ΌΤΑΝ Ο Γ. ΣΕΦΕΡΗΣ ΣΙΧΤΙΡΙΖΕ ΤΗ ΔΥΣΗ ΣΤΟ ΠΟΙΗΜΑ ΠΟΙΗΜΑ «ΝΕΟΦΥΤΟΣ Ο ΕΓΚΛΕΙΣΤΟΣ ΜΙΛΑ»: ΚΑΛΩΣ ΜΑΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ, ΑΡΧΟΝΤΟΙ. ΤΡΑΓΟΙ ΚΑΙ ΜΑΪΜΟΥΔΕΣ!

Ο ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΟΙΗΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΚΥΠΡΟΥ (ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΟΝ ΚΑΤΗΓΟΡΗΣΑΝ ΓΙΑ ΠΡΑΚΤΟΡΑ) ΕΒΛΕΠΕ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΤΟ ΤΕΡΑΣ ΤΗΣ ΔΥΣΗΣ!

Όταν ο Κύπριος Γιώργος Σεφέρης σιχτίριζε με στίχους τους Σταυροφόρους την Αγγλοκρατία, την αποικιοκρατία την κατάκτηση

( σσ που να ήξερε για τη σημερινή δυτικοφρένεια για το δυτικόδουλον και τη ξενομανία για τα φαινόμενα…των καιρών, για τη δουλοπρέπεια και το γονάτισμα προσκύνημα στους άρχοντες του σκοτεινού …. διαστήματος, στους ολιγάρχες της Δύσης…

Επικράτησε ο πολιτισμικός εκμαυλισμός, η αλλοτρίωση της ψυχής του λαού, το πολιτισμικό καθ΄ομοίωση με την υποκουλτούρα και τον υποπολιτισμό της Δύσης . Το σκουπιδαριό μπαζώνει ψυχές στόματα ιστορία πολιτισμό σοβατίζει τη μεγάλη τοιχογραφία των πόνων και των Αγώνων του Λαού απλώνει κουρτίνες στα ψηφιδωτά της ψυχής του τόπου! )

Γράφει: ”Welcome, Sirs to Cyprus, Goats and monkeys! Καλώς μας ήρθατε στην Κύπρο, αρχόντοι. Τράγοι και μαϊμούδες!” στο ποίημα του: ”Νεόφυτος ο έγκλειστος μιλά” εμπνεόμενος από γραπτό του Αγίου Νεοφύτου του Εγκλείστου.

O Άγιος πήρε θέση η εγκλείστρα δεν ήταν ο κρυψώνας του η εγκλείστρα του ήταν η πνευματική του έπαλξη η πνευματική του πολεμίστρα!

Ακολουθεί επίκαιρο κείμενο ”Από την περιοδική έκδοση «Παρέμβαση Εκκλησιαστική» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου, Σεπτέμβριος-Δεκέμβριος 2020, τεύχος 47ο.”

ΔΙΑΒΑΣΤΕΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ΟΙΜΟΣ-ΑΘΗΝΑ

loading...