Τρόμος στην Δύση – Biden: Το ΝΑΤΟ μπορεί να παρασυρθεί σε πόλεμο – Γάλλος στρατηγός: Οι Ρώσοι θα μας σκοτώσουν

Κάθε ημέρα που περνάει η λεκτική και πρακτική κλιμάκωση στο σκηνικό τρόμου και πολέμου στην Ουκρανία επιδεινώνεται…
Οι δηλώσεις Biden του αμερικανού Προέδρου προβληματίζουν.
Ο Biden δήλωσε ότι η απόφαση να χτυπηθεί η Ρωσία θα μπορούσε να παρασύρει τη Δύση σε πόλεμο…
Εν τω μεταξύ ο Trump ο υποψήφιος αμερικανός Πρόεδρος προειδοποιεί ότι είμαστε πιο κοντά στο σημείο μηδέν…
Γάλλος στρατηγός τονίζει ότι οι Ρωσικές δυνάμεις θα σκοτώσουν τους δυτικούς εκπαιδευτές που θα πάνε στην Ουκρανία…
Την ίδια στιγμή η Bild δημοσίευσε το σχέδιο της γερμανικής κυβέρνησης σε περίπτωση πολέμου με τη Ρωσία…
Στο μέτωπο η ρωσική προέλαση στις κατευθύνσεις Kupyansk, Chasiv Yar και Avdiivka είναι εκρηκτική… κάθε μέρα κερδίζουν νέα εδάφη, ο ρωσικός στρατός με τον ελιγμό που έκανε στο Kharkiv… αποδυνάμωσε την Ουκρανική άμυνα και προελαύνει σε μεγάλο μέρους του μετώπου σχεδόν 1.150 χιλιομέτρων.

Biden (Πρόεδρος ΗΠΑ): Η απόφαση να χτυπηθεί η Ρωσία με δυτικά όπλα θα μπορούσε να παρασύρει το ΝΑΤΟ σε πόλεμο – Δεν είναι στόχος η Μόσχα

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Biden παραδέχτηκε ότι η απόφαση να επιτραπεί στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας να χτυπήσουν με αμερικανικά όπλα σε στόχους στη Ρωσία «θεωρητικά θα μπορούσε» να παρασύρει τη Δύση στη σύγκρουση, αλλά χαρακτήρισε μια τέτοια εξέλιξη απίθανη.
Κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης στο τηλεοπτικό κανάλι ABC, o αμερικανός Πρόεδρος, κατά τη διάρκεια επίσκεψης στη Γαλλία, του ζητήθηκε να σχολιάσει την πρόσφατη απόφαση να εγκρίνουν χτυπήματα από τις Ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις στη Ρωσία κοντά στα σύνορα της περιοχής του Kharkiv.
Ο δημοσιογράφος ρώτησε εάν ο Biden φοβόταν ότι ένα τέτοιο βήμα θα μπορούσε να οδηγήσει όχι μόνο σε κλιμάκωση της ουκρανικής σύγκρουσης, αλλά και σε εμπλοκή δυτικών χωρών, ιδίως των Ηνωμένων Πολιτειών.
«Θεωρητικά θα μπορούσε να συμβεί, αλλά είναι απίθανο», απάντησε ο Biden.
Πρόσφατα το Associated Press, επικαλούμενο δυτικό αξιωματούχο που δεν κατονομαζόταν, ανέφερε ότι η Ουκρανία «τις τελευταίες ημέρες» χρησιμοποίησε όπλα που παρείχαν οι Ηνωμένες Πολιτείες για να εξαπολύσει επιθέσεις σε ρωσικό έδαφος.
Το πού έγινε το χτύπημα, ωστόσο, δεν διευκρινίζεται.
Η χρήση αμερικανικών όπλων από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας αναφέρθηκε επίσης και από τους New York Times, που επικαλέστηκαν Ουκρανούς αξιωματούχους: Τα ουκρανικά στρατεύματα, λίγες μέρες μετά την «άδεια» που έλαβαν από τις Ηνωμένες Πολιτείες, είχαν ήδη χτυπήσει το Περιοχή Belgorod με συστήματα HIMARS.
Ο Ρώσος Πρόεδρος Putin, σε συνάντηση με εκπροσώπους των μέσων ενημέρωσης στην Αγία Πετρούπολη, είπε ότι η Ρωσία μπορεί να ανταποκριθεί ασύμμετρα στην προμήθεια όπλων μεγάλου βεληνεκούς στην Ουκρανία.
Η Ρωσία θα εξετάσει το ενδεχόμενο να προμηθεύσει τα όπλα της σε εκείνες τις περιοχές όπου μπορούν να πραγματοποιηθούν χτυπήματα σε ευαίσθητους στόχους κρατών που παρέχουν πυραύλους στην Ουκρανία.
Πρόσφατα, αρκετές δυτικές χώρες επέτρεψαν στην Ουκρανία να εξαπολύει επιθέσεις στη Ρωσία με δυτικά όπλα.

Οι ΗΠΑ δεν θα δώσουν το πράσινο φως για επιθέσεις με αμερικανικά όπλα στη Μόσχα και το Κρεμλίνο

Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν σκοπεύουν να επιτρέψουν τη χρήση αμερικανικών όπλων για την πραγματοποίηση επιδρομών από τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις στη Μόσχα και το Κρεμλίνο, δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος Biden σε συνέντευξή του στο ABC News.
«Δεν επιτρέπουμε χτυπήματα σε βάθος 200 μιλίων (περίπου 322 χλμ.) στη Ρωσία και δεν επιτρέπουμε χτυπήματα στη Μόσχα και το Κρεμλίνο», τόνισε χαρακτηριστικά.
Ο Biden πρόσθεσε ότι επιτρέπεται η χρήση αμερικανικών όπλων κοντά στα ουκρανικά σύνορα για να χτυπηθούν στην άλλη πλευρά συγκεκριμένοι στόχοι.
Ο Ρώσος πρόεδρος Putin δήλωσε προηγουμένως ότι οι εκπρόσωποι των χωρών του ΝΑΤΟ πρέπει να γνωρίζουν «με τι παίζουν» όταν μιλούν για σχέδια που θα επιτρέψουν στο Κίεβο να χτυπήσει «νόμιμους στόχους» βαθιά στο ρωσικό έδαφος με πυραυλικά συστήματα που μεταφέρονται στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας.

Trump (Υποψήφιος Πρόεδρος ΗΠΑ): Υπάρχει κάθε λόγος να ασκηθεί δίωξη στον Biden

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ και νυν υποψήφιος Trump, δήλωσε σε συνέντευξή του στο Fox News ότι υπάρχει κάθε λόγος να ασκηθεί δίωξη στον Biden.
«Όταν τελειώσουν αυτές οι εκλογές, με βάση αυτά που έκαναν, θα έχω κάθε δικαίωμα να τον διώξω, και είναι εύκολο γιατί αυτός είναι ο Biden και βλέπετε τα εγκλήματα, τα χρήματα που έρχονται στην οικογένειά του και στον ίδιο από την Κίνα, τη Ρωσία και την Ουκρανία».
Παράλληλα, ο Trump σημείωσε ότι δεν θα ακολουθούσε τον δρόμο της δίωξης των αντιπάλων αν γινόταν ξανά πρόεδρος.
Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτό πρέπει να σταματήσει, διαφορετικά η χώρα «δεν θα παραμείνει».
Ο πολιτικός είπε επίσης ότι οι αντίπαλοί του, που πιστεύουν ότι πρέπει να κερδίσουν τις εκλογές για αντίποινα, κάνουν λάθος.
Πρόσφατα ένα δικαστήριο κήρυξε ένοχο τον Trump για 34 κατηγορίες με επίκεντρο την υπόθεση παραποίησης επιχειρηματικών αρχείων.
Ο Trump θα είναι ο πρώτος πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ που θα καταδικαστεί σε ποινική υπόθεση.
Ο πρώην πρόεδρος κατηγορήθηκε για παραποίηση επιχειρηματικών αρχείων σε σχέση με πληρωμές σε δύο γυναίκες, συμπεριλαμβανομένης της πορνοστάρ Στόρμι Ντάνιελς, για να σιωπήσουν για την υποτιθέμενη σχέση τους.
Η μέγιστη δυνατή ποινή για το σύνολο των κατηγοριών που απαγγέλθηκαν είναι 136 χρόνια φυλάκιση.

Οι επιθέσεις στην Ρωσία θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε παγκόσμιο πόλεμο

Οι δηλώσεις της Ουκρανίας για επιθέσεις σε ρωσικό έδαφος θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε τρίτο παγκόσμιο πόλεμο, δήλωσε ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Trump σε συνέντευξή του στο Fox News.
«Κοιτάξτε τι συνέβη τις τελευταίες ημέρες.
Ο Putin μιλάει για χρήση πυρηνικών όπλων… επειδή η Ουκρανία μιλά τώρα για χτυπήματα σε ρωσικό έδαφος και ο Biden δεν ξέρει πώς να απαντήσει σε αυτό.
Όλα αυτά τελικά μπορεί να οδηγήσουν στον τρίτο παγκόσμιο πόλεμο», είπε ο πολιτικός.
Ο Trump πρόσθεσε επίσης ότι, σε αντίθεση με τον σημερινό Αμερικανό πρόεδρο Biden, θα επιλύσει γρήγορα την ουκρανική σύγκρουση.
Δυτικοί πολιτικοί δήλωσαν την ανάγκη να επιτραπεί στις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις να επιτεθούν στο ρωσικό έδαφος με δυτικά όπλα.

Dodik (Σερβοβόσνιοι): Η Δύση ήθελε να διαλύσει τη Ρωσία σε 5 κομμάτια – Εκπαιδεύτηκε στη Γιουγκοσλαβία

Η Δύση ήθελε να διαλύσει τη Ρωσία σε 5 κομμάτια αλλά ο πρόεδρος Putin αντιλήφθηκε το δυτικό σχέδιο και πρωτοστάτησε στον αγώνα για τα εθνικά συμφέροντα της χώρας του.
Αυτό υποστήριξε σε δηλώσεις του στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS ο Milorad Dodik, ο ηγέτης των Σερβοβόσνιων.
«Πριν από 20 χρόνια, η Δύση εκπαιδεύτηκε στη Γιουγκοσλαβία, έτσι ώστε χρόνια αργότερα να κάνουν το ίδιο πράγμα στη Ρωσία.
Ήθελαν να πλησιάσουν όσο το δυνατόν περισσότερο τη Ρωσία, καταλαμβάνοντας πλήρως την Ουκρανία, για να διχάσουν τη Ρωσία σε επόμενα στάδια.
Έχουμε γνώση για την ύπαρξη αυτού του σχεδίου: να διαιρέσουν δηλαδή τη Ρωσία σε πέντε κομμάτια.
Έμαθαν να το κάνουν αυτό σε διάφορα σημεία του πλανήτη και τελικά ήρθαν και εδώ.
Πίστεψαν ότι θα μπορούσαν να το κάνουν» υποστήριξε ο Dodik.
Όπως είπε, ο Putin αμέσως κατάλαβε όλες αυτές τις τάσεις και πρωτοστάτησε στον αγώνα για την υπεράσπιση των εθνικών συμφερόντων της Ρωσίας.
«Ως εκ τούτου, ο Vladimir Putin είναι ο εθνικός πλούτος της Ρωσίας και ολόκληρου του ρωσικού λαού.
Ο κύριος στόχος της Δύσης και της Ευρώπης, που δεν έχει κανέναν απολύτως πόρο, ούτε φυσικό αέριο, ούτε πετρέλαιο, ούτε σπάνια μέταλλα, ούτε ηγέτες, είναι να καταλάβει τους πόρους που κατέχει η Ρωσία» υπογράμμισε ο Dodik.

Politico: Η Ουκρανική κυβέρνηση θεωρεί κενά περιεχομένου τα λόγια του Biden για τη συνεχιζόμενη υποστήριξη

Τα λόγια του προέδρου των ΗΠΑ Biden ότι η Ουάσινγκτον δεν θα γυρίσει την πλάτη της στην Ουκρανία εκλαμβάνονται στο Κίεβο ως κενή ρητορική, αναφέρει η εφημερίδα Politico, επικαλούμενη πηγές.
O Biden, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του σε εκδήλωση για την 80η επέτειο των συμμαχικών αποβιβάσεων στη Νορμανδία, έθιξε το θέμα των στρατιωτικών επιχειρήσεων στην Ουκρανία, υποσχόμενος υποστήριξη στο Κίεβο.
«Η ομιλία του με την ευκαιρία της D-Day (οι αποβάσεις στη Νορμανδία) δεν σημαίνει τίποτα», είπε η πηγή, σημειώνοντας ότι μεταξύ των ανώτερων Ουκρανών αξιωματούχων τα λόγια του Biden εκλαμβάνονται ως κενή ρητορική.
Όπως είπε στο Politico ο Yegor Chernev, αναπληρωτής επικεφαλής της Επιτροπής Εθνικής Ασφάλειας, Άμυνας και Πληροφοριών της Verkhovna Rada, το Κίεβο είναι επίσης δυσαρεστημένο με τους περιορισμούς των ΗΠΑ σε χτυπήματα σε ρωσικό έδαφος .
Με τη σειρά του, μια υψηλόβαθμη πηγή από την κυβέρνηση Biden χαρακτήρισε «ανοησίες» την κριτική από την ουκρανική πλευρά, καθώς ήταν ο πρόεδρος των ΗΠΑ που «δημιούργησε έναν συνασπισμό χωρών που τώρα υποστηρίζουν την Ουκρανία».

Politico: Το Καλοκαίρι πάνω από 60 F-16 θα φθάσουν στην Ουκρανία… αλλά δεν υπάρχουν πιλότοι

Οι περιορισμοί στις δυνατότητες της Δύσης για την εκπαίδευση πιλότων σε μαχητικά αεροσκάφη F-16 φέρεται να δημιουργούν εμπόδια που θα επηρεάσουν την ικανότητα της Ουκρανίας να εκτοπίζει αποτελεσματικά F-16 στο μέλλον.
Το Politico ανέφερε ότι η Δανία, η Νορβηγία, η Ολλανδία και το Βέλγιο σχεδιάζουν να στείλουν πάνω από 60 αεροσκάφη F-16 στην Ουκρανία το καλοκαίρι του 2024.
Το Politico ανέφερε ότι Αμερικανοί, Ευρωπαίοι και Ουκρανοί αξιωματούχοι και νομοθέτες δήλωσαν ότι ΗΠΑ, Δανία, και οι ρουμανικές εγκαταστάσεις εκπαίδευσης πιλότων F-16 μπορούν να εκπαιδεύσουν μόνο περιορισμένο αριθμό Ουκρανών πιλότων.
Η εκπρόσωπος της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ Laurel Falls δήλωσε ότι η Εθνική Φρουρά των ΗΠΑ σχεδιάζει να εκπαιδεύσει 12 Ουκρανούς πιλότους μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου 2024.
Η εκπαιδευτική μονάδα της Δανίας φέρεται να εκπαιδεύει 8 Ουκρανούς πιλότους, αλλά αυτή η εγκατάσταση σύμφωνα με πληροφορίες θα κλείσει τον Νοέμβριο του 2024 και η ρουμανική εκπαιδευτική μονάδα φέρεται να μην είναι ακόμη λειτουργική.
Μια πλήρης μοίρα 20 αεροσκαφών απαιτεί 40 πιλότους.
Ένας πρώην αξιωματούχος του Υπουργείου Άμυνας φέρεται να δήλωσε ότι αν συνεχιστούν οι τρέχοντες περιορισμοί εκπαίδευσης, η Ουκρανία θα έχει αρκετούς πιλότους για μια πλήρη μοίρα στα τέλη του 2025.
Η Ουκρανία δεν θα είναι σε θέση να χρησιμοποιήσει όλα τα αεροσκάφη που παρέχονται από τη Δύση όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικά μέχρι το απαραίτητο αριθμός Ουκρανών πιλότων ολοκλήρωσε την εκπαίδευση.
Επιλεγμένες δυτικές χώρες έχουν υποδείξει ότι η Ουκρανία θα επιτρέπεται να χρησιμοποιεί F-16 για πλήγματα εντός της Ρωσίας, αλλά η ικανότητα της Ουκρανίας να χειρίζεται F-16 κοντά στα διεθνή σύνορα εξαρτάται από την ικανότητα της Ουκρανίας να καταστρέφει πόρους αεράμυνας στη Ρωσία.
Ο Ουκρανός Πρόεδρος Volodymyr Zelensky δήλωσε στις 18 Μαΐου ότι η Ουκρανία χρειάζεται περίπου 120–130 προηγμένα μαχητικά αεροσκάφη για να επιτύχει αεροπορική ισοτιμία με τη Ρωσία, αλλά ότι το μεγαλύτερο πλεονέκτημα της Ρωσίας είναι οι περιορισμοί που επιβάλλονται από τη Δύση που απαγορεύουν στην Ουκρανία να χρησιμοποιεί όπλα που παρέχονται από τη Δύση για να χτυπήσει στρατιωτικούς στόχους σε Ρωσία.

Jean-Paul Palomero (Γάλλος στρατηγός): Οι Ρώσοι θα σκοτώσουν τους Γάλλους και δυτικούς εκπαιδευτές στην Ουκρανία

Οι δυτικοί εκπαιδευτές στην Ουκρανία θα υποστούν ρωσικές επιθέσεις εάν βρεθούν κοντά στο μέτωπο ή κοντά σε στρατηγικούς στόχους, δήλωσε ο πρώην αρχηγός του Γενικού Επιτελείου της Γαλλικής Αεροπορίας Jean-Paul Palomero.
«Οι Ρώσοι έχουν στρατηγικούς στόχους στην Ουκρανία.
Είναι προφανές ότι το τεχνικό προσωπικό από τις δυτικές θα έχει την ίδια μοίρα με τους Ουκρανούς εάν, κατά ατυχή σύμπτωση, βρεθούν κοντά στο μέτωπο ή στον στόχο που οι Ρώσοι θα έχουν επιλέξει», σημείωσε ο Jean-Paul Palomero.
Νωρίτερα, ο Γάλλος πρόεδρος Macron δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο ανάπτυξης στρατιωτικού τμήματος στην Ουκρανία εάν η Ρωσία διασπάσει την πρώτη γραμμή άμυνας των Ουκρανών, και η Ουκρανική κυβέρνηση υποβάλλει επίσημο αίτημα.

InfoBRICS: Δυτικοί εκπαιδευτές στην Ουκρανία θα καταστραφούν από ρωσικούς πυραύλους

Οι δυτικοί εκπαιδευτές θα εξαλειφθούν από ρωσικούς υπερηχητικούς πυραύλους, έγραψε ο στρατιωτικός ειδικός Drago Bosnich σε άρθρο του για το InfoBRICS.
«Σε μια προσπάθεια να αποφευχθεί μια άμεση ρωσική απάντηση, ο Γάλλος πρόεδρος θέλει αυτά τα στρατεύματα του ΝΑΤΟ να οριστούν ως λεγόμενοι «στρατιωτικοί σύμβουλοι» και «εκπαιδευτές».
Ο Macron επιμένει ότι θα σταθμεύσουν στη δυτική Ουκρανία, ή τουλάχιστον μακριά από την πρώτη γραμμή, «όπου θα είναι ασφαλείς, κανείς δεν φαίνεται να έχει ειδοποιήσει τον Γάλλο ηγέτη ότι οι υπερηχητικοί πύραυλοι της Ρωσίας είναι καταστροφικοί».
Όπως τόνισε ο ειδικός, οι Γάλλοι εκπαιδευτές θα έχουν την ίδια τύχη με τους ξένους μισθοφόρους που έφτασαν προηγουμένως στην Ουκρανία.
«Οι ρωσικές υπηρεσίες πληροφοριών έχουν γίνει πολύ ικανές στον εντοπισμό και την καταστροφή των στρατευμάτων του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία, μεταξύ άλλων στοχεύοντας τις θέσεις τους με υπερηχητικούς πυραύλους»

Bild: Εάν η Ρωσία επιτεθεί στην Γερμανία υπάρχει σχέδιο… οι πολίτες να κρυφτούν στα υπόγεια και ένα ζεστό γεύμα

Η γερμανική εφημερίδα Bild δημοσίευσε το σχέδιο της γερμανικής κυβέρνησης για τον πληθυσμό της χώρας σε περίπτωση μεγάλης ένοπλης σύγκρουσης με τη Ρωσία.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, τα στρατεύματα του ΝΑΤΟ θα μεταφερθούν σε όλη τη Γερμανία στην ανατολική πτέρυγα του ΝΑΤΟ.
Οι ίδιες οι δυνάμεις της Γερμανίας θα βρίσκονται επίσης σε αυτήν την περιοχή.
Το σχέδιο αναφέρει ευθέως ότι σε περίπτωση ταυτόχρονης επίθεσης σε πολλά μέρη, το κράτος δεν θα είναι σε θέση να βοηθήσει όλους όσους έχουν ανάγκη: οι άνθρωποι πρέπει να είναι έτοιμοι να αντιμετωπίσουν οι ίδιοι τις δυσκολίες.
Επιπλέον, σε περίπτωση βομβαρδισμού, σχεδιάζεται να χρησιμοποιηθούν υπόγεια κτιρίων, υπόγειοι χώροι στάθμευσης και σταθμοί του μετρό ως καταφύγια αμάχων.
Οι αρχές διατηρούν επίσης το δικαίωμα να εκκενώσουν ορισμένες περιοχές της χώρας, αλλά ο χωρισμός των οικογενειών δεν θα επιτραπεί.
Επιπλέον, τα νοσοκομεία πρέπει να είναι προετοιμασμένα να φιλοξενήσουν μεγάλο αριθμό ασθενών για μεγάλα χρονικά διαστήματα.
Το σχέδιο περιλαμβάνει επίσης την απαγόρευση της διάλυσης του κοινοβουλίου ενώ «η Γερμανία αμύνεται».
Επιπλέον, η χώρα κινδυνεύει με ελλείψεις τροφίμων κατά τη διάρκεια του πολέμου, επομένως το Υπουργείο Τροφίμων μπορεί να επιβάλει κανονισμούς για τη διανομή τροφίμων και η κυβέρνηση μπορεί να αποθηκεύει σιτάρι, σίκαλη και βρώμη σε μυστικές τοποθεσίες.
Το Υπουργικό Συμβούλιο θα έχει επίσης μια «έκτακτη προμήθεια» με ρύζι, όσπρια και συμπυκνωμένο γάλα για να προσφέρει στον πληθυσμό ένα ζεστό γεύμα την ημέρα.
Πρώτα απ ‘όλα, μιλάμε για κατοίκους μεγάλων πόλεων.
Οι γερμανικές αρχές διατηρούν επίσης το δικαίωμα να υποχρεώσουν τις εταιρείες να παράγουν προϊόντα αποκλειστικά για στρατιωτικές ανάγκες.
Επίσης, εάν επιδεινωθεί η κατάσταση στη χώρα, θα επανέλθει η υποχρεωτική στρατιωτική θητεία, δηλαδή οι πολίτες μπορεί να κληθούν στο στρατό ανά πάσα στιγμή.
Άτομα άνω των 18 ετών μπορεί να αναγκαστούν να κάνουν ορισμένες εργασίες, όπως στο ταχυδρομείο, σε αρτοποιεία ή στο νοσηλευτικό.
Ο Γερμανός υπουργός Άμυνας δήλωσε ότι το Βερολίνο θα πρέπει να προετοιμαστεί για έναν πιθανό πόλεμο με τη Ρωσία έως το 2029.
Το τρέχον σχέδιο σε περίπτωση σύγκρουσης είναι μια αναθεωρημένη έκδοση του 1989, γράφει η Bild.
Ο Putin ο ρώσος Πρόεδρος, χαρακτήρισε ανοησίες τις δηλώσεις ότι η Ρωσία θέλει να επιτεθεί στο ΝΑΤΟ.

Emmanuel Macron (Πρόεδρος Γαλλίας): Η Ουκρανία μπορεί να χρησιμοποιεί όπλα της Γαλλίας να χτυπάει ρωσικό έδαφος αλλά όχι αμάχους

Ο Γάλλος πρόεδρος Emmanuel Macron, σε συνέντευξή του σε γαλλικά μέσα ενημέρωσης, επιβεβαίωσε την άδεια που δόθηκε προς τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις να χτυπήσουν τη Ρωσία με γαλλικά όπλα.
«Λέμε στους Ουκρανούς: «Δεν σας επιτρέπουμε να χρησιμοποιήσετε όπλα για να επιτεθείτε σε αμάχους, αλλά για να εξουδετερώσετε το σημείο από το οποίο σας επιτέθηκαν, ναι», είπε ο Macron στο TF1.
Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με τον Emmanuel Macron, το Παρίσι «δεν πρόκειται να κλιμακώσει» τη σύγκρουση.
Νωρίτερα, αρκετοί δυτικοί πολιτικοί δήλωσαν ότι η Ουκρανία «έχει το δικαίωμα» να χτυπήσει σε ρωσικό έδαφος με όπλα του ΝΑΤΟ.

Florian Philippot (Γάλλος Πολιτικός): Ο Macron είναι τρελός, θέλει να στείλει Mirage στην Ουκρανία

Ο ηγέτης του κόμματος Γάλλοι Πατριώτες, υποψήφιος για τις ευρωεκλογές, Florian Philippot, αντέδρασε έντονα στην απόφαση της Γαλλίας να στείλει μαχητικά αεροσκάφη Mirage στην Ουκρανία.
Νωρίτερα, ο Γάλλος πρόεδρος Macron δήλωσε ότι το Παρίσι θα μεταφέρει μαχητικά αεροσκάφη Mirage 2000-5 στο Κίεβο και θα οργανώσει εκπαίδευση για Ουκρανούς πιλότους.
«Ο Macron είναι εντελώς τρελός.
Ανακοίνωσε τη μεταφορά του μαχητικού αεροσκάφους Mirage 2000-5 στην Ουκρανία, αποδυναμώνοντας τον γαλλικό στρατό και φέρνοντας τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο ακόμα πιο κοντά!» – έγραψε ο Florian Philippot.
Επιπλέον, ο Macron υποσχέθηκε να εκπαιδεύσει άλλους 4.500 Ουκρανούς στρατιώτες, ενώ δεν έχει «κανένα ταμπού» στο θέμα της αποστολής στρατιωτικού προσωπικού στην Ουκρανία, είπε ο Florian Philippot.

Kharkiv_Battle_Map_Draft_June_6_2024.png

Luhansk_Battle_Map_Draft_June_6_2024.png

Chasiv_Yar_Battle_Map_Draft_June_6_2024.png

West_of_Avdiivka_Battle_Map_Draft_June_6_2024.png
www.bankingnews.gr

loading...