WEF και Πακιστάν! Η είδηση που δείχνει τι έρχεται
Τι Ελλάδα τι Πακιστάν
Η ψηφιακή ταυτότητα βρίσκεται στο επίκεντρο του μετασχηματισμού της Ψηφιακής Δημόσιας Υποδομής (DPI) του Πακιστάν και αποτελεί πλέον τυπικό χαρακτηριστικό στην ζωή κάθε ενήλικα, σύμφωνα με την ατζέντα του WEF, τον προηγούμενο μήνα.
Δημοσιεύτηκε στο ιστολόγιο της Ατζέντας του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ (WEF) και συντάχθηκε από εκπροσώπους της Παγκόσμιας Τράπεζας και της Συμμαχίας Better Than Cash των Ηνωμένων Εθνών, ΕΔΩ: «Η Computerized National Identity Card – Μηχανογραφημένη Εθνική Ταυτότητα (CNIC) που εκδόθηκε από το NADRA είναι πλέον ένα τυπικό χαρακτηριστικό στη ζωή κάθε ενήλικου Πακιστανού, διευκολύνοντας μια σειρά από εργασίες ρουτίνας όπως το άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών, η αγορά αεροπορικών εισιτηρίων, η απόκτηση αδειών οδήγησης και η απόκτηση παροχών κοινωνικής προστασίας, διασφαλίζοντας έτσι απρόσκοπτη πιστοποίηση ταυτότητας για κάθε πολίτη.
«Στην καρδιά του ψηφιακού μετασχηματισμού του Πακιστάν βρίσκεται η Εθνική Αρχή Βάσης Δεδομένων και Εγγραφής (NADRA), που ιδρύθηκε για να αναθεωρήσει τα συστήματα ταυτότητας της χώρας», γράφουν οι συγγραφείς, προσθέτοντας, « Αυτή ήταν μια θεμελιώδης αλλαγή, τοποθετώντας το Πακιστάν ανάμεσα σε μια επιλεγμένη ομάδα εθνών εξοπλισμένων για τη διαχείριση ολοκληρωμένων ψηφιακών ταυτοτήτων για πάνω από 240 εκατομμύρια πολίτες .
Η ψηφιακή δημόσια υποδομή είναι μια στοίβα τεχνολογίας πολιτών που αποτελείται από τρία στοιχεία:
Ψηφιακή Ταυτότητα
Συστήματα γρήγορης ψηφιακής πληρωμής (π.χ. προγραμματιζόμενα ψηφιακά νομίσματα Κεντρικής Τράπεζας [CBDC])
Ανταλλαγές Δεδομένων μεταξύ Δημόσιων και Ιδιωτικών Φορέων
Τώρα, « Το Πακιστάν πρόκειται να ξεκινήσει πολλές φιλόδοξες πρωτοβουλίες DPI, συμπεριλαμβανομένης της επέκτασης του συστήματος πληρωμών RAAST, της εφαρμογής ενός εθνικού συστήματος ψηφιακών αρχείων υγείας και της έναρξης ενός κτηματολογίου που βασίζεται σε blockchain », σύμφωνα με την Ατζέντα του WEF .
Το RAAST είναι το πρώτο σύστημα άμεσων πληρωμών της χώρας που επιτρέπει ακαριαία ψηφιακές πληρωμές από άκρο σε άκρο μεταξύ ιδιωτών, επιχειρήσεων και κυβερνητικών φορέων. Όσοι Πακιστανοί δεν έρχονται σε Ελλάδα και Ευρώπη θα καταγράφονται εκεί! Οι υπόλοιποι θα ενσωματωθούν στα ευρωπαϊκά ψηφιακά συστήματα!