Η σιωνιστική οντότητα δεν ήταν ποτέ προετοιμασμένη για πόλεμο φθοράς

Από την δημιουργία της σιωνιστικής οντότητας, το πρόβλημα ήταν ότι οι Ισραηλινοί δεν κατάφεραν να εξοντώσουν και να καθαρίσουν εθνοτικά όλους τους Παλαιστίνιους, χωρίς να καταφέρουν να σκοτώσουν την αιτία.

 

 

 

Στις 22 Αυγούστου, ο Ισραηλινός Ταξίαρχος Γιτζάκ Μπρικ έγραψε ένα άρθρο για την  εφημερίδα Haaretz , στο οποίο προέβλεψε την κατάρρευση του Σιωνιστικού καθεστώτος εντός ενός έτους εάν ο πόλεμος συνεχιστεί. Ενώ είναι σαφές ότι η κατοχική οντότητα βιώνει μια υπαρξιακή κρίση, την οποία ορισμένοι Ισραηλινοί αξιωματούχοι αναγνωρίζουν, είναι απαραίτητο να εξεταστούν τα υποκείμενα προβλήματα που καθιστούν αυτή την κατάσταση αναπόφευκτη.

Η σιωνιστική οντότητα έκανε τον κόσμο να πιστέψει ότι διαθέτει έναν από τους πιο ισχυρούς στρατούς στη Δυτική Ασία, αναμφισβήτητη υπεροχή στα όπλα και φαινομενικά άψογη δύναμη. Ωστόσο, όπως δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας της Λιβανέζικης Χεζμπολάχ, Seyyed Hassan Nasrallah το 2006, η σιωνιστική οντότητα είναι τόσο εύθραυστη όσο ο ιστός της αράχνης.

Σχεδόν όλοι οι πόλεμοι στους οποίους έχει εμπλακεί η σιωνιστική οντότητα έχουν λάβει χώρα για λίγο εντός των συνόρων της κατεχόμενης Παλαιστίνης ή σε γειτονικές χώρες, με εξαίρεση το 1948. Ακόμη και οι βάναυσες επιθέσεις στη Γάζα το 2008/2009, το 2012 και το 2014 μειώθηκαν. σε μια σχετικά περιορισμένη μάχη, όπου καμία πλευρά δεν αναγκάστηκε να αφιερώσει όλες τις δυνατότητές της στη μάχη.

Στην πραγματικότητα, οι Ισραηλινοί είχαν εξοπλιστεί με όπλα ικανά να κονιορτοποιήσουν ολόκληρα έθνη και την απαραίτητη τεχνολογία για την αντιμετώπιση περιορισμένων απειλών, ενώ ισχυρίζονταν ότι ήταν επικεφαλής ενός στρατού που, σε συνδυασμό με έφεδρους στρατιώτες, θα μπορούσε να αντιπροσωπεύει μια δύναμη άνω των 500.000 ανθρώπων. . Στα χαρτιά, με το πυρηνικό του οπλοστάσιο, το Σιωνιστικό καθεστώς μπόρεσε να αποτρέψει κάπως την αντίθεσή του και προσέλκυσε ακόμη και συνεργάτες από τον αραβικό και μουσουλμανικό κόσμο, ελκυσμένο από τις υλικές του δυνατότητες και την επιρροή του.

Αναπόφευκτη ήττα

Το σιωνιστικό καθεστώς πρέπει να τεθεί σε ένα πλαίσιο. Γεννημένος ως αποικιστικό κίνημα, με επικεφαλής μη θρησκευόμενους Ευρωπαίους Εβραίους που επιδιώκουν να αναπαράγουν την εμπειρία άλλων διωκόμενων ή οικονομικά στερημένων Ευρωπαίων, ο Σιωνισμός εμφανίστηκε ως η απάντηση στο «Εβραϊκό Ζήτημα».

Χωρίς να υπεισέλθω σε λεπτομέρειες, οι Ευρωπαίοι επιτέθηκαν ιστορικά, σκότωσαν, εθνοκάθαρσαν και εξολοθρεύτηκαν ολόκληρες ομάδες πληθυσμών που δεν συμφωνούσαν ή δεν συμμορφώνονταν με τις κυρίαρχες θρησκευτικές πεποιθήσεις ή τις πολιτιστικές/εθνικές τους πεποιθήσεις. Μια μέθοδος επιβίωσης για μερικούς από αυτούς τους κατατρεγμένους ή οικονομικά μειονεκτούντες λαούς ήταν να ταξιδέψουν στις αποικίες των κυρίαρχων εθνών. Αν πάρουμε το παράδειγμα των Βρετανών, όσοι ήταν λιγότερο ευκατάστατοι στις χώρες τους είχαν την ευκαιρία να πάνε στην Ινδία ή στην τότε Βιρμανία, για παράδειγμα, και να κερδίσουν μικρές περιουσίες εκεί.

Σε ένα τέτοιο περιβάλλον, όπου ο αποικισμός δεν ήταν ελάττωμα, αλλά αντίθετα ο κανόνας, η ιδέα να πάμε σε μια κατεχόμενη γη για να ιδρύσουμε μια νέα ζωή, ή ακόμα και ένα κράτος, δεν ήταν καθόλου άσχημα αντιληπτή. Στην πραγματικότητα, κοιτάζοντας πίσω στην πρώιμη ιστορία του Σιωνισμού, ήταν ο Γάλλος αυτοκράτορας Ναπολέων Βοναπάρτης που συνέστησε τη δημιουργία ενός εβραϊκού κράτους στην Παλαιστίνη. Ο Ναπολέων είναι επίσης ο άνθρωπος που πιστώνεται η γέννηση του εθνικισμού.

Έτσι, για τους πρώτους Σιωνιστές, η ιδέα να πάνε σε μια ξένη χώρα για να δημιουργήσουν ένα κράτος για την ευρωπαϊκή τους μειονότητα ήταν μια από τις πολλές πιθανές επιλογές. Στην εποχή του Theodore Herzl και άλλων ιδρυτικών μορφών του σιωνιστικού κινήματος, υπήρξε μια εποχή ψευδοφυλετικής επιστήμης και οριενταλιστικής φιλολογίας, όπου το καταστροφικό δαρβινικό εθνο-υπερτακιστικό δόγμα ήταν τόσο διαδεδομένο που έγινε αποδεκτό απλώς ως «γεγονός», δηλαδή ότι οι μη Ευρωπαίοι ήταν κατώτερα όντα.

Τούτου λεχθέντος, οι κάτοικοι της Παλαιστίνης δεν γλίτωσαν από αυτόν τον ρατσισμό, και ως εκ τούτου η δολοφονία τους, η κατοχή της επικράτειάς τους, η εκδίωξή τους και η επιβολή νέων μορφών διακυβέρνησης σε αυτούς δεν θεωρήθηκε πραγματικό πρόβλημα. Εκείνη την εποχή, μια μικρή ομάδα Ευρωπαίων Εβραίων είχε καταφέρει να συσσωρεύσει σημαντικό οικονομικό πλούτο και επωφελούνταν από το καπιταλιστικό σύστημα. Η οικογένεια Rothschild και άλλοι λοιπόν αποφάσισαν ότι το όραμα του Herzl για τον εβραϊκό λαό, δηλαδή η εγκατάσταση σε ένα ξένο έθνος και η δημιουργία μιας νέας εθνικότητας, ήταν η καλύτερη πορεία προς τα εμπρός.

Φυσικά, ορισμένοι Ευρωπαίοι Εβραίοι δεν υποστήριξαν αυτήν την ιδέα, αλλά εμβληματικές μορφές του μαρξισμού, όπως ο Βλαντιμίρ Λένιν, υποστήριξαν ότι ο εβραϊκός λαός δεν πρέπει να ενδώσει στον αντισημιτισμό που επικρατούσε στην Ευρώπη και στόχευε στην απεικόνιση των Εβραίων ως ξένων. . Ωστόσο, σαφώς, αυτές οι φωνές δεν έχουν επικρατήσει στη συζήτηση για την απάντηση στο εβραϊκό ζήτημα.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το σιωνιστικό σχέδιο αποικιοκρατίας επιδίωξε αμείλικτα τον στόχο του να καταλάβει την Παλαιστίνη. Με αυτόν τον τρόπο, επιδίωξε να γιορτάσει «τον νέο Εβραίο» σε πολιτιστικό, φυσικό και γλωσσικό επίπεδο, σε μια κατάσταση που θα προοριζόταν αποκλειστικά για αυτούς. Οι πρώτοι ηγέτες αυτού του κινήματος ήταν σχεδόν εξ ολοκλήρου κοσμικοί και τα περισσότερα πρώιμα σιωνιστικά πολιτικά κόμματα παρουσίαζαν σχεδόν σοσιαλιστικές προοπτικές.

Αλλά οι Σιωνιστές αντιμετώπισαν ένα τεράστιο πρόβλημα: ο κόσμος είχε ξαφνικά αλλάξει. Αν και τα γεγονότα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, με τη μαζική εξόντωση των Εβραίων και τη μεταφορά τους σε στρατόπεδα καταναγκαστικής εργασίας, έπεισαν ολόκληρο τον ευρωπαϊκό εβραϊκό πληθυσμό για την εγκυρότητα του Σιωνισμού, ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος δημιούργησε επίσης ένα άλλο φαινόμενο. Καθώς η ισχύς αυτού που ονομάζουμε Δυτική Αυτοκρατορία πέρασε από τη Γαλλία και τη Βρετανία στις Ηνωμένες Πολιτείες, η αποικιακή εποχή άρχισε να καταρρέει και τα Ηνωμένα Έθνη εφάρμοσαν τα ιδρυτικά τους νομικά όργανα, ιδρύοντας τα διεθνή ρυθμιστικά τους όργανα και ήταν τα νέα έθνη-κράτη δημιουργήθηκε γρήγορα.

Εάν η δημιουργία του Ισραήλ το 1948, μέσω της εθνοκάθαρσης της Παλαιστίνης, συνέβη σε μια στιγμή που η αλήθεια μπορούσε να αποσιωπηθεί και το έγκλημα κατά της ανθρωπότητας μπορούσε να αγνοηθεί, ήταν μόνο η αρχή για τη Σιωνιστική οντότητα. Το πρόβλημα που αντιμετώπισαν ήταν ότι ο παλαιστινιακός λαός δεν ξέχασε ποτέ ποιος ήταν, ποτέ δεν τα παράτησε και δεν σταμάτησε ποτέ να αντιστέκεται, και περιβαλλόταν από έθνη αφοσιωμένα στον σκοπό του για αυτοδιάθεση σε ιδεολογικό επίπεδο.

Η ιδέα της παλαιστινιακής υπόθεσης έχει ριζώσει βαθιά στις καρδιές των Αράβων και των Μουσουλμάνων, όχι μόνο επειδή πολλοί από αυτούς υπέφεραν επίσης από τα χέρια των Σιωνιστών ή/και των δυτικών υποστηρικτών τους, αλλά και επειδή κατάφερε να ξεπεράσει τον δογματισμό βασίζεται σε πολιτικές ιδεολογίες. Η παλαιστινιακή υπόθεση δεν εκπροσωπήθηκε ποτέ από ένα συγκεκριμένο κράτος, αλλά επέζησε από την κατάρρευση του αιγυπτιακού σοσιαλιστικού αραβικού εθνικισμού, την ήττα των μαρξιστικών και εθνικιστικών ομάδων και δεν αμφιταλαντεύτηκε ποτέ, ακόμη και μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης. Ανεξάρτητα από την κλίμακα των στρατιωτικών ήττων, είτε το 1967 είτε το 1982, η Παλαιστινιακή αντίσταση συνέχισε να ζει με διαφορετικές μορφές.

Οι Ισραηλινοί πίστευαν ότι οι Συμφωνίες του Όσλο [1993-5] θα μπορούσαν να φιμώσουν τους Παλαιστινίους και ότι εάν δινόταν μια Παλαιστινιακή Εθνική Αρχή στα εδάφη που κατείχαν το 1967, το Ισραήλ απλώς θα συνέχιζε ήσυχα να αρπάζει περισσότερη γη και να συγκεντρώνει τον παλαιστινιακό λαό σε όλο και πιο περιορισμένους θύλακες.

Αν και η ισραηλινή κοινή γνώμη επικεντρώθηκε στο παλαιστινιακό ζήτημα για κάποιο διάστημα, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της Δεύτερης Ιντιφάντα [2000-2005], όταν η ένοπλη αντίσταση πραγματοποίησε συχνές επιθέσεις, το θέμα έχασε στη συνέχεια τη σημασία του.

Παρατηρώντας τους εκλογικούς κύκλους της σιωνιστικής οντότητας την τελευταία δεκαετία και τις εσωτερικές πολιτικές συζητήσεις, βλέπουμε ότι το ζήτημα αν η Παλαιστίνη θα γίνει κράτος δεν βρισκόταν στο επίκεντρο των συζητήσεων και ότι, εάν προέκυπτε, δεν θεωρήθηκε πρωταρχικό ζήτημα για την πλειοψηφία των Ισραηλινών.

Αυτό που συνέβη στη μετά το Όσλο περίοδο, ωστόσο, ήταν στην πραγματικότητα μόνο μια διαδικασία εσωτερικής αποσύνθεσης και σήψης για τους Σιωνιστές. Πρώτα υπήρξε η άνοδος στην εξουσία του κόμματος Λικούντ του Μπέντζαμιν Νετανιάχου, που θεωρείται ο ιδεολογικός κληρονόμος του ρεβιζιονιστικού σιωνιστικού κινήματος που εμπνεύστηκε από τον ιταλικό φασισμό. Η επιθετική ιδεολογία που προώθησε ο Νετανιάχου άρχισε να κυριεύει το μυαλό του ισραηλινού κοινού, οδηγώντας στην κατάρρευση του άλλοτε ισχυρού Εργατικού Κόμματος στις δημοσκοπήσεις.

Το 2005, με την αποχώρηση των παράνομων Ισραηλινών εποίκων από τους οικισμούς τους στη Γάζα, ένα νέο «τέρας» άρχισε να αναδύεται, χάρη στον Νετανιάχου. Καθώς η ισραηλινή κοινωνία κινούνταν προς την άκρα δεξιά, υπήρξε η άνοδος του θρησκευτικού Σιωνισμού, με αιχμή του δόρατος ένα βίαιο και επιθετικό κίνημα εποίκων στη Δυτική Όχθη.

Αυτή η άνοδος της θρησκευτικότητας, σε συνδυασμό με το ακροδεξιό πολιτικό δόγμα, οδήγησε τελικά στη σημερινή κυβέρνηση συνασπισμού υπό την ηγεσία του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου. Αυτή η κατάσταση οδήγησε σε σύγκρουση μεταξύ της θρησκευτικής ακροδεξιάς και της πιο κοσμικής ακροδεξιάς, με αποκορύφωμα τις μαζικές διαδηλώσεις στους δρόμους που πραγματοποιήθηκαν στο Τελ Αβίβ και σε άλλες κατεχόμενες πόλεις μέχρι τον Οκτώβριο του 2023. κοσμικός ακροδεξιός σιωνισμός, στον οποίο πολλοί από αυτούς που καλούν οι ίδιοι μένουν φιλελεύθεροι, έχουν αρχίσει να συγκρούονται με τους υποστηρικτές του συνασπισμού του Μπενιαμίν Νετανιάχου, που κατηγορούνται ότι θέλουν να ανατρέψουν το ισραηλινό δικαστικό σύστημα και να εβραίσουν τη χώρα.

Γιατί είναι αυτό σημαντικό;

Από τη δημιουργία της Σιωνιστικής οντότητας, το πρόβλημα ήταν ότι οι Σιωνιστές απέτυχαν να εξοντώσουν και να καθαρίσουν εθνοτικά όλους τους Παλαιστίνιους και δεν κατάφεραν να εξαλείψουν την αιτία. Όπως παραδέχτηκε ο Ισραηλινός ιστορικός Μπένι Μόρις, η ιδέα της μεταφοράς [εθνοκάθαρσης] είναι « αναπόφευκτη και εγγενής στον Σιωνισμό ». Τελικά, η μόνη απάντηση που είχε ποτέ η Σιωνιστική οντότητα σχετικά με την τύχη του παλαιστινιακού λαού ήταν ένας συνδυασμός εξόντωσης, εθνοκάθαρσης και υποδούλωσης.

Ενώ οι Ισραηλινοί δεν χρειάστηκε να διεξαγάγουν πόλεμο εναντίον καμίας χώρας από το 1973, αλλά μόνο ενάντια σε κινήματα αντίστασης, έχουν αναπτύξει αυτό που αποκαλούν «αποτρεπτική ικανότητα» να επιφέρουν μαζικά, στοχευμένα πλήγματα εναντίον ομάδων όπως η Χεζμπολάχ και η Χαμάς όταν το έκριναν απαραίτητο. Αν κοιτάξετε τους ισραηλινούς στρατιωτικούς ελιγμούς στο πλαίσιο της προετοιμασίας για συγκρούσεις με τη Χαμάς ή τη Χεζμπολάχ, ή σε ορισμένες περιπτώσεις έναν πόλεμο πολλαπλών μετώπων, θεωρείται πάντα ότι ο πόλεμος θα τελειώσει σε λίγες εβδομάδες ή το πολύ σε λίγους μήνες.

Όταν συνέβη η 7η Οκτωβρίου, η απάντηση του καθεστώτος, με βάση το καθιερωμένο πρότυπο, ήταν από πολλές απόψεις προβλέψιμη. Χρησιμοποίησε ασύλληπτη δύναμη πυρός για να κονιορτοποιήσει πόλεις και στρατόπεδα προσφύγων, να δολοφονήσει μαζικά αμάχους, προτού φέρει τα χερσαία στρατεύματά του με βαριά τεθωρακισμένα οχήματα, αποφεύγοντας να εμπλακεί σε οδομαχίες και να βασιστεί στην τεχνολογία του. Πίστευαν ότι αυτή η μεσαιωνική στρατηγική της μέγιστης δύναμης θα λειτουργούσε, και είναι εδώ 11 μήνες μετά χωρίς να έχει επιτευχθεί ούτε ένας από τους στόχους τους.

Ποτέ δεν πίστευαν ότι ένας πόλεμος κατά της αντίστασης στη Γάζα θα διαρκούσε τόσο πολύ, όπως δεν μπορούσαν να προβλέψουν τον αποκλεισμό της Υεμένης στην Ερυθρά Θάλασσα ή τα αδιάκοπα πυρά της Χεζμπολάχ στις θέσεις τους στη βόρεια Παλαιστίνη, πολυσύχναστη, καθημερινά.

Χωρίς τρόπο να επιτευχθεί μια αξιόπιστη νίκη, όλα τα προβλήματα της σιωνιστικής οντότητας άρχισαν να βγαίνουν στην επιφάνεια.

Οι Ισραηλινοί κατάλαβαν ότι δεν θα υπήρχε Ισραήλ χωρίς να εξαλειφθεί ο παλαιστινιακός λαός από την εξίσωση, είτε από μακροπρόθεσμη δημογραφική άποψη, είτε από την προοπτική της αταλάντευτης αντίστασης.

Επιπλέον, η ισραηλινή κοινωνία είναι βαθιά διχασμένη σχετικά με τη μορφή που θα έπρεπε να πάρει το εθνο-υπεραριστοκρατικό της καθεστώς και το νομικό σύστημα που θέλει να το δει να υιοθετεί.

Επιπλέον, η ισραηλινή οικονομία, η κοινωνία και ο στρατός ήταν απροετοίμαστοι για έναν μακρύ πόλεμο φθοράς σε πολλά μέτωπα: εκατοντάδες χιλιάδες έποικοι εκτοπίστηκαν στη χώρα, η βιομηχανία ήταν ετοιμοθάνατη στο βορρά, το λιμάνι του Εϊλάτ είναι χρεοκοπημένο, η τουριστική βιομηχανία είναι κενό από την ουσία του, περίπου ένα εκατομμύριο έποικοι λέγεται ότι έχουν εγκαταλείψει τη χώρα, περισσότερες από 46.000 επιχειρήσεις έχουν χρεοκοπήσει, οι επενδυτές γυρίζουν πίσω, οι συμβάσεις πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων ακυρώνονται, ο πληθωρισμός έρχεται, το νόμισμα υποτιμάται και η λίστα συνεχίζεται επί.

Τι γίνεται όμως με τον ισχυρό στρατό τους των 500.000 ανδρών; Το κόστος της ανάκλησης εφέδρων για μεγάλο χρονικό διάστημα είναι ένα ζήτημα, αλλά το μεγαλύτερο μέλημα είναι η επιθυμία τους να υπηρετήσουν και το επίπεδο εξάντλησής τους, για να μην αναφέρουμε την αναποτελεσματική εκπαίδευσή τους. Για να παραθέσω το  άρθρο της Haaretz  που έγραψε ο Yitzhak Brik:

« Το Ισραήλ βυθίζεται στο τέλμα της Γάζας, χάνοντας ολοένα και περισσότερους στρατιώτες, νεκρούς ή τραυματίες, χωρίς καμία πιθανότητα να επιτύχει τον κύριο στόχο του πολέμου: να ρίξει τη Χαμάς. Η χώρα οδεύει πραγματικά προς την καταστροφή. Εάν ο πόλεμος φθοράς κατά της Χαμάς και της Χεζμπολάχ συνεχιστεί, το Ισραήλ θα καταρρεύσει το πολύ μέσα σε ένα χρόνο ».

Η αλήθεια είναι ότι η πιο αυθεντική επανάληψη της σιωνιστικής ιδεολογίας εμφανίζεται τώρα για να δει ο κόσμος, μια ρατσιστική αποικιακή οντότητα που διαφωνεί μόνο σχετικά με τη μορφή που θα πάρει το εξοντωτικό της εθνο-καθεστώς και πώς θα απαλλάξει τον αυτόχθονα πληθυσμό . Αν αυτή η εγκληματική και αιμοδιψή οντότητα μπορεί να είχε φιλοδοξίες πριν από περισσότερα από 100 χρόνια, το έκανε πολύ αργά και δεν κατάφερε να νικήσει τους Παλαιστίνιους. Σήμερα, εξοπλισμένοι με σύγχρονα όπλα, οι Ισραηλινοί προσπαθούν να ολοκληρώσουν το Σιωνιστικό τους έργο, αλλά σε έναν κόσμο που δεν το αποδέχεται και σε μια εποχή που τα smartphone μας επιτρέπουν να παρακολουθούμε τις γενοκτονικές τους ενέργειες με ενημερώσεις από λεπτό προς λεπτό.

Δεν κατάφεραν να αντιμετωπίσουν την πραγματικότητα και αντ’ αυτού εγκλωβίστηκαν στη δική τους αντίληψη για την ασφάλεια, πιστεύοντας ότι η απληστία τους δεν θα γνώριζε όρια. Η αντίσταση τους συγκλόνισε και τώρα όλος ο κόσμος μπορεί να δει την πραγματικότητα – αν το θέλει. Αυτός ο πόλεμος φθοράς ήταν αναπόφευκτος, και έχουν ήδη ηττηθεί.

Το ισραηλινό κοινό ζούσε σε μια σειρά από ψευδαισθήσεις, φυσαλίδες που διαμορφώθηκαν από την απεριόριστη ικανότητά τους να αυταπατούνται, όπου θα μπορούσαν απλώς να συνεχίσουν να ζουν τη ζωή τους σαν να μην είχε συμβεί τίποτα καταστρέφοντας έναν ολόκληρο λαό. Υπό αυτή την έννοια, κατά κάποιο τρόπο, άτομα όπως ο Υπουργός Ασφαλείας του Ισραήλ Itamar Ben-Gvir, τον οποίο όλοι χαρακτηρίζουμε ως εξτρεμιστή, είναι στην πραγματικότητα πιο νηφάλιοι από την υπόλοιπη ισραηλινή κοινωνία σχετικά με την πραγματικότητα της ύπαρξής τους. Αυτοί οι έποικοι παραδέχονται στον κόσμο ότι ο μόνος τρόπος για να διατηρήσουν τα προνόμιά τους σε ένα καθεστώς απαρτχάιντ είναι να σκοτώνουν και να εκδιώκουν συνεχώς αθώους ανθρώπους, επειδή ο πόλεμος της Σιωνιστικής οντότητας δεν στράφηκε ποτέ εναντίον της Χαμάς ή της Χεζμπολάχ, αλλά εναντίον του παλαιστινιακού λαού και όλων εκείνων που τολμούν να αμφισβητήσουν το «δικαίωμά» τους να διατηρήσουν την υπεροχή τους σε βάρος του γηγενούς πληθυσμού των εδαφών που κατέχουν.

Το να πιστεύουν ότι μπορούν να συνεχίσουν να βασανίζουν τους Παλαιστίνιους επ’ αόριστον, ότι τίποτα δεν θα επιχειρηθεί και ότι μπορούν να συνεχίσουν να προκαλούν βάσανα στα έθνη γύρω τους, ενώ σχεδιάζουν περιορισμένες μόνο αντιπαραθέσεις που δεν θα τους κοστίσουν πολύ, καταδεικνύει την ανθυγιεινή αλαζονεία των αποικιστών οντότητα. Αυτός είναι ο λόγος που συμπεριφέρονται σήμερα με αποφασιστικά εξτρεμιστικό τρόπο ως οντότητα, γιατί αρχίζουν να καταλαβαίνουν ότι ο κόσμος πριν από τις 7 Οκτωβρίου δεν θα ξαναεμφανιστεί ποτέ και ότι ο μόνος τρόπος για να διατηρήσουν το ρατσιστικό τους καθεστώς είναι να εμπλακούν σε μια ατέρμονη σύγκρουση.

πηγή: Al-Mayadeen