Σαρωτικές αλλαγές, μετά από δεκαετίες, σε ένα επίδομα που παίρνουν χιλιάδες Έλληνες!

Áõîçóåéò óôéò ôéìÝò ðåôñåëáßïõ, âåíæéíçò êáé öõóéêïõ áåñéïõ ç ïðïßá ïöåéëåôáé óôç êñßóç óôïí Ðåñóéêü Êüëðï. Ôñßôç 17 Óåðôåìâñßïõ 2019. (EUROKINISSI/ÌÐÏËÁÑÇ ÔÁÔÉÁÍÁ )

Δείτε τι αναμένεται να αλλάξει.
Μέσα στο γενικότερο πλαίσιο αλλαγής της καταβολής κρατικών ενισχύσεων (βλ. εισαγωγή προπληρωμένων καρτών), η κυβέρνηση προωθεί ριζικές αλλαγές σε ό,τι αφορά ένα επίδομα που έχει μείνει εν πολλοίς ίδιο και απαράλλαχτο για δεκαετίες!

Ο λόγος για το επίδομα ανεργίας, που πιστώνεται σε μία μερίδα των ανέργων Ελλήνων.

Σύμφωνα με τις αλλαγές που προανήγγειλε η νέα Υπουργός Εργασίας, Νίκη Κεραμέως, το… νέο επίδομα ανεργίας δεν θα συνδέεται πλέον αποκλειστικά με τον κατώτατο μισθό, αλλά θα λαμβάνει υπ’ όψιν τις αμοιβές που είχε ο απολυμένος.

Υπάρχουν πληροφορίες πως το επίδομα θα κυμαίνεται σε ποσοστό του μισθού (που λάμβανε ο εργαζόμενος πριν απολυθεί) έως και 70%.

Δηλαδή εάν κάποιος έπαιρνε μηνιαίως 1.000 ευρώ, τότε το επίδομα ανεργίας του θα μπορούσε να φτάσει τα 700 ευρώ.

Πάνω σε αυτό αναμένεται να τεθεί ένα ανώτατο όριο, ένα πλαφόν, ενδεχομένως κοντά στα 1.200 ευρώ.

ΩΣΤΟΣΟ ακόμα μία μεγάλη αλλαγή που προανήγγειλε η κα Κεραμέως αφορά στη προοδευτική μείωση του ποσού που θα λαμβάνει ο δικαιούχος, όσο εκείνος δεν βρίσκει νέα εργασία!

Είναι χαρακτηριστικό το παράδειγμα που έδωσε η Υπουργός Εργασίας σχετικά με έναν πολίτη, δικαιούχο του επιδόματος ανεργίας, ο οποίος θα απορρίπτει συνεχώς ευκαιρίες για απασχόληση!

Σε αυτή την περίπτωση, κινδυνεύει να βγει αυτομάτως εκτός του ταμείου ανεργίας:

«Εφόσον σου προσφερθούν τρεις δουλειές που συμπίπτουν με το ατομικό σχέδιο δράσης σου και πεις και στις τρεις όχι, τότε φεύγεις από το ταμείο ανεργίας».

Η ίδια χαρακτήρισε «εμπροσθοβαρές» το νέο σχήμα γύρω από το συγκεκριμένο επίδομα.

loading...