ΠΡΟΣ ΝΕΑ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΗ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΛΟΙΟ TELIRI ΠΟΥ ΠΟΝΤΙΖΕΙ ΚΑΛΩΔΙΑ;

ΜΕ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΡΧΙΣΑΝ ΠΑΛΙ ΤΑ ΣΟΥΡΤΑ ΦΕΡΤΑ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΟΙ ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΤΩΝ ΜΟΓΓΟΛΩΝ ΥΠΟ ΤΟΝ ΠΟΝΤΙΟ ΓΕΝΙΤΣΑΡΟ ΣΟΥΛΤΑΝΙΣΚΟ…

Τα ήρεμα νερά στις ελληνοτουρκικές σχέσεις ενδέχεται να ταράξει η εμφάνιση ιταλικού πλοίου Teliri στην νοτιοανατολική Μεσόγειο, που ποντίζει καλώδια τηλεπικοινωνιών σε συνεργασία με την Κύπρο.

Οι Τούρκοι έστειλαν πολεμικό πλοίο για να παρακολουθεί τις κινήσεις. Το ίδιο έκανε και η Ελλάδα. Ελληνοτουρκικά: Νέα εστία έντασης το ιταλικό πλοίο στη Μεσόγειο;

Ο τουρκικός Τύπος εκπέμπει σήμα κινδύνου για μία νέα ελληνοτουρκική αντιπαράθεση στη θάλασσα. Διάφοροι απόστρατοι στην Τουρκία αλλά και εθνικιστικά Μέσα πυροδοτούν το κλίμα.

Ειδικότερα, η πορεία του ιταλικού πλοίου που τοποθετεί υποβρύχιο καλώδιο από την Κύπρο προς την Ελλάδα, έχει εγείρει ανησυχίες στην Τουρκία, καθώς πλησιάζει -όπως λένε- τα όρια της λεγόμενης τουρκολιβυκής ΑΟΖ, όπως αυτή ορίστηκε στο παράνομο μνημόνιο του 2019.

Με πρωταγωνιστή τον αρχιτέκτονα του μνημονίου και με «όπλο» του τα εθνικιστικά ΜΜΕ στην Τουρκία, εκφράζεται απορία για το πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα και υπογραμμίζεται η ανάγκη για άμεση τουρκική δράση, όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του OPEN και του ethnos.gr, Μαρία Ζαχαράκη.

Συγκεκριμένα, προτείνουν να αποσταλούν στην περιοχή γεωτρύπανα της Τουρκίας ή να κηρυχθούν στρατιωτικές ασκήσεις στην περιοχή για τη διασφάλιση των τουρκικών συμφερόντων, όπως λένε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ΟΙΜΟΣ-ΑΘΗΝΑ

loading...