Ο Βλαντιμίρ Πούτιν δεν κάνει κενές απειλές
Πριν από λίγους μήνες διέρρευσε τηλεφώνημα υψηλόβαθμων Γερμανών αξιωματικών. Συζητούσαν την πιθανή ανάπτυξη ενός γερμανικού πυραύλου κρουζ Taurus στην Ουκρανία για χρήση εναντίον ρωσικών στόχων.
Έρευνα-επιμέλεια Άγγελος-Ευάγγελος Φ. Γιαννόπουλος γεωστρατηγικός-γεωπολιτικός αναλυτής και αρχισυντάκτης του Mytilenepress. Contact : survivorellas@gmail-6945294197
Μυτιλήνη (Mytilenepress) : Το ηλεκτρονικό περιοδικό Mytilenepress θα κλείσει οριστικά μέσα στο Φθινόπωρο του 2024.
Σε αυτή τη διαρροή έγινε σαφές ότι η ανάπτυξη, η κατάδειξη και η πυροδότηση ενός τέτοιου όπλου δεν μπορούν να γίνουν χωρίς τη συμμετοχή προσωπικού από τη χώρα που δώρισε το όπλο. Αυτό ισχύει για τους αμερικανικούς πυραύλους ATAMCS, τους γαλλικούς και βρετανικούς πυραύλους SCALP/Storm Shadow , όπως ακριβώς θα ίσχυε για τον γερμανικό πύραυλο κρουζ Taurus :
Ο Γκέρχαρτς, [διοικητής της Luftwaffe] και οι υφισταμένοι του συζήτησαν για τη διάρκεια της εκπαίδευσης και της υποστήριξης που θα έπρεπε να παράσχει η Γερμανία εάν οι πύραυλοι Taurus αποστέλλονταν στην Ουκρανία και εάν αυτό θα περιελάμβανε πληροφορίες για τη στόχευση και τον προγραμματισμό. (…) Ο Gerhartz δήλωσε:
«Όταν πρόκειται για τον προγραμματισμό της αποστολής, για παράδειγμα, ξέρω πώς το κάνουν οι Βρετανοί, το κάνουν εξ ολοκλήρου σε έναν αντιδραστικό τρόπο [δηλαδή με την υποστήριξη ανθρώπων που δεν έχουν αναπτυχθεί προς τα εμπρός]. Έχουν και λίγους στο έδαφος, αυτό κάνουν, όχι οι Γάλλοι. Έτσι ελέγχουν και τους Ουκρανούς κατά τη φόρτωση των SCALP, γιατί το Storm Shadow και το SCALP μοιάζουν σχετικά από καθαρά τεχνική άποψη. Μου είπαν ήδη ότι, ναι, για όνομα του Θεού, θα κοιτούσαν και πάνω από τους ώμους των Ουκρανών κατά τη φόρτωση του Ταύρου .
Οι Ηνωμένες Πολιτείες συζητούν επί του παρόντος ( αρχειοθετημένο ) τη δυνατότητα να επιτραπεί στην Ουκρανία να χρησιμοποιεί όπλα μεγάλου βεληνεκούς εναντίον στόχων στη Ρωσία, δηλαδή πέρα από στόχους που βρίσκονται στο ουκρανικό έδαφος και στο παρελθόν στην Ουκρανία.
Αυτό θα ήταν μια ποιοτική μετατροπή του πολέμου στην Ουκρανία σε πόλεμο του ΝΑΤΟ εναντίον της Ρωσίας.
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν το είπε ξεκάθαρα και κατηγορηματικά.
Απάντηση σε ερώτηση μέσων ενημέρωσης , 12 Σεπτεμβρίου 2024
Ερώτηση: Τις τελευταίες ημέρες ακούσαμε δηλώσεις σε πολύ υψηλά επίπεδα στο Ηνωμένο Βασίλειο και τις ΗΠΑ ότι θα επιτραπεί στο καθεστώς του Κιέβου να χτυπήσει στόχους βαθιά μέσα στη Ρωσία χρησιμοποιώντας δυτικά όπλα μεγάλης εμβέλειας. Προφανώς αυτή η απόφαση είτε πρόκειται να ληφθεί είτε έχει ήδη ληφθεί, από ό,τι μπορούμε να δούμε. Είναι αρκετά εξαιρετικό. Μπορείτε να μας πείτε τι είναι;
Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν: …Ο ουκρανικός στρατός δεν είναι ικανός να χρησιμοποιήσει προηγμένα συστήματα μεγάλης εμβέλειας υψηλής ακρίβειας που παρέχονται από τη Δύση. Δεν μπορεί να το κάνει. Είναι αδύνατο να χρησιμοποιηθούν αυτά τα όπλα χωρίς να έχουμε στοιχεία πληροφοριών από δορυφόρους, τα οποία η Ουκρανία δεν διαθέτει. Αυτό μπορεί να γίνει μόνο χρησιμοποιώντας δορυφόρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή αμερικανικούς δορυφόρους – γενικά, δορυφόρους του ΝΑΤΟ. Αυτό είναι για το πρώτο σημείο.
Το δεύτερο σημείο –ίσως το πιο σημαντικό, πράγματι το ουσιαστικό σημείο– είναι ότι μόνο το στρατιωτικό προσωπικό του ΝΑΤΟ μπορεί να αναθέσει πτητικές αποστολές σε αυτά τα πυραυλικά συστήματα. Ο ουκρανικός στρατός δεν μπορεί να το κάνει αυτό.
Επομένως, το ερώτημα δεν είναι αν θα επιτρέψουμε στο ουκρανικό καθεστώς να χτυπήσει τη Ρωσία με αυτά τα όπλα ή όχι. Είναι ζήτημα να αποφασιστεί εάν οι χώρες του ΝΑΤΟ θα εμπλακούν άμεσα στη στρατιωτική σύγκρουση ή όχι.
Εάν ληφθεί αυτή η απόφαση, δεν θα σημαίνει τίποτα άλλο από την άμεση εμπλοκή – θα σημαίνει ότι οι χώρες του ΝΑΤΟ, οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι ευρωπαϊκές χώρες είναι συμβαλλόμενα μέρη στον πόλεμο στην Ουκρανία. Αυτό θα σημαίνει την άμεση εμπλοκή τους στη σύγκρουση, και αυτό θα αλλάξει σαφώς την ίδια την ουσία, την ίδια τη φύση της σύγκρουσης με δραματικό τρόπο.
Αυτό θα σημαίνει ότι οι χώρες του ΝΑΤΟ – οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι ευρωπαϊκές χώρες – βρίσκονται σε πόλεμο με τη Ρωσία. Και αν ναι, τότε, έχοντας κατά νου την μεταβαλλόμενη φύση της σύγκρουσης, θα λάβουμε τις κατάλληλες αποφάσεις ως απάντηση στις απειλές που μας απευθύνονται.
Η Ρωσία έχει πολλά μέσα για να απαντήσει σε αυτές τις απειλές. Συγκεκριμένα, μπορεί να πυροβολεί απευθείας στόχους στη Γαλλία, το Ηνωμένο Βασίλειο και τις Ηνωμένες Πολιτείες.
Ο Βλαντιμίρ Πούτιν δεν είναι γνωστός για τις κενές απειλές.
πηγή: Moon of Alabama
από τον Gilbert Doctorow
Ο Πούτιν είχε μια κουραστική μέρα στην Αγία Πετρούπολη χθες, όπως μεταδόθηκε ευρέως στα δελτία ειδήσεων της ρωσικής κρατικής τηλεόρασης.
Το πρωί, στο παλάτι Konstantinovsky στις ακτές του Κόλπου της Φινλανδίας, συναντήθηκε σε κύκλο με τους διευθυντές εθνικής ασφάλειας των χωρών BRICS για να συζητήσουν τις προετοιμασίες για τη σύνοδο κορυφής του Οκτωβρίου στο Καζάν. Σε αυτή τη συνάντηση, ο Πούτιν ανακοίνωσε ότι η σύνοδος κορυφής θα πρέπει να εγκρίνει μια νέα κατηγορία σχέσεων που ονομάζεται «συνεργασία» με τις 34 χώρες που έχουν εκφράσει την επιθυμία να ενταχθούν στη λέσχη. Στη σύνοδο αυτή ακολούθησαν παράλληλες συναντήσεις με εκπροσώπους της Ινδίας, του Ιράν και της Κίνας.
Με την Ινδία, το κύριο θέμα ήταν η προγραμματισμένη κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Πρωθυπουργό Μόντι στο Καζάν για την αναθεώρηση της εφαρμογής των αμοιβαίων δεσμεύσεων που είχαν αναλάβει κατά την επίσκεψη του Μόντι στη Μόσχα πριν από λίγους μήνες. Όσον αφορά το Ιράν, ο Πούτιν έλαβε διαβεβαιώσεις ότι οι πολιτικές του πρώην προέδρου Ραΐσι θα συνεχίσουν σε πλήρη ισχύ υπό τον διάδοχό του, Μασούντ Πεζεσκιάν. Η Κίνα εκπροσωπήθηκε από τον Υπουργό Εξωτερικών της, Γουάνγκ Γι, ο οποίος διαβεβαίωσε τον Πούτιν ότι ο Πρόεδρος Σι θα έρθει στο Καζάν και ότι ανυπομονούσε για παράπλευρες συναντήσεις με τον «καλό του φίλο» Βλαντιμίρ Βλαντιμίροβιτς. Ο Yi αναφέρθηκε στον Πούτιν για το πρόσφατο ταξίδι του στο Κίεβο και τις συνομιλίες του με τον Ζελένσκι.
Στη συνέχεια, ο Ρώσος πρόεδρος επικεντρώθηκε σε ζητήματα που σχετίζονται με τη Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία. Συνδέθηκε με τον Πατριάρχη Κύριλλο στη Λαύρα Alexander Nevsky (Μοναστήρι) για να ανάψει ένα κερί στον τάφο του θρυλικού μεσαιωνικού πρίγκιπα που υπερασπίστηκε τη Ρωσία ενάντια στους Γερμανούς εισβολείς ως πολεμιστής και ο οποίος, μέσω των διπλωματικών του δεξιοτήτων, καθιέρωσε ένα αποδεκτό modus vivendi με τον Μογγόλο. κατακτητές της εποχής. Χθες ήταν η ημέρα μνήμης του Αλέξανδρου Νιέφσκι στην πόλη της οποίας είναι ο προστάτης άγιος. Μια πολύχρωμη και πολυπληθής παρέλαση κληρικών και λαϊκών ξεκίνησε από τη Λαύρα και συνεχίστηκε κατά μήκος της κεντρικής οδού της πόλης, Nevsky Prospekt.
Το απόγευμα του Πούτιν αφιερώθηκε στη συνέχεια στην τελετή έναρξης του φετινού πολιτιστικού φόρουμ, το οποίο εξακολουθεί να είναι ένα γεγονός εθνικής και διεθνούς σημασίας στην Αγία Πετρούπολη, συνδυάζοντας τόσο μουσικές όσο και άλλες παραστάσεις για το ευρύ κοινό και δεκάδες, ακόμη και εκατοντάδες θεματικά συνέδρια και σεμινάρια ειδικών σε θέματα που σχετίζονται με το κεντρικό θέμα της χρονιάς.
Φέτος, όπως εδώ και αρκετά χρόνια, το Φόρουμ πραγματοποιείται στο πρώην κτίριο του Γενικού Επιτελείου της Τσαρικής Ρωσίας, το οποίο αποτελεί πλέον μέρος του συγκροτήματος του Μουσείου Ερμιτάζ. Η μεγάλη σκάλα στο εσωτερικό είναι μερικές φορές, όπως χθες, εξοπλισμένη με μαξιλάρια ακριβώς πάνω στα σκαλιά, δημιουργώντας έναν αύγουστο τριώροφο ανοιχτό χώρο που μπορεί να φιλοξενήσει αρκετές εκατοντάδες άτομα.
Φέτος το θέμα του φόρουμ είναι «Ενωμένοι Πολιτισμοί» και στη μεγάλη ομιλία του προς τους συμμετέχοντες, μεταξύ των οποίων ήταν πολλοί ξένοι καλεσμένοι, ο Πούτιν μίλησε για τον πολιτισμό με όρους ενός νέου πολυπολικού κόσμου ανοιχτού σε διαφορετικές εθνικές πολιτιστικές παραδόσεις και στον οποίο καμία χώρα ή ομάδα χωρών επιβάλλει τις «αξίες» της σε άλλους. Ναι, η ιδεολογική μάχη της Ρωσίας ενάντια στην παγκόσμια ηγεμονία των ΗΠΑ διεξάγεται σε πολλά μέτωπα, συμπεριλαμβανομένης της ήπιας δύναμης.
Ανάμεσα σε αυτές τις διάφορες δραστηριότητες, που όλες απαιτούν μεγάλη συγκέντρωση, ο Ρώσος πρόεδρος βρήκε χρόνο να δώσει μια συνέντευξη, εν κινήσει, θα λέγαμε. Βρισκόταν ακριβώς μπροστά από το κτίριο του Γενικού Επιτελείου, σε έναν παράδρομο που οδηγεί στην πλατεία των Ανακτόρων, στην άλλη πλευρά της οποίας βρίσκεται το κύριο σώμα του Ερμιτάζ, στο πρώην παλάτι του χειμώνα των τσάρων. Ο Πάβελ Ζαρούμπιν, ένας δημοσιογράφος που φαίνεται να ακολουθεί παντού τον Βλαντιμίρ Βλαντιμίροβιτς για να συλλέξει πληροφορίες για την εβδομαδιαία απογευματινή του εκπομπή ” Μόσχα, Κρεμλίνο, Πούτιν “, του έθεσε την ερώτηση που ανησυχεί Ρώσους και Δυτικούς: πώς θα αντιδράσει η Ρωσία στο πράσινο φως που αναμένεται από οι Αμερικανοί και οι Βρετανοί στον Ζελένσκι για τη χρήση των πυραύλων τους με σκοπό να επιτεθούν στην καρδιά της Ρωσίας; Ο Πούτιν έδωσε την απάντησή του, μιλώντας με ήρεμο και σκόπιμα τόνο. Αυτά που είπε έγιναν δεκτά από τα παγκόσμια μέσα ενημέρωσης, πολλά από τα οποία τον παρουσίασαν στο παγκόσμιο κοινό ως πολεμικό. Δεν ήταν πολεμικό, αλλά θα μπορούσε να δώσει αφορμή για διάφορες ερμηνείες, γιατί η ουσία είναι ότι η απάντηση της Ρωσίας θα βαθμονομηθεί ανάλογα με το επίπεδο απειλής για τον εαυτό της που αντιλαμβάνεται σε μελλοντικές επιθέσεις από την Ουκρανία.
Αλλά πριν φτάσει στην «πτώση» που όλοι περίμεναν, ο Πρόεδρος Πούτιν εξήγησε ότι η Ρωσία κατανοούσε ότι αυτό που διακυβευόταν ξεπερνούσε την απλή εξουσιοδότηση της Ουκρανίας να χρησιμοποιήσει επιθετικά όπλα μεγάλης εμβέλειας που παρέχονται από τη Δύση όπως κρίνει σκόπιμο. Σύμφωνα με τη ρωσική στρατιωτική αξιολόγηση, η Ουκρανία δεν διαθέτει την απαραίτητη ικανότητα δορυφορικής αναγνώρισης για τον προγραμματισμό πυραύλων που παρέχονται από το ΝΑΤΟ. Για αυτό, εξαρτάται πλήρως από τις χώρες του ΝΑΤΟ. Το πιο σημαντικό, η Ουκρανία δεν έχει την εκπαίδευση και τις δεξιότητες για να διατηρήσει και να εκτοξεύσει αυτούς τους πυραύλους από μόνη της. Δύο ή τρεις εβδομάδες εκπαίδευσης είναι εντελώς ανεπαρκείς για να χειριστείτε αυτά τα εξαιρετικά εξελιγμένα οπλικά συστήματα. Επομένως, όλες αυτές οι λειτουργίες πρέπει απαραίτητα να εκτελούνται από τεχνικούς από τις χώρες του ΝΑΤΟ που κατασκευάζουν τα όπλα. Για αυτούς τους λόγους, η Ρωσία καταλήγει στο συμπέρασμα ότι οι πύραυλοι αντιπροσωπεύουν πράγματι την άμεση εμπλοκή του ΝΑΤΟ στη σύγκρουση. Η σύγκρουση μεταβαίνει από έναν πόλεμο με πληρεξούσια σε έναν πραγματικό πόλεμο των χωρών του ΝΑΤΟ εναντίον της Ρωσίας. Αυτή η αλλαγή στη φύση του πολέμου απαιτεί μια αλλαγή στον τρόπο συμπεριφοράς της Ρωσίας. Όπως είπε ο Πούτιν, η Ρωσία θα βαθμονομήσει την απάντησή της σε οποιαδήποτε επίθεση με βάση το επίπεδο απειλής που αντιλαμβάνεται. Αυτό είναι όλο.
Προσθέτω σε αυτήν την ενημέρωση τι έλεγαν χθες το βράδυ οι ρωσικές κρατικές τηλεοπτικές εκπομπές σχετικά με όλο αυτό το ζήτημα του επιπέδου απειλής που δημιουργεί το δικαίωμα του Zelensky να χρησιμοποιεί πυραύλους όπως κρίνει σκόπιμο. Γεγονός είναι ότι η Ρωσία είναι διανοητικά προετοιμασμένη για οτιδήποτε μπορεί να της ρίξει η Δύση σήμερα μέσω της Ουκρανίας, συμπεριλαμβανομένης μιας πυραυλικής επίθεσης στον πυρηνικό σταθμό του Κουρσκ. Λόγω της απροστάτευτης εξωτερικής δομής του, μια επίθεση θα μπορούσε να οδηγήσει σε διαρροή ραδιενέργειας παρόμοια με την καταστροφή του Τσερνομπίλ. Δεν πρέπει να έχουμε καμία αμφιβολία ότι η ρωσική απάντηση σε ένα τέτοιο περιστατικό θα μείνει αξέχαστη αν κάποιος από εμάς το επιζήσει.
Ως αποτέλεσμα, πρέπει να ελπίζουμε ότι ο Άντονι Μπλίνκεν, ο Τζέικ Σάλιβαν και άλλες άνοιες προσωπικότητες στην κυβέρνηση Μπάιντεν θα παραγκωνιστούν από τους στρατηγούς του Πενταγώνου, οι οποίοι κατ’ ανάγκη έχουν μια πιο νηφάλια κατανόηση των μέσων αντιποίνων που διαθέτει σήμερα η Μόσχα.
πηγή: Gilbert Doctorow
Κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ στις 13 Σεπτεμβρίου, ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Ρωσίας στα Ηνωμένα Έθνη Βασίλης Νεμπένζια προειδοποίησε για ενδεχόμενο πράσινο φως από τη Δύση για χρήση από το Κίεβο πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς σε βάθος ρωσικού εδάφους.
« Αν ληφθεί η απόφαση για άρση των περιορισμών, αυτό θα σημαίνει ότι από αυτή τη στιγμή οι χώρες του ΝΑΤΟ θα πάνε απευθείας σε πόλεμο με τη Ρωσία. Σε αυτή την περίπτωση, φυσικά, θα αναγκαστούμε να λάβουμε τις κατάλληλες αποφάσεις, με όλες τις συνέπειες που αυτό θα έχει για τους δυτικούς επιτιθέμενους », δήλωσε ο Βασίλης Νεμπέντζια στις 13 Σεπτεμβρίου, κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.
« Οι δυτικοί συνάδελφοί μας δεν θα μπορούν πλέον να ξεφύγουν από τις ευθύνες τους κατηγορώντας το Κίεβο. Όλοι γνωρίζουν ότι για να μπορέσετε να χρησιμοποιήσετε αυτό το είδος όπλου, πρέπει να έχετε πρόσβαση σε πληροφορίες που παρέχονται από αμερικανικούς και ευρωπαϊκούς δορυφόρους. Η ίδια η Ουκρανία δεν έχει καμία από αυτές τις δυνατότητες », πρόσθεσε ο μόνιμος εκπρόσωπος της Ρωσίας στα Ηνωμένα Έθνη. Πριν επιμείνετε: « Οι στρατιώτες του ΝΑΤΟ θα πρέπει να προγραμματίσουν αυτές τις πτήσεις πυραύλων ».
Μια ανταλλαγή που εντάσσεται στο πλαίσιο των συζητήσεων, που πρόκειται να πραγματοποιηθούν στις 13 Σεπτεμβρίου, μεταξύ του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν και του νέου Βρετανού πρωθυπουργού Κιρ Στάρμερ σχετικά με τη χορήγηση πράσινου φωτός στο Κίεβο για να χτυπήσει στόχους βαθιά μέσα στη Ρωσία. έδαφος που χρησιμοποιεί πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς που παραδίδονται από τη Δύση.
«Αυτό θα άλλαζε την ίδια τη φύση της σύγκρουσης», διαβεβαιώνει ο Πούτιν
« Οι δυτικοί στρατηγοί κατανοούν πολύ καλά το πιθανό σενάριο » μιας τέτοιας κλιμάκωσης, είπε ο Βασίλης Νεμπένζια στο Συμβούλιο Ασφαλείας, αναφερόμενος ιδιαίτερα στην έκκληση του Πενταγώνου για διαγωνισμούς για την αξιολόγηση των συνεπειών των πυρηνικών χτυπημάτων στον αγροτικό τομέα στην ευρασιατική ήπειρο.
« Αν λαμβανόταν αυτή η απόφαση, δεν θα σήμαινε τίποτα λιγότερο από μια άμεση εμπλοκή των χωρών του ΝΑΤΟ στον πόλεμο στην Ουκρανία », προειδοποίησε ο Βλαντιμίρ Πούτιν στις 12 Σεπτεμβρίου, στο περιθώριο ενός ταξιδιού στην Αγία Πετρούπολη. « Θα άλλαζε την ίδια τη φύση της σύγκρουσης. Αυτό θα σήμαινε ότι οι χώρες του ΝΑΤΟ βρίσκονται σε πόλεμο με τη Ρωσία », πρόσθεσε ο Ρώσος πρόεδρος στον δημοσιογράφο της Rossia-1, Πάβελ Ζαρούμπιν.
Την προηγούμενη μέρα, κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού στο Κίεβο, ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας διαβεβαίωσε ότι η Ουάσιγκτον θα εξετάσει «επειγόντως» τα ουκρανικά στρατιωτικά αιτήματα, συμπεριλαμβανομένης της πιθανότητας να χτυπήσει βαθύτερα στο ρωσικό έδαφος. Ένα ενδεχόμενο που αναφέρθηκε ήδη την προηγούμενη μέρα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Λονδίνο. Ερωτηθείς για την απάντηση της Ρωσίας σε μια τέτοια δυτική εξουσιοδότηση, εάν χορηγηθεί στο Κίεβο, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου δήλωσε το πρωί της 11ης Σεπτεμβρίου ότι θα ήταν «κατάλληλη».
πηγή: RT France
Μετά την ομιλία του στην ολομέλεια του Φόρουμ των Ενωμένων Πολιτισμών, ο Βλαντιμίρ Πούτιν απάντησε σε ερώτηση δημοσιογράφου.
Ερώτηση : Τις τελευταίες ημέρες, έχουν γίνει δηλώσεις σε πολύ υψηλό επίπεδο στο Ηνωμένο Βασίλειο και τις ΗΠΑ που ισχυρίζονται ότι θα μπορούσε να επιτραπεί στο καθεστώς του Κιέβου να χτυπήσει στόχους στη Ρωσία με δυτικά όπλα μεγάλης εμβέλειας. Αυτή η απόφαση φαίνεται ότι πρόκειται να ληφθεί, ή ίσως έχει ήδη ληφθεί. Τι πιστεύεις;
Βλαντιμίρ Πούτιν : Αυτό που βλέπουμε εδώ είναι μια προσπάθεια ανατροπής των αντιλήψεων. Το πραγματικό ερώτημα δεν είναι αν επιτρέπεται στο καθεστώς του Κιέβου να χτυπήσει ρωσικό έδαφος – το κάνει ήδη με drones και άλλα μέσα. Αλλά η χρήση δυτικής κατασκευής όπλων μεγάλης εμβέλειας και υψηλής ακρίβειας είναι ένα εντελώς διαφορετικό θέμα.
Το γεγονός είναι – και οποιοσδήποτε ειδικός, τόσο στη Ρωσία όσο και στη Δύση, θα το επιβεβαιώσει – ότι ο ουκρανικός στρατός δεν είναι ικανός να χρησιμοποιήσει μόνος του αυτά τα εξελιγμένα συστήματα. Δεν μπορούν να λειτουργήσουν χωρίς δεδομένα πληροφοριών που παρέχονται από δορυφόρους, τα οποία η Ουκρανία δεν διαθέτει. Αυτό μπορεί να γίνει μόνο με ευρωπαϊκούς ή αμερικανικούς δορυφόρους – δηλαδή δορυφόρους του ΝΑΤΟ. Αυτό είναι για το πρώτο σημείο.
Το δεύτερο σημείο, ίσως το πιο σημαντικό, είναι ότι μόνο οι στρατιώτες του ΝΑΤΟ μπορούν να προγραμματίσουν τις τροχιές αυτών των πυραύλων. Ο ουκρανικός στρατός δεν έχει την ικανότητα.
Επομένως, δεν πρόκειται για εξουσιοδότηση ή μη εξουσιοδότηση του καθεστώτος του Κιέβου να χτυπήσει τη Ρωσία. Το ερώτημα είναι εάν οι χώρες του ΝΑΤΟ εμπλέκονται άμεσα σε αυτή τη σύγκρουση. Εάν ληφθεί αυτή η απόφαση, θα σημαίνει ότι το ΝΑΤΟ, οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι ευρωπαϊκές χώρες εμπλέκονται άμεσα στον πόλεμο στην Ουκρανία, αλλάζοντας έτσι την ίδια τη φύση της σύγκρουσης.
Σε αυτή την περίπτωση, θα λάβουμε τα απαραίτητα μέτρα για να απαντήσουμε σε αυτές τις νέες απειλές, λαμβάνοντας υπόψη ότι η κατάσταση θα έχει αλλάξει ριζικά.
πηγή: Κρεμλίνο