Oι ανεμογεννήτριες μειώνουν τις βροχοπτώσεις – Τι συμβαίνει στην Αρκαδία

Υπάρχει καταστροφή εν τη γενέσει των τοπικών βροχών και έναν εμποδισμό των υδρατμών κοντά στο έδαφος να κάτσουν στο έδαφος και να πάρουν μέρος στον υδρολογικό κύκλο της περιοχής
Τη στιγμή που όλη η Ελλάδα προσπαθεί να διαχειριστεί το νερό με το σταγονόμετρο, λόγω της ανομβρίας, Καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών εξηγεί ότι οι ανεμογεννήτριες «φρενάρουν» τις βροχοπτώσεις.
Ο λόγος για τον Γιώργο Στουρνάρα, καθηγητή Υδρογεωλογίας και Τεχνικής Γεωλογίας, Τμήματος Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αθηνών και μέλος της Επιτροπής Μελέτης της τράπεζας της Ελλάδος για τις κλιματικές αλλαγές και τις επιπτώσεις της.
Σύμφωνα τον καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών «… υπάρχουν και είδη βροχών, κυρίως οι τοπικές βροχές, τις οποίες οι μετεωρολόγοι τις ονομάζουν κατακόρυφης μεταφοράς ή ορογραφικής, κυρίως αυτές που είναι δίπλα στα βουνά.
Οι υδρατμοί που είναι μαζεμένοι εκεί δεν μπορούν να συμπυκνωθούν και να δημιουργήσουν βροχή, γιατί δεν τους αφήνει να συμπυκνωθούν η δράση των ανεμογεννητριών, επομένως έχουμε μια, θα λέγαμε, καταστροφή εν τη γενέσει τους των τοπικών βροχών και έναν εμποδισμό των υδρατμών κοντά στο έδαφος να κάτσουν στο έδαφος και να πάρουν μέρος στον υδρολογικό κύκλο της περιοχής.»

Όλα αυτά, την ίδια ώρα, που δεν έχουμε βρει τρόπο να αποθηκεύσουμε την ενέργεια και το μεγαλύτερο τμήμα της ενέργειας που παράγεται από φωτοβολταϊκά και αιολικά, χάνεται, όταν δεν διοχετεύεται άμεσα στο ηλεκτρικό σύστημα.

Τάσεις αυτοκτονίας

Σύμφωνα με το www.kalimera-arkadia.gr, ουσιαστικά υπάρχει το εξής πλάνο.
Να γεμίσει η Αρκαδία με ανεμογεννήτριες, όταν με βάση τα σημερινά δεδομένα, την ενέργεια την «πετάμε» και παράλληλα να ρισκάρουμε τη μείωση των βροχοπτώσεων, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.
Βρίσκει κανείς λογική;
Έχουμε αντιληφθεί ότι η μείωση των βροχοπτώσεων, οδηγούν – με μαθηματική ακρίβεια- σε σοβαρά προβλήματα λειψυδρίας, για τις βασικές μας ανάγκες.
Ενώ, παράλληλα, οδηγεί σε έλλειψη νερού άρδευσης η οποία θα επιφέρει μείωση της αγροτικής παραγωγής, με αποτέλεσμα να συρρικνώνεται η διατροφική επάρκεια της χώρας και παράλληλα οδηγεί σε αύξηση στις τιμές των αγροτικών προϊόντων.
Έχουμε τάσεις αυτοκτονίας;, αναρωτιέται ο αρθρογράφος Μηνάς Αρτόπουλος.

www.bankingnews.gr