Νίκη – Ν. Παπαδόπουλος: Κρούουν οι καμπάνες κινδύνου στη Θράκη – Τι είναι πάλι αυτό το Κ.Ι.Ε.Φ.;

 

Το Κόμμα Ισότητας, Ειρήνης και Φιλίας (συντομογραφία Κ.Ι.Ε.Φ., στα τουρκικά: Dostluk-Eşitlik-Barış Partisi, DEB) είναι πολιτικό κόμμα που δραστηριοποιείται στη Θράκη μας.
Όπως είναι γνωστό στη Θράκη υπάρχει αναγνωρισμένη μουσουλμανική μειονότητα, που την απαρτίζουν, Πομάκοι, Ρομά και Τουρκόφωνοι Θρακιώτες Έλληνες πολίτες, οι οποίοι αποτελούν μειοψηφία στην περιοχή!  Ο όρος μουσουλμανική εννοιολογικά μπορεί να θεωρηθεί αδόκιμος διότι μουσουλμάνος μεταφράζεται ως, ο πιστός, έτσι όλοι πιστοί ήμαστε σε όποια θρησκεία και αν ανήκουμε. Ορθότερα οι οπαδοί ή οι πιστοί στον Μωάμεθ θα πρέπει να ονομάζονται μωαμεθανοί.

Έστω η μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης, είναι η μόνη αναγνωρισμένη μειονότητα και μάλιστα ως θρησκευτική στην Ελλάδα, βάσει του άρθρου 45 της Συνθήκης της Λωζάνης το 1923 ( διατρανώνει το Έλληνες στην εθνικότητα και μουσουλμάνοι στο θρήσκευμα)!

Σύμφωνα με τη Συνθήκη της Λωζάνης, λοιπον, η Ελλάδα και η Τουρκία πραγματοποίησαν ανταλλαγή πληθυσμών! Σε αυτήν την ανταλλαγή δεν περιλαμβάνονταν οι ελληνικές κοινότητες της Κωνσταντινουπόλεως, της Ίμβρου και της Τενέδου και κατ΄ αντιστοιχία δεν θα μετανάστευαν οι μουσουλμάνοι της Θράκης!

Στα καθ’ ημάς τώρα. Το ΚΙΕΦ ιδρύθηκε στις 13 Σεπτεμβρίου 1991 από τον Σαδίκ Αχμέτ! Ένας εκ των προέδρων του υπήρξε ο Αχμέτ Χατζηοσμάν, ο οποίος είχε εκλεγεί Βουλευτής του ελληνικού κοινοβουλίου το 2007 με το ΠΑΣΟΚ! Το 5ο τακτικό γενικό Συνέδριο του Κ.Ι.Ε.Φ. έλαβε χώρα στις 5 Ιανουαρίου 2019, στα γραφεία του κόμματος. Η Τσιγδέμ Ασάφογλου, η μοναδική υποψήφια στο συνέδριο, εξελέγη ως η νέα πρόεδρος του κόμματος!

Αυτό το κόμμα επιδιώκει την αναγνώριση εθνικής τουρκικής μειονότητας για την εκεί μουσουλμανική μειονότητα! Το κόμμα αυτό, λοιπόν, που υπερασπίζεται την “τουρκική ταυτότητα” της μουσουλμανικής μειονότητας στην Θράκη μας, στηρίζεται έμπρακτα από το τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής και την Άγκυρα, ως ο μακρύς βραχίονας της Τουρκίας στη Θράκη μας! Ένα τουρκόφρον κόμμα, του οποίου η δράση έχει υπερβεί κάθε όριο ανοχής ενός ευνομούμενου κράτους, όπως και                      του    τουρκικού                     προξενείου                    της Κομοτηνής, με αποκορύφωμα περιπτώσεις κατασκοπίας στην Θράκη, την Σαμοθράκη και αλλού!

Το ΚΙΕΦ κατέβηκε στις πρόσφατες Ευρωεκλογές της 9η Ιουνίου 2024. Βγήκε, μάλιστα, πρώτο κόμμα με 27,6% στην Ξάνθη και με 36,10% στη Ροδόπη. Βγήκε νικητής στη Ροδόπη και την Ξάνθη, ενώ, προεκλογικά πολλές εκ των υποψηφίων στο ψηφοδέλτιό του, δίνοντας συνεντεύξεις στην Τουρκική Ραδιοφωνία και Τηλεόραση (TRT), έθεταν ως στόχο του κόμματος να ακουστεί η φωνή των Τούρκων γυναικών (;;;) της Δυτικής Θράκης στην Ευρώπη!

Πρώτο παράδειγμα, η Ελίφ Μολλά Ισμαήλ Μεμέτ, η νεότερη υποψήφια βουλευτής του κόμματος, είπε ότι ξεκίνησε αυτή την πορεία για να δείξει τη δυναμική παρουσία των γυναικών και των νέων στην Τουρκική (έλεος πια) Μειονότητα της Δυτικής Θράκης!

Επίσης η υποψήφια ευρωβουλευτής του ΚΙΕΦ Σεβκάν Ταχσίνογλου είπε: «Όπως πιστεύω στη δύναμη όλων των γυναικών στον κόσμο, έχω επίσης ατελείωτη πίστη στη δύναμη των Τούρκων ( άκουσον – άκουσον) γυναικών της Δυτικής Θράκης»!

Ακόμη και η πρόεδρος του ΚΙΕΦ Τσιγντέμ Ασαφόγλου δήλωνε στο TRT World:

«Αυτές οι εκλογές θα είναι η καλύτερη απάντηση στις πολιτικές άρνησης της ταυτότητάς μας, που ξεκίνησαν με το καθεστώς της χούντας στην Ελλάδα, αλλά συνεχίστηκαν ακόμη και μετά τη μετάβαση στη δημοκρατία! Δίνοντας συλλογικά τις ψήφους μας και χρωματίζοντας την περιοχή στην απόχρωση μας, διεκδικούμε την ταυτότητά μας. Αυτός είναι ο λόγος που ένα από τα συνθήματά μας είναι “Είμαστε εδώ και είμαστε Τούρκοι”( ακούει κάνεις;)!

Έτσι μετά από το πανηγυρικό αποτέλεσμα στις πρόσφατες Ευρωεκλογές 2024 δεν μας κάνει εντύπωση που η πρόεδρος του αποσχιστικού αυτού κόμματος δήλωσε στο τοπικό κανάλι «Χρόνος» ότι όποιος πήγε στην κάλπη και ψήφισε ΚΙΕΦ δήλωσε ότι είναι Τούρκος.

Κατηγόρησε, δε, το ελληνικό Κράτος ότι καταπιέζει την «τουρκική μειονότητα». Επιτέθηκε στο εκλογικό σύστημα, καταδικάζοντας το εκλογικό όριο του 3%, που ισχύει κατά τον ελληνικό εκλογικό νόμο και τον χαρακτήρισε «αντιδημοκρατικό», καθώς στέρησε έδρα στο κόμμα της Άγκυρας στη Θράκη.

Παρόμοια γεγονότα έλαβαν χώρα και κατά την προεκλογική περίοδο πριν τις Εθνικές Εκλογές του 2023, όπου το τουρκικό προξενείο Κομοτηνής έστειλε μήνυμα στα κινητά τηλέφωνα της μουσουλμανικής μειονότητας, στους δύο νομούς της Θράκης, που έγραφε: «Ο Τούρκος ψηφίζει Τούρκο. Την ψήφο μας, που είναι το όπλο μας, δεν τη μοιραζόμαστε με άλλον».

Από την άλλη πάλι τέλος Μαΐου 2024, το Πρωτοδικείο Κομοτηνής, κλείνει με απόφασή του, τον «Σύνδεσμο Φιλάθλων της Φενερμπαχτσέ» στην Κομοτηνή λόγω αναφοράς στο λογότυπο του συλλόγου ως «Δυτική Θράκη», με την οποία θα μπορούσαν να δημιουργηθούν υπαινιγμοί περί τουρκικής μειονότητας. Αυτή βέβαια ήταν η δεύτερη προσπάθεια “κλεισίματος” του Συλλόγου καθώς η πρώτη αγωγή κατατέθηκε τον Ιούνιο του 2023, αλλά τελείωσε υπέρ του συλλόγου και ο εισαγγελέας απέσυρε το ερώτημα για κλείσιμο.

Κάπως έτσι εγείρονται τα τα εξής ερωτήματα:

Πως λειτουργεί το “Τουρκικό Προξενείο της Κομοτηνής”, όταν το 2012 ο Άρειος Πάγος δεν αναγνώρισε την “Τουρκική Ένωση Ξάνθης”; Από που και ως που
υπάρχει Τουρκικό Προξενείο στην Κομοτηνή αφού δεν υπάρχουν Τούρκοι πολίτες; Μήπως μας το Επιβάλλει η Τουρκία;

Γιατί επιχορηγείται το Τουρκικό Προξενείο της Κομοτηνής από το Τουρκικό κράτος με απίστευτα ποσά και τι τα κάνει τα 10 ή 20 εκ. Ευρώ που λαμβάνει κάθε χρόνο;

Ισχύει ή δεν ισχύει η Συνθήκη της Λωζάνης;
Πώς ο Άρειος Πάγος επέτρεψε την κάθοδο στις Ευρωεκλογές του τουρκόφρονου κόμματος “Ισότητας, Ειρήνης και Φιλίας”, όταν έχει αποκλείσει για διάφορους άλλους λόγους κομματικούς σχηματισμούς από την συμμετοχή τους σε εκλογική διαδικασία; Αυτοί οι άλλοι λόγοι υπερισχύουν του εθνικού συμφέροντος;
Δεν οφείλει, άμεσα, ο Άρειος Πάγος να θέσει αυτό το κόμμα εκτός νόμου και να σταματήσει την όποια δραστηριότητά του στην Θράκη μας;
Ο δε Πρωθυπουργός δεν οφείλει να ζητήσει άμεσες εξηγήσεις από τα στελέχη αυτού του μορφώματος και εάν δεν καλυφθεί με όσα προστάζουν οι Διεθνείς Συνθήκες περί Μουσουλμανικής μειονότητας Ελλήνων πολιτών, να προβεί σε άμεση απέλαση τους στην Τουρκία, αφού αυτήν θεωρούν ως Πατρίδα τους;
Δεν είναι ηλίου φαεινότερο ότι η Τουρκία, καιρό τώρα, σχεδιάζει και υλοποιεί ακάθεκτη, μέρα με τη μέρα, το σχέδιο απόσπασης της Θράκης από την ελληνική επικράτεια; Αντιλαμβάνεται κάποιος από τους Κυβερνώντες ότι στη Θράκη μας εκκολάπτεται το αυγό του φιδιού; Τι θέλετε να ζήσουμε μια νέα Άλωση της Θράκης μας, μια νέα εισβολή σαν του Αττίλα, μια νέα κατάληψη σαν και αυτή των Ιμίων στη Θράκη μας; Πόσο ενδοτικοί πια πόσο δεδομένοι και προβλέψιμοι!
Το 2012 στις Εθνικές Εκλογές, το κόμμα της Μπακογιάννη κατέγραψε, στη Ροδόπη 17,95%, ενώ σε ολόκληρη την Επικράτεια το ποσοστό του ήταν μόλις 2,56% – Ίσως να έδωσε γραμμή το Τούρκικο Προξενείο της Κομοτηνής και πάλι, όπως πέρσι για το ΚΙΕΦ; Τέλος επιλέχθηκε τυχαία η Ντόρα Μπακογιάννη ως Πρόεδρος της Επιτροπής Ανάπτυξης Θράκης και επικεφαλής διακομματικής επιτροπής της Βουλής για τη Θράκη; Δεν νομίζω!
Νικόλαος Παπαδόπουλος Δρ. Καρδιοχειρουργικής Α.Π.Θ.

Βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης Κινήματος “ΝΙΚΗ”

 

loading...