ΦΡΙΚΙΑΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ γύρω από την καταστροφή που προκαλούν οι ανεμογεννήτριες. (βίντεο)

Συζήτηση Στέφανου Δαμιανίδη με Γιώργο Παναγιωτόπουλο

Η βάση της ανεμογεννήτριας, η θεμελίωση δηλαδή που έχει περίπου ως σκυρόδεμα οπλισμένο μία ολόκληρη πολυκατοικία, αυτή δεν βγαίνει ποτέ από μέσα. Δεν μπορεί να βγει από το χώμα. Δεν είναι δηλαδή ότι θα επανέλθει το τοπίο ποτέ στην πρότερη κατάσταση, πέραν του ότι εκεί χρειάζονται αποψιλώσεις, ισιώματα και τέτοια σε εμβαδό αρκετών στρεμμάτων. Τρία με πέντε στρέμματα για κάθε ανεμογεννήτρια, συν συνοδά έργα, συν δρόμοι κλπ κλπ… Μόνο στης φουρκέτας να πούμε, στους δρόμους που χρειάζεται για να στρίψει και να ανέβει επάνω ο έλικας, πρέπει να αποψιλωθούν ολόκληρα οικόπεδα, για να μπορέσει να στρίψει αυτό το πράγμα.

Το περιβαλλοντικό κομμάτι είναι το ένα το οποίο έχει αρχίσει ο κόσμος και το καταλαβαίνει. Αυτό που δεν καταλαβαίνει είναι το οικονομικό, τοι οποίο είναι ακόμα πιο σοβαρό από το περιβαλλοντικό. … Κατ’ αρχήν δεν καταλαβαίνει ο κόσμος ότι από την στιγμή που από το 2023 πετάμε χιλιάδες μεγαβατόρες από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας γιατί υπερβαίνουν τις εγχώριες ανάγκες, δεν καταλαβαίνουμε για ποιον λόγο ο σχεδιασμός ο εγχώριος είναι για να εγκατασταθούν τριπλάσιες έως εξαπλάσιες από αυτές που έχουμε μέχρι τώρα.

σ.σ. ΟΙ ΒΟΡΕΙΕΣ ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ, ΚΥΡΙΩΣ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ, ΜΕΤΑΤΡΕΠΟΥΝ ΤΙΣ ΦΤΩΧΟΤΕΡΕΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ, ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΑΣ, ΣΕ ΧΩΜΑΤΕΡΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΤΩΝ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΩΝ ΠΗΓΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ. (ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ, ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ)

Καταλαβαίνουμε ότι όταν υπάρχει μία βιομηχανία ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, η οποία όπως γνωρίζετε η βάση της είναι στην βόρεια Ευρώπη, κυρίως στην Γερμανία, πρέπει να υπάρχει ένα αφήγημα το οποίο θα επιβεβαιώνει τις πωλήσεις που χρειάζεται αυτή η βιομηχανία. Αυτή είναι η μπίζνα. Πλέον το ξέρουμε όλοι, είναι ξεκάθαρο αυτό το πράγμα. Και ειδικά στις περιφερειακές χώρες τις Ευρώπης, οι οποίες, όπως φαίνεται και από τον σχεδιασμό του green team της Ευρώπης, το οποίο ξεκίνησε όταν καταργήθηκαν οι Nord Stream αγωγοί στην Γερμανία το 2022 που είχε η Γερμανία πάμφθηνο φυσικό αέριο, ξεκίνησε όλη αυτή η ιστορία που ξαφνικά πρέπει να γεμίσουμε τον τόπο ανεμογεννήτριες.

ΕΡΩΤΗΣΗ
-Εντάξει. Η Γερμανία κερδίζει γιατί τις παράγει. Και παίρνουμε από την Ζήμενς για παράδειγμα ανεμογεννήτριες. ΕΜΕΙΣ ΤΙ ΟΦΕΛΟΣ ΕΧΟΥΜΕ; ΠΟΥ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΝΑ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΟΥΜΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΕΝΕΓΕΙΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΎΜΕ.

Η τεχνολογία δεν υπάρχει για αποθήκευση. Αυτό είναι δεδομένο. Δηλαδή, αυτές οι μπαταρίες που υπάρχουν, η διάρκειά τους είναι μόνο δύο μέχρι δέκα ώρες. Μη νομίζει ο κόσμος δηλαδή ότι είναι μπαταρίες που θα αποθηκεύσουν ενέργεια για ένα μήνα και θα έχουμε… Είναι δύο με δέκα ώρες. Αυτό είναι. ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΜΠΑΤΑΡΙΩΝ ΕΙΝΑΙ ΕΞΩΦΡΕΝΙΚΟ, το οποίο δεν το αντιλαμβάνεται ο κόσμος. Δείχνουμε κάποια σχέδια από την ρυθμιστική αρχή ενέργειας που θα εγκατασταθούν μπαταρίες σε κάποια χωριά εδώ στην Αρκαδία και ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΤΗΣ ΜΠΑΤΑΡΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΟΣΟ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΧΩΡΙΟ. … Δεν είναι δηλαδή μία μπαταρία σε μέγεθος αυτοκινήτου, σε μέγεθος σπιτιού. Είναι όσο είναι ολόκληρο το χωριό. … ΜΠΑΤΑΡΙΕΣ ΜΕ ΧΗΜΙΚΑ, έτσι; ΔΗΛΑΔΗ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ.

ΕΡΩΤΗΣΗ
-…Πως είναι δυνατόν λοιπόν…. τίθεται και θέμα περιβαλλοντικό….(βάση σκυροδέματος μεγέθους βάσης πολυόροφης πολυκατοικίας, μπαταρίες, μη ανακυκλώσιμοι έλικες)… Είναι φανερό πλέον ότι υπάρχει και οικονομικό ζήτημα το οποίο είναι αδιαμφισβήτητο γιατί το λένε τα νούμερα και το αποδεικνύουνε … Πώς είναι δυνατόν λοιπόν για αυτό το πολύ σοβαρό ζήτημα να συμφωνούν και η κυβέρνηση και η αντιπολίτευση και τα περισσότερα κόμματα του κοινοβουλίου. Πώς είναι δυνατόν να συμφωνούνε;

Αυτό θα πρέπει να ρωτήσετε τα κόμματα. Εγώ αυτό που μπορώ να σας πω είναι ότι η εγκατάσταση ανεμογεννητριών ειδικά σε αναδασωτέες περιοχές που απαγορεύεται ρητά από το Σύνταγμα… -μέχρι το 2008-2010 δεν επιτρεπόταν πουθενά στην Ελλάδα- ξαφνικά το 2012 με τον 2499, την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, ξαφνικά επιτρέπεται η εγκατάσταση ανεμογεννητριών σε αναδασωτέες περιοχές.

ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΤΕ ΚΥΡΙΕ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΕ ΕΙΝΑΙ ΚΑΡΤΕΛ. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΜΑΦΙΟΖΙΚΗ ΤΑΚΤΙΚΗ

Όχι μόνο αυτό. Είναι και το χρηματιστήριο ενέργειας. Είναι ακριβώς το ίδιο πράγμα. Δηλαδή όταν έχεις τέσσερις ανθρώπους οι οποίοι συνεννοούνται την τιμή, αυτός είναι ο ορισμός του καρτέλ.

Να τελειώσω αυτό που έλεγα πριν όμως, ότι ο 2499 του 2012 ήταν η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που επέτρεπε την εγκατάσταση ανεμογεννητριών ακόμα και σε αναδασωτέες περιοχές, ήτανε μία εισήγηση του πέμπτου τμήματος του ΣτΕ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΑΚΕΛΑΡΡΟΠΟΥΛΟΥ…

…η οποία ψηφίστηκε Πρόεδρος της Δημοκρατίας το 2019 ΜΕ ΤΙΣ ΨΗΦΟΥΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ.

Για να καταλάβουμε ποιος είναι ο συσχετισμός του πολιτικού συστήματος με αυτό που γίνεται με τις ανεμογεννήτριες

…Σχεδιάζεται βήμα-βήμα εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Και αυτό που σχεδιάζεται επίσης βήμα-βήμα εδώ και πάρα πολλά χρόνια είναι η παραπληροφόρηση του κόσμου, ο οποίος κόσμος ακόμα δεν έχει καταλάβει τι πρόκειται να έλθει στην πόρτα του. Γιατί σε μερικές περιοχές ακόμα είναι σε ύπνο βαθύ. Δεν έχουν καταλάβει ούτε το μέγεθος του προβλήματος, ούτε τα μεγάλα οικονομικά προβλήματα που θα προκύψουν από αυτό. Θα πούμε για τον κόσμο να καταλάβει ότι οι ανεμογεννήτριες και τα φωτοβολταϊκά είναι επενδύσεις οι οποίες έχουν πρακτικά μηδενικές θέσεις εργασίας, Μηδενικές. Άντε να υπάρχει κανένας νυχτοφύλακας το βράδυ. …

Το δεύτερο που θα πρέπει επίσης να καταλάβει ο κόσμος είναι ότι τα έσοδα από τις ανεμογεννήτριες, τα φωτοβολταϊκά, σε ποιόν θα πάνε; Από την στιγμή που δεν υπάρχει δημόσιος φορέας για να πάνε αυτά στην εθνική ή στην τοπική οικονομία, Θα πάνε στις εταιρείες των φωτοβολταικών, είτε αυτές είναι Γερμανικές είτε Ελληνικές. Στον κόσμο όμως, στην τοπική οικονομία, δεν θα πάει απολύτως τίποτα.

…ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΟΡΥΚΤΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ… κύριε Παναγιωτόουλε δεν ξέρω αν συμφωνείτε, θα πρέπει να καταρριφθεί και ο μύθος του κακού αποτυπώματος για το περιβάλλον των εξορύξεων φυσικού αερίου για παράδειγμα.

Καταρχάς να πούμε στον κόσμο, γιατί στις ενημερωτικές εκδηλώσεις που κάνουμε υπάρχει πολύ κόσμος που δεν το γνωρίζει και έρχονται άνθρωποι και λέει, ωραία να μην βάλουμε ανεμογεννήτριες τί θα γίνει με το περιβάλλον.

Να πούμε λοιπόν ότι αυτήν την στιγμή το 2023,
στην Γερμανία λειτουργούν 58 λιγνιτικά εργοστάσια
στην Πολωνία 42
στην Τουρκία 34
στην Κίνα λειτουργούν 1142 λιγνιτικά εργοστάσια
στην Ινδία 282
στις ΗΠΑ 210

Είναι λοιπόν αστείο να σκέφτεται κάποιος ότι με το να κλείσουμε εμείς το ένα λιγνιτικό εργοστάσιο, το δύο που έχει να κάνει με την ενεργειακή ασφάλεια της χώρας μας, θα γλιτώσουμε τον πλανήτη.

ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΝΑΜΕ ΠΡΩΤΟΙ ΠΡΩΤΟΙ !!

Να ξέρει ο κόσμος ότι το εθνικό σχέδιο για την ενέργεια και το κλίμα που κατατέθηκε τον Ιανουάριο αν θυμάμαι καλά του 2019, προέβλεπε την απολιγνιτοποίηση της Ελλάδος μετά το 2040 και έλεγε μέσα μάλιστα ότι ο λιγνίτης θα παίζει πολύ σημαντικό ρόλο και στο ενεργειακό μείγμα ακόμη και μετά το 2040.. .γιατί είναι πάρα πολύ σημαντικός για την ενεργειακή ασφάλεια της χώρας. Όταν λοιπόν η Γερμανία το ίδιο έτος αποφάσισε να μεταθέσει την απολιγνιτοποίησή της και να εγκαινιάσει μερικά καινούρια λιγνιτικά εργοστάσια, ξαφνικά έρχεται η «ελληνική» πολιτεία και λέει το Νοέμβριο του ίδιου έτους ότι εμείς από το 2040 θα πάμε στην απολιγνιτοποίησή μας το 2023.

Καταλάβατε για τί τραγελαφικά πράγματα μιλάμε; Ένα εθνικό σχέδιο για το 2040, ξαφνικά πηγαίνει για το 2023. Είναι πράγματα που δεν βγάζουνε νόημα σε μία σοβαρή Πολιτεία.

Απομαγνητοφώνηση πηγή

romioitispolis.g

triklopodia.gr