση έχουν κάνει μια αξιοσημείωτη δήλωση σχετικά με τα σχέδιά τους να αναπτύξουν αμερικανικά συστήματα πυραύλων ακριβείας μεγάλου βεληνεκούς στη Γερμανία το 2026.

Οι πύραυλοι θα μπορούσαν να φτάσουν σε βεληνεκές μεγάλων ρωσικών κρατικών και στρατιωτικών εγκαταστάσεων, διοικητικών και βιομηχανικών κέντρων και αμυντικών υποδομών. Ο χρόνος πτήσης αυτών των πυραύλων, που ενδέχεται στο μέλλον να είναι εξοπλισμένοι με πυρηνικές κεφαλές, σε στόχους που βρίσκονται στο έδαφός μας θα είναι περίπου δέκα λεπτά.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν ήδη πραγματοποιήσει ασκήσεις για την ανάπτυξη πυραυλικών συστημάτων Typhoon από το έδαφός τους στη Δανία και τις Φιλιππίνες.  Αυτή η κατάσταση θυμίζει τα γεγονότα του Ψυχρού Πολέμου που συνδέονται με την ανάπτυξη αμερικανικών πυραύλων μεσαίου βεληνεκούς Pershing στην Ευρώπη.

Εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες εφαρμόσουν αυτά τα σχέδια, θα θεωρούμε τους εαυτούς μας απαλλαγμένους από το μονομερές μορατόριουμ για την ανάπτυξη όπλων κρούσης μεσαίου και μικρού βεληνεκούς, συμπεριλαμβανομένης της αύξησης των δυνατοτήτων των παράκτιων στρατευμάτων του Ναυτικού μας.

Σήμερα, η ανάπτυξη αυτών των συστημάτων στη Ρωσία έχει σχεδόν ολοκληρωθεί. Θα λάβουμε κατοπτρικά βήματα για την ανάπτυξή τους, λαμβάνοντας υπόψη τις ενέργειες των Ηνωμένων Πολιτειών, των δορυφόρων τους στην Ευρώπη και σε άλλες περιοχές του κόσμου ». 

Η χθεσινή επίθεση στο συγκρότημα Yuzhmash στο Dnepropetrovsk ( βίντεο ) ήταν η πρώτη επίδειξη της νέας ρωσικής ικανότητας.

Οι νέοι πύραυλοι, με το όνομα Oreshnik (hazel), είναι μια παραλλαγή του RS-26 με μικρότερο βεληνεκές και ωφέλιμο φορτίο έξι (αντί των προηγούμενων τεσσάρων) πολλαπλών ανεξάρτητων οχημάτων επανεισόδου στόχων (MIRV). Κάθε όχημα επανεισόδου μπορεί να μεταφέρει έξι υποπυρομαχικά. Το ωφέλιμο φορτίο μπορεί να είναι αδρανές, καταστρέφοντας τον στόχο από τη διατμητική ισχύ της κινητικής, υψηλής εκρηκτικής ή πυρηνικής του ενέργειας.

Το βλήμα χρησιμοποιεί στερεό καύσιμο και είναι οδικό κινητό. Μπορεί να εκτοξευθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα από καμουφλαρισμένες θέσεις.

Εκτοξευόμενος από τη Ρωσία, ο πύραυλος μπορεί να φτάσει σε οποιοδήποτε στόχο στην Ευρώπη σε λιγότερο από 20 λεπτά. Με την επανείσοδο στην ατμόσφαιρα, οι κεφαλές του πυραύλου φτάνουν σε υπερηχητικές ταχύτητες από 3 έως 4 χιλιόμετρα το δευτερόλεπτο. Κανένα σύστημα αεράμυνας στον κόσμο δεν μπορεί να τους σταματήσει.

Η εκπληκτική και επιτυχημένη επίδειξη μιας τέτοιας τεράστιας ικανότητας είναι μια κλήση αφύπνισης για τους Ευρωπαίους στρατηγούς.

Νανουρισμένοι από τη νεοσυντηρητική ρητορική σχετικά με τη δυτική υπεροχή και την υποτιθέμενη ανικανότητα της Ρωσίας, οι Ευρωπαίοι ήταν πρόθυμοι να συνδέσουν τη μοίρα τους με έναν πόλεμο αντιπροσώπων εναντίον της Ρωσίας. Έχοντας ηττηθεί στον αγώνα για τις ανέσεις της περιοχής του Ντονμπάς, πίεσαν να επεκτείνουν την εμβέλεια των όπλων τους  στη Ρωσία.

Τα αποτελέσματα είναι τώρα εδώ. Η Ευρώπη είναι ανυπεράσπιστη απέναντι στα νέα ρωσικά όπλα που μπορούν να φτάσουν σε όλα τα πολιτικά και βιομηχανικά κέντρα της Ευρώπης με καταστροφική ισχύ και με ειδοποίηση μόνο λίγων λεπτών.

Ευτυχώς, υπάρχει ακόμη χρόνος για αλλαγή πορείας.

Ανακοινώνοντας αυτές τις νέες δυνατότητες, ο Ρώσος πρόεδρος  πρότεινε επίσης  ( βίντεο ) να περιοριστεί η ανάπτυξή τους:

« Αναπτύσσουμε πυραύλους μέσου βεληνεκούς και μικρού βεληνεκούς ως απάντηση στα σχέδια των ΗΠΑ να παράγουν και να αναπτύξουν πυραύλους μέσου βεληνεκούς και μικρότερου βεληνεκούς στην Ευρώπη και την περιοχή Ασίας-Ειρηνικού.  Πιστεύουμε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες έκαναν λάθος καταστρέφοντας μονομερώς τη Συνθήκη INF το 2019 με ένα τραβηγμένο πρόσχημα.  Σήμερα, οι Ηνωμένες Πολιτείες όχι μόνο παράγουν τέτοιο εξοπλισμό, αλλά, όπως μπορούμε να δούμε, έχουν αναπτύξει τρόπους για να αναπτύξουν τα προηγμένα πυραυλικά τους συστήματα σε διάφορες περιοχές του κόσμου, συμπεριλαμβανομένης της Ευρώπης, κατά τη διάρκεια ασκήσεων εκπαίδευσης για τα στρατεύματά τους. Επιπλέον, κατά τη διάρκεια αυτών των ασκήσεων εξασκούνται στη χρήση τους.

Υπενθυμίζουμε ότι η Ρωσία έχει δεσμευτεί εθελοντικά και μονομερώς να μην αναπτύξει πυραύλους μέσου βεληνεκούς και μικρού βεληνεκούς έως ότου εμφανιστούν αμερικανικά όπλα αυτού του τύπου σε οποιαδήποτε περιοχή του κόσμου.

Επαναλαμβάνω ότι πραγματοποιούμε δοκιμές μάχης του πυραυλικού συστήματος Oreshnik  ως απάντηση  στις επιθετικές ενέργειες του ΝΑΤΟ κατά της Ρωσίας.  Η απόφασή μας σχετικά με τη συνέχιση της ανάπτυξης πυραύλων μέσου και μικρότερου βεληνεκούς θα εξαρτηθεί από τις ενέργειες των Ηνωμένων Πολιτειών και των δορυφόρων τους ».

Εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι Ευρωπαίοι λακέι τους διαπράξουν περαιτέρω αδικήματα κατά της Ρωσίας, θα πραγματοποιήσουμε περαιτέρω «δοκιμές» του Oreshnik, σε πραγματικές συνθήκες και πιθανώς στοχεύοντας στόχους πέρα από την Ουκρανία:

« Θα καθορίσουμε τους στόχους για περαιτέρω δοκιμή των προηγμένων πυραυλικών μας συστημάτων με βάση τις απειλές για την ασφάλεια της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Θεωρούμε τους εαυτούς μας εξουσιοδοτημένους να χρησιμοποιήσουμε τα όπλα μας εναντίον των στρατιωτικών εγκαταστάσεων χωρών που επιτρέπουν τη χρήση των όπλων τους εναντίον των εγκαταστάσεων μας και σε περίπτωση κλιμάκωσης επιθετικών ενεργειών, θα απαντήσουμε αποφασιστικά και με καθρέφτη.  Συνιστώ στις κυρίαρχες ελίτ των χωρών που σχεδιάζουν να χρησιμοποιήσουν τα στρατιωτικά τους σώματα εναντίον της Ρωσίας να εξετάσουν σοβαρά αυτήν την πρόταση ».

Ας ελπίσουμε ότι θα το κάνουν.

από το  Moon of Alabama

από τον Francis Goumain

Έτσι, η Ρωσία μόλις εκτόξευσε έναν πυρηνικό πύραυλο με κενό και σαν πραγματικός πυρηνικός πύραυλος, είχε πολλές κεφαλές όπως φαίνεται σε αυτή τη φωτογραφία.

Όλες οι κεφαλές του βαλλιστικού πυραύλου μέσου βεληνεκούς Oreshnik έφτασαν στις εγκαταστάσεις του στρατιωτικού-βιομηχανικού συγκροτήματος της Ουκρανίας στο Dnipro (πρώην Dnepropetrovsk). Ο στόχος εκτόξευσης επιτεύχθηκε, δήλωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Στις 21 Νοεμβρίου 2024, ως απάντηση στη χρήση αμερικανικών και βρετανικών όπλων μεγάλου βεληνεκούς σε στόχους στο έδαφος της Ρωσικής Ομοσπονδίας, οι Ένοπλες Δυνάμεις εξαπέλυσαν συνδυασμένο χτύπημα σε μία από τις εγκαταστάσεις του στρατιωτικού συγκροτήματος – βιομήχανος της Ουκρανίας στο Dnepropetrovsk. Για πρώτη φορά σε συνθήκες μάχης, ένας βαλλιστικός πύραυλος μεσαίου βεληνεκούς σε μη πυρηνικό υπερηχητικό εξοπλισμό “Oreshnik” χρησιμοποιήθηκε με επιτυχία σε ένα χτύπημα. Ο στόχος εκτόξευσης έχει επιτευχθεί. Όλες οι κεφαλές πέτυχαν τον στόχο καταστροφής », ανέφερε το ρωσικό στρατιωτικό τμήμα.

*

Τα ρωσικά στρατεύματα απελευθέρωσαν τη Novodmitrovka στη ΛΔΔ

Ο ρωσικός στρατός ανέλαβε τον έλεγχο πέντε τοποθεσιών στη ΛΔΔ κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, συμπεριλαμβανομένου του χωριού Novodmitrovka, δήλωσε το υπουργείο Άμυνας.

« Μονάδες της Κεντρικής Ομάδας Στρατευμάτων συνέχισαν να προελαύνουν βαθιά στην άμυνα του εχθρού και απελευθέρωσαν τους οικισμούς Leninskoye, Novoalekseevka, Novoselidovka, Ilyinka και Novodmitrovka στη Λαϊκή Δημοκρατία του Ντόνετσκ », ανέφερε το Υπουργείο Άμυνας.

Επιπλέον, οι μαχητές του Κέντρου νίκησαν τον αριθμό και τον εξοπλισμό μιας ταξιαρχίας αρμάτων μάχης, τεσσάρων μηχανοκίνητων ταξιαρχιών, μιας ταξιαρχίας πεζικού, τριών ταξιαρχιών φρουράς παιγνίων των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, δύο ταξιαρχιών ναυτικού, τριών ταξιαρχιών εδαφικής άμυνας και δύο ταξιαρχιών Εθνοφρουράς . Κατάφερε επίσης να αποκρούσει 68 αντεπιθέσεις.

 

 

πηγή: RIA Novosti

από το RT France

Η εκτόξευση ενός ρωσικού υπερηχητικού πυραύλου «Orechnik» στην Ουκρανία στις 21 Νοεμβρίου κατέπληξε τον γαλλικό Τύπο, ο οποίος αναρωτιέται για τις συνέπειες της χρήσης μιας τέτοιας συσκευής και αντιπαραβάλλει τις εκδόσεις από την Ουάσιγκτον και τη Μόσχα.

Με την εκτόξευση ενός νέου υπερηχητικού βαλλιστικού πυραύλου μεσαίου βεληνεκούς που ονομάζεται «Orechnik», η Ρωσία θα έχει προκαλέσει τη ροή πολλής μελάνης. Μερικοί δημοσιογράφοι εγείρουν πολλαπλές υποθέσεις σχετικά με αυτό το νέο όπλο στα κοινωνικά δίκτυα όταν οι εφημερίδες ανησυχούν για μια «κλιμάκωση» της σύγκρουσης. Ενώ οι πολιτικές αντιδράσεις ήταν σχεδόν ανύπαρκτες, ο Τύπος μίλησε πολύ για αυτό το γεγονός.

« Ο Πούτιν έδωσε μια ομιλία απόψε σχετικά με τα στρατιωτικά του σχέδια. Μάθαμε για την ύπαρξη ενός νέου ρωσικού πυραύλου μεσαίου βεληνεκούς: του «Orechnik», που έπληξε το Ντνίπρο κατά τη διάρκεια της νύχτας .

Ο πολύ αντι-Ρώσος δημοσιογράφος Cyrille Amoursky εξέτασε τις στρατιωτικές ειδήσεις της ρωσο-ουκρανικής σύγκρουσης, λέγοντας ότι κατέληξε σε διαφορετικές « θέσεις » σχετικά με τη χρήση αυτού του όπλου.

Στη συνέχεια, ο δημοσιογράφος από το κανάλι LCI απαριθμεί δηλώσεις μετά από αυτό το πλάνο και καταλήγει βεβαιώνοντας ότι « η Ρωσία επιδιώκει για άλλη μια φορά κλιμάκωση » και απαιτώντας: « η βοήθεια προς την Ουκρανία πρέπει να αυξηθεί σε κρεσέντο ».

Ωστόσο, η πολεμική ομιλία του δημοσιογράφου στα κοινωνικά δίκτυα δεν αντικατοπτρίζει όλα όσα έχουν διαβαστεί στον γαλλικό Τύπο, που συνδυάζουν έκπληξη και απορία για τον πυροβολισμό της 21ης Νοεμβρίου.

Ουκρανικό λάθος, προειδοποίηση και «έκπληξη για τους Δυτικούς»

Η κεντροδεξιά εφημερίδα Le Figaro ζυγίζει τη ρωσική και την αμερικανική εκδοχή: « Η Μόσχα μιλά για έναν νέο ρωσικό «πύραυλο μεσαίου βεληνεκούς», ενώ η Ουάσιγκτον τον περιγράφει ως «μέσου βεληνεκούς ». Η εφημερίδα ωστόσο υποβαθμίζει το δράμα επιβεβαιώνοντας ότι “η προοπτική μιας ρωσικής διηπειρωτικής πυραυλικής επίθεσης κατά της Ουκρανίας υποχωρεί, λίγο ” αναφερόμενη στο γεγονός ότι πρόκειται για πύραυλο μεσαίου βεληνεκούς και όχι διηπειρωτικό ” σε αντίθεση με τους αρχικούς ισχυρισμούς της Ukrainian Air Δύναμη . Στη συνέχεια, η εφημερίδα εξετάζει τα τεχνικά χαρακτηριστικά του πυραύλου Orechnik.

Η εφημερίδα Le Monde , που μάλλον χαρακτηρίζεται ως κεντροαριστερά, βλέπει σε αυτό το πλάνο « μια προειδοποίηση από τον Βλαντιμίρ Πούτιν προς τους Δυτικούς » και επιβεβαιώνει ότι « η Μόσχα δεν είχε, επίσημα, μέχρι τώρα αυτό το είδος όπλου στο οπλοστάσιό της » προκαλώντας επιπλέον « την πρώτη στην ιστορία της στρατιωτικής πυρηνικής ενέργειας “για την εκτόξευση αυτού του πυραύλου ” σχεδιασμένος κατ’ αρχήν αποκλειστικά για τη μεταφορά πυρηνικής κεφαλής ” και προκαλεί ” μια έκπληξη για τους Δυτικούς “. Όσο για τη φιλελεύθερη εφημερίδα L’Opinion , έμενε να αναφέρει τις δηλώσεις του Βλαντιμίρ Πούτιν και να επιμένει στην προειδοποίηση του Ρώσου προέδρου: « Ήμασταν πάντα έτοιμοι, και εξακολουθούμε να είμαστε, να επιλύσουμε όλα τα προβλήματα με ειρηνικά μέσα (…) αν κάποιος εξακολουθεί να αμφιβάλλει είναι άχρηστο. Πάντα θα υπάρχει απάντηση ».

Από την πλευρά της, η κομμουνιστική εφημερίδα L’Humanité εμμένει σε πραγματικά στοιχεία, παραπέμποντας στην « φιλοπόλεμη γραμμή » της βρετανικής κυβέρνησης αλλά και ότι « η Γαλλία δεν μένει έξω ». Εξακολουθεί να βρίσκεται στα αριστερά, αλλά στην ατλαντική πλευρά, η εφημερίδα Libération πανικοβάλλεται.

Όσον αφορά τα πολιτικά πρόσωπα , σχεδόν κανένας εκλεγμένος αξιωματούχος ή αρχηγός κόμματος δεν μίλησε με εξαίρεση τον κυρίαρχο Φρανσουά Ασελινώ του UPR που δήλωσε ότι « κανένα αντιπυραυλικό σύστημα δεν μπορεί να το αναχαιτίσει ».

πηγή: RT France

GREAT VOULGAROKTONOS .BLOGSPOT.COM. EVANGELOS F. GIANNOPOULOS OFFICIAL WEBSITE.

Έρευνα-επιμέλεια Άγγελος-Ευάγγελος Γιαννόπουλος Γεωστρατηγικός αναλυτής και αρχισυντάκτης του Mytilenepress. Contact : [email protected]6945294197. Πάγια προσωπική μου αρχή είναι ότι όλα τα έθνη έχουν το δικαίωμα να έχουν τις δικές τους πολιτικές-οικονομικές, θρησκευτικές και γεωπολιτικές πεποιθήσεις, με την προύπόθεση να μην τις επιβάλουν με πλάγιους τρόπους είτε δια της βίας σε λαούς και ανθρώπους που δεν συμφωνούν. Αναφέρομαι πάντοτε στους Φοίνικες που από μονοθεϊστές της Παλαιάς Διαθήκης έγιναν ένθερμοι υποστηρικτές του Διονυσιακού πολιτισμού.