Δεν έπρεπε να βασιστούμε στο Telegram

Ακολουθεί μια ανάλυση της επικαιρότητας από Ρώσους κομμουνιστές, η οποία αξίζει για άλλη μια φορά να διαδοθεί στους Γάλλους κομμουνιστές. Μπορεί να συμφωνούμε ή να μην συμφωνούμε απόλυτα, αλλά είναι απίθανο ο λεγόμενος κομμουνιστικός Τύπος, ο διεθνής τομέας, να οργανώσει μια τέτοια λογοκρισία.

 

 

 

Αυτό που ήταν εντυπωσιακό στο θερινό σχολείο του PCF ήταν ο τρόπος με τον οποίο πολλοί κομμουνιστές συνδέθηκαν με περισσότερο ή λιγότερο αξιόπιστα δίκτυα αλλού, για να αποκτήσουν άλλες πληροφορίες. Και τότε καταλαβαίνουμε καλύτερα γιατί υπάρχει, όπως περιγράφεται εδώ, μια προσπάθεια από τη Γαλλία να ελέγξει το Telegram κατόπιν εντολής των Ηνωμένων Πολιτειών. Επί του παρόντος, αν ένας αυξανόμενος αριθμός κομμουνιστών (και αυτό ισχύει για αρκετούς Γάλλους) επωφελείται από ιστότοπους όπως το histoireetsociete και άλλους ποιοτικούς, βασίζονται σε άλλους που είναι πολύ πιο σκοτεινοί… Αλλά πάντα αρνούνται να βρουν ο ίδιος που συμμετείχε στον πόλεμο των Ηνωμένων Πολιτειών. Αν υπήρχε μια Ανθρωπότητα, ένας κομμουνιστικός Τύπος που αποκάλυπτε τις αναλύσεις κομμουνιστών και προοδευτικών, αυτό θα ήταν αντίθετο με τη λογοκρισία του Μακρόν και την απαγόρευση έστω και της παραμικρής γνώσης της πραγματικότητας. (σημείωση της Danielle Bleitrach μετάφραση της Marianne Dunlop)

https://kprf.ru/party-live/cknews/228370.html

Το στούντιο συζήτησε την πρόοδο της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης. Συγκεκριμένα, έγινε λόγος ότι το καθεστώς του Κιέβου είναι εμφανώς τρομαγμένο από τις μεγάλης κλίμακας στρατιωτικές ασκήσεις στη Λευκορωσία, σε σημείο να κατηγορεί τη Λευκορωσική ηγεσία ότι προετοιμάζεται για επιθετικότητα. Στην πραγματικότητα, σύμφωνα με τον Γιούρι Αφονίν, η στρατιωτική δραστηριότητα της Λευκορωσίας δεν είναι παρά μια αντίδραση στην αυξανόμενη απειλή του ουκρανικού ναζισμού. Η τρομοκρατική επίθεση των Ναζί στην περιοχή του Kursk, οι συνεχείς βομβαρδισμοί και οι επιθέσεις στην περιοχή Belgorod, οι προσπάθειες της ουκρανικής DRG να εισέλθει στην περιοχή Bryansk – όλα αυτά υποχρεώνουν τους Λευκορώσους να λάβουν τα κατάλληλα μέτρα για την προστασία της επικράτειάς τους. Η εξέλιξη της σύγκρουσης δείχνει ξεκάθαρα ότι ούτε η ουκρανική πλευρά ούτε οι δυτικοί κύριοι της πρόκειται να βάλουν τέλος σε αυτήν στο εγγύς μέλλον.

Πληροφορίες σχετικά με την ανάπτυξη πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς από την Ουκρανία μαρτυρούν επίσης αυτό, είπε ο Γιούρι Βιατσεσλάβοβιτς. Η Ουκρανία δεν θα μπορεί να παράγει από μόνη της τέτοιους πυραύλους. Φυσικά, κατά τη σοβιετική περίοδο, η Ουκρανία δημιούργησε μια βιομηχανία υψηλής τεχνολογίας, ειδικά στη βιομηχανία πυραύλων και διαστήματος. Αλλά για 30 χρόνια, αυτή η τεχνολογική κληρονομιά κατασπαταλήθηκε, οι επιστημονικές και τεχνικές δυνατότητες χάθηκαν, τα εργοστάσια και τα γραφεία μελετών καταστράφηκαν. Επομένως, αν εμφανιστούν ξαφνικά τέτοιοι πύραυλοι, πιθανότατα θα δημιουργηθούν με τεχνολογική βοήθεια από τη Δύση και με χρήση δυτικών εξαρτημάτων. Στην πραγματικότητα, θα είναι μόνο ονομαστικά Ουκρανοί. Η Δύση θα δώσει έτσι στην Ουκρανία τη δυνατότητα να χτυπήσει στόχους μεγάλου βεληνεκούς σε ρωσικό έδαφος χωρίς να της δώσει επίσημη άδεια να χρησιμοποιήσει τους πυραύλους της. Αυτό θα είναι σίγουρα ένας νέος κύκλος κλιμάκωσης των συγκρούσεων.

Σχολιάζοντας ένα νέο μαζικό χτύπημα από τη Ρωσία με πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη εναντίον στόχων στην Ουκρανία, ο πρώτος αντιπρόεδρος της κεντρικής επιτροπής του KPRF είπε: «Πολλοί άνθρωποι θέλουν να δουν αυτό το χτύπημα ως απάντηση στην εισβολή τρομοκρατών στην περιοχή του Κουρσκ, αλλά μάλλον αυτό είναι ένα προγραμματισμένο έργο του στρατού μας. Οι στόχοι αυτής της απεργίας ήταν κυρίως οι υποδομές μεταφορών, επικοινωνιών και ενέργειας. Αυτά τα χτυπήματα δεν προκαλούν ουσιαστικά ανθρώπινες απώλειες, αλλά υπονομεύουν σταδιακά τη μαχητική ικανότητα του καθεστώτος του Κιέβου.

Συνολικά, αυτά τα χτυπήματα είναι που αναμένεται να σώσουν εκατοντάδες χιλιάδες ζωές Ουκρανών, επειδή μόνο ένα τέλος στη σύγκρουση θα διατηρήσει τους Ουκρανούς ως έθνος. Ενώ ο Ζελένσκι και η συμμορία του κάνουν τα πάντα για να καταστρέψουν τη χώρα τους προς το συμφέρον της Δύσης.

Ένα άλλο θέμα συζήτησης στο στούντιο ήταν η σύλληψη στη Γαλλία του Pavel Durov, του ιδρυτή και ιδιοκτήτη του messenger Telegram. Δεν υπάρχει τίποτα περίεργο ή απροσδόκητο σε αυτό, σημείωσε ο Γιούρι Αφονίν: είναι από καιρό γνωστό ότι δεν υπάρχει ελευθερία έκφρασης στη Δύση. Το Telegram έχει γίνει ένα από τα κορυφαία κανάλια πληροφόρησης στον κόσμο με ένα δισεκατομμύριο χρήστες και φυσικά οι κύριοι της δυτικής κοινωνίας θα ήθελαν να το θέσουν υπό τον έλεγχό τους για να εδραιώσουν τη λογοκρισία τους. Ελέγχουν εδώ και καιρό όλα τα μεγάλα μέσα ενημέρωσης, τα κοινωνικά δίκτυα και άλλες πλατφόρμες δυτικής προέλευσης και το Telegram εξακολουθεί να είναι πέρα από τον έλεγχό τους. Όλη αυτή η συζήτηση για παιδόφιλους, εμπόρους ναρκωτικών και τρομοκράτες που χρησιμοποιούν το Telegram για εγκληματική δραστηριότητα είναι απλώς ένα προπέτασμα καπνού και στην πραγματικότητα αφορά απλώς την επέκταση του ελέγχου στη ροή πληροφοριών και την παρακολούθηση των πολιτών. Και ο χορηγός εδώ δεν είναι η Γαλλία, αλλά οι Ηνωμένες Πολιτείες – οι Γάλλοι ηγέτες, όπως όλες οι ευρωπαϊκές μαριονέτες, εκτελούν μόνο τις εντολές των Αμερικανών κυρίων.

Το κύριο ερώτημα είναι γιατί, σε συνθήκες ολοκληρωτικού πολέμου με τη Δύση, δεν έχουμε ακόμη τον δικό μας εθνικό «αγγελιοφόρο», με τον οποίο θα μπορούσαμε να συνεργαστούμε χωρίς να απειλήσουμε την ασφάλεια των πληροφοριών μας, τόνισε ο Γιούρι Βιατσεσλάβοβιτς. Άλλωστε, θα ήταν αφελές να θεωρήσουμε το Telegram «ρωσικό» αγγελιοφόρο, δεδομένου ότι ο ιδιοκτήτης του έχει πολλές εθνικότητες και ζει κυρίως στα Εμιράτα. Θα ήταν εξίσου αφελές για τον Durov να πιστεύει στο φιλελεύθερο μοντέλο του κόσμου, όπου το κεφάλαιο και οι πληροφορίες κυκλοφορούν ελεύθερα. Δεν υπάρχει ελευθερία, αλλά ιμπεριαλιστές αρπακτικά που προστατεύουν το μονοπώλιό τους.

Φυσικά, το Telegram έχει γίνει ένα σημαντικό μέσο μαζικής ενημέρωσης για τη χώρα μας. Ο πρώτος αντιπρόεδρος της κεντρικής επιτροπής κατέληξε: «Θα πρέπει να δημιουργήσουμε ένα αξιόπιστο εθνικό υποκατάστατο αυτού του καναλιού ενημέρωσης το συντομότερο δυνατό».