Ο Γ. Βουλγαράκης σπάει την σιωπή του: Όταν αποπειράθηκαν να με δολοφονήσουν – «Σώθηκα για κλάσματα του δευτερολέπτου»

Ο Γιώργος Βουλγαράκης μίλησε για το πώς εξέλαβε η οικογένεια και ο Κώστας Καραμανλής την απόπειρα δολοφονίας του

Oβετεράνος πολιτικός και πρώην υπουργός επί κυβερνήσεων Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Βουλγαράκης, υπήρξε καλεσμένος σήμερα στην εκπομπή «Στιγμές» στο One TV και αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στην απόπειρα δολοφονίας του τον Μάιο του 2006.

«Την ευθύνη για την απόπειρα δολοφονίας μου είχε αναλάβει ο Επαναστατικός Αγώνας με δική του προκήρυξη, σώθηκα για λίγα δευτερόλεπτα. Σε ένα ποδήλατο είχαν βάλει βόμβα, που ενεργοποιούνταν με τηλεχειριστήριο. Μπέρδεψαν τα αυτοκίνητα, καθώς περνούσε ένα αυτοκίνητο προηγουμένως, το προηγούμενο χτυπήθηκε, το δικό μου όχι, και έτσι σώθηκα» είπε ο Γιώργος Βουλγαράκης.

«Μιλάμε για κλάσματα δευτερολέπτου. Γιατί εγώ θα καθόμουν στη θέση του συνοδηγού, οπότε εκεί θα ήταν το χτύπημα. Μετά πήγα στον Καραμανλή και του είπα, ότι πρόεδρε εγώ δεν μπορώ να συνεχίσω άλλο, γιατί θα με σκοτώσουν» συνέχισε ο Γιώργος Βουλγαράκης.

«Προτιμώ να μην είμαι τίποτα, ούτε καν βουλευτής. Τα παιδιά μου, μεταξύ άλλων, πέρασαν πάρα πολύ δύσκολα γιατί απέκτησαν ασφάλεια, από εκεί που δεν την είχαν. Δηλαδή, πήγαινε ο γιος και η κόρη μου να παίξουν, και είχαν δίπλα τους τρεις σωματοφύλακες. Δεν το ήθελαν ούτε τα παιδιά μου, ούτε εγώ, ούτε οι εργαζόμενοι και γι’ αυτόν τον λόγο υπήρξε ένταση στο σπίτι» πρόσθεσε για το πώς εξέλαβε η οικογένειά του την απόπειρα δολοφονίας του.

«Ο Κώστας Καραμανλής το κατάλαβε και είχε πολύ μεγάλη συναισθηματική νοημοσύνη. Φαντάζομαι πως κάποια στιγμή θα εκδώσει κάτι δικό του και θα καταλάβει ο κόσμος ότι έχει αδικηθεί αρκετά δημοσιογραφικά» κατέληξε ο Γιώργος Βουλγαράκης ως προς την αντίδραση του τότε πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή.

loading...