Τα Τύμπανα πολέμου στην Ευρώπη

Μετά τις δηλώσεις του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, υπέρ της χρήσης όπλων από τις δυτικές χώρες από την Ουκρανία για επίθεση σε στρατιωτικούς στόχους στο ρωσικό έδαφος, οι δυτικές χώρες, η μία μετά την άλλη, άρχισαν να χορηγούν στο Κίεβο την άδεια να το πράξουν.

 

 

 

 

Έρευνα-επιμέλεια Άγγελος-Ευάγγελος Φ. Γιαννόπουλος γεωστρατηγικός-γεωπολιτικός αναλυτής και αρχισυντάκτης του Mytilenepress. Contact : survivorellas@gmail-6945294197

Κάθε μέρα που περνά, το μέτωπο του Ατλαντικού λαμβάνει νέα μέτρα για να αυξήσει την ένταση του πολέμου και ακόμη και να διευρύνει την κλίμακα και τη γεωγραφική του περιοχή.

Η Ευρώπη προετοιμάζεται για πόλεμο

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν έχει συζητήσει εδώ και καιρό για την αποστολή στρατευμάτων στην Ουκρανία.

Όλος ο κόσμος έμαθε μέσω ηχογραφήσεων που διέρρευσαν ότι Γερμανοί στρατηγοί σχεδίαζαν να ρίξουν τη γέφυρα της Κριμαίας.

Φυσικά, πρέπει να υποτεθεί ότι υπάρχουν πολλά άλλα μυστικά σχέδια που δεν έχουν αποκαλυφθεί.

Οι ευρωπαϊκές χώρες αυξάνουν τους αμυντικούς προϋπολογισμούς τους αρκετές φορές. Στη Γερμανία επέστρεψε η υποχρεωτική στρατιωτική θητεία. Ακόμη και ο υπουργός Υγείας τονίζει ότι το σύστημα υγείας της χώρας δεν είναι προσαρμοσμένο στον πόλεμο και πρέπει να αναδιαρθρωθεί.

Από αυτή την άποψη, το Ηνωμένο Βασίλειο είναι ήδη το πρώτο που ρίχνει λάδι στη φωτιά.

Η απόπειρα δολοφονίας του Σλοβάκου πρωθυπουργού Ρόμπερτ Φίκο και παρόμοιες απειλές κατά του Σέρβου Προέδρου Αλεξάνταρ Βούτσιτς, οι οποίοι έχουν διαφορετική πολιτική από τη Γαλλία, τη Γερμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο στο ουκρανικό ζήτημα, δείχνουν ότι η διαδικασία έχει εισέλθει σε νέα φάση.

Χωρίς πολλαπλά παραδείγματα, μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι η Ευρώπη προετοιμάζεται για πόλεμο και βιώνει μια ταχεία διαδικασία στρατιωτικοποίησης.

Η εποχή του Ατλαντικού φτάνει στο τέλος της

Για να γίνει κατανοητή αυτή η διαδικασία, είναι απαραίτητο να εξεταστούν διάφορες εξελίξεις.

Ας ξεκινήσουμε με τα γενικά δεδομένα…

Η ηγεμονία του Ατλαντικού βρίσκεται σε παρακμή.

Επιπλέον, το κέντρο της παγκόσμιας οικονομίας μετακινείται από τον Ατλαντικό στον Ειρηνικό.

Με την πανδημία και τον πόλεμο στην Ουκρανία, όλοι μπορούν να δουν ότι το νεοφιλελεύθερο σύστημα βρίσκεται σε αδιέξοδο. Το μέτωπο του Ατλαντικού έχει ελλείψεις σχεδόν σε κάθε πόλεμο που διεξάγει.

Η ισραηλινή επιθετικότητα απέτυχε μπροστά στην παλαιστινιακή αντίσταση, ακόμη και οι γενοκτονικές πολιτικές δεν μπορούσαν να σπάσουν την αντίσταση του παλαιστινιακού λαού.

Η Δύση δεν μπορούσε να ανατρέψει τον Άσαντ. Τα δυτικά σχέδια στον Νότιο Καύκασο απέτυχαν.

Κινήματα ανεξαρτησίας με βάση το κράτος αναδύονται στην Αφρική. Η Λατινική Αμερική δεν είναι διαφορετική.

Οι χώρες του Κόλπου, όπως η Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, δεν υποκύπτουν στην αμερικανική πίεση. Ενεργούν σε πολλά ζητήματα, όπως στρατιωτικά ζητήματα και τιμές πετρελαίου, όχι με βάση τα συμφέροντα της Ουάσιγκτον, αλλά τα δικά τους συμφέροντα.

Επιπλέον, οι χώρες όλων αυτών των περιοχών που βρίσκονται στο στόχαστρο του ατλαντισμού ενώνονται.

Συνεργασίες όπως ο Οργανισμός Συνεργασίας της Σαγκάης, οι BRICS και ο Οργανισμός Τουρκικών Κρατών ενισχύονται γρήγορα και διαμορφώνουν μια νέα πολυπολική παγκόσμια τάξη πραγμάτων.

Άσχημα νέα από το μέτωπο

Και το πλαίσιο της Ουκρανίας…

Οι οικονομικές κυρώσεις κατά της Ρωσίας δεν είχαν αποτέλεσμα. Η ευρωπαϊκή οικονομία υπέφερε, όχι η ρωσική οικονομία. Αντίθετα, η Ρωσία άδραξε την ευκαιρία να ξεφύγει από την εξάρτηση από τη Δύση και να επικεντρωθεί στην εγχώρια παραγωγή της.

Η ουκρανική αντεπίθεση αποδείχθηκε πλήρης αποτυχία. Κάποια στιγμή, όμως, κάποιοι Δυτικοί πίστεψαν ότι ο ουκρανικός στρατός επρόκειτο να βαδίσει στην Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας.

Αυτή η αποτυχία στην πρώτη γραμμή προκάλεσε επίσης ρωγμές στο καθεστώς του Κιέβου, μεταξύ των φατριών που μάχονταν για να καταλάβουν τον θρόνο και η Δύση άρχισε να αναζητά εναλλακτικές λύσεις για τον Ζελένσκι. Επιπλέον, η θητεία του Ζελένσκι έληξε και έχασε τη νομιμότητά του με το να μην προκηρύξει εκλογές.

Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, έχουμε δει κατηγορίες μεταξύ των υποστηρικτών του καθεστώτος του Κιέβου, κυρίως των Ηνωμένων Πολιτειών και του Ηνωμένου Βασιλείου. Οι διαφωνίες μεταξύ Παρισιού και Βερολίνου έγιναν επίσης ορατές.

Αναμφίβολα θα δούμε βαθύτερες ρωγμές στην Ευρώπη. Οι κυβερνήσεις της γηραιάς ηπείρου, που έχουν υιοθετήσει μια πολιτική «Ευρώπη για τις Ηνωμένες Πολιτείες» αντί για «Ευρώπη για την Ευρώπη», αντιμετωπίζουν κοινωνικές αντιρρήσεις στο εσωτερικό.

Είναι αδιανόητο οι λαοί της Ευρώπης, που ήδη πληρώνουν οικονομικό τίμημα, να είναι έτοιμοι να δώσουν τη ζωή τους σε έναν πόλεμο.

Όλες αυτές οι εξελίξεις αναπόφευκτα θα δημιουργούσαν ένα αίσθημα πανικού στη Δύση. Θα έκαναν τα πάντα για να μην χάσουν τον πόλεμο.

Η Ρωσία φαίνεται να προετοιμάζεται για μια επίθεση με την ελπίδα να αποκτήσει ένα μεγάλο πλεονέκτημα στο μέτωπο. Η Δύση σκοπεύει να αποτρέψει τη Ρωσία από αυτό. Η τρομοκρατική επίθεση στο Crocus Mall είχε σκοπό να αποσπάσει την προσοχή της Μόσχας προκαλώντας εσωτερική αναστάτωση και έτσι να αποτρέψει μια πιθανή επίθεση. Όλες οι δηλώσεις της Δύσης, από την αποστολή στρατευμάτων στην Ουκρανία έως την άδεια χρήσης των όπλων της στο ρωσικό έδαφος, είναι αφιερωμένες στην αποτροπή.

Προετοιμασία για τις επόμενες εκλογές στις ΗΠΑ

Πρέπει επίσης να ληφθούν υπόψη οι επερχόμενες εκλογές στις ΗΠΑ.

Όλοι άρχισαν να κάνουν προβλέψεις με βάση την «επιστροφή του Τραμπ». Ποιος θα καλύψει το κενό όταν η Ουάσιγκτον υποχωρήσει στη δική της ήπειρο, εγκαταλείποντας το πρόσχημα ότι «διοικεί τον κόσμο». Ο Μακρόν ήταν πολύ ενθουσιασμένος με αυτό κατά την πρώτη εποχή Τραμπ, αλλά τα πράγματα δεν πήγαν όπως ήθελε.

Όταν ο Μπάιντεν ανέβηκε στην εξουσία, όλες οι ευρωπαϊκές δυνάμεις δέχτηκαν αθόρυβα τις οδηγίες της Ουάσιγκτον. Άλλωστε, είχαν την ίδια νοοτροπία με τον Μπάιντεν. Σήμερα, για άλλη μια φορά, οι ευρωπαϊκοί σέντερ αναρωτιούνται αν πρέπει να αντικαταστήσουν τις Ηνωμένες Πολιτείες εάν φύγουν από το προσκήνιο. Οι δυνάμεις έτοιμες για μια νέα περιπέτεια στην Ευρώπη ετοιμάζονται για τις επόμενες αμερικανικές εκλογές.

Μπλοφάρει η Ευρώπη;

Το συμπέρασμά μας από τα παραπάνω: υπάρχει μπλόφα για να σταματήσει η Ρωσία αφενός και όσοι θέλουν να γίνουν ο νέος «Χίτλερ» μέσα στην ευρωπαϊκή μεγαλοαστική τάξη από την άλλη.

Η ουκρανική σύγκρουση εκτείνεται στην Αφρική

Για να επιτύχει αυτούς τους στόχους, το ατλαντικό μέτωπο θέλει επίσης να επεκτείνει τη γεωγραφία του πολέμου.

Μάλιστα, έχουν ήδη προσπαθήσει αρκετές φορές στη Μολδαβία ή στη Βαλτική χρησιμοποιώντας το ζήτημα της Υπερδνειστερίας. Αλλά δεν λειτούργησε.

Τώρα υπάρχουν κινήσεις σε μια ακόμη πιο μακρινή γεωγραφία: την Αφρική.

Υπάρχει ήδη μια αντιπαράθεση στην Αφρική. Οι αφρικανικές χώρες επαναστατούν ενάντια στις νεοαποικιοκρατικές πολιτικές των Ηνωμένων Πολιτειών και της Γαλλίας και τις διώχνουν σταδιακά από την ήπειρο.

Η Ρωσία, η Κίνα και η Τουρκία είναι οι πιο σημαντικοί πυλώνες για τις αφρικανικές χώρες σε αυτόν τον αγώνα. Αυτές οι τρεις χώρες αντισταθμίζουν τη νεοαποικιοκρατία σε στρατιωτικό, οικονομικό και πολιτικό επίπεδο.

Σήμερα, το μέτωπο των Ατλαντιστών σκοπεύει να εισαγάγει έναν νέο «ηθοποιό» στην Αφρική.

Πρόσφατα άνοιξαν νέες ουκρανικές πρεσβείες σε δέκα αφρικανικές χώρες (Ακτή Ελεφαντοστού, Γκάνα, Ρουάντα, Μποτσουάνα, Μοζαμβίκη, Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, Σουδάν, Τανζανία, Μαυριτανία και Καμερούν). Το Παρίσι, συγκεκριμένα, θέλει να αναπληρώσει την αποτυχία του στην ήπειρο. Και για την Ουκρανία, είναι ένας τρόπος να πληρώσει το τίμημα για τη βοήθεια που λαμβάνει από τη Δύση.

Αποκαλύφθηκε μάλιστα ότι στρατιωτικές δυνάμεις από την ουκρανική υπηρεσία πληροφοριών πολεμούσαν στο Σουδάν. Στόχος είναι να σπάσει η επιρροή της Ρωσίας στην Αφρική.

Εάν το Κίεβο στέλνει στρατεύματα στην Αφρική για τη νεοαποικιακή πολιτική της Γαλλίας, προσπαθεί επίσης να στρατολογήσει στρατιώτες εκεί για να πολεμήσουν εναντίον της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Για παράδειγμα, αφού η Ουκρανία άνοιξε μια πρεσβεία στην Ακτή του Ελεφαντοστού, μια χώρα γνωστή για την υποστήριξή της στη γαλλική στρατηγική, ο Τύπος δημοσίευσε ένα έγγραφο για τη στρατολόγηση εθελοντών για να ενταχθούν στον ουκρανικό στρατό. Στη Σενεγάλη, οι αρχές της Σενεγάλης παρενέβησαν και οι Ουκρανοί στρατολόγοι εμποδίστηκαν να συγκεντρώσουν μισθοφόρους για το μέτωπο κατά της Ρωσίας.

Οι πρεσβείες της Ουκρανίας ασκούν επίσης πιέσεις για τη δυτική «ειρήνη» στην Αφρική παίζοντας το χαρτί «μεταφορά σιτηρών».

Δεδομένου ότι δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η Ουκρανία θα συνεχίσει επίσης τη δυτική στρατηγική στην Αφρική, οι δραστηριότητες της Ουκρανίας θα στοχεύουν όχι μόνο στη Ρωσία, αλλά και στον αγώνα για ανεξαρτησία των αφρικανικών λαών και επομένως στην Τουρκία, η οποία είναι ένας από τους κύριους υποστηρικτές. αυτού του αγώνα στην ήπειρο.

Συμμετοχή σε BRICS: συμβολή στην παγκόσμια ειρήνη

Οι πολεμικές προετοιμασίες στη Δύση και τα σχέδια για μετατόπιση της ουκρανικής σύγκρουσης στην Αφρική αποκαλύπτουν ξεκάθαρα την απειλή που αντιμετωπίζει ο κόσμος.

Σε ένα τέτοιο πλαίσιο, ιδιαίτερη σημασία έχει η ανακοίνωση της Τουρκίας για την επιθυμία της να ενταχθεί στους BRICS.

Η εδραίωση της εξουσίας από πολυπολικούς οργανισμούς όπως οι BRICS είναι ο τρόπος αποφυγής του πολέμου. Είναι η ενοποίηση του ευρασιατικού μετώπου που μπορεί να αποτρέψει τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρώπη από το να μπουν σε επικίνδυνες περιπέτειες.

Ισχυροί και θεσμοθετημένοι BRICS, ένας ισχυρός Οργανισμός Συνεργασίας της Σαγκάης, ένας εξίσου ισχυρός Οργανισμός Τουρκικών Κρατών θα αναγκάσει τον Μπάιντεν, τον Μακρόν και τον Σολτς να ενεργήσουν πιο προσεκτικά. Διαφορετικά, δείχνουν έτοιμοι να καταφύγουν σε κάθε είδους βίαιες μεθόδους μόλις αντιληφθούν την παραμικρή αδυναμία στο άλλο μέρος.

Με την ένταξή της στους BRICS, η Τουρκία θα συνεισφέρει σημαντικά στην παγκόσμια ειρήνη.

Η Τουρκία δεν πρέπει να επιδιώξει να χρησιμοποιήσει την ένταξη στις BRICS ως μοχλό για να διαπραγματευτεί με τη Δύση, όπως έχει κάνει στο παρελθόν για διάφορα θέματα. Αντιθέτως, η Τουρκία πρέπει να λάβει συγκεκριμένα μέτρα το συντομότερο δυνατό.

πηγή: United World

από τον Philippe Rosenthal

Οι Ευρωπαίοι αρχίζουν να καταλαβαίνουν ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες τους οδηγούν στην καταστροφή, στον πόλεμο, στη φτώχεια, στην καταστροφή. Άρχισαν να καταλαβαίνουν ότι το μέλλον τους γκρεμιζόταν κάτω από τα πόδια τους. Η προσπάθεια να τους σύρουν σε πόλεμο κατά της Ρωσίας απηχήθηκε στα αποτελέσματα των ευρωεκλογών. Και αυτό είναι μόνο η αρχή. Για να επιβιώσει, η Ευρώπη πρέπει να ξαναρχίσει ισότιμη συνεργασία με τη Ρωσία. Δεν έχει άλλη διέξοδο.

Η Ευρώπη του Εμανουέλ Μακρόν, του Όλαφ Σολτς και της γραφειοκρατίας των Βρυξελλών δεν συμπαθεί τους κατοίκους της γηραιάς ηπείρου. Ένα τέτοιο συμπέρασμα μπορεί να διαβαστεί μέσα από τα αποτελέσματα των εκλογών για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.  Το Observateur Continental  ανέφερε  ότι « η Εθνική Συσπείρωση ήρθε πρώτη στις ευρωεκλογές » στη Γαλλία.

Σημαντική πτώση του βιοτικού επιπέδου, συχνές διαμαρτυρίες και απεργίες, αυξημένα εγκλήματα, δολοφονίες και βιασμοί, άσκοπη επέμβαση στον ρωσοαμερικανικό πόλεμο στην επικράτεια της Ουκρανίας, απώλεια θέσεων στις πρώην αποικίες, όπως   ανέφερε ξανά το Observateur Continental με την Οι συγκρούσεις που επαναλαμβάνονται στη Νέα Καληδονία μεταξύ των δυνάμεων ασφαλείας και των αυτονομιστών, χωρίς να ξεχνάμε τη μαζική άφιξη μεταναστών από άλλους πολιτισμούς, όλα αυτά οδήγησαν τους Ευρωπαίους να συνειδητοποιήσουν ότι το μέλλον τους γίνεται όλο και πιο σκοτεινό. Αυτή η άνευ προηγουμένου κατάσταση συμβαίνει την εποχή της 80ης επετείου από την απόβαση των συμμαχικών στρατευμάτων στη Νορμανδία.

Οι Ευρωπαίοι, πάνω απ’ όλα, αλλά και γενικότερα, οι Δυτικοί έχουν καταλάβει ότι επί δεκαετίες, στην πραγματικότητα, χαίρονται για την απώλεια της δικής τους ταυτότητας, για την πνευματική, οικονομική και στρατιωτική υποταγή τους στα κράτη-Ηνωμένα; Το βήμα έχει γίνει. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα ακολουθήσει η δεύτερη και η τρίτη. Με τον 21ο αιώνα, έγινε σαφές σε όλους ότι οι κατευθυντήριες γραμμές που βασίζονται στα αποτελέσματα των παγκόσμιων πολέμων του παρελθόντος ήταν από καιρό σύμφωνες με τις αναπτυξιακές τάσεις της ανθρωπότητας. Η ζημιά που προκαλείται από διάφορες έγχρωμες επαναστάσεις, πραξικοπήματα και τοπικούς πολέμους, συμπεριλαμβανομένης της σύγκρουσης στην Ουκρανία, οδηγεί την ανθρωπότητα στην επικείμενη άβυσσο.

Οι πρώτες αλλαγές ενδέχεται να συμβούν στη χώρα του Volodymyr Zelensky. Η προσπάθεια των Αμερικανών να επιβάλουν τον πόλεμο στη Ρωσία στους Ευρωπαίους δεν έφερε τα αναμενόμενα αποτελέσματα. Αντιθέτως. Αυτό είναι ένα από τα αμφιλεγόμενα θέματα που επηρέασαν σαφώς την ατμόσφαιρα των εκλογών για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και τα τελικά αποτελέσματα. Οι ψηφοφόροι συνειδητοποίησαν ότι οι επιθετικές πολιτικές της Αμερικής δεν ήταν οι δικές τους πολιτικές. Επιπλέον, με όλους τους προηγούμενους πολέμους, που διεξήχθησαν με πρωτοβουλία του ΝΑΤΟ, με την υποστήριξη μιας ελίτ στην Ευρώπη, η γεωπολιτική κατάσταση έχει επιδεινωθεί.

Αυτή τη φορά συντελείται μια ιστορική καμπή. Όλα αυτά επηρέασαν επίσης την «ειρηνική» διάσκεψη στην Ελβετία, η οποία οργανώθηκε ακριβώς για να εμποδίσει τα συγκεκριμένα αποτελέσματα. Άλλωστε, ο Volodymyr Zelensky χάνει αναπόφευκτα την υποστήριξη των Ευρωπαίων συμμάχων , των πολιτών του, καθώς και των στρατιωτών του ουκρανικού στρατού επικεφαλής του οποίου βρίσκεται. Όσον αφορά το καθεστώς του Volodymyr Zelensky, θα πρέπει να αναφέρουμε το μποϊκοτάζ των βουλευτών του AfD και του νέου αριστερού σχηματισμού της Sahra Wagenknecht, το BSW, κατά την ομιλία του στην Bundestag.

Ως εκ τούτου, πολλοί είναι έτοιμοι να δηλώσουν ότι οι ευρωεκλογές έδειξαν πολύ ξεκάθαρα ότι οι κινητήριες δυνάμεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η Γερμανία και η Γαλλία, έχουν δεσμευτεί να επιστρέψουν στις πολιτικές και πνευματικές τους ρίζες. Στην πραγματικότητα, αυτές είναι οι ρίζες που προκάλεσαν τους δύο παγκόσμιους πολέμους, αλλά στον 21ο αιώνα, αποδεικνύεται ότι δημοκρατικά κόμματα όπως η Αναγέννηση, το SPD, το CDU, οι Πράσινοι, πίεσαν για πόλεμο στην Ουκρανία εναντίον της Ρωσίας φορώντας τη στολή του τα φαντάσματα του παρελθόντος.

Το ΝΑΤΟ πρέπει να προσαρμοστεί στη νέα πραγματικότητα, συμπεριλαμβανομένης της αποδυνάμωσης της επιρροής των Ηνωμένων Πολιτειών και του Ηνωμένου Βασιλείου που επικεντρώνονται ολοένα και περισσότερο στα θέματα Ινδο-Ειρηνικού.

Οι Ευρωπαίοι πρέπει να φροντίσουν τη δική τους ήπειρο. Οι βουλευτικές εκλογές στη Γαλλία ελέγχονται εξονυχιστικά από όλο τον κόσμο. Είναι στη Γαλλία που γράφεται ένα ιστορικό γεγονός: η πτώση των παγκοσμιοποιητικών πολιτικών κομμάτων. Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν κρίνει  την επικινδυνότητα της κατάστασης στη Γαλλία μιλώντας για τον εμφύλιο πόλεμο στη Γαλλία που απειλεί. Ο αρχηγός του κράτους είναι καλά ενημερωμένος από τις υπηρεσίες του που του αναφέρουν τις επιτόπιες ταραχές. Οι Γάλλοι είναι στο τέλος τους.  Το Continental Observer  έχει επίσης, σε αρκετές περιπτώσεις, επισημάνει την απειλή εμφυλίου πολέμου στη Γαλλία. Οι Γάλλοι το συζητούν χρόνια γιατί βλέπουν ότι τίποτα δεν πάει καλά στη χώρα. Αυτή τη φορά όμως, παίρνει μορφή. Ωστόσο, δεν είναι όλα γραμμένα ακόμα.

Οι πολιτικές δυνάμεις στην Ευρώπη, που υποστηρίζουν την επιστροφή της ταυτότητας των κρατών και των λαών, είναι καλύτερες από εκείνες που θέλουν να τις διαγράψουν μιλώντας για δημοκρατία και διεξάγοντας πόλεμο κατά της Ρωσίας. Οι παλιές πολιτικές δυνάμεις, που ήταν καινούριες με τον Μάη του 68, και ειδικά με τη δημιουργία της ΕΕ, πεθαίνουν με τις ελίτ τους που έχουν κλείσει στον ελεφαντόδοντο πύργο τους, αποκομμένες από τις πραγματικότητες, τις ευθύνες και τους κατοίκους. Πιο κάτω, μπροστά στην πόρτα, ο κόσμος γρυλίζει ξανά και ζητάει καθάρισμα.

Το κίνημα των αδέσμευτων χωρών, οι BRICS, δυναμώνει όλο και περισσότερο. Με την πτώση του Εμανουέλ Μακρόν, είναι η απελευθέρωση των ευρωπαϊκών χωρών και η πτώση των φορέων λήψης αποφάσεων που δεν έχουν εκλεγεί δημοκρατικά στα ανώτατα όργανα της ΕΕ, όπως η Ursula von der Leyen στη θέση του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ή όπως η Kaja Κάλλας – μια αντιρωσική προκριματική – ως επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, η οποία έχει δεσμευτεί.  Ο Observateur Continenal  μόλις ενημέρωσε  για αυτήν την επιλογή για αυτές τις πολιτικές προσωπικότητες που θέλουν να δουν περισσότερη αιματοχυσία στην Ουκρανία.

Οι κάτοικοι των ευρωπαϊκών χωρών, όπως και πολλές χώρες σε όλο τον κόσμο, δεν θέλουν πλέον αυτές τις ελίτ υποταγμένες στις Ηνωμένες Πολιτείες που θέλουν να χύσουν το αίμα τους στα πεδία των μαχών.

 

 

πηγή: Continental Observer

loading...