Τάκερ Κάρλσον και Κένεντυ για την σύλληψη του Durov: «Σήμα κατατεθέν της δικτατορίας»
Τι είπαν οι δυο τους για Αμερική και Ευρώπη!
Η σύλληψη του Διευθύνοντος Συμβούλου της Telegram Πάβελ Ντούροφ στην Γαλλία, μαζί με την ενθάρρυνση της αμερικανικής κυβέρνησης, φέρουν «το σήμα κατατεθέν της δικτατορίας», είπε ο Αμερικανός δημοσιογράφος Τάκερ Κάρλσον.
Τα σχόλια έγιναν κατά τη διάρκεια συνέντευξης με τον Ρόμπερτ Φ. Κένεντι Τζούνιορ, ο οποίος πρόσφατα ανακοίνωσε την αναστολή της εκστρατείας του ως ανεξάρτητος υποψήφιος πρόεδρος των ΗΠΑ και συμπόρευση με τον Ντόναλντ Τραμπ!
Ο Ντούροφ συνελήφθη στο Παρίσι την περασμένη εβδομάδα και κρατείται για ανάκριση σε σχέση με μια ευρύτερη έρευνα εγκλήματος στον κυβερνοχώρο για παράνομες δραστηριότητες στην κρυπτογραφημένη πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης του δισεκατομμυριούχου, δήλωσαν οι γαλλικές αρχές. Το Telegram αρνείται γενικά να μοιράζεται δεδομένα χρηστών και αρχεία καταγραφής συνομιλιών με τις αρχές επιβολής του νόμου και ο Durov ισχυρίστηκε ότι αυτή η πρώτη προσέγγιση για το απόρρητο έχει τραβήξει την προσοχή από τις υπηρεσίες πληροφοριών σε όλο τον κόσμο.
Στη συνέντευξη τηn Δευτέρα, ο Κένεντι είπε ότι η Πρώτη τροποποίηση του Συντάγματος των ΗΠΑ, η οποία προστατεύει το δικαίωμα της ελευθερίας της έκφρασης από κυβερνητικές παρεμβάσεις, θα πρέπει επίσης να προστατεύει την χαρακτηριζόμενη από τους διεθνιστές «παραπληροφόρηση», καθώς και πληροφορίες που «κανείς δεν θέλει να ακούσει».
Ο Κάρλσον απάντησε ότι η κυβέρνηση του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν θεωρεί επί του παρόντος οτιδήποτε επικρίνει τη «δουλειά που κάνουν» ως παραπληροφόρηση.
«Έχοντας αυτό κατά νου, βλέπετε την κυβέρνηση Μπάιντεν να ενθαρρύνει την Γαλλία, τον [Γάλλο Πρόεδρο Εμανουέλ] Μακρόν να συλλάβει τον ιδιοκτήτη και ιδρυτή της Telegram, Pavel Durov, ο οποίος βρίσκεται από τώρα σε γαλλική φυλακή», είπε ο Carlson, προσθέτοντας: «Αυτό είναι το χαρακτηριστικό της δικτατορίας».
«Χάσαμε την Ευρώπη», απάντησε ο Κένεντι, προσθέτοντας: «Η Ευρώπη τώρα δεν έχει ελευθερία λόγου».
Συνέχισε κάνοντας μια σύγκριση μεταξύ του Durov και του ιδιοκτήτη του X (πρώην Twitter) Elon Musk, κατακρίνοντας το Δημοκρατικό Κόμμα για την έλλειψη πραγματικών δημοκρατικών αξιών.
«Ο Έλον Μασκ πρέπει να είναι ο ήρωας του Δημοκρατικού Κόμματος», είπε ο Κένεντι. «Ήταν στην πραγματικότητα ο μόνος που επέτρεπε την ελευθερία του λόγου στην πλατφόρμα του και τώρα έχει γίνει κακός εξαιτίας αυτού».
Η κορυφαία αξιωματούχος των ανθρωπίνων δικαιωμάτων της Ρωσίας, Τατιάνα Μοσκάλκοβα, είπε ότι η σύλληψη του Ντούροφ είναι ένα πλήγμα κατά της ελευθερίας του λόγου, υποστηρίζοντας ότι είναι «μια προσπάθεια να κλείσει το Telegram, την πλατφόρμα όπου μπορείτε να βρείτε την αλήθεια για τις παγκόσμιες υποθέσεις».
Η επίσημη δήλωση της Telegram σχετικά με τη σύλληψη του Διευθύνοντος Συμβούλου της σημείωσε ότι η πλατφόρμα συμμορφώνεται με τους νόμους της ΕΕ και ότι οι πολιτικές ελέγχου περιεχομένου είναι σύμφωνες με τα πρότυπα του κλάδου.