«Φωτιά» στις ελληνοτουρκικές σχέσεις βάζουν τα τουρκικά ΜΜΕ: «Ελληνικά και τουρκικά πολεμικά πλοία ξανά αντιμέτωπα στην Αν. Μεσόγειο»

«Το πλοίο που ξεκίνησε την πόντιση οπτικής ίνας από την Κύπρο έφτασε μέχρι και στα ανοιχτά του Καστελλόριζου.» αναφέρει το τουρκικό κανάλι.

Φωτιά στις ελληνοτουρκικές σχέσεις προσπαθούν να βάλουν τα τουρκικά ΜΜΕ τις τελευταίες μέρες με αφορμή το Ιταλικό πλοίο «Teliri» που τοποθετεί καλώδια στην Αν Μεσόγειο.

Να θυμίσουμε ότι αρχικά το εν λόγω πλοίο προκάλεσε την κρίση Navtex μεταξύ της Τουρκίας και της Ελλάδας, που έφερε μεγάλες αναταράξεις προ ημερών.

Από την πρώτη στιγμή το ιταλικό πλοίο παρακολουθούσαν κορβέτες του ναυτικού της Τουρκίας ενώ από τη στιγμή που πέρασε εντός της περιοχής δυνητικής ελληνικής ΑΟΖ, έπλευσε και η πυραυλάκατος του Π.Ν. «Γρηγορόπουλος».

«Το ιταλικό πλοίο πλησιάζει στην κρίσιμη περιοχή»
To ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού HABER GLOBAL, κάνει αναφορές του τύπου: «Η ένταση στην Αν. Μεσόγειο δεν περιορίστηκε στις Navtex. 4 χρόνια μετά την κρίση του «Ορούτς Ρέις», τα πλοία της Ελλάδας και της Τουρκίας είναι και πάλι αντιμέτωπα στην Αν. Μεσόγειο».

«Το συγκεκριμένο πλοίο που αρχικά προκάλεσε την κρίση Navtex μεταξύ της Τουρκίας και της Ελλάδας, τώρα προχωράει προς την περιοχή που ίσως προκαλέσει κρίση μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας.»

«Το πλοίο που ξεκίνησε την πόντιση οπτικής ίνας από την Κύπρο έφτασε μέχρι και στα ανοιχτά του Καστελλόριζου.»

«Εντός 24 ωρών αναμένεται να μπει στην περιοχή του τουρκολιβυκού μνημονίου. Στην ίδια περιοχή η Ελλάδα και η Αίγυπτος είχαν υπογράψει μια παράνομη συμφωνία καθορισμού θαλάσσιων περιοχών ευθύνης.»

«Αν και η Τουρκία δεν την αναγνωρίζει, η Ελλάδα υποστηρίζει πως της ανήκει αυτή η περιοχή. Τώρα συζητείται αν η τουρκική κορβέτα θα σταματήσει να ακολουθεί το ιταλικό πλοίο στην περιοχή της ελληνοαιγυπτιακής συμφωνίας που τέμνει και το τουρκολιβυκό μνημόνιο. Κι ένα ελληνικό πολεμικό πλοίο βρίσκεται σε ετοιμότητα για το ιταλικό πλοίο Teliri».

Sozcu: Η Ελλάδα συνεχίζει να οπλίζεται σε Αιγαίο και Μεσόγειο
Παράλληλα, η ιστοσελίδα της εφημερίδας Sozcu φιλοξενεί ρεπορτάζ για το ότι «η Ελλάδα συνεχίζει να εξοπλίζεται σε Αιγαίο και Μεσόγειο», προβαίνοντας σε κινήσεις που αυξάνουν την ένταση.

«Όπως ανακοινώθηκε ,δύο μαχητικά αεροσκάφη Rafale θα ενταχθούν στην ελληνική Πολεμική Αεροπορία έως το τέλος αυτού του μήνα. Από την άλλη, η Γαλλία θα παρέχει στην Ελλάδα ένα Rafale κάθε μήνα» αναφέρει το άρθρο.

Επίσης αναφέρει ότι η Ελλάδα σχεδιάζει να παραγγείλει άλλα 6 μαχητικά που διαθέτουν και πυραύλους scalp, οι οποίοι μπορούν να πλήξουν στόχους στο έδαφος σε απόσταση 500 χιλιομέτρων.

ΠΗΓΗ: Newpost.gr

loading...