Πώς γίνεται κάποιος να νοιάζεται ακόμα για αυτές τις ανοησίες ; Γράφει η Caitlin Johnstone

Δεν με νοιάζει πραγματικά ποιος θα κερδίσει τις αμερικανικές εκλογές. Στο μυαλό μου, η παράλογη μαριονέτα και ο ολιγάρχης του ριάλιτι είναι και τα δύο ιδανικά σύμβολα για την αναπαράσταση της αμερικανικής αυτοκρατορίας.

 

Έρευνα-επιμέλεια Άγγελος-Ευάγγελος Φ. Γιαννόπουλος γεωστρατηγικός-γεωπολιτικός αναλυτής και αρχισυντάκτης του Mytilenepress. Contact : survivorellas@gmail-6945294197

Και αυτό είναι το μόνο που είναι ένας Αμερικανός πρόεδρος: ένας συμβολικός εκπρόσωπος χωρίς πραγματική εξουσία.

Πραγματικά δεν καταλαβαίνω πώς μπορεί κάποιος να ενδιαφέρεται ακόμα για αυτές τις μαλακίες. Είναι τόσο προφανές ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες διοικούνται από μη εκλεγμένους διευθυντές αυτοκρατοριών που τρέχουν μισοπεθαμένους, μισοηλίθιους υποψήφιους προέδρους για να κάνουν τους Αμερικανούς να πιστέψουν ότι ζουν σε μια δημοκρατία. Αυτοί οι διαχειριστές της αυτοκρατορίας θα κάνουν ό,τι θέλουν μαζί σας, ανεξάρτητα από το πώς ψηφίζετε εσείς και οι συμπατριώτες σας. Το εκλογικό σας σύστημα είναι ένα ψεύτικο πλαστικό παιχνίδι που σας δίνουν για να μην ανακατεύεστε στα γρανάζια της αυτοκρατορικής μηχανής.

Η εκλογική πολιτική δεν δίνει απάντηση. Ξεκινήστε να ψάχνετε αλλού για απαντήσεις.

Ένα νέο στρατιωτικό πραξικόπημα ματαιώθηκε στη Βολιβία την Τετάρτη, όταν ο κόσμος βγήκε στους δρόμους για να υποστηρίξει τη σοσιαλιστική κυβέρνησή της.

Όλα στην κοινωνία μας έχουν στόχο να κάνουν τους ανθρώπους να ξεχάσουν πόσοι είμαστε και πόσο εύκολο θα ήταν για εμάς να επιβάλλουμε τη θέλησή μας με μαζική εξέγερση. Ο Παγκόσμιος Νότος είναι το μόνο μέρος όπου κάτι πραγματικό συμβαίνει πολιτικά αυτές τις μέρες.

Ο τρόπος με τον οποίο οι Αμερικανοί πολιτικοί συνεχίζουν να ισχυρίζονται ψευδώς ότι το Ισραήλ συμφώνησε σε μια ειρηνευτική συμφωνία και ότι η Χαμάς είναι το μόνο μέρος που την απέρριψε, μου θυμίζει την εποχή που επέμεναν ότι ο πραγματικός πρόεδρος της Βενεζουέλας ήταν ένας τύπος που είχαν επιλέξει τυχαία για να καλύψει αυτή τη θέση . Απλώς προσπαθούν να επιβάλουν μια αφήγηση που δεν έχει καμία βάση στην πραγματικότητα, μέσω της επίμονης επανάληψης και της απόλυτης δύναμης της θέλησης.

Το μεγαλύτερο σκάνδαλο που αποκάλυψε ο Τζούλιαν Ασάνζ σχετικά με την αυτοκρατορία που μας κυβερνά δεν είναι τα απόρρητα εγκλήματα πολέμου, οι κακόβουλες μυστικές επιχειρήσεις ή η κρυφή διαφθορά, αλλά το γεγονός ότι θα καταστρέψει ανοιχτά τη ζωή ενός δημοσιογράφου επειδή αποκάλυψε την εγκληματικότητα του.

Το επιχείρημα ότι η Χαμάς χρησιμοποιεί ανθρώπινες ασπίδες είναι ουσιαστικά το εξής: «Πρέπει να επιτεθούμε σε περιοχές αμάχων επειδή η Χαμάς κρύβεται εκεί γνωρίζοντας ότι δεν θα επιτεθούμε ποτέ σε περιοχές αμάχων, γι’ αυτό επιτιθέμεθα στις περιοχές αμάχων κάθε μέρα.

Πρέπει να είναι δύσκολο να είσαι ένας εξαιρετικά ταλαντούχος καλλιτέχνης ή ένας έξοχα διορατικός κωμικός και να ξέρεις ότι δεν θα πετύχεις ποτέ την επικρατούσα τάση, επειδή όσοι μιλούν για αληθινά πράγματα που επιτίθενται στην πραγματική εξουσία δεν έχουν μεγαλώσει ποτέ στον ψεύτικο πολιτισμό μας με πλαστικό.

Μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις όταν μεγαλώνεις παιδιά σε αυτή τη δυστοπία είναι να είσαι καλός γονιός και να τα προστατεύεις από τραύματα, διασφαλίζοντας παράλληλα ότι, παρά την καλή σου ανατροφή, εξακολουθούν να μεγαλώνουν με επιθετική δυσπιστία σεβασμού προς τα πρόσωπα της εξουσίας.

Συνεχίστε να εναντιώνεστε στην αμερικανική πολεμοχαρή για το υπόλοιπο της ζωής σας. Μην αφήσετε τη Γάζα να είναι εφάπαξ. Οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοί τους εξακολουθούν να κάνουν κακά, δολοφονικά πράγματα όπως αυτό, και εξακολουθούν να λένε ψέματα γι ‘αυτό, και τα μέσα ενημέρωσης εξακολουθούν να τους βοηθούν να λένε ψέματα γι ‘αυτό. Αυτό δεν είναι καινούργιο, είναι απλώς η πρώτη φορά εδώ και χρόνια που ένας μεγάλος αριθμός Δυτικών επικρίνει σφοδρά την εξωτερική πολιτική της συγκεντρωτικής αυτοκρατορίας στις Ηνωμένες Πολιτείες, επειδή είναι πιο κραυγαλέα από τα άλλα εγκλήματα της αυτοκρατορίας.

Αυτό το χάλι συνέβαινε συνεχώς, και θα συνεχίσει να συμβαίνει μετά το σφαγείο της Γάζας. Απλώς δώστε μεγάλη προσοχή στην πολεμική μηχανή της Αμερικής και στις επικριτικές φωνές που παρακολουθούν τα εγκλήματά της.

Η αντίθεση στη δολοφονική εξωτερική πολιτική της αμερικανικής αυτοκρατορίας είναι το κλειδί της αντίστασης. Εδώ λαμβάνει χώρα το μεγαλύτερο μέρος της δολοφονίας και της αυτοκρατορικής τυραννίας, και είναι η περιοχή στην οποία οι ηγέτες της αυτοκρατορίας δίνουν τη μεγαλύτερη σημασία.

Εάν εστιάσετε σε εσωτερικά ζητήματα, θα είστε σχετικά καλά ανεκτοί από τουλάχιστον μία κυρίαρχη πολιτική φατρία, αλλά αν αναλάβετε την αυτοκρατορική πολεμική μηχανή, οι απολογητές της αυτοκρατορίας θα είναι στο λαιμό σας από όλες τις πλευρές. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η ικανότητα να ασκείται ελεύθερα μαζική στρατιωτική βία σε ανυπάκουους πληθυσμούς είναι πολύ, πολύ πιο σημαντική για την αυτοκρατορική δομή εξουσίας από τα εγχώρια ζητήματα όπως η άμβλωση ή τα δικαιώματα LGBTQ, ή ακόμα και ζητήματα όπως η αστυνομική βαρβαρότητα και η οικονομική δικαιοσύνη. Αυτό δεν σημαίνει ότι αυτά τα θέματα δεν είναι σημαντικά, απλώς ότι είναι λιγότερο σημαντικά για τους ηγέτες μας από τη σημασία που δίνουν στην απεριόριστη μαζική στρατιωτική βία.

Ο πόλεμος είναι το τσιμέντο της αδήλωτης αυτοκρατορίας που εκτείνεται σε ολόκληρο τον πλανήτη και συγκεντρώνεται γύρω από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Η πολεμική μηχανή είναι η πιο επιθετικά προστατευμένη πτυχή της αυτοκρατορίας για τον ίδιο λόγο που τα σώματά μας σχηματίζουν προστατευτικά οστέινα φράγματα γύρω από τα πιο ζωτικά μας όργανα με το κρανίο και το θώρακα. αυτό είναι το πιο κρίσιμο για την επιβίωση της αυτοκρατορίας. Αλλά, όπως τα ζωτικά όργανα, είναι επίσης το πιο μαλακό και εύθραυστο μέρος της αυτοκρατορίας.

Είναι πολύ πιο εύκολο να δείξετε τις εικόνες του τι κάνουν στη Γάζα και να πείτε “Αυτό είναι λάθος” παρά να εξηγήσετε την καταχρηστική δυναμική της οικονομικής αδικίας, της εκμετάλλευσης και της καταπίεσης που έχουν θέση στη χώρα σας, επειδή το κακό είναι πολύ πιο προφανές με την πρώτη ματιά. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η προπαγάνδα των μέσων μαζικής ενημέρωσης για τους πολέμους, τον μιλιταρισμό και τις γενοκτονικές φρικαλεότητες της αυτοκρατορίας είναι πολύ πιο επιθετική από ό,τι για τα εθνικά ζητήματα: απαιτεί πολύ περισσότερη άμυνα και συγγνώμη.

Η πολεμοχαρή των Ηνωμένων Πολιτειών και των συμμάχων και εταίρων τους είναι επομένως το πιο αδύναμο και πιο ευάλωτο μέρος της αυτοκρατορικής δομής εξουσίας, αλλά είναι επίσης το πιο ζωτικό, το πιο επικίνδυνο και το πιο καταστροφικό. Αυτός είναι ο λόγος που προσωπικά επιλέγω να επικεντρώσω το μεγαλύτερο μέρος της ενέργειάς μου σε αυτά τα θέματα. Όχι επειδή οι άλλες ερωτήσεις δεν έχουν σημασία, αλλά επειδή είναι η πιο αποτελεσματική χρήση της αντίστασής μου.

πηγή: Caitlin Johnstone

loading...