Η Ευγονική επιστρέφει αθόρυβα και νόμιμα. Τι σημαίνει όμως αυτό για τους μελλοντικούς ανθρώπους της «Νέας Εποχής»;

Δεν μπορούμε να επιλέξουμε ποιο από τα γονίδιά μας θα μεταδώσουμε. Κάθε σύλληψη είναι μια ζαριά. Αλλά αυτό θα μπορούσε να αλλάξει με την αναδυόμενη τεχνολογία που ονομάζεται «προεμφυτευτικό γενετικό τεστ για πολυγονιδιακές διαταραχές».

 

Μια τεχνολογία που επιτρέπει στους γονείς, που μπορούν να αντέξουν οικονομικά το κόστος της διαδικασίας, να επιλέξουν ποια έμβρυα θα πρέπει να επιτραπούν να επιβιώσουν με βάση τα επιθυμητά χαρακτηριστικά τους. Στους ανθρώπους, η επιλεκτική αναπαραγωγή όμως ονομάζεται…ευγονική! 

 

ΠηγέςExpose News & Spectator

Απόδοση: Ελλήνων Αφύπνιση

 

Θα μπορούσε αυτό το νέο κίνημα της ευγονικής να οδηγήσει τελικά σε μια νέα φυλή ελιτίστων ανθρώπων που είναι αρκετά γενετικά διαφορετικοί από τους υπόλοιπους, ώστε οι δύο πληθυσμοί να μην είναι πλέον αρκετά όμοιοι γενετικά για να διασταυρωθούν;

Ο έλεγχος ενός εμβρύου ή εμβρύου είναι ήδη κοινός. Τα τεστ Προγεννητικού Συνδρόμου Down, για παράδειγμα, είναι τόσο διαδεδομένα που σε ορισμένες Σκανδιναβικές χώρες, σχεδόν το 100 τοις εκατό των γυναικών επιλέγουν να αποβάλουν ένα έμβρυο που έχει διαγνωστεί με την πάθηση ή – εάν χρησιμοποιούν εξωσωματική γονιμοποίηση – να μην εμφυτεύουν το προσβεβλημένο έμβρυο. Το αποτέλεσμα είναι μια ορατή αλλαγή σε αυτούς τους πληθυσμούς: απλά δεν υπάρχουν άλλα άτομα με Down’s στους δρόμους της Ισλανδίας και της Δανίας.

Μέχρι τώρα, αυτές οι προγεννητικές εξετάσεις ήταν διαθέσιμες μόνο για ορισμένες καταστάσεις.

Ο προεμφυτευτικός γενετικός έλεγχος για πολυγονιδιακές διαταραχές (“PGT-P”), εφεξής “πολυγονικός έλεγχος”, είναι μια γενετική εξέταση που έχει σχεδιαστεί για τον έλεγχο πολλαπλών γονιδίων που σχετίζονται με μια πολυγονιδιακή διαταραχή , η οποία είναι μια κατάσταση που προκαλείται από την αλληλεπίδραση πολλαπλών γενετικών και περιβαλλοντικών παραγόντων . Αυτή η δοκιμή πραγματοποιείται συνήθως σε έμβρυα που δημιουργούνται μέσω εξωσωματικής γονιμοποίησης (“IVF”) και στοχεύει στον εντοπισμό εμβρύων με χαμηλότερο κίνδυνο ανάπτυξης πολυγονιδιακής διαταραχής.

 

Ο πολυγονιδιακός έλεγχος επιτρέπει στους γονείς να πάρουν μια παρτίδα εμβρύων που συνελήφθησαν μέσω εξωσωματικής γονιμοποίησης, να συντάξουν μια αναφορά για το καθένα, με βάση τους γενετικούς παράγοντες κινδύνου και στη συνέχεια να χρησιμοποιήσουν αυτές τις αναφορές για να αποφασίσουν ποιο έμβρυο θα εμφυτεύσουν.

Τέτοιες αναφορές δίνουν μια πολύ πλήρη εικόνα του ενήλικα που θα μπορούσε να γίνει το έμβρυο, συμπεριλαμβανομένης της ευαισθησίας του σε έναν τεράστιο αριθμό ασθενειών –καρδιοπάθειες, διαβήτη, καρκίνο– και τα πιθανά σωματικά και ψυχολογικά χαρακτηριστικά του: ύψος, χρώμα μαλλιών, αθλητικές ικανότητες, ευσυνειδησία, αλτρουισμός, ευφυΐα.

Ο κατάλογος είναι μακρύς και ηθικά γεμάτος. Ο πολυγονιδιακός έλεγχος επιτρέπει στους γονείς να επιλέξουν τα καλύτερα παιδιά, σύμφωνα με τις δικές τους προτιμήσεις, αφαιρώντας σχεδόν εξ ολοκλήρου τον ρόλο της τύχης στην κανονική γενετική λοταρία.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου και αναδημοσιεύστε το, σεβόμενοι τον κόπο μας, ΠΑΝΤΑ με ενεργό link αναφοράς στη πηγή: https://ellinikiafipnisis.blogspot.com/2024/06/h-eugoniki-epistrefei-athoriva-kai-nomima-Ti-shmainei-omws-ayto-gia-tous-mellontikous-anthrwpous-ths-Neas-Epoxis.html

loading...