Αλήθειες που… ενοχλούν από Βαρουφάκη: Μισότρελη πολεμοκάπηλος η Kallas – Θέλει καταιγισμό πυρηνικών κατά της Ρωσίας

Για να στηρίξει τα λεγόμενά του, ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25, παραθέτει μια συνέντευξη της Εσθονής πολιτικού, όπου ξεδιπλώνει το σχέδιο της αντιρωσικής της υστερίας
Τον διορισμό της απερχόμενης Εσθονής πρωθυπουργού Kaya Kallas στο τιμόνι της ευρωπαϊκής διπλωματίας, στο πλαίσιο της εν γένει αντιρωσικής υστερίας, σχολιάζει αιχμηρά, με ανάρτησή του στο X, ο γενικός γραμματέας του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης.
Μάλιστα, ο πρώην υπουργός οικονομικών χαρακτήρισε τη νέα Ύπατη Εκπρόσωπο της ΕΕ ως μισότρελη και πολεμοκάπηλο.
Όπως τονίζει χαρακτηριστικά ο κ. Βαρουφάκης, η Kaya Kallas «τάσσεται ανοιχτά υπέρ του διαμελισμού μιας χώρας στο κατώφλι της ΕΕ με 6000 πυρηνικούς πυραύλους (την Ρωσία)».
Για να στηρίξει τα λεγόμενά του, ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25, παραθέτει μια συνέντευξη της Εσθονής πολιτικού, όπου ξεδιπλώνει το σχέδιο της αντιρωσικής της υστερίας.

ADVERTISEMENT

Η ανάρτηση του Γιάνη Βαρουφάκη:

Ένα μικρό ποτ πουρί…

Kallas (Εσθονία): Το ΝΑΤΟ να ορίσει ως στόχο του τη στρατιωτική νίκη του Κιέβου (27/6/2024)

Το ΝΑΤΟ πρέπει να ορίσει τη «στρατιωτική νίκη για το Κίεβο» ως στόχο του στη σύγκρουση στην Ουκρανία υποστήριξε η πρωθυπουργός της Εσθονίας, Kaja Kallas.
«Πρέπει να ορίσουμε τη νίκη ως στόχο μας σε έναν πόλεμο, γιατί δεν μπορείς να κερδίσεις έναν πόλεμο αν δεν οριστεί η νίκη ως στόχος» υπογράμμισε η Kallas κατά τη διάρκεια κοινών δηλώσεων με τον γ.γ. του ΝΑΤΟ, Jens Stoltenberg.
Η Kallas εκτιμάται ότι θα οριστεί επικεφαλής της διπλωματίας της ΕΕ, αντικαθιστώντας τον Josep Borrell.

Το ποντίκι που…βρυχάται – Kallas (Εσθονία): Μπορεί να στείλουμε στρατό στην Ουκρανία κόντρα στη Ρωσία (13/3/2024)

Μόνο θυμηδία μπορεί να προκαλέσει η σπουδή που δείχνουν οι μικρές χώρες της Βαλτικής να υιοθετήσουν το παράλογο σχέδιο Macron για την αποστολή στρατιωτικών δυνάμεων στην Ουκρανία, απέναντι στη Ρωσία.
Η πρωθυπουργός της Εσθονίας, Kaya Kallas αρνήθηκε να εγγυηθεί ότι οι στρατιωτικοί από τις χώρες της Βαλτικής δεν θα σταλούν στην Ουκρανία.
Κύριο θέμα συζήτησης στο Κοινοβούλιο της χώρας ήταν η δήλωση του Γάλλου προέδρου Emmanuel Macron σχετικά με την πιθανή αποστολή στρατιωτών από τα κράτη μέλη της ΕΕ στην εμπόλεμη ζώνη.
Οι βουλευτές ζήτησαν εγγυήσεις από τον πρωθυπουργό ότι οι εσθονικές αμυντικές δυνάμεις δεν θα παρέμβουν στη σύγκρουση.
«Δεν δίνω τέτοιες υποσχέσεις, γιατί οι συνθήκες μπορεί να αλλάξουν.
Σύμφωνα με την ερμηνεία σας, φαίνεται ότι η παρέμβαση μπορεί να είναι οτιδήποτε.
Η στρατιωτική μας βοήθεια στην Ουκρανία θα μπορούσε επίσης να θεωρηθεί από τη Ρωσία ως εμπλοκή.
Έχουμε επιλέξει σαφώς μια πλευρά εδώ, και αυτή η πλευρά είναι η Ουκρανία, γιατί η Ρωσία αποτελεί άμεση απειλή και για εμάς», είπε η Kallas.
Επιπλέον, προσπάθησε να εξηγήσει τη σύγχυση στην ορολογία, υποστηρίζοντας ότι δεν επρόκειτο για την αποστολή χερσαίων στρατευμάτων, αλλά για την παροχή βοήθειας στις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις με εκπαίδευση.
Την ίδια στιγμή, πριν από μια εβδομάδα, η Kallas διαβεβαίωνε το Κοινοβούλιο ότι οι Εσθονοί στρατιώτες δεν θα πήγαιναν να πολεμήσουν στην Ουκρανία.

Σε επικίνδυνα μονοπάτια η Εσθονία – Kallas: Πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να χάσει η Ρωσία (29/2/2024)

Η πρωθυπουργός της Εσθονίας διαμύνησε ότι όλα τα μέσα πρέπει να τεθούν στο τραπέζι για να βοηθηθεί η Ουκρανία να κερδίσει τον πόλεμο εναντίον της Ρωσίας, στον απόηχο των δηλώσεων Macron περί αποστολής στρατευμάτων του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία.
Μιλώντας στο Politico, η Kaja Kallas δήλωσε ότι τα δυτικά έθνη στέλνουν “μηνύματα” στον Vladimir Putin, με το να μην αποκλείουν εναλλακτικές.
Η δήλωσε έρχεται μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε ο Γάλλος πρόεδρος Emmanuel Macron, λέγοντας ότι η αποστολή δυτικών χερσαίων στρατευμάτων στην Ουκρανία δεν θα πρέπει να αποκλειστεί
Η Kallas δήλωσε ότι οι ηγέτες θα πρέπει να συζητήσουν όλες τις επιλογές όταν πρόκειται για την υποστήριξη της Ουκρανίας.
«Όλες οι χώρες έχουν καταλάβει ότι πρέπει να κάνουμε τα πάντα ώστε η Ουκρανία να κερδίσει και η Ρωσία να χάσει αυτόν τον πόλεμο», τόνισε.
Να σημειωθεί ωστόσο ότι την Τετάρτη, η Kallas είχε προχωρήσει πιο μετριοπαθείς δηλώσεις, τονίζοντας ότι «το θέμα της αποστολής στρατευμάτων της Δύσης στην Ουκρανία δεν συζητήθηκε ως συγκεκριμένη πρόταση».
«Στην πραγματικότητα δεν είχε να κάνει με τη μεταφορά στρατευμάτων.
Δεν ήταν πρόταση.
Ίσως κάτι, κάπου να χάθηκε στη μετάφραση.

Δεν είναι αυτό το θέμα των διαπραγματεύσεων τώρα.

www.bankingnews.gr

loading...