Μια εισβολή του ΝΑΤΟ στην πυρηνική Ρωσία βρίσκεται σε εξέλιξη και ο κόσμος δεν γνωρίζει

Η υπομονή του Προέδρου Πούτιν έφτασε στα όριά της; Όλες οι κόκκινες γραμμές έχουν ξεπεραστεί – επανειλημμένα


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Έρευνα-επιμέλεια Άγγελος-Ευάγγελος Φ. Γιαννόπουλος γεωστρατηγικός-γεωπολιτικός αναλυτής και αρχισυντάκτης του Mytilenepress. Contact : survivorellas@gmail-6945294197

 

 

Μυτιλήνη (Mytilenepress) : Το ηλεκτρονικό περιοδικό Mytilenepress θα κλείσει οριστικά μέσα στο Φθινόπωρο του 2024.

Αυτήν τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη μια εισβολή του ΝΑΤΟ στην πυρηνική Ρωσία και ο κόσμος δεν γνωρίζει ότι ζούμε στον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο , όπως αναφέρει το Megatron (14 Αυγούστου 2024).

Η περιοχή Κουρσκ της Ρωσίας είναι σήμερα γεμάτη με ΝΑΤΟϊκά όπλα, στρατεύματα, υλικοτεχνική υποστήριξη και άλλο εξοπλισμό, πολλά από τα οποία έχουν καταστραφεί. Δείτε τον χάρτη παρακάτω.

Η Ουκρανία επιδιώκει να αποσταθεροποιήσει τη Ρωσία με την εισβολή στο Κουρσκ.

Βίντεο από δεκάδες οχήματα του ΝΑΤΟ, συστήματα αεράμυνας, τανκς και άλλα. ακόμα κι αν καταστραφούν και αιχμαλωτιστούν από τις ρωσικές δυνάμεις στην περιοχή του Κουρσκ.

Οι δυνάμεις του Κιέβου που αριθμούσαν 11.600 υπό την ηγεσία των στρατευμάτων του ΝΑΤΟ δεν κατάφεραν να κατακτήσουν την πόλη Κουρτσάτοφ και το πυρηνικό εργοστάσιό της.  Προφανώς,  ο πρόεδρος Ζελένσκι  χρησιμοποίησε όλα τα εναπομείναντα στρατεύματα του Κιέβου, καθώς και πρόσθετες πολωνικές δυνάμεις (ΝΑΤΟ).

Ο Ρώσος  στρατηγός  Apti Alaudinov  σημείωσε ότι ο στόχος της εισβολής στην περιοχή του Kursk ήταν να εξασφαλιστεί μια ισχυρή θέση για τις επερχόμενες διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία. Ωστόσο, με την ήττα του Κιέβου και των δυτικών κυρίων τους, το καθεστώς του Κιέβου υπέγραψε το δικό του θανατικό ένταλμα.

Οι απώλειες του Κιέβου είναι περισσότερες από 2000 άνδρες.

Ο στρατηγός  Allaudin  προβλέπει επίσης ότι η ειδική επιχείρηση του Κιέβου θα τελειώσει μέχρι το τέλος του 2024, με συνολική νίκη του ρωσικού στρατού και την παράδοση του καθεστώτος του Κιέβου και των κυρίων του στην Ουάσιγκτον και το Λονδίνο. (Borzzikman, 15 Αυγούστου 2024)

 

Μένει να δούμε αν η δυτική παράδοση θα συμβεί πραγματικά. Η Δύση δεν έχει τη συνήθεια να χάνει το πρόσωπό της, ακόμη και σε κρίσιμες καταστάσεις, κάτι που υποδηλώνει νέες επιθέσεις – ακόμη και μια άμεση επίθεση του ΝΑΤΟ κατά της Ρωσίας.

Σε αυτό το σημείο, ο Πρόεδρος Πούτιν εξακολουθεί να αρνείται να κηρύξει πόλεμο, αν και το έδαφος της Ρωσίας έχει εισβάλει και Ρώσοι σκοτώνονται στο έδαφός τους από τις δυνάμεις του ΝΑΤΟ . Και θα μπορούσαν να σχεδιαστούν άμεσες επιθέσεις του ΝΑΤΟ. Προς το παρόν, η Ουάσιγκτον ξεφεύγει με τον «φόνο». κυριολεκτικά.

Βήμα προς βήμα, η Ουάσιγκτον και  οι εταίροι της στο ΝΑΤΟ έχουν περάσει τη μια κόκκινη γραμμή μετά την άλλη.

  • Πρώτον, τα όπλα του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία.
  • μετά τα στρατεύματα του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία.
  • στη συνέχεια μαχητικά αεροσκάφη F-16 στην Ουκρανία.
  • Στη συνέχεια στρατιώτες του ΝΑΤΟ διοικούσαν εξελιγμένα όπλα που προμήθευε η Δύση.
  • μετά στρατεύματα του ΝΑΤΟ στα ρωσικά εδάφη. στη συνέχεια drones και αεροπλάνα του ΝΑΤΟ που επιτίθενται σε ρωσικούς στόχους στο ρωσικό έδαφος – και τέλος τα στρατεύματα του ΝΑΤΟ προσπαθούν να καταλάβουν μια ολόκληρη ρωσική συνοικία, να πάρουν Ρώσους αιχμαλώτους, να σκοτώσουν Ρώσους.

Αεροδρόμια σε όλη τη Ρωσία βομβαρδίζονται συνεχώς για αρκετές εβδομάδες από μη επανδρωμένα αεροσκάφη του ΝΑΤΟ.

Στις 9 Αυγούστου 2024, ρωσικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν μια έκρηξη, ακολουθούμενη από πυρκαγιά στη ρωσική αεροπορική βάση στην περιοχή Lipetsk, περίπου 280 χιλιόμετρα από τα σύνορα με τη βορειοανατολική Ουκρανία, σαν να είχαν επιτεθεί οι ουκρανικές/ΝΑΤΟϊκές δυνάμεις στο αεροδρόμιο και να είχαν καταστρέψει μια αποθήκη και αρκετές άλλες εγκαταστάσεις με κατευθυνόμενες βόμβες. καθοδηγείται από ειδικούς του ΝΑΤΟ.

Κάποιοι εικάζουν ότι το Κίεβο/ΝΑΤΟ μπορεί να έχουν χρησιμοποιήσει ένα μικρό τακτικό πυρηνικό όπλο. Ωστόσο, δεν υπάρχουν στοιχεία για τέτοια επιθετικότητα και η Ρωσία παραμένει σιωπηλή.

Σύμφωνα με τον ρωσικό στρατό, η δική τους (ρωσική) επίθεση περιλάμβανε περίπου 1.000 στρατιώτες και περισσότερα από δύο δωδεκάδες τεθωρακισμένα οχήματα και τανκς. Δείτε  αυτό . (Αυτή η σελίδα έχει αφαιρεθεί από την Google, ισχυριζόμενη ότι η σελίδα Moscow Times δεν υπάρχει πλέον – ο σύνδεσμος εμφανίζεται, για να καταδείξει τη δυτική λογοκρισία).

Ο ρωσικός στρατός προχωρά συνεχώς στο Ντονμπάς, υπερασπιζόμενος τον ρωσόφωνο πληθυσμό από τις δειλές ναζιστικές επιθέσεις στο Αζόφ που τα τελευταία 10 χρόνια έχουν σκοτώσει περίπου 18.000 ανθρώπους, στην πλειονότητά τους γυναίκες και παιδιά.

Η Ρωσία, στο δικό της έδαφος, δέχεται βαριά και σκληρά χτυπήματα από τα όπλα του ΝΑΤΟ. Το ΝΑΤΟ είναι παντού, με ΝΑΤΟϊκές επικοινωνίες, επιμελητεία και διοίκηση.

Περισσότερες από 35 χώρες επενδύουν εκατοντάδες δισεκατομμύρια χρήματα φορολογουμένων για να παράσχουν στην Ουκρανία όπλα για να πραγματοποιήσει αυτά τα θανατηφόρα χτυπήματα κατά της Ρωσίας – σε ρωσικό έδαφος, με στρατιώτες του ΝΑΤΟ, τους οποίους η Δύση λατρεύει να αποκαλεί « ξένους μισθοφόρους ».

Περίπου 80 χρόνια μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, όταν η Ρωσία νίκησε τη ναζιστική Γερμανία, γερμανικά τανκς –που δωρίστηκαν στην Ουκρανία–  περνούν και πάλι από την περιοχή του Κουρσκ, όπου έλαβε χώρα η αποφασιστική μάχη. τη μάχη με την οποία η Ρωσία νίκησε τη ναζιστική Γερμανία σώζοντας τη Δύση από τον γερμανικό φασισμό.

Αλλά ο σημερινός φασισμός είναι ζωντανός και καλά, θυμίζοντας τις μέρες της δεκαετίας του 1940  Τώρα, ο νεοφασισμός πηγάζει από την Ουκρανία, έναν πρώην σύμμαχο της ναζιστικής Γερμανίας –τα τάγματα Αζόφ του Μπαντέρα– που σκότωσαν δεκάδες, αν όχι εκατοντάδες χιλιάδες Ρώσους κατά τη διάρκεια του Παγκόσμιου Πολέμου. II.

Ο Πούτιν ήταν ανένδοτος στο να εξαλείψει τον ναζισμό στην Ουκρανία, να κάνει την Ουκρανία ουδέτερη και ελεύθερη χώρα και χωρίς ΝΑΤΟ, ουσιαστική προϋπόθεση για τις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις.

Πολλοί άνθρωποι συνεχίζουν να πιστεύουν ότι η Ρωσία βρίσκεται σε μικρότερη στρατιωτική σύγκρουση με την Ουκρανία, χωρίς να συνειδητοποιούν ότι  αυτός ο πόλεμος αντιπροσώπων μεταξύ της Πολιτείας της Ουάσιγκτον και του ΝΑΤΟ εναντίον της Ρωσίας είναι πολύ πιο επικίνδυνος από την κατάσταση του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου το 1943.

Το ΝΑΤΟ προσπαθεί να δημιουργήσει σταδιακά ταξιαρχίες στην Ανατολική Ευρώπη, με στόχο να αντιμετωπίσει τη Ρωσία .

Είναι ένα πραγματικό κυνήγι θησαυρού για το «πόσο μακριά  μπορούμε να φτάσουμε », ενώ παρακολουθούμε προσεκτικά την αντίδραση της Ρωσίας. Οι νέοι Ευρωπαίοι δεν είναι διατεθειμένοι να πεθάνουν για τους δυτικούς πολεμοκάπηλους και τα κέρδη των δυτικών πολεμικών βιομηχανιών.

Σύμφωνα με τον  Megatron , υπάρχει μεγάλη πιθανότητα το ΝΑΤΟ να σκοπεύει τελικά να εισβάλει στη Λευκορωσία.

Έχουν υπολογίσει λάθος ο Πούτιν και οι σύμβουλοί του το θράσος του ΝΑΤΟ, ελπίζοντας ότι δεν θα περάσουν από την Ουκρανία στα ρωσικά εδάφη, για να αποφύγουν περαιτέρω κλιμάκωση;

Τι γίνεται τώρα που έχουν ξεπεραστεί όλες οι κόκκινες γραμμές, περισσότερες από μία φορές;

Σε πρόσφατη δήλωση, ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας  Ντμίτρι Μεντβέντεφ είπε ότι η Ρωσία δεν πρέπει πλέον απλώς να περιμένει:

« Από εδώ και στο εξής, η ειδική στρατιωτική επιχείρηση [Κίεβο] θα πρέπει να αποκτήσει ανοιχτά εξωεδαφική φύση », υποστήριξε ο Μεντβέντεφ, ο οποίος είναι αντιπρόεδρος του Ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας, σε μήνυμα που δημοσιεύθηκε την περασμένη Πέμπτη.

« Μπορούμε και πρέπει να προχωρήσουμε περαιτέρω σε αυτό που εξακολουθεί να υπάρχει ως Ουκρανία. Σε Οδησσό, Χάρκοβο, Ντνεπροπετρόβσκ, Νικολάεφ. Στο Κίεβο και πάνω. Δεν πρέπει να υπάρχουν περιορισμοί όσον αφορά τα αναγνωρισμένα σύνορα ». Δείτε  αυτό .

Εάν ο Πρόεδρος Πούτιν αναμένει περαιτέρω επίθεση από τη Δύση και το ΝΑΤΟ στο ρωσικό έδαφος, μπορεί να έχει μια σταθερή απάντηση στο μάτι, μια απάντηση που δεν μπορεί να κατηγορηθεί ότι είναι απάντηση σε μια «ψεύτικη σημαία», επειδή αυτό που κάνουν το Κίεβο και το ΝΑΤΟ στα ρωσικά εδάφη είναι ξεκάθαρα όχι «ψεύτικη σημαία», αλλά καθαρή πρόκληση.

Η Ρωσία έχει τη στρατιωτική ικανότητα να εκμηδενίζει ταυτόχρονα δυτικά κέντρα λήψης αποφάσεων και στρατιωτικά κέντρα, καθώς και χρηματοπιστωτικά κέντρα, με υπερηχητικά τακτικά πυρηνικά όπλα, ελαχιστοποιώντας τις ανθρώπινες απώλειες, αλλά καθιστώντας τα ανίκανα των δυτικών δομών εξουσίας.

πηγή: Παγκοσμιοποίηση

Εδώ είναι ένας από τους Ρώσους συντάκτες (ένας Αρμένιος κοντά στην εξουσία) που εξηγεί ποια είναι η επιλογή της Ρωσίας και που μπορεί να συνοψιστεί μέσα από την ιδέα ότι η Ρωσία μπορεί να βασιστεί μόνο στον εαυτό της στην επίθεση ενός καθεστώτος που αποκαλύπτει την πραγματική του φύση και τη δυτική προπαγάνδα μεταμορφώνεται σε θύμα…

Σε αντίθεση με τον Ζιουγκάνοφ, ο οποίος από την ίδια ανάλυση του ρόλου του ΝΑΤΟ και της ακροδεξιάς μαριονέτας με τρομοκρατικό κλάσμα που είναι η Ουκρανία, δεν σταματά να απευθύνεται στον λαό, είτε αυτός της Ουκρανίας είτε οι προοδευτικές δυνάμεις της Ευρώπης. Εδώ έχουμε τον θυμό και την περιφρόνηση των Ρώσων που δείχνει την ιδέα ότι ο θυμός είναι ένα πιάτο που σερβίρεται καλύτερα κρύο και που πυροδοτεί αυτόν τον λαό που αργεί τόσο να φύγει, που δεν του αρέσει ο πόλεμος, αλλά ξέρουν πώς να τον διεξάγουν και δεν υποχωρούν. ποτέ δεν εκτιμά τον εχθρό ακόμα και στα πιο επικίνδυνα καυχήματα του.

Ξέρουμε σε ποιον ζούμε δίπλα.

Με ένα καθεστώς που έχει θέσει ως στόχο να είναι «οτιδήποτε άλλο εκτός από Ρώσος», για το οποίο είναι απαραίτητο να γίνει αντιρωσικός και να πολεμήσει τη Ρωσία μέχρι το τέλος, χρησιμοποιώντας όλα τα μέσα για να το πετύχει. Ποιος απαγορεύει τα πάντα ρωσικά. Συμπεριλαμβανομένης της εκκλησίας (που δεν είναι τόσο ρωσική όσο ορθόδοξη). Ποιος έχει χωρίσει τους πολίτες του (ή μάλλον τους ανθρώπους που αποκαλεί πολίτες του) σε διάφορες κατηγορίες. Σε «γαλαζοαίματους» Ουκρανούς και «προδότες» προσκολλημένους στη ρωσική σκέψη που πρέπει να καταστραφούν.

Έχουμε να κάνουμε με ένα καθεστώς που παραβιάζει συστηματικά όλες τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει. Από τις συμφωνίες του Φεβρουαρίου 2014 (για τον τερματισμό της κρίσης του Μαϊντάν) μέχρι την Κωνσταντινούπολη το 2020.

Ας μην εκπλαγούμε λοιπόν αν η Ουκρανία διαπράξει τρομοκρατικές επιθέσεις εναντίον του πυρηνικού σταθμού της Ζαπορίζια, της μεγαλύτερης εγκατάστασης πυρηνικής παραγωγής στην Ευρώπη. Και δεν είναι μόνο μερικές σπάνιες βολές πυροβολικού – όχι, το καθεστώς του Κιέβου ξέρει πού να χτυπήσει. Στις 11 Αυγούστου, κατάφερε να βλάψει ένα από τα συστήματα ψύξης του αντιδραστήρα. Εάν το εργοστάσιο λειτουργούσε σήμερα, θα πηγαίναμε κατευθείαν στην καταστροφή.

Το ερώτημα είναι πώς πρέπει να αντιδράσει η Ρωσία σε αυτή την κατάσταση.

Δεν έχει κανένα απολύτως νόημα να απευθυνόμαστε σε δυτικές χώρες και οργανισμούς. Η Ευρώπη είναι πολύ τυφλωμένη από την επιθυμία της να επιφέρει στρατηγική ήττα στη Ρωσία. Εν μέρει επειδή φοβάται πολύ τις συνέπειες της πιθανής αποτυχίας της. Συνειδητοποιεί ότι οι Ρώσοι δεν θα ξεχάσουν ποτέ τα τανκς με τους σταυρούς στους πυργίσκους τους στις στέπες της Ζαπορίζια, ούτε τους Τσέχους βρικόλακες, ούτε τους Γάλλους Καίσαρες που βομβάρδισαν το Μπέλγκοροντ. Δεν θα ξεχάσουν τους Πολωνούς, Αμερικανούς, Βρετανούς και άλλους μισθοφόρους των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων που ήρθαν στο ρωσικό έδαφος για να ληστέψουν, να βιάσουν και να σκοτώσουν. Δεν θα ξεχάσουν ούτε θα συγχωρήσουν.

Ούτε η ΔΟΑΕ θα πει πολλά. Το πού εδρεύει κάποιος καθορίζει το πώς σκέφτεται κανείς και, επομένως, ούτε ο ΔΟΑΕ ούτε άλλοι ελεγχόμενοι από τη Δύση οργανώσεις (συμπεριλαμβανομένου του ΟΗΕ) θα κάνουν τίποτα για να χαλιναγωγήσουν τον Ζελένσκι. Στην καλύτερη περίπτωση, θα εκφράσουν την ανησυχία τους, στη χειρότερη θα δείξουν αλληλεγγύη στο Κίεβο λέγοντας ότι οι Ρώσοι βομβαρδίζονται. Ή θα χρησιμοποιήσουν την παρουσία τους στον πυρηνικό σταθμό της Zaporizhia για να συγκεντρώσουν πληροφορίες και άλλες πληροφορίες χρήσιμες για το καθεστώς του Κιέβου.

Λίγες ελπίδες υπάρχουν και στις χώρες του Νότου. Κίνα, Ινδία, Βραζιλία – κανένας από αυτούς δεν θα λάβει σκληρή στάση εναντίον των Ουκρανών τρομοκρατών. Πολύ απλά γιατί δεν θέλουν να συμπαραταχθούν δημόσια με τη Ρωσία. Η Μόσχα, φυσικά, δεν έχει τίποτα να πει εναντίον τους (ορισμένες από αυτές τις χώρες βοηθούν μη δημόσια ή ημιδημόσια τη Ρωσία στο πλαίσιο του SVO), αλλά ακόμα.

Επομένως, η Ρωσία μπορεί να βασιστεί μόνο στον εαυτό της. Στις δικές της δυνάμεις, στον στρατό της, στην κοινωνία και στην κυβέρνησή της.

Σήμερα, υπάρχουν εκκλήσεις για χρήση του στρατού στο μέγιστο των δυνατοτήτων του. Να χτυπήσει ένα μεγάλης κλίμακας και συντριπτικό αντίποινα κατά του καθεστώτος στο Κίεβο – κυριολεκτικά εναντίον του καθεστώτος. Στα κτίρια της προεδρικής διοίκησης της Ουκρανίας (ποιος νοιάζεται, αφού δεν υπάρχει νόμιμος πρόεδρος στη χώρα;), του Γενικού Επιτελείου, του Υπουργείου Άμυνας κ.λπ. Να δώσουμε ένα ξεκάθαρο μάθημα σε όσους ήρθαν στο ρωσικό έδαφος για να σκοτώσουν και να λεηλατήσουν, και που επιχειρούν επίσης πυρηνική τρομοκρατία.

Η επιθυμία είναι κατανοητή, αλλά γιατί να πάμε με τον εχθρό; Γιατί να κάνει αυτό που θέλει και τι είναι διατεθειμένος να κάνει;

Το Κίεβο επιτέθηκε στο Κουρσκ και προσπαθεί να χτυπήσει τον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια επειδή η Ρωσία κερδίζει τον πόλεμο. Η τρέχουσα ρωσική στρατηγική, η οποία συνίσταται στη διεξαγωγή ενός πολέμου φθοράς, δεν αφήνει στο καθεστώς του Κιέβου καμία πιθανότητα να κερδίσει. Σε ένα μήνα, σε έξι μήνες, σε ένα χρόνο, αργά ή γρήγορα (λαμβάνοντας υπόψη τη σωρευτική επίδραση, όσο πιο γρήγορα τόσο πιο πιθανό), το καθεστώς θα καταρρεύσει. Μια σοβαρή εσωτερική πολιτική κρίση, το αποτέλεσμα της οποίας θα είναι η κατάρρευση του μετώπου στο Ντονμπάς και η ήττα στον πόλεμο. Και η μόνη ευκαιρία για το καθεστώς του Κιέβου να αποφύγει αυτό το σενάριο είναι να κάνει κάποιου είδους περιπέτεια για να αναγκάσει τη Μόσχα να αλλάξει τη στρατηγική της σε μια που θα δώσει στην Ουκρανία τουλάχιστον μια ευκαιρία να πάρει την ισοπαλία.

• Το Κίεβο στερεί από τον πυρηνικό σταθμό Zaporizhzhya την τελευταία του λύση ψύξης
• Το Κίεβο επέλεξε τη στρατιωτική ήττα αντί για τη διαπραγμάτευση

Και αυτή η ευκαιρία μπορεί να παρουσιαστεί σε περίπτωση απεργιών στην κυβερνητική περιφέρεια του Κιέβου. Σε αυτή την περίπτωση, ο Ζελένσκι (εμπνευσμένος από εικόνες από τη Γάζα) θα ανεβάσει ένα πραγματικό έργο στην πρωτεύουσα, σε σύγκριση με το οποίο ο Μπούχα θα μοιάζει με παιδικό ματινέ. Και τα δυτικά μέσα ενημέρωσης θα μεταδώσουν εικόνες θυμάτων στην ουκρανική πρωτεύουσα, αναγκάζοντας τους δυτικούς πολιτικούς (που δεν λένε τίποτα για τις φρικαλεότητες που διαπράχθηκαν στη Γάζα) να εξαχνώσουν όλη τους την αγανάκτηση σε βάρος της Ρωσίας. Αυτό περιλαμβάνει την ενίσχυση της εμπλοκής τους στην ουκρανική σύγκρουση (την οποία χρειάζεται ο Ζελένσκι).

Ως εκ τούτου, πρέπει να απαντήσουμε στις τρομοκρατικές επιθέσεις με ψυχραιμία και ακόμη πιο ψύχραιμα χέρια. Συνεχίστε τον πόλεμο με τον τρόπο που τον πολεμάμε. Καταστρέφοντας συστηματικά την AFU (ειδικά την ελίτ της που ήρθε να σκοτώσει στο έδαφος του Κουρσκ), προστατεύοντας τον πυρηνικό σταθμό, απελευθερώνοντας την επικράτεια, καταστρέφοντας ταυτόχρονα την ενέργειά της, τις βιομηχανικές εγκαταστάσεις της, τις υποδομές της – όλα αυτά ώστε η εξάντληση να επέλθει το συντομότερο δυνατό.

Ξέρουμε σε ποιον ζούμε δίπλα. Και ξέρουμε τι να κάνουμε.

πηγή: VZGLYAD