ΠΩΣ ΝΑ ΚΑΤΗΧΗΣΕΤΕ ΜΙΑ ΓΕΝΙΑ (Η ΕΥΠΑΘΕΙΑ ΤΗΣ ΝΕΟΤΕΡΗΣ ΓΕΝΙΑΣ ΣΤΗ ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗ)

ΜΙΑ ΕΞΕΤΑΣΗ ΤΩΝ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΙΤΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ “ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ” ΤΩΝ NΕΩΝ…
Πέρυσι, η Εθνική Ένωση Εκπαίδευσης (NEA) εξέδωσε οδηγίες που ενθαρρύνουν τους εκπαιδευτικούς να αψηφούν τους περιφερειακούς και κρατικούς κανόνες εμφανίζοντας «αριστερά» ακτιβιστικά σύμβολα στις τάξεις των δημόσιων σχολείων.
Είναι μια κραυγαλέα προσπάθεια κατήχησης των ευαίσθητων νέων μυαλών με την ιδεολογική τους ατζέντα, υπό το πρόσχημα της «έναρξης μιας συζήτησης».
Οι ενέργειες της ΝΕΑ αποτελούν επίθεση στην πνευματική αυτονομία της νεολαίας του έθνους μας. Επιδιώκουν να σφετεριστούν το εκπαιδευτικό σύστημα, μετατρέποντάς το σε γόνιμο έδαφος για την ιδεολογία τους.
Πρόκειται για σαφή υπονόμευση του θεμελιώδους σκοπού της δημόσιας εκπαίδευσης, που πρέπει να είναι η καλλιέργεια της κριτικής σκέψης και όχι η λειτουργία της πολιτικής κατήχησης.
Η περιφρόνηση των ΝΕΑ για τους καθιερωμένους κανόνες και η μονοδιάστατη επιδίωξή τους για ιδεολογική κυριαρχία είναι μια απόδειξη της περιφρόνησής τους για τις ίδιες τις αρχές της δημοκρατίας.
Επιδιώκουν να υπονομεύσουν την ποικιλομορφία της σκέψης και την ελευθερία της έκφρασης που θα έπρεπε να είναι τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα ενός πραγματικά φωτισμένου εκπαιδευτικού συστήματος.
loading...