ΣΤΗΝ 75Η ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΟΥ «1984» ΤΟΥ ΌΡΓΟΥΕΛ, ΠΕΝΤΕ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

ΜΕΤΑ ΑΠΟ 75 ΧΡΟΝΙΑ ΕΧΟΥΜΕ ΜΠΠΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΛΑ ΣΤΗΝ ΔΥΣΤΟΠΙΑ ΠΟΥ ΠΡΟΕΒΛΕΨΕ Ο ΒΡΕΤΑΝΟΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

ΒΙΝΤΕΟ

Πριν από 75 χρόνια εκδόθηκε το μυθιστόρημα του Τζορτζ Όργουελ «1984». Στο βιβλίο, το γράψιμο έγινε η απόλυτη πράξη ανατροπής και αρχίσαμε να το βλέπουμε να συμβαίνει στην πραγματική ζωή κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Ευτυχώς, αρκετοί άνθρωποι αντεπιτέθηκαν και μερικά μέρη, όπως το Substack, παρέμειναν όπου μπορούσαμε να εκφράσουμε τις απόψεις μας.

Ο καθηγητής Jean Seaton, διευθυντής του Ιδρύματος Orwell, δήλωσε:

Στο Δεκαεννέα Ογδόντα Τέσσερα, ο Όργουελ έθεσε το πιο τρομακτικό από όλα τα ερωτήματα: θα μπορούσαν οι άνθρωποι να πιστέψουν πραγματικά (αντί απλώς να προσποιούνται ότι πιστεύουν) τα ψέματα που τους λένε;

Εβδομήντα πέντε χρόνια αργότερα, βρισκόμαστε στην αρχή ενός πειράματος τρενάκι του λούνα παρκ με το μυαλό μας, καθώς αγωνιζόμαστε, μάλλον αδύναμα, να διαχειριστούμε τις τεχνολογίες της πληροφορίας που ήδη κάνουν πολλά για να ελέγξουν εμάς και τις κοινωνίες μας, παράλληλα με την αναζωπύρωση του αυταρχισμού».

Η πανδημία σίγουρα μας έδειξε ότι οι άνθρωποι μπορούσαν να πιστέψουν πραγματικά τα ψέματα που τους είπαν.

Το Big Brother Watch, μια μη κομματική βρετανική οργάνωση εκστρατειών για τις πολιτικές ελευθερίες και την προστασία της ιδιωτικής ζωής, κάνει εξαιρετική δουλειά στο να καθιστά τις αρχές υπόλογες.

ΔEΙΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ KAI TO BINTEO ΣΤΟ ΟΙΜΟΣ-ΑΘΗΝΑ

 

loading...