Σιωνιστική-Ισραηλινή βάση η Κύπρος και επίθεση Χεζομπολάχ-Τουρκίας στην Μεγαλόνησο.

 Ευάγγελος Φ. Γιαννόπουλος Γεωστρατηγικός αναλυτής.

Σε μια μεγάλη τηλεοπτική ομιλία την περασμένη εβδομάδα, ο ηγέτης της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα απείλησε την Κύπρο με στρατιωτική δράση εάν συνεχίσει την στρατιωτική της συνεργασία με το Ισραήλ, του οποίου ο στρατός εκπαιδεύεται στο νησιωτικό έθνος προετοιμάζοντας μια επίθεση στον Λίβανο.

 

 

 

 

 

 

 

Γράφει ο Άγγελος-Ευάγγελος Φ. Γιαννόπουλος γεωστρατηγικός-γεωπολιτικός αναλυτής και αρχισυντάκτης του Mytilenepress. Contact : survivorellas@gmail-6945294197Οι τρεις παγκόσμιες καινοτομίες μου-Project Manager.

Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου με τον Κύπριο Πρόεδρο Νίκο Χριστοδουλίδη στην Ιερουσαλήμ 11 Μαΐου 2023 (αριθμός Χ του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας) Ο Νασράλα δεν μάσησε τα λόγια του: « Το άνοιγμα κυπριακών αεροδρομίων και βάσεων στον ισραηλινό εχθρό για να στοχεύσει τον Λίβανο θα σήμαινε ότι η κυπριακή κυβέρνηση είναι μέρος του πολέμου και ότι η αντίσταση θα το αντιμετωπίσει ως μέρος του πολέμου ».

Πράγματι, οι Κύπριοι δεν έχουν γίνει μόνο στενοί φίλοι του Ισραήλ, αλλά και κύριος σύμμαχος των Ηνωμένων Πολιτειών. Ο Κύπριος υπουργός Εξωτερικών Κωνσταντίνος Κόμπος επισκέφθηκε τις Ηνωμένες Πολιτείες στις 17 Ιουνίου και συντόνισε με τον υπουργό Εξωτερικών Antony Blinken τον ρόλο που έχουν αναθέσει οι Αμερικανοί στην Κύπρο στην τρέχουσα κατάσταση στη Μέση Ανατολή. Σε απάντηση στον Νασράλα, ο Κύπριος Πρόεδρος Νίκος Χριστολίδης αρνήθηκε οποιαδήποτε κυπριακή εμπλοκή στον συνεχιζόμενο γενοκτονικό πόλεμο του Ισραήλ κατά των Παλαιστινίων και στον πόλεμο του εναντίον του Λιβάνου.

Η Κύπρος ισχυρίστηκε επίσης ότι δεν είχε κανέναν έλεγχο στις δύο βρετανικές στρατιωτικές βάσεις στη χώρα, οι οποίες συνεργάζονται στρατιωτικά με το Ισραήλ.

Ωστόσο, ο Κορνήλιος Κορνέλιου, ο Κύπριος πρέσβης στο Ισραήλ, απάντησε πιο εχθρικά στον Νασράλα. Επαναβεβαίωσε τις στενές σχέσεις μεταξύ Ισραήλ και Κύπρου, κάτι που, ευτυχώς κατέληξε, σίγουρα δυσαρεστεί τον ηγέτη της Χεζμπολάχ. Μια ιστορία αγάπης” Ο πρόσφατος έρωτας μεταξύ της Κύπρου και του Ισραήλ βρίσκεται σε εξέλιξη πάνω από τρεις δεκαετίες. Ωστόσο, η εγγύτητα αυτής της σχέσης φάνηκε μόλις τον Μάρτιο του 2011, όταν ο πρώην πρόεδρος Δημήτρης Χριστόφιας του κομμουνιστικού Προοδευτικού Εργατικού Κόμματος πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στο Ισραήλ.

Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου ανταπέδωσε τη χάρη και, το 2012, έγινε ο πρώτος Ισραηλινός πρωθυπουργός που πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο. Ενώ τα κύρια κοινά συμφέροντα αρχικά φαινόταν να είναι τα μεσογειακά αποθέματα φυσικού αερίου που βρίσκονται μεταξύ της Κύπρου και των ανατολικών ακτών της Μεσογείου, έχει προκύψει πολύ περισσότερη συνεργασία, συμπεριλαμβανομένης της βοήθειας του Ισραήλ για την εμβάθυνση των σχέσεων μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Κύπρου.

Ο αριστερός Κύπριος ηγέτης δεν είναι το μόνο αριστερό μέλος της ΕΕ με στενούς δεσμούς με το Ισραήλ. Παρόμοια ζεστασιά προς το Ισραήλ τέθηκε στην ημερήσια διάταξη όταν το αριστερό κόμμα Σύριζα ανέλαβε την εξουσία στην Ελλάδα το 2015. Το 2021, η Κύπρος και η Ελλάδα  συμμετείχαν  σε ναυτικές ασκήσεις με το Ισραήλ. Αλλά ενώ η Κύπρος άρχισε να πλησιάζει το Ισραήλ μόλις πρόσφατα στην ιστορία της, Χριστιανοί και Εβραίοι Σιωνιστές εμπλέκονται στις Κυπριακές υποθέσεις για πολύ καιρό. Όταν η Κύπρος καταλήφθηκε από τους Βρετανούς το 1878, το Jewish Chronicle του Λονδίνου έγραψε: « Η Κύπρος ήταν κάποτε η έδρα μιας ακμάζουσας εβραϊκής αποικίας… Γιατί δεν θα μπορούσε να είναι ξανά το ίδιο;». »

Το άρθρο καλούσε τους Εβραίους από την Παλαιστίνη και την Μεγάλη Συρία να μεταναστεύσουν στο νησί επειδή η Κύπρος «τους προσφέρει τα ίδια δελεαστικά αξιοθέατα με τους Εβραίους του παλιού, αν όχι περισσότερα». Είναι μια μέρα πανί από την ήπειρο. Και για πρώτη φορά στην ιστορία του κόσμου, οι Εβραίοι της Παλαιστίνης έχουν την ευκαιρία να ζήσουν κάτω από τους ευεργετικούς θεσμούς των πιο φωτισμένων και φιλελεύθερων κανόνων [της Βρετανίας], χωρίς να υποβάλλονται στον πόνο της μετανάστευσης σε μακρινά κλίματα και χωρίς να αποκηρύσσονται τον ανατολίτικο τρόπο ζωής τους. Οι Βρετανοί προσάρτησαν την Κύπρο το 1914 όταν οι Οθωμανοί προσχώρησαν στις Κεντρικές Δυνάμεις και η Κύπρος έγινε αποικία του βρετανικού στέμματος το 1925.

Σιωνιστική αποικία. Οι Σιωνιστές ανέκαθεν αναφέρονταν στις αρχαίες εβραϊκές αποικίες της Κύπρου, της οποίας το αρχαίο εβραϊκό όνομα (το οποίο χρησιμοποιείται ακόμα στα σύγχρονα εβραϊκά) είναι “kafrisim”, συμπεριλαμβανομένης της Πάφου και της Σαλαμίνας, ως προηγούμενο για μελλοντικό αποικισμό. Ήταν οι Βρετανοί Ισραηλίτες, που έγιναν η πιο ένθερμη βρετανική προτεσταντική ομάδα στην υποστήριξη του εβραϊκού αποικισμού. Η ομάδα που ιδρύθηκε το 1874 αποτελούνταν από ένθερμους Σιωνιστές που σκόπευαν να στείλουν Εβραίους στους «Αγίους Τόπους». Ίδρυσαν το Ταμείο Εποικισμού της Συρίας (γνωστό και ως Εταιρεία για την Αρωγή των Διωκόμενων Εβραίων), το οποίο έλαβε δωρεές στην Αγγλία και μπόρεσε να αγοράσει γη κοντά στην Παλαιστίνη.

Άρχισαν να στέλνουν Εβραίους μετανάστες της Ανατολικής Ευρώπης από την Αγγλία στις νέες τους αποικίες. Ο πρώτος εβραϊκός οικισμός ιδρύθηκε στο λιμάνι της Λαττάκειας, στην βορειοδυτική Συρία, το 1882, αλλά κράτησε μόνο ένα χρόνο.

Το 1883 Εβραίοι άποικοι από τη Λατάκεια, μαζί με άλλους Εβραίους από τη Ρωσία, μεταφέρθηκαν στην Κύπρο για να ιδρύσουν μια εβραϊκή αποικία. Ίδρυσαν την αποικία στα νοτιοδυτικά του νησιού, κοντά στο χωριό Κούκλια. Οι άποικοι, όμως, ήταν δυσαρεστημένοι με τις αγροτικές εργασίες και αποφάσισαν να φύγουν το 1884.

Η Κύπρος ήδη ενδιαφέρει τον Davis Trietsch, έναν από τους πρώτους Γερμανούς Εβραίους πρωτοσιωνιστές ακτιβιστές. Το 1893, ο Trietsch εξέφρασε ενδιαφέρον για το τι έπρεπε να γίνει με την Κύπρο: «Αυτή ήταν μια γη με την οποία οι Άγγλοι δεν ήξεραν τι να κάνουν, ενώ, από την άλλη, οι Εβραίοι έψαχναν παντού ένα μέρος να εγκατασταθούν για τα αδέρφια τους… Η Κύπρος ήταν σε άμεση γειτνίαση με την Παλαιστίνη. Ήξερα ότι μεταξύ των Εβραίων υπήρχε η επιθυμία να αποικίσουν την Παλαιστίνη, αλλά αυτό (…) δεν μπορούσε να πραγματοποιηθεί λόγω της θέσης της τουρκικής κυβέρνησης. Τότε σκέφτηκα ότι η φυσική και όμορφη ιδέα της επιστροφής στην Παλιά Γη θα μπορούσε κάλλιστα να συνδυαστεί με τον αποικισμό στην Κύπρο – είτε η Αγγλία παρέμενε εκεί είτε όχι ».

Όταν συνάντησε το φυλλάδιο του ιδρυτή του Σιωνισμού Theodor Herzl ” The State of the Jews “, που δημοσιεύτηκε το 1896, ο Trietsch αποφάσισε να συμμετάσχει στο πρώτο σιωνιστικό συνέδριο στη Βασιλεία το 1897. Λίγες εβδομάδες μετά το συνέδριο, έγραψε στον Herzl σχετικά με την ιδέα του και διατηρούσε συνεχή αλληλογραφία μαζί του για το θέμα αυτό.

Με την υποστήριξη του Herzl, ο Trietsch μίλησε στο Τρίτο Σιωνιστικό Συνέδριο το 1899 για το θέμα, αλλά λίγοι από αυτούς συμφώνησαν μαζί του. Υποστήριξε στο Πέμπτο Σιωνιστικό Συνέδριο το 1901 για την έννοια της «Μεγάλης Παλαιστίνης», μέρος της οποίας θα ήταν η Κύπρος. Ως εκ τούτου, ο αποικισμός του νησιού θα ήταν μέρος του σιωνιστικού σχεδίου παρά μια εναλλακτική σε αυτό. Εδώ η Κύπρος έγινε πιθανός τόπος για τον εβραϊκό αποικισμό.

“Μεγάλη Παλαιστίνη”. Το 1897η Εβραϊκή Ένωση Αποικισμού (JCA) είχε ιδρύσει  μια εβραϊκή αποικία στην Κύπρο για Ρώσους Εβραίους, στους οποίους προσχώρησαν Ρώσοι Εβραίοι έποικοι από την Παλαιστίνη. Ο οικισμός Margo-Tchiflik, 14 χλμ. από τη Λευκωσία, είχε λιγότερους από 200 κατοίκους και τελικά διαλύθηκε το 1927 όταν οι άποικοι του επέλεξαν να αποικίσουν την Παλαιστίνη. Αμέσως αφότου ο Herzl, ο ιδρυτής του Παγκόσμιου Σιωνιστικού Οργανισμού, προσδιόρισε την Βρετανία ως τον ιδανικό χορηγό του εβραϊκού αποικισμού, είχε ιδιωτικές συνομιλίες με Βρετανούς αξιωματούχους. Διευκρίνισε από πού θα αρχίσει ο εβραϊκός αποικισμός. Όταν ο Χερτζλ συναντήθηκε με τον Βρετανό Γραμματέα Αποικίας Τζόζεφ Τσάμπερλεν, πρότεινε την Κύπρο (όπου η JCA είχε ήδη αποικία), το Ελ-Αρίς και τη Χερσόνησο του Σινά. Ο Τσάμπερλεν χριστιανός Σιωνιστής και αντισημίτης που αντιτάχθηκε στη μετανάστευση των Εβραίων της Ανατολικής Ευρώπης στη Βρετανία, υποστήριξε ότι η Βρετανία δεν θα εκδιώξει Έλληνες και «Μουσουλμάνους» από την Κύπρο για χάρη των Εβραίων εποίκων.

Ο Herzl εξήγησε το σχέδιό του να δημιουργήσει μια «Eastern Jewish Company» με κεφάλαιο 5 εκατομμυρίων λιρών (24,5 εκατομμυρίων δολαρίων) για να αποικίσει το Σινά και το Ελ-Αρίς, χρήματα που θα προσέλκυαν τους Κύπριους: « Οι μουσουλμάνοι θα απομακρυνθούν, οι Έλληνες θα πουλήσουν ευχαρίστως τη γη τους σε καλή τιμή και μεταναστεύστε στην Αθήνα ή την Κρήτη.» Ωστόσο, δεδομένων των επιφυλάξεων του Τσάμπερλεν για την εκδίωξη των Κυπρίων, η Αιγυπτιακή εναλλακτική έγινε πιο πρακτική. Ο Χερτζλ και άλλοι Σιωνιστές ταξίδεψαν στην Αίγυπτο το 1903. Συναντήθηκαν με τον Βρετανό αποικιακό κυβερνήτη Λόρδο Κρόμερ, για να διαπραγματευτούν τον εβραϊκό αποικισμό της περιοχής μεταξύ του Νείλου και της Διώρυγας του Σουέζ. Το έργο ωστόσο δεν υλοποιήθηκε λόγω των άνυδρων συνθηκών της περιοχής, συμπέρασμα στο οποίο κατέληξαν οι Σιωνιστές απεσταλμένοι επί τόπου.

Ο Herzl και ο Trietsch ήρθαν σε σύγκρουση στο Έκτο Σιωνιστικό Συνέδριο το 1903 για την εγκατάλειψη των σχεδίων για την Μεγάλη Παλαιστίνη στην Κύπρο, το Σινά και το El-Arish. Αυτό συνέβη μετά από μια νέα βρετανική προσφορά της Ουγκάντα για εβραϊκό εποικισμό, ένα έδαφος που δεν ήταν μέρος της φανταστικής «Μεγάλης Παλαιστίνης» των Σιωνιστών. Τα σχέδια για την Κύπρο επίσης απέτυχαν να υλοποιηθούν.

Μετά τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο, οι Σιωνιστές έλαβαν βρετανική χορηγία για το έργο αποικισμού τους στην Παλαιστίνη. Πράγματι, οι Σιωνιστές θα έκαναν καλή χρήση των βρετανικών αποικιακών μεθόδων που χρησιμοποιούνται στην Κύπρο για να διχάσουν Μουσουλμάνους και Χριστιανούς Κύπριους.

Τον Ιανουάριο του 1922, ο Βρετανός Σιωνιστής Ύπατος Αρμοστής στην Υποχρεωτική Παλαιστίνη, Χέρμπερτ Σάμιουελ, επινόησε ένα νέο ομολογιακό γραφείο για Παλαιστίνιους Μουσουλμάνους το οποίο ονόμασε Ανώτατο Μουσουλμανικό Συμβούλιο προκειμένου να υπονομεύσει τη διακοινοτική αλληλεγγύη μεταξύ Παλαιστινίων Μουσουλμάνων και Χριστιανών. Το είχε ως πρότυπο την προηγούμενη βρετανική αποικιακή πολιτική απέναντι στους αυτόχθονες μουσουλμάνους της Κύπρου.

Πολιτεία Παρίας. Πριν η Κύπρος υιοθετήσει την φιλοσιωνιστική τοξικότητα της ΕΕ, όπως είχε κάνει η Ελλάδα, η Κύπρος είχε ιστορικά υπερασπιστεί τους Παλαιστίνιους και τα δικαιώματά τους και είχε αναγνωρίσει το κράτος της Παλαιστίνης.

Η φιλοπαλαιστινιακή της στάση ήταν τέτοια που το 1993 το Ισραήλ ανακήρυξε την πρώτη κυρία Ανδρούλλα Βασιλείου , σύζυγο του Κύπριου Προέδρου Γιώργου Βασιλείου, persona non grata στο Ισραήλ όταν μια αντιπροσωπεία της οποίας ηγήθηκε επιχείρησε να συναντηθεί με τον Γιάσερ Αραφάτ, πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής, τον οποίο οι Ισραηλινοί είχε τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό στα γραφεία της στη Ραμάλα. Σήμερα, καθώς περισσότερες χώρες διακόπτουν τις σχέσεις τους και επιβάλλουν κυρώσεις στο Ισραήλ, οι κυπριακές σχέσεις με την ισραηλινή αποικία συνεχίζουν να ενισχύονται. Η απομόνωση της χώρας και η μετατροπή της σε ένα διεθνές κράτος παρίας φαίνονται ασυμβίβαστα με τους Κύπριους.

Αν πράγματι βρίσκουν τον εβραϊκό αποικισμό και τους ισραηλινούς γενοκτονικούς πολέμους στην Παλαιστίνη αρκετά απαράδεκτα για να διατηρήσουν θερμές σχέσεις και στρατιωτική συνεργασία, ίσως θα μπορούσαν να προσφέρουν τη δική τους χώρα για εβραϊκό αποικισμό και να αναβιώσουν τα σιωνιστικά όνειρα για κατάληψη από το νησί. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα καθώς η κυπριακή πρεσβεία στο Τελ Αβίβ γιορτάζει τις πρώην εβραϊκές αποικίες της χώρας της. Παραδόξως, δεν φαίνεται να γιορτάζει τις αποικίες των Κουκλιών ή του Μάργκο-Τσιφλίκ. Ίσως, δεδομένης αυτής της κυπριακής υποδοχής, οι Σιωνιστές θα μπορούσαν να απευθύνουν μια νέα έκκληση για την «επιστροφή» των σύγχρονων Εβραίων στις αρχαίες εβραϊκές αποικίες Kafrisin και στις πιο πρόσφατες σιωνιστικές αποικίες Κούκλια και Margo-Tchiflik; Αυτό θα μπορούσε να μειώσει τον αδιάκοπο αποικισμό των παλαιστινιακών εδαφών. πηγή: Middle East Eye

Στο σημείο αυτό να περάσουμε να δούμε τι αναφέρει και ο  ειδικός σε θέματα γεωπολιτικής και χρηματοοικονομικού κύκλου Charles Nenner. Ο Nenner. προειδοποιεί για έναν τεράστιο πόλεμο και βύθιση της οικονομίας Για τεραστίων διαστάσεων πόλεμο και καταβύθιση του χρηματοοικονομικού κύκλου παγκοσμίως προειδοποιεί με ανάλυσή του ο ειδικός σε θέματα γεωπολιτικής και χρηματοοικονομικών Charles Nenner.

Μάλιστα, αυτή την εβδομάδα, ο πολεμικός κύκλος του Nenner «γύρισε κατευθείαν προς τα πάνω» και ο οικονομικός του κύκλος «στράφηκε κατευθείαν προς τα κάτω». Η επόμενη μεγάλη σύγκρουση δεν πρόκειται να είναι στην Ουκρανία ή στην Ταϊβάν – ακόμα.

Αντίθετα η προσοχή όλων πρέπει να στραφεί στις ΗΠΑ, αφού «το Ιράν απειλεί το Ισραήλ με «πόλεμο» εάν επιτεθεί στον Λίβανο». Ο Nenner λέει ότι όλη η Μεσόγειος Θάλασσα μπορεί να μετατραπεί σε… κόλαση. Η Hezbollah στον Λίβανο, το Ιράν και η Τουρκία είναι βασικοί παίκτες σε έναν κλιμακούμενο πόλεμο με το Ισραήλ. Ο Nenner, ο οποίος ζει στα σύνορα με τον Λίβανο στο Βόρειο Ισραήλ, μίλησε στο USAW αμέσως μετά το φράγμα 100 ρουκετών που έπεσαν κοντά στην τοποθεσία του.

Όπως ανέφερε, «τα παιδιά εδώ δεν έχουν πάει σχολείο εδώ και έναν χρόνο, και μας χτυπούν με ρουκέτες μέρα και νύχτα – είναι μια πολύ περίεργη κατάσταση. Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι ότι η αραβική αντίσταση, με επικεφαλής το Ιράν, δεν είδε τι συνέβη στη Γάζα. Αν αυτό συμβεί το ίδιο, ο Λίβανος θα εξαφανιστεί από τον χάρτη. Πώς τα ξέρω αυτά τα πράγματα; Ξέρω αυτά τα πράγματα, γιατί συνεργάζομαι με πολλές κυβερνήσεις στον κόσμο. Στην δεκαετία του 1960 έγινε πόλεμος και η μισή Κύπρος κατέληξε στους Τούρκους. Η ελληνική Κύπρο. Τώρα η Τουρκία δεν θα δεχτεί ποτέ το Ισραήλ να χρησιμοποιεί τα αεροδρόμια της Κύπρου.

Εάν αυτό συμβεί, η Τουρκία θα καταλάβει όλη την Κύπρο, επειδή υποστηρίζει τη Hamas (και τη Hezbollah). Eισβολή. Η Τουρκία θα εισβάλει στην Κύπρο και αυτό θα οδηγήσει σε πόλεμο μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας. Φυσικά, θα εμπλακεί και το Ιράν. Μεγάλα σκάφη κατευθύνονται προς το Ισραήλ, οπότε η Αμερική πρόκειται να εμπλακεί. Και η Ρωσία έχει τα δικά της σχέδια. Δεν νομίζω ότι οι Αμερικανοί έχουν ιδέα τι συμβαίνει εκεί και δεν έχουν προετοιμαστεί. Είναι απασχολημένοι με τις εκλογές, και αυτό θα οδηγήσει σε καταστροφή. Εάν γίνει πόλεμος, θα εμπλακεί η Τουρκία, θα εμπλακεί η Κύπρος, το ΝΑΤΟ θα εμπλακεί και η κατάσταση θα σοβαρέψει πολύ περισσότερο από ό,τι πιστεύουν οι άνθρωποι».

Ο Nenner λέει, «Βρισκόμαστε ήδη στον επόμενο μεγάλο πόλεμο». Eξακολουθεί δε να πιστεύει ότι η Κίνα θα είναι μεγάλο πρόβλημα και προσθέτει: «Θα έλεγα ότι αν ο κόσμος είναι απασχολημένος με όλες αυτές τις ανοησίες, τότε είναι καιρός για την Κίνα να καταλάβει την Ταϊβάν. Ο κύκλος του πολέμου έχει ανοίξει, οπότε πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί. Πολλοί από τους πλούσιους πελάτες μου είναι απασχολημένοι προσπαθώντας να πάρουν βίζα… στα νησιά της Καραϊβικής.

Ξέρω πολλούς πλούσιους ανθρώπους που προσπαθούν να πάρουν βίζα και προσπαθούν να φύγουν από την Αμερική. Αυτό συμβαίνει κάτω από την επιφάνεια, και οι περισσότεροι μικροεπενδυτές δεν ξέρουν τι συμβαίνει… Ανησυχούν για πυρηνικό χτύπημα ή τρομοκράτες που ανατινάζουν πράγματα δεξιά και αριστερά. Αυτή είναι μια πολύ επικίνδυνη κατάσταση. Δεν θα φύγουν τώρα, αλλά ετοιμάζονται…

Ο κύκλος του πολέμου έχει ανοίξει και οι κίνδυνοι θα επιταχυνθούν από τις 3 Ιουλίου και μετά». Ο Nenner λέει ότι οι μεγάλοι πελάτες του εγκαταλείπουν επίσης τις πόλεις και αγοράζουν αγροικίες. Αυτή είναι μια τάση που συνεχίζεται εδώ και περίπου 5 χρόνια, αλλά έχει ανεβάσει ταχύτητα τον τελευταίο ενάμιση χρόνο.

Ο Nenner λέει ότι οι οικονομικοί του κύκλοι έχουν αλλάξει και βαίνουν προς τα κάτω. Όπως επισημαίνει, «έχω πολύ πλούσιους πελάτες που μόλις βγήκαν από εμπορικά ακίνητα με απώλειες -67%. Ξέρω και τις τράπεζες, κρατούν όλα αυτά τα επισφαλή δάνεια». «Οι τράπεζες έχουν ομόλογα των ΗΠΑ που λήγουν και έχουν χάσει μια περιουσία.

Για αυτό ειδικά οι περιφερειακές τράπεζες, θα αντιμετωπίσουν μεγάλο πρόβλημα… Οι περιφερειακές τράπεζες είναι πολύ αδύναμες. Πολλά καίγονται κάτω από την επιφάνεια, για τα οποία κανείς δεν λέει τίποτε». Ο πληθωρισμός ετοιμάζεται να απογειωθεί ξανά και ο Nenner λέει, «Σύντομα έρχονται απολύσεις. Έρχονται πολύ δύσκολες στιγμές». Για έτοιμο σχέδιο των Τούρκων να εισβάλλουν στην Κύπρο σε περίπτωση που ξεσπάσει πόλεμος ανάμεσα σε Ισραήλ – Hezbollah. Aρκετοί αναλυτές πιστεύουν ότι  αν ο πόλεμος επεκταθεί και δημιουργηθεί κατάσταση ρευστότητας στην περιοχή, η Τουρκία θα επιτεθεί, για να πάρει ολόκληρη την Κύπρο και όσα νησιά μπορεί» αδιαφορώντας για την αντίδραση των Αμερικάνων και της Ευρώπης.

ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΟΛΕΜΟΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ;

Υπάρχει κίνδυνος πολέμου με την Τουρκία. Ποιες είναι οι πραγματικές πιθανότητες μια πολεμικής συγκρούσεως ανάμεσα στα δύο έθνη ;  Στα πλαίσια της αιώνιας σύγκρουσης των δύο παγκόσμιων πολιτισμών του Αριστόκλειου και του Διονυσιακού, παρά τα θαύματα, τις διδασκαλίες και την Ανάσταση του Χριστού, η ιστορία της ανθρωπότητας είναι κατά κύριο λόγο στρατιωτική, γραμμένη με αίμα και φρικτά μαρτύρια-καταστροφές. Διαχρονικά το μέλλον της ανθρωπότητας καθορίζεται από τα μεγάλα πολεμικά γεγονότα.

Τα υπόλοιπα γεγονότα έχουν δευτερεύουσες συνέπειες, σε σχέση με όσα διαδραματίζονται στα πεδία των μαχών. Πατήρ πάντων ο πόλεμος, όπως δίδαξε ο Μέγας προσωκρατικός Φιλόσοφος Ηράκλειτος. Μερικούς αιώνες αργότερα ο υποστράτηγος των ΗΠΑ Smedley Butler στις αρχές του προηγούμενου αιώνα έγραψε ότι ο πόλεμος είναι μια απάτη. Σύμφωνα με τον Αμερικανό υποστράτηγο Butler στους πολέμους μόνο μια μικρή ομάδα μυημένων είναι ενημερωμένοι για την πραγματικότητα.

Οι πόλεμοι είναι μια πραγματική απάτη που οργανώνεται προς όφελος ενός μικρού αριθμού ατόμων που ελέγχουν την εξουσία. Όλοι αυτοί οι πόλεμοι πραγματοποιούνται σε βάρος των λαών και παράλληλα δίνουν το δικαίωμα σε έναν μικρό αριθμό να αυξήσει την περιουσία του.

Η παρατήρηση του στρατηγού Μπάτλερ περιγράφει άριστα τον υποτιθέμενο πόλεμο Ελλάδας Τουρκίας, την ίδια στιγμή που εδώ και αρκετά χρόνια διεξάγεται ανελέητος υβριδικός πόλεμος μεταξύ των δύο χωρών. Ας μην ξεχνάμε ότι μεταξύ άλλων ο πόλεμος είναι η τέχνη της εξαπάτησης.

Η έννοια του αμυντικού πολέμου στο διεθνές δίκαιο αφορά την πολεμική εμπλοκή μεταξύ των εθνών. Η χρήση όπλων ανάγεται ιστορικά στην αρχαιότητα και προηγείται της εμφάνισης των εθνών-κρατών. Η νόμιμη άμυνα επιτρέπεται και είναι δίκαιη όταν τεθούν σε κίνδυνο οι βασικές ανθρώπινες αξίες η ελευθερία, η αξιοπρέπεια, η τιμή, η επιβίωση και η ζωή. Τo πώς ορίζεται η έννοια του δικαίου, διαφέρει ανάλογα με τις θρησκευτικές, πολιτικές, κοινωνικές και οικονομικές πεποιθήσεις ενός έθνους, στα πλαίσια μιας ορισμένης ιστορικής περιόδου. Επίσης δύο αντικρουόμενες εκδοχές για τα αίτια του πολέμου,  είναι λογικό να παρουσιασθούν ως δίκαιες. με αξιόπιστα επιχειρήματα επιχειρήματα από την κάθε πλευρά.

Οι πόλεμοι αποδοκιμάζονταν εν μέρη στην αρχαία Ελλάδα, εν τούτοις η νομι­μότητα τους δεν αμφισβητήθηκε ποτέ. Oι αρχαίες Ελληνικές πόλεις έδιναν μεγάλη βαρύτητα στις αιτίες για την προσφυγή σε πόλεμο. Δυστυχώς αιτία για τον Τρωικό πόλεμο ήταν οι σκοτεινοί παράγοντες της αρχαίας θρησκείας. Πότε έγινε και πως επιβίωσαν κατά τον πρώτο παγκόσμιο πόλεμο, ανάμεσα στους δύο οικουμενικούς πολιτισμούς ;  Ο πόλεμος Ελλήνων και Τρώων ήταν ο πρώτος παγκόσμιος πόλεμος, καθώς πολέμησαν οι δύο υπερδυνάμεις της αρχαίας εποχής μεταξύ τους. Οι δύο υπερδυνάμεις πολέμησαν για θρησκευτικές και εν συνεχεία για πολιτιστικές-οικονομικές αιτίες.

Γεωστρατηγικά έχουμε ένα ευρύτατο πολιτικό-στρατιωτικό, θρησκευτικό, πολιτιστικό πλέγμα συμφερόντων και κυριαρχίας ανάμεσα στα δύο έθνη Ελλάδα-Τουρκία. Τα δύο ανταγωνίζονται για τα κυριαρχία στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο. Σε αυτόν τον αδυσώπητο πόλεμο δίχως αύριο, ο νικητής θα μείνει για πάντα ισχυρός και ο ηττημένος θα περιοριοστεί ως υποτελής στην Ευρώπη και στην Μεσόγειο. Για αυτό οι νεότουρκοι χρησιμοποιούν όλη τους την δολιότητα, εις βάρος των Ελλήνων.

Οι βασικότερες αιτίες πολέμου είναι θρησκευτικής και πολιτιστικής-ενεργειακής φύσεως. Γεωστρατηγικά έχουμε ένα εκτενέστατο θρησκευτικό πολιτικό-στρατιωτικό, πολιτιστικό , ενεργειακό πλέγμα συμφερόντων και κυριαρχίας ανάμεσα στα δύο έθνη.

Ο διευθυντής του Τουρκικού ερευνητικού προγράμματος στο Washington Institute ανέφερε μεταξύ άλλων : “Ο Ερντογάν δεν θέλει η Τουρκία να είναι μια μικρή χώρα στην Ε.Ε. αλλά ένα έθνος που παίζει ρόλο στην περιοχή. Μπορούμε να συζητήσουμε εάν η στρατηγική αυτή επιτύχει ή όχι, αλλά αυτός είναι ο στρατηγικός στόχος της Αγκυρας, που προβλέπω ότι θα εξακολουθήσει να υφίσταται ακόμη και μετά τον Ερντογάν, για τις επόμενες δεκαετίες.”

Επίσης ο Toύρκος Τσαγαπτάι είπε ότι ο Ερντογάν δεν επιδιώκει πόλεμο με την Ελλάδα με αφορμή τις ελληνοτουρκικές διαφορές στο Αιγαίο. «Η τουρκική οικονομία είναι τόσο καλά ενσωματωμένη στην Ε.Ε. που ένας πόλεμος με την Ελλάδα δεν αποτελεί μέρος του στρατηγικού της σχεδίου», επιμένει. Υπάρχει κίνδυνος πολέμου με την Τουρκία. Η ομιλία του Σονέρ Τσαγαπτάι είναι μια ακόμη δικαίωση της στήλης Επικρατέειν η Απόλλυσθαι, ότι ο Ερντογάν δεν επιθυμεί πόλεμο με την Ελλάδα.

Ποιες είναι οι πραγματικές πιθανότητες μια πολεμικής συγκρούσεως : Εδώ και 18 χρόνια μέσα από την  στήλη Επικρατέειν η Απόλλυσθαι-Ισχύς Διά της Γνώσεως έχω γράψει αρκετές φορές ότι οι πιθανότητες πολέμου με την Τουρκία, είναι σχεδόν μηδενικές.

Η Ελλάδα έχει παραχωρηθεί χωρίς πόλεμο στην Τουρκία και Ισλαμοποιείται σύμφωνα με τους πανεπιστημιακούς Θεόδωρο Κατσανέβα και Γεώργιο Κοντογιώργη. (1) Συνεπώς δεν υπάρχει κίνδυνος συμβατικού πολέμου. Εν τούτοις δεν θα ήταν εντελώς απίθανο να δούμε την κατάκτηση-εισβολή ενός Ελληνικού νησιού από τους Τούρκους. Τον πόλεμο με την Τουρκία τον χρησιμοποιούν ως μέσον υποταγής και εκφοβισμού των νεοελλήνων. Εάν υπήρχε πραγματικός κίνδυνος πολέμου η Ελλάδα δεν θα είχε καθόλου τουρισμό, καθώς όλα τα κράτη θα εξέδιδαν οδηγίες στους πολίτες τους, να μην επισκέπτονται την Ελλάδα ως τουριστικό προορισμό. Επίσης εάν υπήρχε πραγματικός κίνδυνος πολέμου, θα έδιναν εντολές να εγκαταλείψουν άμεσα την Ελληνική επικράτεια οι πρεσβευτές, το προσωπικό των πρεσβειών μαζί με τις οικογένειες τους, και οι επισκέπτες. Ο Ερντογάν μεγαλώνει την Τουρκία μέσα από τα επεκτατικά σχέδια του. 

Οι νεότουρκοι σκοπεύουν να δημιουργήσουν ένα ομοσπονδιακό κράτος σύμφωνα με το μοντέλο της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Με παράδειγμα την Ρωσία ο Τούρκος πρόεδρος δημιουργεί ένα ομοσπονδιακό κράτος το οποίο θα περιλαμβάνει την Βόρεια Συρία, την Βόρεια Κύπρο και τμήματα εδαφών από  το Ιρακινό Κουρδιστάν, την Αρμενία και το Αζερμπαϊτζάν. Η Τουρκία του Ερντογάν επέτυχε να αλλάξει τις δημογραφικές στατιστικές και την οικονομική επιρροή στις συγκεκριμένες περιοχές. Η ανασύσταση της Οθωμανικής αυτοκρατορίας έχει ήδη αρχίσει. Βόρεια Συρία, Βόρεια Κύπρος, Αρμενία, Αζερμπαϊτζάν, Δυτική Θράκη, Κρήτη, Δωδεκάνησα, και όλα τα Ελληνικά νησιά μέχρι την μέση του Αιγαίου θα προσαρτηθούν στην νέα αυτοκρατορία του Ερντογάν. Αυτή είναι η πρώτη φάση επέκτασης των Τούρκων. Η σύγχρονη Τουρκία είναι ο διάδοχος της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, η οποία κυβέρνησε τεράστιες περιοχές της Μέσης Ανατολής για αιώνες. Τώρα ξανά η Άγκυρα με την βοήθεια του στρατού, θέλει να ελέγξει εδάφη και θαλάσσιες περιοχές με πλούσια ενεργειακά κοιτάσματα σε Α. Μεσόγειο.

Η Αμερική έχασε τον μικρότερης κλίμακας παγκόσμιο πόλεμο που διεξάγεται στην Συρία. Για να μην διασύρονται άλλο από την Ρωσία οι ηττημένοι Αμερικάνοι, αποφάσισαν την ανασύσταση της Οθωμανικής αυτοκρατορίας και παράλληλα ανέθεσαν την διεξαγωγή όλων των πολέμων για λογαριασμό των ΗΠΑ, στον Ερντογάν. Ήδη η Τουρκία έχει κατακτήσει την Βόρεια Συρία, την Λιβύη, το Ναγκόρνο Καραμπάχ και αντικαθιστά την Αμερική στο Αφγανιστάν και όπου κριθεί απαραίτητο. Στην προσπάθεια τους από την Ουάσιγκτον να ανασχέσουν την Κινέζική προέλαση, ο Ερντογάν θα φτάσει μέχρι και την Ινδία, εάν και εφόσον χρειαστεί. Η Αμερική με αυτόν τον τρόπο κρατά αλώβητο το γόητρο της, καθώς δεν κινδυνεύει να χρεωθεί νέες ήττες στα πεδία των μαχών από την Ρωσία του Πούτιν και παράλληλα δεν έχει απώλειες σε οικονομικό, πολιτικό, γεωστρατηγικό επίπεδο. Ταυτόχρονα δεν έχει απώλειες σε στρατιωτικό δυναμικό και σε εξοπλισμό.

Η “ΕΙΡΗΝΙΚΗ” ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.

Η υπό εξέλιξη οργανωμένη εισβολή χιλιάδων Ισμαηλιτών υπηκόων ξένων κρατών από την Ασία-Αφρική και η υποκινούμενη προσπάθειά να περνάνε βιαίως-παρανόμως, τα Ελληνικά χερσαία και θαλάσσια σύνορα, έδειξε ξεκάθαρα, ότι η Τουρκία έχει προχωρήσει σε πόλεμο. Η Τουρκία κατακτά σταδιακά την Ελλάδα για συγκεκριμένους λόγους ζωτικής σημασίας. Ο Ερντογάν κατέκτησε “ειρηνικά” την Ελλάδα, με την σύμφωνη γνώμη Γερμανίας-Αμερικής, ώστε να συμμετέχει απερίσπαστος στα ανοιχτά μέτωπα που υπάρχουν στην Συρία, την Λιβύη, την Αρμενία, την Ουκρανία κλπ.

Στα πλαίσια αυτά έχουμε τεράστια αύξηση των “μεταναστευτικών” ορδών,  στην Ελληνική επικράτεια, προκειμένου να πετύχει τα σχέδια της η Τουρκία, σε Αιγαίο-Θράκη, με ειρηνικές συνθήκες και δημοκρατικούς τρόπους.

Η αυξανόμενη εμπλοκή των στρατιωτικών δυνάμεων της Τουρκίας, με τον κυβερνητικό στρατό της Συρίας, ο οποίος υποστηρίζεται, στρατιωτικά από την Ρωσία του Πούτιν και το Ιράν, έχει αναγκάσει τον Ερντογάν να αποσύρει μεγάλες και μάχιμες μονάδες από την Στρατιά της Θράκης με έδρα την Αδριανούπολη και την Στρατιά του Αιγαίου, με έδρα την Σμύρνη. Ένα σημαντικό τμήμα του συνεχώς αυξανόμενου αμυντικού κενού στα δυτικά σύνορα, η Τουρκία το καλύπτει με την αποστολή χιλιάδων “μεταναστών” στην Ελλάδα. Πρόκειται για μια έξυπνη κίνηση τακτικής, με έναν στρατό αντιπερισπασμού, και ειρηνικής κατακτήσεως της Ελλάδος. Τον στρατό των μεταναστών έχει συστήσει ο Ερντογάν με υπηκόους χωρών του μωαμεθανικού-σουνιτικού τομέα. Οι “μετανάστες” είναι στην πλειοψηφία τους νέοι και με έντονο το στοιχείο του Ισλαμικού φανατισμού. Εξορμώντας σε όλο το μήκος των Ελληνοτουρκικών συνόρων στον Έβρο και αποπλέοντας από τα Μικρασιατικά παράλια, για τα νησιά του Αιγαίου, όλοι αυτοί έχουν επιτύχει μια αναίμακτη εισβολή. Με τις επιτυχείς προσπάθειες εισβολής, καταπονούν το Ελληνικό έθνος, σε πνευματικό, ηθικό, οικονομικό, και κοινωνικό επίπεδο. Οι επιπτώσεις  του πολέμου, με διάφορες αυξομειώσεις στην έντασή του, μαίνεται εδώ και χρόνια.

Στον επίλογο της σημερινής γεωστρατηγικής εργασίας σας υπενθυμίζω ότι επίκειται παγκόσμιος πόλεμος. Οι σύγχρονες υπερδυνάμεις της εποχής μας θα πολεμήσουν για θρησκευτικές, πολιτιστικές-κοινωνικές, οικονομικές και εδαφικές αιτίες. Γεωστρατηγικά έχουμε ένα εκτενέστατο θρησκευτικό, πολιτικό-στρατιωτικό, πολιτιστικό πλέγμα συμφερόντων και κυριαρχίας ανάμεσα στις δύο αυτοκρατορίες-υπερδυνάμεις Ρωσία-Κίνα και Αμερική-ΝΑΤΟ. Ένα από τα πιο επικίνδυνα μέσα που χρησιμοποιούνται από την νέα τάξη είναι οι θρησκευτικές οργανώσεις οι οποίες διέπονται από ένα ανελέητο και τυφλό θρησκευτικό φανατισμό. Με αυτές τις μεθόδους επιδιώκουν την δημιουργία μεσαιωνικών καθεστώτων για να εξυπηρετήσουν την κυριαρχία του Σιωνισμού. Η Ανατολική Μεσόγειος φλέγεται από την τεράστια πολεμική σύγκρουση, καθώς έχουμε έναν κανονικό παγκόσμιο πόλεμο σε μικρότερη μορφή στην Συρία. Εξαιτίας της αναβίωσης, της Οθωμανικής αυτοκρατορίας από την Τουρκία του Ρ. Τ. Ερντογάν, είναι απόλυτη ανάγκη να δούμε προσεκτικά τις συμμαχίες που θα συγκροτηθούν, για την μοιρασιά του υπάρχοντος ορυκτού πλούτου και τις αλλαγές των συνόρων.

 

Η σύγκρουση των πολιτισμών ανάμεσα σε Ορθοδοξία-Ισλάμ που επιδιώκουν οι νεοταξίτες, είναι προ των πυλών και χρειαζόμαστε δίπλα μας τον μοναδικό μας σύμμαχο κατά την σύγχρονη εποχή. Τον Φιλέλληνα Μπασάρ Ασσάντ. Ήδη βιώνουμε την δόμηση των αιτίων της σύγκρουσης, με την μαζική εισβολή του Ισλάμ στην Ελλάδα και τον μαζικό αφελληνισμό. Ο θρησκευτικός πόλεμος που θα ξεκινήσει, θα είναι ίσως ο μεγαλύτερος όλων των εποχών. Οι λόγοι που επιθυμεί η Αμερική-ΝΑΤΟ και η Ευρώπη τον αφανισμό του Πούτιν και του Ασσάντ είναι πολύ σημαντικοί και ζωτικής σημασίας για την νέα τάξη πραγμάτων. Εν τούτοις ένας είναι ο βασικότερος όλων και ο πιο καθοριστικός. Εκτός από τον ενεργειακό πλούτο των δύο κρατών, και το πιο νόμισμα θα χρησιμοποιούν στις διεθνείς συναλλαγές τους, το μεγαλύτερο εμπόδιο για την νέα τάξη πραγμάτων είναι η ειρηνική συνύπαρξη μεταξύ Ορθοδόξων Χριστιανών και Μωαμεθανών. Αυτή την εποχή ο Ελληνισμός βρίσκεται στο απόγειον της παρακμής του, και την θέση του έχει πάρει η Ορθόδοξη Ρωσία του Βλαντιμίρ Πούτιν. Η Ρωσική Ομοσπονδία ηγείται των Ορθοδόξων Χριστιανών, σε παγκόσμιο  επίπεδο.

(1) Να περάσουμε να δούμε τι έχουν αναφέρει σχετικά με την κατοχή της Ελλάδας. Γιώργος Κοντογιώργης : Οι Έλληνες δεν ψηφίζουν με την αληθινή έννοια της ψήφου. Οι Έλληνες απλά καλούνται να νομιμοποιήσουν μεταξύ εκείνων των επιλογών που προτείνουν  οι μηχανισμοί του συστήματος. Αυτό το σύστημα παράγει σκουπίδια, δεν παράγει φιλοδοξία, άρα δεν παράγει προσωπικότητες, τις αποκλείει.

Οι πολιτικοί περιορίζουν αυτοβούλως τον ορίζοντά τους στη λογιστική των δανειστών. Είναι μοιραίο λοιπόν να μην αίρονται τα αίτια της κρίσης, να πηγαίνουμε από το κακό στο χειρότερο, ή τουλάχιστον να παραμένουμε σε κρίση. Οδηγηθήκαμε στα μνημόνια γιατί λεηλατήθηκε η χώρα και αποδομήθηκε το κράτος από την πολιτική τάξη. Το κράτος στην Ελλάδα δεν παράγει πολιτικές δημοσίου συμφέροντος, ούτε και λειτουργεί για την εξυπηρέτηση του πολίτη. Έχει μεταβληθεί σε ξένο σώμα προς την κοινωνία. Παρέδωσαν την χώρα στους ξένους και λειτουργούν ως εντολοδόχοι τους.

Προτίμησαν αυτό, αντί να εκθεμελιώσουν το σύστημα της καταστροφής που έστησαν. Είναι αξιοσημείωτο ότι τα μνημόνια δεν άγγιξαν το πολιτικό σύστημα, την δημόσια διοίκηση, την δικαιοσύνη, ούτε καν τη νομοθεσία που οικοδομεί την διαπλοκή και την διαφθορά. Για αυτό το κράτος όχι μόνο δεν είναι παραγωγικό, αλλά δημιουργεί ανυπέρβλητα εμπόδια στις υγιείς δυνάμεις της χώρας. Το συμπέρασμα είναι ότι αυτό το κράτος στρέφεται εναντίον της κοινωνίας. Δεν είναι τυχαίο ότι οι πολιτικοί έχουν κάνει ιδεολογία την καλυμμένη εχθρότητα προς την κοινωνία. και περιφρονούν την πολιτισμική βάση της κοινωνίας. Η Ελλάδα είναι παγιδευμένη σε δύο καθεστώτα επάλληλης κατοχής: Το πρώτο είναι η εσωτερική κατοχή της κομματοκρατίας, που έχει μεταβάλει το κράτος σε δυνάστη.

Το δεύτερο είναι η εξωτερική κατοχή, στην οποία την υπέβαλαν οι εσωτερικοί της δυνάστες, όλοι αυτοί που αρνούνται πεισματικά να υπερβούν τον εαυτό τους και να ανατάξουν την χώρα. Έχουν παραδώσει την χώρα, λειτουργώντας σαν εντεταλμένοι λογιστές των δανειστών, γιατί το μόνο που τους ενδιαφέρει, το μόνο που έμαθαν στην πολιτική είναι να λειτουργούν ως νομείς της. Δεν είναι τυχαίο ότι χρησιμοποιούν τη Βουλή ως καθαρτήριο των ανομιών τους και ως μέσον θέσμισης προνομίων. Η Ελλαδα υπό καθεστώς διπλής “κατοχής” – slpress.gr https://slpress.gr/idees/i-ellada-ypo-kathestos-diplis-quot-katochis-quot/

Στο ίδιο μήκος κύματος, και ο Γιώργος Κασιμάτης : ” “Είτε μας αρέσει, είτε δεν μας αρέσει, στη χώρα έχει γίνει πραξικόπημα. Είναι κατανοητό ότι κάποιοι έχουν αμφιβολίες, ότι κάποιοι ευελπιστούν και ελπίζουν, Είναι κατανοητό πως είναι φρικτή η αλήθεια που γνωρίζουμε, αν και μας την κρύβουν, και δεν θέλουμε να την πιστέψουμε, να την αποδεχθούμε. Είτε μας αρέσει, είτε δεν μας αρέσει, στη χώρα έχει γίνει πραξικόπημα, με πολύ καλά οργανωμένο σχέδιο και με εναλλαγές στην θέση του κατ’ επίφασην πρωθυπουργού. Το πολιτικό σύστημα γνωρίζει πάρα πολύ καλά τι συμβαίνει, όπως γνωρίζει πάρα πολύ καλά σε τι έχει συναινέσει, ενώ γνωρίζει πάρα πολύ καλά και την κατάληξη των όσων μέχρι σήμερα ζούμε. Στην Ελλάδα έγινε πραξικόπημα και η χώρα παραδόθηκε άνευ όρων σε καρτέλ οικονομικών συμφερόντων, σε συμφέροντα τρίτων χωρών και αποτελεί ταυτόχρονα το μέγιστο “πείραμα” της νέας τάξης πραγμάτων για την απόλυτη κατοχή μιας χώρας χωρίς να προηγηθεί πόλεμος.

Οι πραξικοπηματίες κυβερνούν ενώ ταυτόχρονα μετέχουν σε σχέδιο ολικής απώλειας της εθνικής κυριαρχίας και ανεξαρτησίας. Στην Ελλάδα έγινε πραξικόπημα, από όλους εκείνους που γνώριζαν πως η θέση τους για το υπόλοιπο της ζωής τους είναι σε κάποιο κελί μίας υπόγειας φυλακής και αντάλλαξαν την τιμωρία τους με την δική μας δουλεία και με την άλωση της χώρας εις το διηνεκές. Αυτούς τους πραξικοπηματίες πρέπει να τους απομακρύνουμε εμείς, γιατί δεν θα το κάνει κανένας άλλος για εμάς. Είτε το πιστεύουμε, είτε όχι, όλοι γνωρίζουμε πως είναι πλέον ζήτημα ζωής και θανάτου. Ή αυτοί, ή εμείς. Δείτε την σχετική παραπομπή στο τέλος με τον Αντώνιο Αργυρό, για το άρθρο 120  παράγραφος 4 του Ελληνικού συντάγματος.

https://www.xanthitimes.gr/2019/12/20/g-kasimatis-eite-mas-aresei-eite-den-mas-aresei-sti-chora-echei-ginei-praxikopima-eite-to-pisteyoyme-eite-ochi-oloi-gnorizoyme-pos-einai-pleon-zitima-zois-kai-thanatoy-i-aytoi-i-emeis-20131115-225103/

Παράδοση της Ελλάδας στην Τουρκία καταγγέλει και ο Θεόδωρος Κατσανέβας δικαιώνοντας για μια ακόμη φορά την στήλη Επικρατέειν η Απόλλυσθαι. Να περάσουμε να δούμε μερικά αποσπάσματα από το επίμαχο άρθρο του : “Η οικονομική και εθνική παρακμή οδηγεί στον οριστικό αφανισμό με την επερχόμενη ισλαμοποίηση και μετατροπή της πατρίδας μας σε τουρκικό προτεκτοράτο υπό γερμανική εποπτεία, με τη μεθοδευμένη εισβολή Μουσουλμάνων εποίκων. Το όλο σκηνικό μεθοδεύεται από το Βερολίνο. Οι Γερμανοί που κάνουν κουμάντο στην Ευρώπη, είχαν και έχουν άριστες σχέσεις με την Τουρκία και μια τέτοια προοπτική φαίνεται πως βολεύει τις επιδιώξεις τους. Οι Έλληνες δεν είναι εύκολα διαχειρίσιμος λαός.

Η χώρα μας ποτέ δεν υπήρξε σύμμαχος της Γερμανίας και τα αισθήματα των Ελλήνων απέναντί της ήταν και είναι ιδιαίτερα αρνητικά.

ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΙ ΓΡΑΦΩ ΑΥΤΈΣ ΤΗΣ ΠΟΛΥΣΕΛΙΔΕΣ-ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ-ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ME ΣΟΒΑΡΗ ΚΑΡΔΙΑΚΗ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ-ΑΝΑΠΗΡΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΝΑ ΑΚΡΟ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΩ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΠΙΑΤΟ ΦΑΓΗΤΟ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ. ΕΙΜΑΙ ΑΣΤΕΓΟΣ-ΑΚΛΗΡΟΣ, ΧΩΡΙΣ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ-ΕΣΟΔΑ. ΤΑ ΝΑΖΙΣΤΙΚΆ ΚΑΘΕΣΤΩΣΤΑ ΜΟΥ ΑΦΑΙΡΕΣΑΝ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΟΛΗ ΜΟΥ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΚΑΤΑΔΙΩΞΑΝ ΑΝΕΛΕΗΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΣΥΝΕΧΙΣΩ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΕΣ ΜΟΥ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ. ΑΝ ΕΠΙΘΜΥΕΙΤΕ ΝΑ ΜΕ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕΤΕ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΩ ΣΤΗΝ  ΖΩΗ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΩ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΟΥ ΑΡΙΘΜΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ (ΕΛΤΑ ΙΒΑΝ GR : 10010439601). ΟΠΩΣ ΑΝΑΦΕΡΩ ΔΗΜΟΣΙΩΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΤΟΣ 2012 ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΜΥΡΤΟΥΣ ΑΠΟ ΕΝΑ ΕΥΡΩ ΝΑ ΒΑΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΒΑΡΥ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΟΣΟΙ ΠΟΛΛΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΚΡΑΤΗΣΟΥΜΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΣΥΝΈΛΛΗΝΕΣ ΣΤΗΝ ΖΩΗ. ΒΡΙΣΚΟΜΑΙ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΤΡΙΩΤΩΝ. 

 

ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ ΤΗΝ ΧΑΡΗ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΤΑΞΙΤΕΣ-ΝΑΖΙΣΤΕΣ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ ΜΥTILENEPRESS ; 

ΕΓΚΛΗΜΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΤΩΝ ΤΕΜΠΩΝ. ΚΛΙΚ ΕΠΑΝΩ ΣΤΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ. 

ΕΙΜΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ-ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΚΑΙ ΔΙΝΩ ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΟΥ. ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΟΙ ΠΙΣΤΟΙ ΤΟΥ ΔΙΟΝΥΣΙΑΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΕΧΟΥΝ ΜΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΤΗΝ ΖΩΗ. ΔΙΝΩ ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟ-ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΜΕΣΟ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΩΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΘΡΑΚΗ. ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΙΒΙΩΣΕΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΔΟΧΗ. ΣΕ ΜΕΡΙΚΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΒΡΊΣΚΟΜΑΙ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΚΛΙΚ ΕΠΑΝΩ ΣΤΑ ΓΑΛΑΖΙΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ THΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΥ ΑΝΑΛΥΤΗ ΑΓΓΕΛΟΥ-ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ Φ. ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ THE TIMES OF VOULGAROKTONOS 

loading...