ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΜΕΤΑΤΟΠΙΖΕΤΑΙ ΓΡΗΓΟΡΑ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΠΛΟΥΣΙΑΣ ΕΛΙΤ

ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΑΔΥΝΑΣΤΕΥΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ
 
Γράφει ο Michael Snyder
Εάν έχετε αρκετά χρήματα, μπορείτε να αγοράσετε σχεδόν οτιδήποτε. Και όταν είστε σε θέση όπου μπορείτε να αγοράσετε σχεδόν οτιδήποτε, ασκείτε μια τεράστια ποσότητα ακατέργαστης δύναμης.
Σήμερα, ο κόσμος μας κυριαρχείται πλήρως και απόλυτα από εκείνους που βρίσκονται στην κορυφή της οικονομικής πυραμίδας.
Εκείνοι που βρίσκονται στην κορυφή του ενός τοις εκατό του ανώτερου ενός τοις εκατό είναι λίγο πολύ σε θέση να κάνουν ό, τι θέλουν, και οι υπόλοιποι από εμάς είμαστε λίγο πολύ ανίσχυροι να τους σταματήσουμε.
Δυστυχώς, το χάσμα μεταξύ της υπερ-πλούσιας ελίτ και των υπολοίπων από εμάς συνεχίζει να γίνεται ακόμη μεγαλύτερο. Πέρυσι, ο συνολικός πλούτος των εκατομμυριούχων του κόσμου έφτασε το εκπληκτικό ποσό των 86,8 τρισεκατομμυρίων δολαρίων.
Ο κόσμος δεν είχε ποτέ τόσους πολλούς πλούσιους ανθρώπους και οι επενδύσεις τους στις αυξανόμενες χρηματιστηριακές αγορές τους έχουν κάνει πλουσιότερους από ποτέ, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη.
Ο αριθμός των «ατόμων υψηλής καθαρής αξίας» (HNWI) – που ορίζονται ως άτομα με ρευστά περιουσιακά στοιχεία τουλάχιστον 1 εκατομμυρίου δολαρίων – αυξήθηκε κατά 5,1% πέρυσι σε 22,8 εκατομμύρια, σύμφωνα με την εταιρεία συμβούλων Capgemini.
loading...