Γεωργιάδης για Καραμανλή-Σαμαρά: «Μπορούν να λένε τις απόψεις τους – Κανένα θέμα πρόωρων εκλογών»

«Οι κύριοι Καραμανλής και Σαμαράς έχουν γράψει την πολιτική διαδρομή αυτού του τόπου και της παρατάξεως, πολύ μεγαλύτερη διαδρομή από τη δική μου, και δεν είναι δική μου δουλειά να σχολιάζω τις απόψεις τους. Οι απόψεις τους είναι πάντα χρήσιμες», δήλωσε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, στα Παραπολιτικά 90,1.
«Δεν μπορώ να σχολιάζω δηλώσεις δύο πρώην πρωθυπουργών και προέδρων της Νέας Δημοκρατίας. Το θεωρώ άκομψο και αλαζονικό», πρόσθεσε.

 

 

«Οι δύο πρώην πρωθυπουργοί μπορούν να λένε τις απόψεις τους. Στη δικιά μας παράταξη ευτυχώς, επειδή δεν έχουμε τις σταλινικές παραδόσεις, έχουμε πολύ έντονη την ελευθερία του λόγου και του μεταξύ μας διαλόγου και σεβασμού», επεσήμανε ο κ. Γεωργιάδης.

Τι είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης στα «Παραπολιτικά» 90,1
Ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, μίλησε στον ρ/σ «Παραπολιτικά» 90,1 FM, στην εκπομπή «Γιατί με ξύπνησες πρωί», με τους δημοσιογράφους Βασίλη Σκουρή και Σωτήρη Ξενάκη.

Κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις των κ. Σαμαρά και Καραμανλή

Έχω μια πάγια άποψη, δεν μπορώ να σχολιάζω δηλώσεις δύο πρώην πρωθυπουργών και προέδρων της ΝΔ. Το θεωρώ άκομψο και αλαζονικό. Οι κύριοι Καραμανλής και Σαμαράς έχουν γράψει την πολιτική διαδρομή αυτού του τόπου και της παρατάξεως, πολύ μεγαλύτερη διαδρομή από τη δική μου, και δεν είναι δική μου δουλειά να σχολιάζω τις απόψεις τους.

Οι απόψεις τους είναι πάντα χρήσιμες. Οι δύο πρώην πρωθυπουργοί μπορούν να λένε τις απόψεις τους. Στη δικιά μας παράταξη ευτυχώς, επειδή δεν έχουμε τις σταλινικές παραδόσεις, έχουμε πολύ έντονη την ελευθερία του λόγου και του μεταξύ μας διαλόγου και σεβασμού.

Ερωτηθείς αν εκτιμά πως είναι σωστή η επισήμανση ότι η ΝΔ έχασε ένα κομμάτι των παραδοσιακών ψηφοφόρων της

Αυτή τη στιγμή πανευρωπαϊκά υπάρχει μια πολύ μεγάλη συζήτηση για την ταυτότητα των πολιτικών γενικώς και την κατεύθυνση της ευρωπαϊκής δημοκρατίας. Μια τέτοια συζήτηση δεν μπορεί να αφήσει ανεπηρέαστη και την Ελλάδα. Υπό αυτή την έννοια, τέτοιου είδους σκέψεις, απόψεις, ρεύματα θα επηρεάσουν τον εγχώριο πολιτικό διάλογο. Κάθε κυβέρνηση που κυβερνά κάνει πράγματα που είναι σωστά, λιγότερο σωστά, περισσότερο σωστά, λάθος, έτσι είναι η ζωή και η πολιτική. Είναι τελείως βέβαιο ότι η επιλογή μας να ψηφίσουμε τον νόμο για την ισότητα στον γάμο κόστισε εκλογικά στη ΝΔ. Δεν νομίζω την ώρα που αποφάσισε ο κ. Πρωθυπουργός να το εισαγάγει στη Βουλή προς συζήτηση ότι δεν πίστευε πως θα έχει πολιτικό κόστος, αντιθέτως ήξερε ότι θα έχει πολιτικό κόστος και αποφάσισε να το αναλάβει.

Η πολιτική είναι ένα άθροισμα δράσεων, κάποιες είναι σωστές, κάποιες είναι λάθος. Η γενική κατεύθυνση της κυβερνήσεως του Κυρ. Μητσοτάκη αυτή την πενταετία είναι πάρα πολύ καλή.

Κανείς ποτέ δεν θα έλεγε για δύο τέτοιες μεγάλες προσωπικότητες ότι τις ιδέες τους τις διαπραγματεύονται με καρέκλες. Στην ΝΔ έχουμε παράδοση διαλόγου και ανταλλαγής απόψεων, αυτό δεν σημαίνει ότι υπάρχει από οποιονδήποτε οποιαδήποτε αμφισβήτηση της ηγεσίας. Η παράταξη είναι μία, ενιαία και προχωράει για να κυβερνήσει την Ελλάδα κατά εντολή του ελληνικού λαού.

Ερωτηθείς αν υπάρχει ενδεχόμενο να υπάρξει μια δεύτερη περίπτωση 1993

Τα σίκουελ γενικά στη ζωή και στις ταινίες δεν έχουν μεγάλες επιτυχίες. Δεν νομίζω ότι υπάρχει καν στο μυαλό. Άλλες συνθήκες, άλλες εποχές, άλλα πράγματα.

Ερωτηθείς αν τίθεται θέμα πρόωρων εκλογών

Δεν τίθεται θέμα πρόωρων εκλογών, οι εκλογές θα γίνουν το 2027. Η Ελλάδα έκανε πολύ μεγάλη προσπάθεια να γίνει μια κανονική ευρωπαϊκή χώρα. Κανονική ευρωπαϊκή χώρα που κάνει διαρκώς εκλογές δεν υπάρχει. Οι εκλογές γίνονται όταν ορίζει το Σύνταγμα, εκτός αν απωλεστεί η κοινοβουλευτική πλειοψηφία, δεν τίθεται τέτοιο ζήτημα στη ΝΔ.

Ερωτηθείς αν είναι φοβική η ΝΔ στην πολιτική που εφαρμόζει

Η κυβέρνηση υλοποιεί τις περισσότερες και μαζικότερες μεταρρυθμίσεις των τελευταίων δεκαετιών. Θα σας μιλήσω για το υπουργείο Υγείας, αύριο που θα είναι εδώ ο κ. Πρωθυπουργός θα του παρουσιάσουμε το σχέδιο της Κοινής Υπουργικής Απόφασης για το πώς θα υλοποιηθεί η δυνατότητα των γιατρών του ΕΣΥ να επιτελούν και ιδιωτικό έργο. Αυτή η μεταρρύθμιση είναι η πιο μεγάλη μεταρρύθμιση του ΕΣΥ από τη δεκαετία του ’80. Δεν βλέπω κάτι φοβικό σε αυτή την πολιτική, βλέπω το ανάποδο.

parapolitika –

loading...