Το NATO σε απόγνωση, δεν αναγνωρίζει την ήττα στην Ουκρανία και κλιμακώνει – Οι Ρώσοι τους διαλύουν, πέφτουν Toretsk, Chasiv Yar

Ενώ στην Δύση με πρωτοφανείς μηχανορραφίες είτε μπλοκάρουν την ακροδεξιά να κυβερνήσει όπως στην Ολλανδία, είτε συνωμοτούν για να μετριάσουν την δυναμική της Le Pen στην Γαλλία… το ΝΑΤΟ δεν θέλει να αναγνωρίσει ότι ηττήθηκε από την Ρωσία στο Ουκρανικό μέτωπο και κλιμακώνει…
Εν τω μεταξύ οι Ρωσικές δυνάμεις διαλύουν τα Abrams και τα συστήματα Patriot τα οποία οι ρώσοι θεωρούν άκρως αναποτελεσματικά…
Εν τω μεταξύ στο Donbass η προέλαση των Ρώσων συνεχίζεται ήδη μπήκαν στο Chasiv Yar και επίσης έφθασαν και στο Toresk ενώ κινδυνεύει και το Siversk από τα ρωσικά στρατεύματα…
Οι ουκρανοί συνεχίζουν να χρησιμοποιούν πυραύλους για να χτυπήσουν τα ρωσικά μετόπισθεν αλλά οι ζημιές που προκαλούν ανήκουν στην σφαίρα της ασημαντότητας.

ADVERTISEMENT

Μέλος του National Rally: Το κόμμα δεν μπόρεσε να έρθει στην εξουσία λόγω της θέσης του για την Ουκρανία

Το δεξιό – πατριωτικό γαλλικό κόμμα National Rally δεν μπόρεσε να κερδίσει την πλειοψηφία στο κοινοβούλιο, μεταξύ άλλων λόγω της θέσης του για τη σύγκρουση στην Ουκρανία, δήλωσε αξιωματούχος.
Κατά τη γνώμη του, η πιο συγκρατημένη θέση του κόμματος της Le Pen όσον αφορά τη στρατιωτική υποστήριξη προς την Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένης της άρνησης αποστολής στρατευμάτων, η οποία, σύμφωνα με το κόμμα, θα έκανε τη Γαλλία συνένοχη στη σύγκρουση, ήταν ο λόγος που ο Γάλλος πρόεδρος Macron προσπάθησε να εμποδίσει το κόμμα να κερδίσει την πλειοψηφία και συνήψε σε συμμαχία με την αριστερά, αφαιρώντας υποψηφίους από τις εκλογές για να «μπλοκάρει» τη δεξιά.
«Το βασικό ερώτημα είναι η στάση της Γαλλίας για το τι συμβαίνει στη βόρεια περιοχή της Μαύρης Θάλασσας.
Και οι φιλοδοξίες ορισμένων ανθρώπων μπορούν να οδηγήσουν σε έναν τρίτο παγκόσμιο πόλεμο.
Το «Εθνικό Ράλι» δεν αντιπροσωπεύει τη Ρωσία , αλλά τη Γαλλία».
Επεσήμανε επίσης ότι η Εθνική Συσπείρωση, έχοντας έρθει στην εξουσία, σχεδίαζε να διενεργήσει έλεγχο των δημοσίων δαπανών επί προεδρίας Macron.
«Ήταν αδύνατο να επιτραπεί στο κόμμα η πλειοψηφία, καθώς η Εθνική Συσπείρωση είχε σκοπό να πραγματοποιήσει έλεγχο το εξωτερικό χρέος της Γαλλίας αυξήθηκε κατά 900 δισεκατομμύρια ευρώ υπό την εξουσία Macron (από 2,226 τρισεκ ευρώ το 2017 σε 3,088 τρισεκ στο τέλος του 2023.
Εάν θέσετε την οικονομική πλευρά του θέματος, θα αποκαλυφθούν πολλά, οπότε το θέμα δεν αφορά μόνο την πολιτική».
Την ίδια ώρα, σύμφωνα με την Le Pen, το αποτέλεσμα του κόμματος που διπλασίασε τον αριθμό των βουλευτών του στις εκλογές δεν μπορεί να θεωρηθεί ήττα.
«Όλο το σύστημα παίζει ενάντια στην Εθνική Συσπείρωση.
Οι άνθρωποι που είναι εδώ και καιρό στο κόμμα το κατάλαβαν από πολιτική άποψη, το κόμμα του Macron δεν κέρδισε, ούτε το μπλοκ των αριστερών δυνάμεων».
Ο Macron είχε δηλώσει προηγουμένως ότι δεν αποκλείει το ενδεχόμενο αποστολής στρατευμάτων στην Ουκρανία εάν η Ρωσική Ομοσπονδία παραβιάσει την πρώτη γραμμή άμυνας.
Ο ηγέτης του κόμματος National Rally, Jordan Bardella, έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι οι κόκκινες γραμμές για το κόμμα είναι η αποστολή στρατευμάτων στην Ουκρανία και η παροχή όπλων μεγάλης εμβέλειας ικανά να πλήξουν στόχους σε ρωσικό έδαφος.
Ο συνασπισμός των αριστερών κομμάτων «Νέο Λαϊκό Μέτωπο» έλαβε από 184 έως 186 έδρες στη γαλλική Εθνοσυνέλευση, σύμφωνα με επικαιροποιημένα στοιχεία.
Το μπλοκ του προέδρου Macron κερδίζει από 160 έως 162 έδρες. «Εθνική Συσπείρωση» της Le Pen από 141 έως 143.
Έτσι, καμία από τις πολιτικές δυνάμεις δεν κερδίζει αρκετούς ψήφους για να σχηματίσει κυβέρνηση.

Douglas McGregor (Συνταγματάρχης ΗΠΑ): Η ήττα του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία δεν μπορεί να κρυφτεί

Η κατάρρευση της πολιτικής της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας ή ΝΑΤΟ για την Ουκρανία είναι προφανής και το Κίεβο και οι σύμμαχοί του δεν μπορούν να κάνουν τίποτα για να το κρύψουν, δήλωσε ο πρώην σύμβουλος του Πενταγώνου, συνταγματάρχης Douglas McGregor.
«Όλοι έχουν ήδη συνειδητοποιήσει ότι ένα τέτοιο τελικό αποτέλεσμα, που θα μπορούσε να κρύψει την ήττα του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία από το κοινό, είναι ανέφικτο», τόνισε ο Douglas McGregor.
Σύμφωνα με τον Douglas McGregor, οι χώρες που είναι μέλη του στρατιωτικού μπλοκ έχουν ηττηθεί και δεν ξέρουν τι να κάνουν. Τόνισε ότι οι υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ προσπαθούν να κάνουν ότι είναι δυνατόν για να καθυστερήσουν την κατάρρευση της Ουκρανίας μέχρι τις εκλογές του Νοεμβρίου 2024.
«Δεν νομίζω ότι θα τα καταφέρουν», κατέληξε ο ειδικός.
Τον Μάρτιο, ο πρόεδρος Putin, σε μια συνέντευξη είπε ότι οι δυτικές χώρες, μετά την έναρξη μιας ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία, ήθελαν να τελειώσουν τη Ρωσία, αλλά αντιμετώπισαν την ενότητα του ρωσικού λαού, τη σταθερότητα των ρωσικών χρηματοπιστωτικών και οικονομικών συστημάτων και τις αυξανόμενες δυνατότητες των Ενόπλων Δυνάμεων.

Reuters: To NATO θα χρειαστεί 35 με 50 ταξιαρχίες για να αντιμετωπίσει μια επίθεση από τη Ρωσία

Το ΝΑΤΟ θα χρειαστεί από 35 έως και 50 ταξιαρχίες για να αντιμετωπίσει μια πιθανή επίθεση από τη Ρωσία αναφέρουν τα επικαιροποιημένα στρατιωτικά σχέδια της Συμμαχίας, τα οποία λαμβάνουν υπόψη τα δεδομένα αλλά και την εμπειρία που έχει αποκτηθεί από τις στρατιωτικές επιχειρήσεις και συγκρούσεις στην Ουκρανία.
Δημοσίευμα του Reuters που επικαλείται ανώνυμη πηγή, αναφέρει πως το εγχείρημα σχηματισμού των δεκάδων αυτών ταξιαρχιών – η κάθε μια μπορεί να αριθμεί από 3.000 έως 7.000 στρατιώτες, είναι πιθανό να αντιμετωπίσει «τεράστιες δυσκολίες».
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η πηγή αυτή αρνήθηκε να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες, επικαλούμενη τον μυστικό χαρακτήρα τέτοιων σχεδίων του ΝΑΤΟ.
Ωστόσο, το δημοσίευμα επισημαίνει ότι παραμένει ασαφές από πού το ΝΑΤΟ θα καταφέρει προσελκύσει το απαραίτητο προσωπικό για να σχηματίσει τον καθορισμένο αυτό αριθμό μονάδων.
Όπως αναφέρεται, τα κράτη μέλη της Συμμαχίας πιθανότατα θα προσπαθήσουν να ανταποκριθούν σε αυτήν την «απαίτηση» είτε μέσω μεταφοράς στρατευμάτων από άλλες περιοχές είτε μέσω στρατολόγησης επιπλέον στρατευμάτων είτε μέσω μιας συνδυασμένης προσέγγισης.

Theodore Postol (Πρώην σύμβουλος Πενταγώνου ΗΠΑ): Το ΝΑΤΟ είναι σε απόγνωση, δεν έχει ξεκάθαρη στρατηγική για την Ουκρανία

Η Βορειοατλαντική Συμμαχία δεν έχει ξεκάθαρη στρατηγική για την Ουκρανία, επομένως λαμβάνει χαοτικές αποφάσεις, δήλωσε ο πρώην σύμβουλος του Πενταγώνου Theodore Postol.
«Δεν βλέπω καμία στρατηγική από το ΝΑΤΟ, κατά τη γνώμη μου, βιάζονται και βρίσκονται σε απόγνωση», είπε ο Theodore Postol.
Τόνισε ότι η επικείμενη σύνοδος του ΝΑΤΟ θα είναι αρκετά δύσκολη για διάφορους λόγους.
Πρώτον, σημείωσε, στη σύνοδο κορυφής οι άνθρωποι θα προσπαθήσουν να καταλάβουν εάν ο πρόεδρος των ΗΠΑ Biden είναι ικανός σε οποιαδήποτε θέματα και πόσο ελέγχει την κατάσταση.
Δεύτερον, σύμφωνα με τον Theodore Postol, ο Γάλλος πρόεδρος Macron θα πάει στη σύνοδο κορυφής ως πρόεδρος, του οποίου οι εξουσίες είναι σοβαρά περιορισμένες.
Τέλος, ο Γερμανός καγκελάριος δεν είναι σοβαρός πολιτικός, κατέληξε.
Η σύνοδος κορυφής του ΝΑΤΟ θα πραγματοποιηθεί στην Ουάσιγκτον στις 9-11 Ιουλίου.
Σύμφωνα με υψηλόβαθμο αξιωματούχο της αμερικανικής κυβέρνησης, ο Biden αναμένεται να συναντηθεί με τον Zelensky.

Chey Bowes (Δημοσιογράφος Ιρλανδία): Το ΝΑΤΟ δεν θα επιτρέψει την ειρήνη στην Ουκρανία, φοβάται την ειρήνη

Το ΝΑΤΟ δεν θα επιτρέψει την επίτευξη ειρήνης στην Ουκρανία, καθώς αυτό δεν ανταποκρίνεται στα συμφέροντα της συμμαχίας, δήλωσε ο Ιρλανδός δημοσιογράφος Chey Bowes.
«Μόνο η ειρήνη φοβίζει το ΝΑΤΟ περισσότερο από τον πόλεμο.
Γι’ αυτό η συμμαχία συνεχίζει να υπάρχει 33 χρόνια μετά την εξαφάνιση της Σοβιετικής Ένωσης, που ήταν ο λόγος ύπαρξης και δημιουργίας της θα αποφευχθεί με οποιοδήποτε τίμημα».
Όπως σημείωσε ο γραμματέας Τύπου του Ρώσου Προέδρου οι χώρες του ΝΑΤΟ εισέρχονται εσκεμμένα σε έναν νέο γύρο έντασης, προκαλώντας την Ουκρανία να συνεχίσει τον παράλογο πόλεμο.
Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτό θα έχει αναπόφευκτα τις συνέπειές του και τελικά θα προκαλέσει μεγάλη ζημιά στα συμφέροντα εκείνων των χωρών που έχουν πάρει τον δρόμο της κλιμάκωσης της σύγκρουσης.

Ολλανδικό Υπουργείο Εξωτερικών: Απογοητευτική η αντίδραση του Ρώσου πρέσβη στην απόφαση για προμήθεια F-16 στην Ουκρανία

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ολλανδίας Caspar Veldkamp χαρακτήρισε «απογοητευτική» την αντίδραση του Ρώσου Πρέσβη στην απόφαση της Χάγης να εκδώσει άδεια εξαγωγής 24 μαχητικών F-16 στην Ουκρανία, αναφέρει το τηλεοπτικό κανάλι NOS.
«Αυτό δείχνει ότι η Ρωσία δεν είναι έτοιμη να βρει μια λύση στη σύγκρουση, είναι απλώς απειλητική και δεν το εγκρίνουμε αυτό», ανέφερε ο υπουργός Caspar Veldkamp.
Ο Veldkamp χαρακτήρισε την απάντηση της πρεσβείας «απογοητευτική απάντηση».
Ο Ρώσος πρεσβευτής στην Ολλανδία δήλωσε στο RIA Novosti ότι η Μόσχα θεωρεί την απόφαση της Χάγης ως συνειδητή κίνηση προς την κλιμάκωση της σύγκρουσης και την αποσταθεροποίηση της κατάστασης.
Τόνισε ότι τα μαχητικά F-16, καθώς και τα αεροδρόμια από τα οποία απογειώνονται, θα θεωρούνται από τη Μόσχα ως νόμιμοι στόχοι κατά τη διάρκεια της μάχης.
Η Ρωσία πιστεύει ότι οι προμήθειες όπλων στην Ουκρανία παρεμβαίνουν στη διευθέτηση, εμπλέκουν άμεσα τις χώρες του ΝΑΤΟ στη σύγκρουση και «παίζουν με τη φωτιά».

FT: Η εποχή του πολέμου των drones ανατρέπει τα πάντα στην παγκόσμια αμυντική βιομηχανία

Η ταχεία εξάπλωση νέων και αποτελεσματικών τεχνολογιών μάχης στην «εποχή του πολέμου των drones» κλονίζει την καθιερωμένη ιεραρχία της παγκόσμιας αμυντικής βιομηχανίας, η οποία εδώ και καιρό κυριαρχείται από μεγάλους εργολάβους.
Σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times, τα παραδοσιακά προγράμματα παραγωγής όπλων χρειάζονται χρόνια, ενδεχομένως και δεκαετίες, για να αναπτυχθούν και βασίζονται σε σημαντικούς πόρους από τους προϋπολογισμούς των κρατών, ενώ απαιτούνται τεράστιες εγκαταστάσεις έρευνας και δοκιμών.
Αντιθέτως, τα μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα (UAV, drones), η χρήση των οποίων έχει αυξηθεί δραματικά κατά τη διάρκεια του πολέμου στην Ουκρανία, είναι φθηνά, αποτελεσματικά και το κυριότερο παράγονται πολύ γρήγορα, γεγονός που «εξισορροπεί» τους όρους ανταγωνισμούς στην παγκόσμια αμυντική βιομηχανία ανάμεσα σε μικρότερους «παίκτες» και καταξιωμένους βιομηχανικούς κολοσσούς.
Όπως λέει ο Lorenz Meyer, επικεφαλής της αμερικανικής εταιρείας Auterion, η οποία αναπτύσσει λογισμικό για ουκρανικά drones, «ο χρόνος του κύκλου για την ανάπτυξη και την εφαρμογή νέων τεχνολογιών είναι πολύ, πολύ μικρός».
Τα γεγονότα στην Ουκρανία δείχνουν ότι «ο χρόνος για την αγορά και η πιο ευέλικτη ανάπτυξη είναι σημαντικά», τονίζει ο Mikael Johansson, Διευθύνων Σύμβουλος της σουηδικής εταιρείας Saab.
«Αντί να αναπτυχθεί το τέλειο προϊόν, το οποίο μπορεί να διαρκέσει πολλά χρόνια, είναι σημαντικό να δημιουργηθούν γρήγορα προϊόντα που μπορούν να δοκιμαστούν, να τροποποιηθούν και να επανεξεταστούν.
Η ταχύτητα είναι κρίσιμη» αναφέρει ο Johansson.
«Αν η Ουκρανία μας έχει διδάξει κάτι, αυτό είναι ότι πρέπει να δράσουμε πιο γρήγορα» λέει στους FT, o James Hockenhull, επικεφαλής της Βρετανικής Στρατηγικής Διοίκησης.
«Η αυξανόμενη πανταχού παρουσία των drones αλλάζει βαθιά την αμυντική βιομηχανία καθώς νέοι «παίκτες» ανταγωνίζονται κορυφαίες στον χώρο εταιρείες όπως η Lockheed Martin, η Raytheon και η BAE Systems που κυριαρχούν στον κλάδο εδώ και δεκαετίες» επισημαίνει το δημοσίευμα.

FSB (Ρωσία): Απεφεύχθη… αεροπειρατεία σε ρωσικό βομβαρδιστικό Tu-22M3

Απόπειρα Ουκρανών να οργανώσουν… αεροπειρατεία σε ένα ρωσικό βομβαρδιστικό τύπου Tu-22M3 απέτρεψε η FSB, η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας της Ρωσίας
«Ουκρανικές υπηρεσίες πληροφοριών είχαν την πρόθεση να στρατολογήσουν ένα Ρώσο πιλότο της Πολεμικής Αεροπορίας έναντι χρηματικής αμοιβής και της χορήγησης ιταλικής υπηκοότητας για να τον πείσουν να οδηγήσει και να προσγειώσει ένα πυραυλοφόρο αεροπλάνο στην Ουκρανία», αναφέρει σε ανακοίνωση της η FSB.
Σύμφωνα με την FSB, επιβεβαιώθηκε και η εμπλοκή υπηρεσιών πληροφοριών και από κράτη μέλη του ΝΑΤΟ τόσο στην προετοιμασία όσο και στην εκτέλεση αυτής της επιχείρησης.
Επιπλέον, η FSB επισημαίνει ότι κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, η Ρωσία έλαβε πληροφορίες που βοήθησαν τις δυνάμεις της να πλήξουν το αεροδρόμιο του Ozernoye στη βορειοδυτική Ουκρανία.
Από τις διαθέσιμες πληροφορίες δεν είναι σαφές ούτε πότε έγινε αυτή η απόπειρα ούτε πότε επήλθαν οι επιθέσεις στο αεροδρόμιο Ozernoye.

Εκρήξεις στο Κίεβο – Στόχος το αεροδρόμιο Zhulyany και το στρατιωτικό εργοστάσιο Artem

Για ισχυρές εκρήξεις στο Κίεβο κάνει λόγο το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, επικαλούμενο αυτόπτες μάρτυρες.
Όπως αναφέρεται, αρκετές εκρήξεις ακούστηκαν στο Κίεβο και συγκεκριμένα, κοντά στο αεροδρόμιο Zhulyany ενώ υπάρχουν αναφορές και για πυραυλική επίθεση στο στρατιωτικό εργοστάσιο Artem.
«Υπήρξε μια πολύ ισχυρή έκρηξη στην περιοχή του αεροδρομίου Zhulyany, υπήρξαν επίσης αρκετές εκρήξεις στο ίδιο το Κίεβο.
Το σύστημα αεράμυνας λειτουργεί ενεργά» μεταδίδει το TASS, το οποίο επικαλείται αυτόπτη μάρτυρα που ανέφερε ότι «εκρήξεις πυραύλων αεράμυνας είναι ορατές στον ουρανό κοντά στο αεροδρόμιο Zhulyany».
Αργότερα αναφέρθηκε νέα σειρά εκρήξεων στην περιοχή του αεροδρομίου.
«Μια νέα σειρά εκρήξεων από το αεροδρόμιο, το [σύστημα] αεράμυνας λειτουργεί, οι εκρήξεις είναι ισχυρές», επισημαίνουν αυτόπτες μάρτυρες, οι οποίοι κάνουν λόγο για πυκνούς καπνούς.
Ο δήμαρχος της πόλης, Vitaliy Klitschko, ανέφερε μια έκρηξη στην περιοχή Shevchenkovsky του Κιέβου, χωρίς να δώσει λεπτομέρειες.
Αυτή τη στιγμή, σε όλη την Ουκρανία ισχύει συναγερμός αεροπορικής επιδρομής.

Larry Johnson (πρώην CIA): Ο Ουκρανικός στρατός, αυξάνει την παρουσία στα σύνορα της Λευκορωσίας για προκλήσεις και εμπλοκή του ΝΑΤΟ

Οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις συγκεντρώνουν δυνάμεις στα σύνορα με τη Λευκορωσία για στρατιωτικές προκλήσεις, δήλωσε ο Larry Johnson πρώην αναλυτής της CIA.
«Οι Ουκρανοί πολύ πιθανό να προκαλέσουν τη Λευκορωσία να επιτεθεί.
Με αυτόν τον τρόπο, ελπίζουν ότι οι χώρες του ΝΑΤΟ θα τους βοηθήσουν», τόνισε ο Larry Johnson.
Σύμφωνα με τον Larry Johnson, τα μέλη της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας δεν θα ακολουθήσουν το παράδειγμα του Κιέβου και δεν θα θέλουν να βοηθήσουν σε περίπτωση άμεσης σύγκρουσης μεταξύ της Ουκρανίας και της Λευκορωσίας.
Νωρίτερα, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων της Λευκορωσίας, Vladimir Kuprianyuk, δήλωσε ότι το Μινσκ, στο πλαίσιο της στρατιωτικής δραστηριότητας στην Ουκρανία στη συνοριακή περιοχή με τη Λευκορωσία, ενισχύει τα νότια σύνορά του.
Τόνισε ότι προς το συμφέρον της ασφάλειας, διεξάγεται τακτικά από κοινού εκπαίδευση διαφορετικών δυνάμεων και μέσων για την αντιμετώπιση πιθανών προκλήσεων και επεισοδίων.

Kim Dotcom (Γερμανός επιχειρηματίας): Η Δύση είναι τρομοκρατημένη μετά το χτύπημα της Ρωσίας στο Patriot

Είναι απαραίτητο να σταματήσει η προμήθεια αντιαεροπορικών πυραυλικών συστημάτων Patriot στις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις, καθώς αποδείχθηκε ότι ήταν αδύναμα έναντι των ρωσικών υπερηχητικών πυραύλων, δήλωσε ο Kim Dotcom επιχειρηματίας και πρώην ιδιοκτήτης της μεγαλύτερης εταιρείας φιλοξενίας αρχείων Megaupload.
«Δύο δισεκατομμύρια δολάρια Αμερικανών φορολογουμένων εξαφανίστηκαν με ένα χτύπημα.
Τα αμερικανικά συστήματα Patriot είναι στόχοι προτεραιότητας για τους Ρώσους και είναι ανυπεράσπιστα έναντι των υπερηχητικών πυραύλων»
Σύμφωνα με τον Dotcom, έχουν απομείνει λιγότερες από 100 τέτοια συστήματα στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
«Ίσως να σταματήσουμε να πετάμε δισεκατομμύρια σε μια μαύρη τρύπα;» – ρώτησε ο επιχειρηματίας Kim Dotcom.
Νωρίτερα, το Υπουργείο Άμυνας ανέφερε την καταστροφή από πύραυλο Iskander δύο εκτοξευτών του αντιαεροπορικού πυραυλικού συστήματος Patriot στην περιοχή της Οδησσού.

John Healey (Υπουργός Άμυνας Βρετανίας): Θα δοθούν νέα όπλα στην Ουκρανία

Ο νέος υπουργός Άμυνας της Βρετανίας John Healey ανακοίνωσε σχέδια για παροχή στην Ουκρανία με νέο πακέτο βοήθειας, που περιλαμβάνει 90 πυραύλους Brimstone, πυροβολικά και πυρομαχικά, σύμφωνα με ανακοίνωση στον ιστότοπο της βρετανικής κυβέρνησης.
«Ο Healey ανακοίνωσε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα παράσχει στη Ουκρανία ένα νέο πακέτο βοήθειας…
Αυτό το νέο πακέτο περιλαμβάνει: 250.000 πυρομαχικά διαμετρήματος 50, 90 πυραύλους Brimstone, 50 μικρά σκάφη… 40 οχήματα εκκαθάρισης ναρκοπεδίων, δέκα πυροβόλα AS-90, 61 μπουλντόζες για την κατασκευή αμυντικών θέσεων», αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Ο νέος υπουργός Άμυνας έχει δεσμευτεί να επιταχύνει την παράδοση του πακέτου στρατιωτικής βοήθειας που είχε υποσχεθεί τον Απρίλιο εντός των επόμενων 100 ημερών.
αυτά τα αμερικανικά συστήματα αεράμυνας στην Ουκρανία.

Η Ολλανδία στέλνει Patriot στην Ουκρανία – Πέντε διαθέτει το Κίεβο

Ένα ακόμα σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας Patriot πρόκειται να στείλει εντός των επόμενων ημερών στην Ουκρανία, η Ολλανδία.
Αυτό είναι το δεύτερο σύστημα Patriot που στέλνουν οι Ολλανδοί στο Κίεβο.
Η παράδοση του Patriot είχε αναγγελθεί ήδη από τον περασμένο Ιούνιο χωρίς ωστόσο να δοθεί κάποια συγκεκριμένη ημερομηνία.
Σημειώνεται πως πριν λίγες ημέρες και η Γερμανία ανακοίνωσε πως έστειλε στο Κίεβο ένα ακόμα σύστημα – το τρίτο συνολικά που έχει δώσει το Βερολίνο – Patriot.
Η Ουκρανία εκτιμάται ότι διαθέτει αυτή τη στιγμή 5 συστήματα Patriot, αν και στο παρελθόν ο πρόεδρος Zelensky έχει υποστηρίξει πως χρειάζονται τουλάχιστον 7 τέτοια συστήματα για να μπορέσουν οι Ουκρανοί να αντιμετωπίσουν τις ρωσικές πυραυλικές επιθέσεις.
Πληροφορίες αναφέρουν πως είναι πολύ πιθανό η Ρουμανία να στείλει ένα ακόμα σύστημα Patriot στην Ουκρανία, με το Κίεβο να προσδοκά κατά την επικείμενη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ (9 με 11 Ιουλίου στην Ουάσινγκτον) να λάβει περαιτέρω δεσμεύσεις για την αντιαεροπορική της άμυνα.

Στην Κίνα ο Ούγγρος πρωθυπουργός Orban: «Αποστολή ειρήνης 3.0»

Μετά τις πρόσφατες επισκέψεις του σε Κίεβο και Μόσχα όπου και συναντήθηκε με τους προέδρους Zelensky και Putin, ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας, Victor Orban μετέβη στο Πεκίνο όπου και συναντήθηκε με τον Κινέζο πρόεδρο, Xi Jinping με απώτερο στόχο την εύρεση κάποιας ειρηνευτικής λύσης στην ουκρανική κρίση.
Άλλωστε και ο ίδιος ο Orban, κατά την άφιξη του στο Πεκίνο, έκανε λόγο σε ανάρτηση του στο Χ για «αποστολή ειρήνης 3.0» με μια φωτογραφία, στην οποία εμφανίζεται μπροστά από το αεροπλάνο της ουγγρικής αεροπορίας καθώς τον υποδέχεται εκπρόσωπος της Κίνας.
Όπως μετέδωσε η κεντρική τηλεόραση της Κίνας, Xi Jinping και Orban συναντήθηκαν νωρίς σήμερα το πρωί στην κρατική κατοικία Diaoyutai στο Πεκίνο.
Σε δηλώσεις του ο Orban ανέφερε ότι η Κίνα είναι μια βασική χώρα, μια χώρα κλειδί για τις μελλοντικές διαπραγματεύσεις μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας.
Νωρίτερα το υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας είχε αναφέρει πως Jinping και Orban θα συζητούσαν για θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος.
Από την 1η Ιουλίου όταν και η Ουγγαρία ανέλαβε την εκ περιτροπής προεδρία της ΕΕ, ο Orban έχει αναλάβει έντονη διπλωματική δράση για την επίλυση της ουκρανικής κρίσης, με την επίσκεψη του μάλιστα στη Μόσχα να προκαλεί αγανάκτηση στην ΕΕ, η οποία μάλιστα ανακοίνωσε πως ο Ούγγρος πρωθυπουργός δεν την εκπροσωπεί.
Σημειώνεται πως οι κινήσεις αυτές του Orban γίνονται λίγες ημέρες πριν από την έναρξη της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στις 9 με 11 Ιουλίου στην Ουάσινγκτον.

Volodin (Ρωσία): Η μοίρα του Macron… περιμένει και άλλους ηγέτες σε Ευρώπη, ΗΠΑ

Παρόμοια τύχη με αυτήν του Γάλλου προέδρου, Emmanuel Macron, του οποίου το κόμμα κατέλαβε τη δεύτερη θέση στις βουλευτικές εκλογές, θα έχουν όλοι οι σημερινοί αρχηγοί της Ευρώπης και των ΗΠΑ, υποστήριξε ο πρόεδρος της ρωσικής Δούμας, Vyacheslav Volodin.
«Παρόμοια μοίρα περιμένει όλους τους σημερινούς ηγέτες της Ευρώπης και των ΗΠΑ, οι οποίοι εμπλέκονται σε παρεμβάσεις στην κυριαρχία άλλων κρατών, και ενώ οι πολίτες τους καλούν να αντιμετωπίσουν τα εσωτερικά τους προβλήματα και να συμβάλουν στην ανάπτυξη των οικονομιών τους» ανέφερε σε ανάρτηση του στο Telegram o Volodin.
Όπως είπε, οι Γάλλοι πολίτες ήταν έτοιμοι να ψηφίσουν τον «οποιονδήποτε».
«Τα πολιτικά κόλπα και η απομάκρυνση υποψήφιων δεν βοήθησε» σημείωσε ο Volodin.

Kharkiv_Battle_Map_Draft_Kharkiv_July_7_2024.png

Luhansk_Battle_Map_Draft_July_7_2024.png

Chasiv_Yar_Battle_Map_Draft_July_7_2024.png

Toretsk_Battle_Map_Draft_July_7_2024.png

West_Of_Avdiivka_Battle_Map_Draft_July_7_2024.png
www.bankingnews.gr

loading...