70% ή 50% που η αναλγησία προσφέρει;

Κώστα Δημ Χρονόπουλου Ιατρού -Μέλους του ΔΣ της ΠΕΣΥ

Φαίνεται πως –και – η κοινωνική μας πολιτική /κρατική μέριμνα/πρόνοια, δεν υστερεί. Απόδειξη η υπόδειξη κάποιων υπευθυνοανεύθυνων , αρμοδίως αναρμόδιων μανδαρίνων, οι οποίοι εισηγούνται την περικοπή της σύνταξης του επιζώντος συζύγου στο 50% (!). Αναντίλεκτα δεν πρόκειται μόνον για εισήγηση παντελώς ακατάλληλων (σε βαθμό επικινδυνότητας) ατόμων, αλλά και ανησυχητικά κοινωνικά ανάλγητων. Ταυτόχρονα εκθέτουν ανεπανόρθωτα –στα μάτια των πολιτών – την όποια Κυβέρνηση και Κοινοβούλιο ψηφίσει αυτό το αντικοινωνικό και επιβιωκτόνο μέτρο. Ξενίζει , ανατριχιάζει και προκαλεί, ακόμα και η σκέψη, για κάτι τέτοιο . Χρειάζονται άραγε πτυχία/πανεπιστημιακή κατάρτηση, ώστε να μπορεί κανείς να …. μοιράσει δύο γαϊδουριών άχυρα;. Αλλά και να αδιαφορεί παχυδερμικά , παραθεωρώντας το γεγονός πως άνθρωποι με μέση ή μικρή σύνταξη δεν τα φέρνουν βόλτα;.
Αν πχ η σύνταξη είναι 400-700 ευρώ και μειωθεί κατά το μισό (200 -350€) πως θα ζήσει ο άνθρωπος που έχασε τον άνθρωπό του, δεδομένου μάλιστα ότι οι πάγιες /ανελαστικές δαπάνες, δεν μειώνονται μετά την αποδημία εις Κύριον του ενός;.
Αν πχ η σύνταξη είναι 1.000€ (θεωρείται βιώσιμο μέγεθος) τότε πως θα ζήσει ο ένας με 500€;.
Αν πχ είναι 1200€ (=παχυλή σύνταξη;) τότε τα εναπομείναντα 600€ φθάνουν; .
Τι άραγε επιδιώκουν οι … «αρμόδιοι»;. Να υποβοηθήσουν την εκδημία –λόγω ασιτίας και ανέχειας – και την σύντομη συνάντηση του ζευγαριού αλλαχού;. Αισθάνομαι ήδη γραφικός προσπαθώντας να περιγράψω τα αυτονόητα. Αλλά –ταυτόχρονα – αγανακτώ όταν αντί να υπάρχει πραγματική κοινωνική στοργική μέριμνα, σε μια χώρα που ήδη μαστίζεται από απαράδεκτη ακρίβεια του κόστους ζωής, κάποιοι –βολεμένοι – εισηγούνται παρόμοια, απάνθρωπα μέτρα. Κάποτε θα πρέπει να γίνει αντιληπτό (κυρίως από τους καθ’ ύλην αρμοδίους) ότι αν οι συντάξεις χηρείας μειωθούν κατά 50%, καταδικάζονται εκατοντάδες χιλιάδες συνάνθρωποί μας, να παύσουν να δίνουν τον αγώνα διαβίωσης και να δίνουν τον απελπισμένο αγώνα επιβίωσης !.

Άραγε οι κ.κ ακατονόμαστοι Εξουσιαστές μας και οι «Σοφοί» σύμβουλοί τους , αυτό επιδιώκουν;. Φαιδρή ακούγεται και η νοσηρή παράμετρος που θέλει να ισχύουν άλλα μέτρα για 3 χρόνια και μετά … μια απ’ τα ίδια (τα ασύμβατα με την επιβίωση) όπως και ο … στομαχικός διαχωρισμός των συνταξιούχων του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα (!).

 

ΥΓ Το ζήτημα είναι ιδιαζόντως σοβαρό. Ευελπιστώ ότι οι Κρατούντες θα ρίξουν –ως αντικοινωνικό απόρριμμα- στο κάλαθο των αχρήστων , αυτές τις προτάσεις. Διαφορετικά , ας μην εκπλαγούν αν κάποτε, η σιωπηρή αξιοπρεπής, αναξιοπαθούσα τάξη των … «περήφανων γηρατειών» επαναστατήσει . Τότε πολλοί θα πάνε σπίτια τους με το στίγμα της αναλγησίας και της αντικοινωνικότητας!.

 

loading...