Εμείς είμαστε οι κακοί από το Consortium News
Εμείς οι Δυτικοί πρέπει να αντισταθούμε στα δικά μας συστήματα διακυβέρνησης, διαφορετικά είμαστε συνένοχοι.
Στο « Murder in Samarkand », αφηγούμαι πώς, ως Βρετανός Πρέσβης, όταν ανακάλυψα την πλήρη έκταση της συνενοχής μας στα βασανιστήρια κατά τη διάρκεια του Πολέμου κατά της Τρομοκρατίας, σκέφτηκα ότι ήταν μια ανέντιμη επιχείρηση και ότι το μόνο που έπρεπε να κάνω ήταν να ενημερώσω τους υπουργών και ανώτερων αξιωματούχων για να μπορέσουν να βάλουν ένα τέλος σε αυτό.
Όταν κατηγορήθηκα και μου είπαν επίσημα ότι η λήψη πληροφοριών που ελήφθησαν υπό βασανιστήρια ως μέρος του «πολέμου κατά της τρομοκρατίας» είχε εγκριθεί από τον Πρωθυπουργό και τον Υπουργό Εξωτερικών και ότι μου κατέστη σαφές ότι η παραγωγή ψευδών πληροφοριών που Όταν επιδεινώθηκε η απειλή της Αλ Κάιντα που ενθαρρύνονταν εσκεμμένα, μέσω βασανιστηρίων, για να δικαιολογήσει τη στρατιωτική πολιτική στο Αφγανιστάν και την Κεντρική Ασία, η κοσμοθεωρία μου κλονίστηκε σοβαρά.
Κατά κάποιο τρόπο το απέρριψα νοερά ως παρέκκλιση, λόγω μιας υπερβολικής αντίδρασης στην 11η Σεπτεμβρίου και του απαράμιλλου ναρκισσισμού και αηδίας του τότε πρωθυπουργού, Τόνι Μπλερ.
Δεν έχω χάσει την πίστη μου στη δυτική δημοκρατία ή στην ιδέα ότι οι δυτικές δυνάμεις, στο σύνολό τους, αποτελούν μια θετική δύναμη σε σύγκριση με άλλες δυνάμεις.
Είναι δύσκολο να εγκαταλείψετε ολόκληρο το σύστημα πεποιθήσεων στο οποίο μεγαλώσατε – ειδικά αν, όπως εγώ, είχατε μια πολύ ευτυχισμένη ζωή από την παιδική ηλικία και τα έχετε πάει πολύ καλά υπό το κυβερνητικό σύστημα.
Ωστόσο, έχασα επιτέλους τις τελευταίες μου ψευδαισθήσεις και πρέπει να αναγνωρίσω ότι το σύστημα του οποίου είμαι μέρος – ονομάστε το «Δύση», «φιλελεύθερη δημοκρατία», «καπιταλισμός», «νεοφιλελευθερισμός», «νεοσυντηρητισμός», «ιμπεριαλισμός», «νέα παγκόσμια τάξη» – πείτε το όπως θέλετε: είναι στην πραγματικότητα μια δύναμη του κακού.
Η Γάζα ήταν ένας σημαντικός καταλύτης. Δεν μου λείπει η ενσυναίσθηση, αλλά αυτό που ξέρω για τη φρικτή σφαγή που διέπραξαν οι δυτικές δυνάμεις στο Ιράκ, το Αφγανιστάν ή τη Λιβύη είναι η πνευματική γνώση και όχι η βιωμένη εμπειρία.
Σύρτη, Λιβύη, μετά την «απελευθέρωση» του ΝΑΤΟ
Η τεχνολογία μάς έφερε τη γενοκτονία της Γάζας –η οποία μέχρι στιγμής έχει σκοτώσει λιγότερους ανθρώπους από όλες εκείνες τις σφαγές που πραγματοποιήθηκαν από μέλη του ΝΑΤΟ– με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες.
Μόλις παρακολούθησα σάκους 75 κιλών με ανάμεικτο ανθρώπινο κρέας να μοιράζονται σε συγγενείς στη θέση ενός αναγνωρίσιμου πτώματος και είμαι σε σοκ.
Αυτό δεν είναι ό,τι χειρότερο έχουμε δει στη Γάζα.
Μοσούλη και Φαλούτζα
Αν ο πληθυσμός της Μοσούλης και της Φαλούτζα είχε πρόσβαση στη σύγχρονη τεχνολογία κινητής τηλεφωνίας, τι φρίκη θα είχαμε δει;
Στην πραγματικότητα προσπάθησα να βρω εικόνες της μαζικής καταστροφής της Μοσούλης και της Φαλούτζα από τις Ηνωμένες Πολιτείες το 2002-2004, αλλά η Google δεν προσφέρει καμία. Από την άλλη, προσφέρει χιλιάδες εικόνες από τις μάχες κατά του Ισλαμικού Κράτους το 2017. Κάτι που επιβεβαιώνει την άποψή μου για την κραυγαλέα έλλειψη εικόνων από τον δεύτερο πόλεμο στο Ιράκ.
Σχετικά με τη σημερινή γενοκτονία στη Γάζα, βρέθηκα πάλι αφελώς να σκέφτομαι ότι κάποια στιγμή θα σταματήσει. Ότι οι δυτικοί πολιτικοί δεν θα συγχωρούσαν τον ολοκληρωτικό αφανισμό της Λωρίδας της Γάζας.
Ότι θα υπήρχε ένα όριο στον αριθμό των αποδεκτών θανάτων Παλαιστινίων αμάχων, στον αριθμό των εγκαταστάσεων του ΟΗΕ, των σχολείων και των νοσοκομείων που καταστράφηκαν, στον αριθμό των μικρών παιδιών που έγιναν κομμάτια.
Σκέφτηκα ότι κάποια στιγμή, η ανθρώπινη ευπρέπεια θα μπορούσε να υπερισχύσει μόνο των σιωνιστικών λόμπι.
Αλλά έκανα λάθος.
Η ουκρανική επίθεση στο Κουρσκ
Ιούλιος 1943, άρματα μάχης που προμήθευσαν οι ΗΠΑ σε μια μεραρχία πεζικού του Κόκκινου Στρατού
προχωρούν προς την πρώτη γραμμή της Μάχης του Κουρσκ.
Η ουκρανική επίθεση στο Κουρσκ προκαλεί επίσης βαθιά συναισθηματική απήχηση. Η Μάχη του Κουρσκ ήταν αναμφισβήτητα το μεγαλύτερο πλήγμα για τη Ναζιστική Γερμανία, η μεγαλύτερη μάχη τανκς στην παγκόσμια ιστορία μακράν.
Η ουκρανική κυβέρνηση έχει καταστρέψει όλα τα μνημεία προς τη δόξα του Κόκκινου Στρατού και δυσφημεί τους Ουκρανούς που πολέμησαν κατά του φασισμού.
Αντίθετα, τιμά τις σημαντικές ουκρανικές συνιστώσες των ναζιστικών δυνάμεων, συμπεριλαμβανομένων, ενδεικτικά, της 14ης Μεραρχίας SS (Γαλικίας) και των αρχηγών της.1
Ως εκ τούτου, το Κουρσκ είναι ένα πολύ συμβολικό μέρος για την Ουκρανία, η οποία τώρα θέλει να επιτεθεί στη Ρωσία, μεταξύ άλλων με γερμανικό πυροβολικό και τεθωρακισμένα.
Οι Γερμανοί πολιτικοί φαίνεται να έχουν μια αταβιστική παρόρμηση να επιτεθούν στη Ρωσία και υποστηρίζουν τη γενοκτονία των Παλαιστινίων σε εκπληκτικό βαθμό.
Η Γερμανία έχει επίσης βάλει τέλος σε κάθε ελευθερία έκφρασης για την Παλαιστίνη, απαγορεύοντας τις συνεδριάσεις από εξέχοντες ομιλητές και καθιστώντας παράνομη κάθε φιλοπαλαιστινιακή ομιλία. Η Γερμανία παρενέβη μαζί με το Ισραήλ στην υπόθεση της γενοκτονίας ενώπιον του ΔΠΔ και του ΔΠΔ για να αντιταχθεί σε ένταλμα σύλληψης για τον Νετανιάχου.
Πόσοι δολοφονημένοι πολίτες θα ικανοποιούσαν τη δίψα των Γερμανών για το εξιλεωτικό αίμα των Παλαιστινίων; 500.000? 1 εκατομμύριο; 2 εκατομμύρια;
Ή μήπως 6 εκατομμύρια;
Η Δύση δεν είναι καλή. Τα λεγόμενα «δημοκρατικά μας συστήματα» δεν μας επιτρέπουν να ψηφίσουμε κανέναν που θα μπορούσε να έρθει στην εξουσία χωρίς να υποστηρίξει τη γενοκτονία και την ιμπεριαλιστική εξωτερική πολιτική.
Δεν είναι ούτε τυχαίο ούτε ιδιοφυΐα που κάνει έναν άνθρωπο-παιδί σαν τον Έλον Μασκ να αξίζει 100 δισεκατομμύρια δολάρια. Οι δομές εξουσίας της κοινωνίας σχεδιάζονται σκόπιμα από τους κατόχους του πλούτου για να προωθήσουν τη μαζική συγκέντρωση αυτού του πλούτου υπέρ εκείνων που ήδη τον κατέχουν, ενώ εκμεταλλεύονται και αποδυναμώνουν την υπόλοιπη κοινωνία.
Η άνοδος των πολυδισεκατομμυριούχων δεν είναι τυχαία. Είναι ένα πρόγραμμα και η κακή κατανομή περισσότερων από επαρκών πόρων είναι η αιτία της φτώχειας. Συστηματική είναι και η κατηγορία των απελπισμένων πληθυσμών για κύματα μετανάστευσης που εξαναγκάζονται από την καταστροφή άλλων χωρών από τη Δύση.
Τα μέσα ενημέρωσης δεν αφήνουν πλέον περιθώρια διαφωνίας για να αντιταχθούν σε οτιδήποτε από αυτά.
Εμείς είμαστε οι κακοί. Είτε αντιστεκόμαστε στα δικά μας συστήματα διακυβέρνησης είτε είμαστε συνένοχοι.
Στη Βρετανία, ήταν τα κελτικά έθνη που προσπάθησαν να διαλύσουν το κράτος, ένα υποτελές αλλά σημαντικό ιμπεριαλιστικό σώμα. Τα μονοπάτια της αντίστασης είναι ποικίλα, ανάλογα με το πού βρίσκεσαι.
Βρείτε όμως ένα και ακολουθήστε το.
πηγή: Consortium News