ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ  ΚΟΥΡΙΑΝΝΙΔΗ ΣΤΗΝ  ΘΩΜΑΪΔΑ  ΠΑΡΙΑΝΟΥ

ΕΡ. Κύριε Κουριαννίδη είστε ένα δημόσιο πρόσωπο που αδιάλειπτα  αγωνίζεστε πολλά χρόνια στον πατριωτικό χώρο. Θα θέλαμε να μας πείτε κάποια πράγματα για εσάς. 

ΑΠ Γεννήθηκα το 1961 στο Κιλκίς, από πατέρα ποντιακής και μητέρα κρητικής καταγωγής. Είμαι πτυχιούχος του Γεωλογικού Τμήματος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Εργάστηκα επί 37 έτη στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, ενώ νωρίτερα για 1,5 χρόνο ήμουν ελεύθερος επαγγελματίας. Εδώ και μόλις έναν μήνα είμαι συνταξιούχος τραπεζικός.

 

ΕΡ. Πότε και σε ποιον χώρο αρχίσατε να ασχολείστε με τα κοινά, και με ποιους ;;  Πως δράσατε και τι  καταστάσεις αντιμετωπίσατε. 

ΑΠ Από 16χρονος μαθητής είχα το «μικρόβιο» της ενασχόλησής μου με τα κοινά. Δραστηριοποιήθηκα για πρώτη φορά στην νεολαία της Εθνικής Παρατάξεως (ΕΝΕΠ) και από τότε η ενασχόλησή μου ήταν συνεχώς σε κινήσεις και σχήματα του εθνικού χώρου. Πιστός στην ιδεολογία μου, του ελληνικού εθνικισμού, του εθνικισμού δηλαδή που εξέφρασαν με τα έργα και τη βιοτή τους άνθρωποι όπως ο Περικλής Γιαννόπουλος, ο Ίων Δραγούμης, ο Κωστής Παλαμάς, ο Άγγελος Σικελιανός, ο Παύλος Μελάς, ποτέ δεν παζάρεψα τις ιδέες και τα πιστεύω μου για πρόσκαιρα ιδιοτελή ανταλλάγματα, όπως δυστυχώς έπραξαν άλλοι για ίδιον πολιτικό ή οικονομικό όφελος.

Από το 2002 ασχολούμαι με τη μεγάλη μου αγάπη, την τοπική αυτοδιοίκηση. Έχω θέσει υποψηφιότητα 4 φορές για δήμαρχος Θεσσαλονίκης με την ανεξάρτητη παράταξή μας «Θεσσαλονίκη Πόλη Ελληνική» και 2 φορές ως συνεργαζόμενος δημοτικός σύμβουλος με άλλους συνδυασμούς (το 2006 με τον Γιώργο Καρατζαφέρη και το 2010 με τον Στέλιο Παπαθεμελή). Είχα την τιμή να θητεύσω δύο φορές ως δημοτικός σύμβουλος, και μάλιστα το διάστημα 2019 έως 2023, ως επικεφαλής της δημοτικής μας παράταξης. Μία κατά γενική ομολογία επιτυχημένη θητεία, κατά την οποία κάναμε πολλά και σημαντικά πράγματα για την πόλη μας, τη Θεσσαλονίκη και εκπροσωπήσαμε με υπευθυνότητα και σοβαρότητα τις εθνικές ιδέες. Αυτό ήταν κάτι που αναγνωρίστηκε και έγινε σεβαστό ακόμη και από ιδεολογικούς αντιπάλους μας. Η πορεία αυτή διακόπηκε βίαια το 2023, εξαιτίας πρωτίστως του αντιδημοκρατικού νόμου Βορίδη που απέκλεισε την εκπροσώπηση σε παρατάξεις με ιστορία και αξιόλογα εκλογικά ποσοστά, όπως η δική μας, αλλά και γενικότερα με τις ύπουλες μεθοδεύσεις της Νέας Δημοκρατίας, όπως κάνει και σε αυτές τις ευρωεκλογές με την ίδρυση ή προώθηση σχημάτων που καπηλεύονται τις πατριωτικές και εθνικές κατακερματίζοντας τον εθνικό χώρο. Ο αγώνας φυσικά συνεχίζεται στον χώρο της Αυτοδιοίκησης, όπου έχει συγκροτηθεί μία ισχυρή ομάδα αυτοδιοικητικών στελεχών, έτοιμη ακόμη και να διοικήσει τον Δήμο εφόσον αυτό καταστεί εφικτό μελλοντικά. Οι 10 τομεάρχες μας και οι ισχυρή ομάδα εξειδικευμένων επιστημονικών συνεργατών μας το εγγυώνται. Το 2026 θα διοργανώσουμε το συνέδριό μας στη Θεσσαλονίκη για να καθορίσουμε το πλαίσιο της συμμετοχής μας στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2028.

 

ΕΡ. Ποια είναι τα μελλοντικά σας σχέδια;;

ΑΠ. Σε λίγες ημέρες ολοκληρώνεται μία επίπονη προεκλογική περίοδος για την Ευρωβουλή και εγώ είμαι υποψήφιος με το «Εθνικό Μέτωπο». Αυτή η επιλογή μου προέκυψε χωρίς δισταγμό μετά από σχετική πρόσκληση του καλού φίλου και συναγωνιστή μου στον εθνικό αγώνα, του Γενικού Γραμματέα του Εθνικού Μετώπου, Μάνου Κώνστα, ενός ανθρώπου που χρόνια τώρα, με αξιοπρέπεια, σοβαρότητα και υπευθυνότητα υπηρετεί τις αξίες του ελληνικού εθνικισμού. Θεώρησα σωστό, αλλά και επιβεβλημένο, την ώρα που σε όλη την Ευρώπη συγκροτήθηκαν ήδη ισχυρά εθνικά, ταυτοτικά, κινήματα, που παλεύουν για μία Ευρώπη των εθνών, για μία Ευρώπη που προσπαθεί να ανακτήσει τις αξίες της (που, ας μη γελιόμαστε, πρόκειται για τις αξίες της ελληνικής κοσμοθέασης), να προσπαθήσω με τις όποιες δυνάμεις μου να συνεισφέρω και εγώ στη συγκρότηση ενός αντίστοιχου κινήματος στην κοιτίδα του ευρωπαϊκού πολιτισμού, την πατρίδα μας. Είναι αδιανόητο να μη συμμετέχουν και οι Έλληνες σε αυτή την προσπάθεια της νέας ευρωπαϊκής αναγέννησης. Έχουμε ήδη αργήσει πολύ. Η επόμενη ημέρα των ευρωπαϊκών εκλογών θα δείξει ποιοι από όλους αυτούς που σήμερα μιλούν για πατρίδα και εθνικές αξίες, θα είναι πράγματι εδώ, για να συζητήσουμε και να οργανώσουμε με τον καλύτερο τρόπο αυτή την εθνική προοπτική.

 

Κύριε Κουριαννίδη σας ευχαριστώ, και σας εύχομαι ολόψυχα  «ΚΑΛΗ  ΕΠΙΥΧΙΑ»

 

                                                                                ΘΩΜΑΪΣ   ΠΑΡΙΑΝΟΥ

 

loading...