ΜΠΛΕΓΜΕΝΟΙ “ΣΤΑ ΔΙΧΤΥΑ ΤΗΣ ΑΡΑΧΝΗΣ” ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΚΑΙ ΑΛΕΞΗΣ;

 

 

Του Παναγιώτη Αποστόλου

Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου

[email protected]

www.egerssi.gr

Κοντά τριάντα με σαράντα χρόνια ο επιτετραμμένος του ΟΗΕ και σκληρός διπλωμάτης των ΗΠΑ Μάθιου Νίμιτς προσπαθούσε να βρει στην Ελλάδα, εκείνους τους καλόβουλους, με ελάχιστα ψήγματα πατριωτισμού πολιτικούς για να ολοκληρώσει την επιθυμία και εντολή των ΗΠΑ και ΟΗΕ, της δημιουργίας Μακεδονικού κράτους στα Βαλκάνια! Μια ιστορικά αβάσιμη και αστήριχτη Αμερικανική επιθυμία, που θα εξυπηρετούσε όμως τα γεωπολιτικά τους συμφέροντα στην ευρύτερη περιοχή μας!  

Αυτή τους η επιθυμία ωστόσο προσέκρουε μονίμως σε απέραστο τείχος, όπως της αποφάσεως των πολιτικών αρχηγών, υπό τον τότε Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κωνσταντίνο Καραμανλή, στις 13 Απριλίου 1992! Όταν επιχειρήθηκε να βρεθεί κοινή γραμμή για το θέμα των Σκοπίων. 

Στη σύσκεψη εκείνη είχαν λάβει μέρος ο Πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Παπανδρέου, η Πρόεδρος του ΣΥΝ Μαρία Δαμανάκη και η Γ.Γ. του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα! Μάλιστα από εκείνη τη σύσκεψη είχαν περάσει καταθέτοντας την  άποψή τους και ο τότε ΥΠΕΞ Αντώνης Σαμαράς και ο Γ.Γ. της Προεδρίας της Δημοκρατίας Πέτρος Μολυβιάτης!

Η απόφαση όλων πλην ΚΚΕ ήταν πως ο όρος “Μακεδονία” δεν θα συμπεριλαμβάνεται στην ελληνική πρόταση για την ονομασία του κράτους της ΠΓΜΔ!

Από τότε και για όλα τα επόμενα χρόνια καμιά κυβέρνησε δε διανοήθηκε να παρακάμψει αυτήν την βασική κατευθυντήρια γραμμή στο μείζον εθνικό μας θέμα!

Αλλ΄ όμως ο Μάθιου Νίμιτς στα πρόσωπα του Αλέξη Τσίπρα (Πρωθυπουργός) και του Νίκου Κοτζιά (ΥΠΕΞ), βρήκε εκείνους τους καλοθελητές εξυπηρέτησης των Αμερικανικών συμφερόντων για να παραχωρηθεί η Μακεδονία μας στους Σκοπιανούς, με τη δημιουργία της επαίσχυντης και εθνοκτόνου Συμφωνίας των Πρεσπών!

Μια τραγική για τα ελληνικά συμφέροντα συμφωνία, που προσφάτως έκλεισε τα έξη χρόνια και οι νοσηροί εγκέφαλοι που την επιμελήθηκαν, με περίσσια θρασύτητα θέλησαν να την γιορτάσουν κιόλας! 

Χωρίς να αντιλαμβάνονται το εθνικό τους έγκλημα, Τσίπρας και Κοτζιάς, πραγματοποίησαν φιέστα με υψηλούς καλεσμένους τους Ζόραν Ζάεφ (πρώην Πρωθυπουργός των Σκοπίων) και Μάθιου Νίμιτς, στον οποίο μάλιστα απένειμαν το πρώτο Βραβείο “Ειρήνης των Πρεσπών”!  

Από το νεοσύστατο Ίδρυμα Αλέξη Τσίπρα, βεβαίως – βεβαίως! Που μάλλον σχηματίστηκε για να “ξεπλένει” τέτοιες ακάθαρτες δουλειές! 

Όταν μάλιστα, όλα αυτά τα έξη χρόνια, τα Σκόπια συνεχώς παραβιάζουν αυτήν την προδοτική για τα ελληνικά συμφέροντα συμφωνία, την ίδια ώρα που ταυτόχρονα με την ανοχή της ΕΕ, εκείνα χτίζουν την ευρωπαϊκή τους προοπτική!

Που όμως και ο σημερινός Πρωθυπουργός, Μακεδονομάχος κατά το παρελθόν, συνηγορεί σε αυτήν την εθνική μειοδοσία, μη τολμώντας να την καταγγείλει όπως θα όφειλε κάθε Έλληνας με υψηλό φρόνημα πατριωτισμού!

  

Αμετανόητος και αδιόρθωτος ο Αλέξης Τσίπρας…

 

Αυτός όμως ο ολετήρας πρώην Πρωθυπουργός, κατ΄ όνομα Αλέξης Τσίπρας μας εξέπληξε αρνητικά για ακόμη μια φορά!

Αυτός ο καταστροφέας του αριστερού πλεονεκτήματος του διαχρονικού δόγματος, ότι για όλα έφταιγε πάντα η δεξιά στην Πατρίδα, οδηγήθηκε στις καλένδες με το που έγινε Πρωθυπουργός!

Φέροντας ως μελανό σημάδι στο πρόσωπό του – εκτός της Συμφωνίας των Πρεσπών – το δημοψήφισμα που προκήρυξε στις 5 Ιουλίου 2015, με το ερώτημα, αν θα πρέπει να γίνει αποδεκτό το σχέδιο συμφωνίας των τριών θεσμών, δηλαδή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου(ΔΝΤ), που προτάθηκε στην κυβέρνηση Τσίπρα στις 25 Ιουνίου 2015!

Και ο ελληνικός λαός μίλησε! Με 61,31% απέρριψε το νέο Μνημόνιο των διεθνών αγορών!

Ο Πρωθυπουργός όμως της Ελλάδος, ο αριστερός Αλέξης Τσίπρας, έγραψε στα παλαιότερα των υποδημάτων του την απόφαση του ελληνικού λαού και συντάχθηκε με τους διεθνείς τοκογλύφους, προκειμένου να μακροημερεύσει!

Όμως όλα έχουν ένα τέλος και το πολιτικό τέλος του Αλέξη Τσίπρα ήταν πολύ οδυνηρό! Αποχώρησε σαν βρεγμένη γάτα, παραδίδοντας μάλιστα την προεδρεία του ΣΥΡΙΖΑ στον μοσχαναθρεμμένο των ΗΠΑ Στέφανο Κασσελάκη!

Αντί λοιπόν να σωπάσει, αντί να “μονάσει” και να μην ενοχλεί τον ελληνικό λαό, αυτός ο αμετανόητος και αδιόρθωτος πολιτικός νάνος, συνεχίζει το αντεθνικό του έργο!

 

Ο άνθρωπος που νόμιζε πώς Λέσβος και Μυτιλήνη, είναι δυο ξεχωριστά νησιά, έγινε διδάκτορας σε Πανεπιστήμιο της Τουρκίας…

 

Αφού πληροφορούμεθα ότι ο Αλέξης Τσίπρας έγινε επίτιμος διδάκτορας ενός ιδιωτικού  Πανεπιστημίου της Τουρκίας!

Ήταν μάλιστα ο κεντρικός ομιλητής της τελετής αποφοίτησης των σπουδαστών του τουρκικού πανεπιστημίου!

Μάλιστα τουρκικού πανεπιστημίου, όταν οι Τούρκοι απειλούν να μας πάρουν τη μισή Ελλάδα, ο Αλέξης Τσίπρας τακιμιάζει περαιτέρω με τους Τούρκους!

Αλλά σε ποιον ανήκει αυτό το ιδιωτικό πανεπιστήμιο (ας θυμηθούμε πως ο Τσίπρας ήταν κατά των ιδιωτικών Πανεπιστημίων στην Ελλάδα), που ειδικεύεται στις οικονομικές και κοινωνικές επιστήμες;

 

Το Πανεπιστήμιο αυτό ανήκει στον Ραχμί Κότς! 

Ποιος είναι όμως ο Ραχμί Κοτς και πώς συνδέονται με αυτόν οι Αλέξης Τσίπρας και Κυριάκος Μητσοτάκης;

 

Πόσο βαθιές είναι οι σχέσεις Μητσοτάκη – Κοτς;

Έγραφα σε άρθρο μου στις 15 Σεπτεμβρίου 2018 μεταξύ των άλλων κατ΄ απόλυτη αποκλειστικότητα:

«…Αλλά, μια κι ο λόγος στον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολιτεύσεως και εν δυνάμει Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, μπορεί να μας απαντήσει πόσο βαθιά είναι η σχέση του με τον Τούρκο μεγιστάνα Ραχμί Κοτς;

Αφού “Το “Συμβούλιο Εξωτερικών Σχέσεων” (Council on foreign relations) των ΗΠΑ, αποτελεί σημαντικότατο φορέα χάραξης της αμερικανικής και διεθνούς πολιτικής με μεγάλη επιρροή στην αμερικανική κυβέρνηση, καθώς και σε ισχυρούς χρηματοοικονομικούς κύκλους των ΗΠΑ!

Ιδρύθηκε από ορισμένους εκ των πλουσιότερων ανθρώπων του κόσμου με εξαιρετική μόρφωση και υψηλό επίπεδο νοημοσύνης!

Πρόεδρος του Συμβουλίου είναι ο Αμερικανό – Εβραίος πολυεκατομμυριούχος Ντέιβιντ Ροκφέλερ, ενώ στα μέλη συγκαταλέγονται και οι Τζορτζ Σόρος, Σάιρους Βανς, Μόρτον Αμπράμοβιτς, Ραχμί Κοτς κ.α.

(σ.σ. Ο Ραχμί Κοτς είναι ο πλουσιότερος Τούρκος και διευθύνει τον όμιλο Koc Group! Συμπεριλαμβάνεται στο κλαμπ των 50 πιο ισχυρών του πλανήτη, με περιουσία ύψους 10 δισ. Δολαρίων)! 

Πρόσφατα, στις αρχές Ιουνίου 2018 ο Ραχμί Κοτς επισκέφτηκε τον Κυριάκο Μητσοτάκη στην Βουλή των Ελλήνων, συνοδευόμενος από δυο θηριώδη τζιπ και λίγο προτού αναχωρήσει για τη σύνοδο του Ευρωπαικού Κόμματος (ΕΛΚ) στο Μόναχο, όπου θα συναντούσε και την Καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ! 

Ουδέποτε δημοσιοποιήθηκε τι ακριβώς συζήτησαν!

Μάλιστα αντιπροσωπεία του “Συμβουλίου” επισκέφτηκε πέρυσι τον Οκτώβριο (σ.σ. 2000) την Κωνσταντινούπολη με επικεφαλής τον πρόεδρο Ντέιβιντ Ροκφέλερ και συμμετείχαν σε κλειστό συνέδριο 120 ατόμων, που διοργάνωσε ο Όμιλος Κοτς…»!

https://egerssi.gr/%ce%bf-%cf%84%ce%bf%cf%85%cf%81%ce%ba%ce%bf%cf%83-%cf%86%ce%b9%ce%bb%ce%bf%cf%83-%cf%84%ce%bf%cf%85-%ce%ba%cf%85%cf%81%ce%b9%ce%b1%ce%ba%ce%bf%cf%85-%ce%bc%ce%b7%cf%84%cf%83%ce%bf/

Εμείς καλοπροαίρετα ρωτάμε… 

 

…και τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Αλέξη Τσίπρα, πόσο βαθιές είναι οι σχέσεις σας με τον Τούρκο μεγιστάνα και αδελφικό φίλο του Τούρκου Προέδρου Ρ. Τ. Ερντογάν;

Προετοιμάζετε από κοινού τις “Πρέσπες του Αιγαίου”;

Όπερ σημαίνει, την συνεκμετάλλευση με ΗΠΑ και Τουρκία του αμύθητου ορυκτού μας πλούτου στο Αιγαίο Πέλαγος, με ταυτόχρονη συνδιοίκηση νησιών μας;  

Μήπως γι΄ αυτό ο πρώην Πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, τη Δευτέρα 1η Ιουλίου 2024 από το Πολεμικό Μουσείο της Αθήνας, “απαγόρευσε” στον σημερινό Πρωθυπουργό την προσφυγή στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης;

Αναμένουμε απαντήσεις τόσο από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, όσο και από τον Αλέξη Τσίπρα!! 

 

loading...