Όσο οι ισχυροί ελέγχουν την κοινή γνώμη οι εκλογές θα είναι μια ψευδαίσθηση

Όσο περισσότεροι από εμάς συνειδητοποιήσουμε ότι έχουμε εξαπατηθεί σε όλη μας τη ζωή σχετικά με τη λειτουργία της κοινωνίας μας, τόσο καλύτερα θα είμαστε για να σπάσουμε τη λαβή του αυτοκρατορικού αφηγηματικού ελέγχου.

 

 

 

 

 

 

Έρευνα-επιμέλεια Άγγελος-Ευάγγελος Φ. Γιαννόπουλος γεωστρατηγικός-γεωπολιτικός αναλυτής και αρχισυντάκτης του Mytilenepress. Contact : survivorellas@gmail-6945294197

Δεν είμαι υποψήφιος για πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών επειδή οι εκλογές είναι ψεύτικες.

Όταν κάποιος λέει ότι οι προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ είναι νοθευμένες, μπορεί να σημαίνει πολλά πράγματα. Θα μπορούσε κανείς να υποστηρίξει ότι οι ψήφοι παραποιούνται σκόπιμα για να διασφαλιστεί ένα δεδομένο αποτέλεσμα, όπως ισχυρίστηκαν οι Ρεπουμπλικάνοι στις εκλογές του 2020, αλλά δεν εννοώ αυτό εδώ, παρόλο που  οι εκλογές στις ΗΠΑ είναι οι πιο δόλιες από όλες τις φιλελεύθερες δημοκρατίες στον πλανήτη .

Θα μπορούσαμε επίσης να μιλήσουμε για  νομιμοποιημένη διαφθορά στις Ηνωμένες Πολιτείες , η οποία έχει ως αποτέλεσμα  δωρεές σε προεκλογικές εκστρατείες  με σκοπό τη χειραγώγηση των εκλογικών αποτελεσμάτων και τη δημιουργία πολιτικών δεσμών. Αν και αυτό είναι ένα αποδεδειγμένο γεγονός, επίσης δεν είναι αυτό που συζητείται εδώ.

Κάποιος θα μπορούσε επίσης να υπαινίσσεται το ερώτημα ποιος πραγματικά κερδίζει τις εκλογές, αφού  ο Αμερικανός πρόεδρος είναι απλώς μια πρόσοψη  που ισχυρίζεται ότι ηγείται μιας χώρας που στην πραγματικότητα κυβερνάται από μη εκλεγμένους πλουτοκράτες και διαχειριστές αυτοκρατοριών εντός αποκρυφιστικών κυβερνητικών υπηρεσιών. Και πάλι, αυτό είναι απολύτως αλήθεια, αλλά δεν είναι αυτό που θέλω να μιλήσω.

Στην πραγματικότητα, ανεξάρτητα από τα προβλήματα με το αμερικανικό εκλογικό σύστημα, οι αμερικανικές προεδρικές εκλογές θα παρέμεναν νοθευμένες. Οι νόμοι για τη χρηματοδότηση της εκστρατείας θα μπορούσαν να αλλάξουν έτσι ώστε οι πλούσιοι να μην μπορούν πλέον να χρησιμοποιούν δωρεές εκστρατείας για να επιτύχουν τα επιθυμητά πολιτικά αποτελέσματα, αλλά οι αμερικανικές προεδρικές εκλογές θα εξακολουθούσαν να είναι νοθευμένες. Θα μπορούσαμε να δώσουμε στον Αμερικανό πρόεδρο όλες τις επίσημες εξουσίες στις οποίες πίστευε από νεαρή ηλικία, και οι αμερικανικές προεδρικές εκλογές θα εξακολουθούσαν να είναι νοθευμένες.

Οι προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ θα εξακολουθούσαν να είναι νοθευμένες επειδή η κυρίαρχη πολιτική γνώμη θα συνεχίσει να διαμορφώνεται από τους πλούσιους και ισχυρούς που ελέγχουν τις πηγές που χρησιμοποιούν οι Αμερικανοί για να λάβουν τα νέα τους. Εφόσον οι πλούσιοι και οι ισχυροί μπορούν να χειραγωγούν την κοινή γνώμη σε μαζική κλίμακα μέσω εταιρικών μέσων ενημέρωσης, Χόλιγουντ και χειραγώγησης των αλγορίθμων της Silicon Valley, μπορούν να νοθεύσουν τις εκλογές όπως τους βολεύει.

Ένα απόφθεγμα που αποδίδεται στον Άλμπερτ Αϊνστάιν κυκλοφορεί στα social media εδώ και χρόνια. Βασικά λέει κάτι σαν: « Θα έρθει μια μέρα που οι πλούσιοι θα κατέχουν όλα τα μέσα ενημέρωσης και το κοινό θα έχει όλη τη δυσκολία στον κόσμο να σχηματίσει μια τεκμηριωμένη γνώμη ».

Σε αντίθεση με τα περισσότερα αποσπάσματα που αποδίδονται στον Αϊνστάιν στο Διαδίκτυο, αυτό βασίζεται σε όσα είπε στην πραγματικότητα ο διάσημος θεωρητικός φυσικός, εκτός από το ότι δεν προέβλεψε μελλοντικά γεγονότα, αλλά διηγήθηκε γεγονότα που συνέβησαν το 1949.

Στο δοκίμιό του με τίτλο « Γιατί Σοσιαλισμός;» », ο Αϊνστάιν έγραψε τα εξής για το  Monthly Review  (η υπογράμμιση δική μου):

« Το αποτέλεσμα αυτών των εξελίξεων είναι μια ολιγαρχία καπιταλιστών των οποίων η τρομερή δύναμη δεν μπορεί να περιοριστεί αποτελεσματικά, ούτε καν από μια κοινωνία που έχει μια δημοκρατική πολιτική οργάνωση. Αυτό ισχύει, δεδομένου ότι τα μέλη του νομοθετικού σώματος επιλέγονται από πολιτικά κόμματα που χρηματοδοτούνται σε μεγάλο βαθμό ή επηρεάζονται με άλλο τρόπο από ιδιώτες καπιταλιστές που, για όλους τους πρακτικούς σκοπούς, διαχωρίζουν το εκλογικό σώμα από το νομοθετικό σώμα. Συνέπεια είναι ότι, στην πράξη, οι εκπρόσωποι του λαού δεν προστατεύουν επαρκώς τα συμφέροντα των λιγότερο προνομιούχων.  Επιπλέον, υπό τις σημερινές συνθήκες, οι καπιταλιστές ελέγχουν αναπόφευκτα, άμεσα ή έμμεσα, τις κύριες πηγές πληροφόρησης (τύπος, ραδιόφωνο, εκπαίδευση). Είναι επομένως εξαιρετικά δύσκολο για τον πολίτη, και στις περισσότερες περιπτώσεις εντελώς αδύνατο, να καταλήξει σε αντικειμενικά συμπεράσματα και να κάνει έξυπνη χρήση των πολιτικών του δικαιωμάτων ».

Ήταν αλήθεια όταν το έγραψε ο Αϊνστάιν πριν από 75 χρόνια, και παραμένει αληθινό σήμερα. Αυτή η αλήθεια παραμένει σήμερα γιατί ο Αϊνστάιν δεν επέκρινε άτομα και γεγονότα της εποχής του, αλλά τα συνολικά κοινωνικά συστήματα που ισχύουν ακόμη σήμερα.

Σε ένα καπιταλιστικό σύστημα, αυτοί που ελέγχουν το κεφάλαιο ελέγχουν τις ιδέες και τις πληροφορίες που προσλαμβάνουν οι περισσότεροι άνθρωποι. Σε ένα δημοκρατικό σύστημα διακυβέρνησης –ακόμα και με ένα αλάνθαστο εκλογικό σύστημα όπου τα χρήματα δεν έχουν θέση– οι πλούσιοι θα έβρισκαν πάντα έναν τρόπο να νοθεύσουν τις εκλογές χειραγωγώντας την κοινή γνώμη μέσω της προπαγάνδας.

Και αυτό κάνουν . Εκτός από την αγορά ολόκληρων μέσων ενημέρωσης και τον έλεγχο τους, οι πλούσιοι επενδύουν στην εδραίωση του αφηγηματικού ελέγχου μέσω άλλων μέσων, όπως  δεξαμενές σκέψης ,  διαδικτυακές επιχειρήσεις ειδήσεων  όπως  το NewsGuard  και  η Wikipedia και  χειραγώγηση μέσω αλγορίθμων  από μεγάλες εταιρείες όπως η Google . Αυτά τα εργαλεία τους επιτρέπουν να διαμορφώνουν την κοσμοθεωρία της πλειοψηφίας των πολιτών, και έτσι εγγυώνται εκλογικά αποτελέσματα που υποστηρίζουν το status quo που επιτρέπει στους πλουσιότερους να οικοδομήσουν την περιουσία τους.

Αυτό ισχύει για όλες τις μεγάλες αμερικανικές εκλογές, όχι μόνο για τις προεδρικές, και ισχύει για ολόκληρο τον δυτικό κόσμο, όχι μόνο για τις Ηνωμένες Πολιτείες. Από την παιδική ηλικία, είμαστε ψυχολογικά και μαζικά χειραγωγημένοι, το μυαλό μας διαμορφώνεται συνεχώς από εκείνους που χρησιμοποιούν τον πλούτο τους για να κυριαρχήσουν στις συλλογικές μας αφηγήσεις σχετικά με το πώς εξελίσσονται τα γεγονότα, τι συμβαίνει στον κόσμο και τι είναι, επομένως, αυτό. Ο κόσμος μας διδάσκεται από βαθιά κατηχούμενους γονείς και δασκάλους, εκπαιδευμένους στο ίδιο πλαίσιο πληροφοριών που ευνοεί το status quo και η κατήχησή μας διαιωνίζεται από κάθε οθόνη της ζωής μας, μέχρι την τελευταία μας πνοή.

Όλες οι δυσλειτουργίες του πολιτικού συστήματος μπορούν να διορθωθούν, αλλά χωρίς να εξαλειφθεί η ικανότητα της καπιταλιστικής τάξης να χειραγωγεί ψυχολογικά το κοινό για να υποστηρίξει ένα τεχνητό πολιτικό status quo, που διαμορφώνεται από τους ισχυρούς προς όφελος των ισχυρών, δεν θα συμβεί τίποτα σημαντικό παράγω. Οι πόλεμοι θα συνεχιστούν, η ολιγαρχία θα επιμείνει, η ανισότητα και η αδικία θα εξαπλωθούν, η εκμετάλλευση και η λεηλασία θα συνεχιστούν, όπως και οι οικοκτονίες.

Γι’ αυτό επιμένω πάντα στην ανάγκη να ενεργούμε στον αφηγηματικό έλεγχο και στη φύση αυτού του ελέγχου – γιατί από αυτόν τον έλεγχο προκύπτουν όλα τα προβλήματά μας, και μέχρι να λύσουμε το πρώτο, δεν θα μπορούμε να επιλύσουμε τα άλλα .

Ευτυχώς, είναι απολύτως εφικτό να το αντιμετωπίσουμε. Εμείς, οι απλοί άνθρωποι, τιμωρούμαστε από την αδυναμία να αναλάβουμε όλα τα μέσα ενημέρωσης και τις πλατφόρμες με τη μεγαλύτερη επιρροή στην κοινωνία μας για να επιβάλουμε τις πολιτικές μας προτιμήσεις, όπως μπορούν να κάνουν οι πλουτοκράτες, αλλά μας πλεονάζει ο αριθμός μας, που είναι πολύ μεγαλύτερος από τους δικούς τους. και με την ικανότητά μας να κάνουμε την αλήθεια και την αυθεντικότητα να θριαμβεύουν.

Κανείς από εμάς δεν μπορεί να αντιταχθεί μόνος στην αυτοκρατορική προπαγανδιστική μηχανή, αλλά μπορούμε όλοι μαζί να διεξάγουμε πόλεμο πληροφοριών για να απομυθοποιήσουμε τις αυτοκρατορικές αφηγήσεις και να δυσφημίσουμε την αυτοκρατορική προπαγάνδα στα μάτια του κοινού. Για να γίνει αυτό, πρέπει να κινητοποιήσουμε όλες τις πλατφόρμες και τα μέσα επικοινωνίας που έχουμε στη διάθεσή μας για να αφυπνίσουμε τους συμπολίτες μας στην αλήθεια το συντομότερο δυνατό, ώστε να τους ενθαρρύνουμε να συμμετάσχουν στον αγώνα. Όσο περισσότεροι από εμάς συνειδητοποιούμε ότι έχουμε εξαπατηθεί σε όλη μας τη ζωή για το πώς λειτουργεί η κοινωνία μας, τόσο καλύτερα θα είμαστε σε θέση να σπάσουμε τη λαβή του αυτοκρατορικού αφηγηματικού ελέγχου.

Της θετικής εξέλιξης της ανθρώπινης συμπεριφοράς πάντα προηγείται η διεύρυνση της συνείδησης, είτε των ανθρώπων ως ατόμων είτε ως συλλογικά. Η σημερινή κατάσταση δεν είναι διαφορετική. Εάν καταφέρουμε να εκμεταλλευτούμε κάθε ευκαιρία για να κάνουμε γνωστή την αλήθεια και να ανοίξουμε νέες προοπτικές για την πραγματικότητα του κόσμου μας, τότε μπορούμε να αφιερώσουμε την ενέργειά μας για να επιτεθούμε στην αυτοκρατορία στα αδύνατα σημεία της, και να το κάνουμε με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο που υπάρχει.

Είτε είναι νίκη είτε ήττα, αν αφιερώσουμε τη ζωή μας σε αυτόν τον αγώνα, σίγουρα θα μπορούμε να πούμε ότι στο τέλος κάναμε ό,τι καλύτερο μπορούσαμε.

ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΙ ΓΡΑΦΩ ΑΥΤΈΣ ΤΗΣ ΠΟΛΥΣΕΛΙΔΕΣ-ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ-ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ME ΣΟΒΑΡΗ ΚΑΡΔΙΑΚΗ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ-ΑΝΑΠΗΡΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΝΑ ΑΚΡΟ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΩ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΠΙΑΤΟ ΦΑΓΗΤΟ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ. ΕΙΜΑΙ ΑΣΤΕΓΟΣ-ΑΚΛΗΡΟΣ, ΧΩΡΙΣ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ-ΕΣΟΔΑ. ΤΑ ΝΑΖΙΣΤΙΚΆ ΚΑΘΕΣΤΩΣΤΑ ΜΟΥ ΑΦΑΙΡΕΣΑΝ ΟΛΗ ΜΟΥ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΚΑΤΑΔΙΩΞΑΝ ΑΝΕΛΕΗΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΣΥΝΕΧΙΣΩ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΕΣ ΜΟΥ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ. ΑΝ ΕΠΙΘΜΥΕΙΤΕ ΝΑ ΜΕ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕΤΕ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΩ ΣΤΗΝ  ΖΩΗ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΩ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΟΥ ΑΡΙΘΜΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ (ΕΛΤΑ ΙΒΑΝ GR : 10010439601). ΟΠΩΣ ΑΝΑΦΕΡΩ ΔΗΜΟΣΙΩΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΤΟΣ 2012 ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΜΥΡΤΟΥΣ ΑΠΟ ΕΝΑ ΕΥΡΩ ΝΑ ΒΑΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΒΑΡΥ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΟΣΟΙ ΠΟΛΛΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΚΡΑΤΗΣΟΥΜΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΣΥΝΈΛΛΗΝΕΣ ΣΤΗΝ ΖΩΗ.

 

ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ ΤΗΝ ΧΑΡΗ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΤΑΞΙΤΕΣ-ΝΑΖΙΣΤΕΣ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ ΜΥTILENEPRESS ; 

ΕΓΚΛΗΜΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΤΩΝ ΤΕΜΠΩΝ. ΚΛΙΚ ΕΠΑΝΩ ΣΤΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ. 

imesofvoulgaroktonos.blogspot.com/2024/05/blog-post_22.html

ΕΙΜΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ-ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΚΑΙ ΔΙΝΩ ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΟΥ. ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΟΙ ΠΙΣΤΟΙ ΤΟΥ ΔΙΟΝΥΣΙΑΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΕΧΟΥΝ ΜΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΤΗΝ ΖΩΗ. ΔΙΝΩ ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟ-ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΜΕΣΟ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΩΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΘΡΑΚΗ. ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΙΒΙΩΣΕΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΔΟΧΗ. ΣΕ ΜΕΡΙΚΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΒΡΊΣΚΟΜΑΙ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΚΛΙΚ ΕΠΑΝΩ ΣΤΑ ΓΑΛΑΖΙΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ. 

https://timesofvoulgaroktonos.blogspot.com/2023/05/blog-post_10.html

XΡΗΣΤΟΣ Α. ΣΑΡΤΖΕΤΑΚΗΣ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ME ΤΟΝ ΤΕΩΣ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ-ΑΝΩΤΑΤΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟ ΕΘΝΙΚΙΣΤΉ-ΔΗΜΟΚΡΑΤΗ ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ Ζ ΕΔΩ 

πηγή: Caitlin Johnstone

loading...