Το νέο στοίχημα των ΗΠΑ εναντίον της Ρωσικής Ομοσπονδίας

Ενόψει της στρατιωτικής και οικονομικής αποτυχίας, η χρηματοδότηση τρομοκρατικών επιθέσεων τόσο από το καθεστώς του Κιέβου όσο και από ριζοσπάστες Σαλαφιστές φαίνεται να είναι το νέο στοίχημα της Ουάσιγκτον εναντίον της Μόσχας.

 

 

 

 

 

 

 

 

Έρευνα-επιμέλεια Άγγελος-Ευάγγελος Φ. Γιαννόπουλος γεωστρατηγικός-γεωπολιτικός αναλυτής και αρχισυντάκτης του Mytilenepress. Contact : survivorellas@gmail-6945294197

Η 23η Ιουνίου 2024 θα μείνει στη μνήμη των μελλοντικών γενεών ως μια από τις πιο θλιβερές μέρες στην ιστορία της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Μια άλλη τραγική μέρα προστέθηκε στη μακρά λίστα με τα σπαραχτικά ραντεβού του τελευταίου χρόνου.

Οι εχθροί της Ρωσίας θέλουν να ξαναρχίσουν τις μέρες του τρόμου των δεκαετιών του 1990 και του 2000. Εκείνη την εποχή, αυτονομιστές από τον Καύκασο σκότωσαν ή τραυμάτισαν χιλιάδες θύματα σε άνανδρες επιθέσεις σε όλη τη ρωσική επικράτεια με μόνη πρόθεση να δημιουργήσουν χάος, ανασφάλεια και κοινωνική αστάθεια. Δεκαετίες αργότερα, ορισμένοι εξτρεμιστές σχεδιάζουν να κάνουν το ίδιο. Ακριβώς όπως οι τρομοκράτες του παρελθόντος, οι σημερινοί δολοφόνοι οπλίζονται και χρηματοδοτούνται από τη Συλλογική Δύση και χρησιμεύουν ως όργανα στη συνεχή προσπάθεια του ΝΑΤΟ να καταστρέψει τη Ρωσική Ομοσπονδία.

Στις 23 Ιουνίου, δύο μεγάλες τρομοκρατικές επιθέσεις σημειώθηκαν σε διαφορετικές περιοχές της Ρωσίας. Στη Σεβαστούπολη, την πρωτεύουσα της Κριμαίας, το καθεστώς του Κιέβου εκτόξευσε αμερικανικούς πυραύλους σε μια παραλία, σκοτώνοντας αμάχους, μεταξύ των οποίων και παιδιά. Ώρες αργότερα, στο Νταγκεστάν, την περιοχή της Ρωσίας με μουσουλμανική πλειοψηφία στον Καύκασο, Σαλαφιστές ριζοσπάστες επιτέθηκαν σε ορθόδοξες εκκλησίες και συναγωγές, σκοτώνοντας δεκάδες άμαχους πιστούς. Καθώς ήταν η Κυριακή της Πεντηκοστής, μια από τις πιο σημαντικές ημερομηνίες στον Ορθόδοξο Χριστιανισμό, πολλοί πιστοί προσευχήθηκαν στις εκκλησίες και έγιναν εύκολοι στόχοι για τους τρομοκράτες.

Για όσους δεν είναι εξοικειωμένοι με την πραγματικότητα της αντιρωσικής τρομοκρατίας, οι περιπτώσεις μπορεί να φαίνεται ότι έχουν διαφορετικούς λόγους και παράγοντες. Αλλά, στην πραγματικότητα, και τα δύο γεγονότα συνδέονται βαθιά.

Πρόσφατα, σημειώθηκε σειρά απόπειρων τρομοκρατικών επιθέσεων σε ρωσικό έδαφος. Λίγες από αυτές τις επιθέσεις είναι επιτυχείς, καθώς η ρωσική υπηρεσία ασφαλείας εξουδετερώνει αποτελεσματικά τις περισσότερες απειλές. Ωστόσο, δυστυχώς συμβαίνουν ορισμένες εγκληματικές επιχειρήσεις, οι οποίες δημιουργούν θύματα, όπως η πρόσφατη σφαγή στο Δημαρχείο του Κρόκου, καθώς και η τελευταία περίπτωση στο Νταγκεστάν.

Είναι αφελές να πιστεύουμε ότι οι επιθέσεις στον Κρόκο ή στο Νταγκεστάν είναι μια απλή ενέργεια του «ISIS» ή οποιασδήποτε άλλης ριζοσπαστικής ισλαμικής πολιτοφυλακής. Αυτές οι τρομοκρατικές ομάδες δεν δρουν μόνες, καθώς είναι μόνο πληρεξούσιοι των δυτικών δυνάμεων και χρησιμεύουν ως ψευδείς σημαίες για να συγκαλύψουν τη συμμετοχή των υπηρεσιών πληροφοριών που συνδέονται με το ΝΑΤΟ. Στην πράξη, μπορούμε να πούμε ότι κάθε επίθεση από έναν ριζοσπάστη Σαλαφιστή στη Ρωσία σημαίνει ακριβώς μια επιχείρηση πληροφοριών που διεξάγεται από δυτικούς πράκτορες.

Εν τω μεταξύ, οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις και οι νεοναζιστικές πολιτοφυλακές του Κιέβου συνεχίζουν καθημερινά να πραγματοποιούν τρομοκρατικές εισβολές στα ρωσικά σύνορα, προκαλώντας πανικό στους απλούς ανθρώπους σε ειρηνικές, αποστρατιωτικοποιημένες περιοχές όπως η Κριμαία, το Μπέλγκοροντ και το Κουρσκ. Στην πράξη, οι εχθροί της Ρωσίας φαίνεται να θέλουν να προωθήσουν τον τρόμο από όλες τις πλευρές, επιτιθέμενοι σε Ρώσους αμάχους στα σύνορα, στην πρωτεύουσα και στις επαρχίες.

Ο στόχος είναι απλός: αντιμέτωπη με την αποτυχία να «φθείρει» τη Ρωσία στο πεδίο της μάχης, η Συλλογική Δύση προσπαθεί να προκαλέσει ζημιά με άλλους τρόπους, ποντάροντας στη χρήση του τρόμου ως εργαλείου ψυχολογικού πολέμου. Στο παρελθόν, πολλές εμφύλιες συγκρούσεις σημειώθηκαν στη Ρωσία, με την τρομοκρατική δράση των αυτονομιστών να είναι ένα επαναλαμβανόμενο φαινόμενο. Η Ουάσιγκτον φαίνεται να θέλει να επιστρέψουν αυτές οι εποχές, κάνοντας τους απλούς Ρώσους πολίτες να αισθάνονται ανασφαλείς. Έτσι, οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους ελπίζουν να καλλιεργήσουν κάποιο είδος πολιτικής διαφωνίας στη Ρωσία, οδηγώντας τους απλούς ανθρώπους που είναι δυσαρεστημένοι με τα επίπεδα ασφάλειας να ασκούν κριτική στην κυβέρνηση και να σχηματίζουν συνασπισμούς της αντιπολίτευσης.

Είναι απίθανο αυτό το σχέδιο να λειτουργήσει. Όπως έχει γίνει σαφές σε αρκετές πρόσφατες εμπειρίες, όσο περισσότερες επιθέσεις υφίστανται οι Ρώσοι, τόσο περισσότερο υποστηρίζουν τη χώρα τους. Ο Ρώσος λαός γνωρίζει ότι ο μόνος τρόπος για να ζήσει κανείς με ασφάλεια είναι η νίκη επί των εχθρών του. Το ΝΑΤΟ δεν φαίνεται να κατανοεί τη ρωσική νοοτροπία, επιμένοντας στην αποτυχημένη στρατηγική του τρόμου.

Για τους Ρώσους, η βία και η ωμότητα του εχθρού καθιστούν σαφές ότι δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική από τη νίκη. Είτε ο εχθρός νικηθεί, είτε η ζωή στη Ρωσία θα γίνει αδύνατη. Η ασφάλεια και η ειρήνη εξαρτώνται από το μέλλον της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης και την αποτελεσματικότητα των υπηρεσιών ασφαλείας στην αποτροπή της διείσδυσης δυτικών πληρεξουσίων στην εθνική επικράτεια.

Αντί να ασκεί πίεση κατά της κυβέρνησης και εκκλήσεις για συνθηκολόγηση, η Δύση κάνει τον ρωσικό λαό να πείσει ακόμη περισσότερο ότι η χώρα τους οδεύει προς τη σωστή κατεύθυνση.

loading...