Σοκ και δέος: Ο Biden βλέπει ήττα Ουκρανίας και εμπλοκή Πολωνίας – Ρώσοι στρατιωτικοί εισηγούνται τελειωτικό χτύπημα

Η κατάσταση στην Ουκρανία, καθημερινά επιδεινώνεται… ο Ουκρανικός στρατός έχει υποστεί στην κυριολεξία πανωλεθρία.
Μπορεί στην Δύση να μην αναφέρονται αυτές οι πληροφορίες αλλά όταν ένας στρατός χάνει σε 30 ημέρες 33.000 στρατιώτες σε νεκρούς και τραυματίες… ένα στοιχείο χαρακτηρίζει αυτή την κατάσταση πανωλεθρία.
Η Δύση βλέπει ότι τα όπλα της δεν αλλάζουν το μοτίβο ήττας του Ουκρανικού στρατού.
Ο Biden ο αμερικανός Πρόεδρος δήλωσε ότι εάν ηττηθεί η Ουκρανία, η Πολωνία θα μπορούσε να εισβάλει στην Δυτική Ουκρανία… αυτό έχει ισχυριστεί και ο Ρώσος Πρόεδρος Putin…
Οι αμερικανοί είναι διπρόσωποι και συχνά παραβιάζουν τις κόκκινες γραμμές…
Ο Jake Sullivan σύμβουλος εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ μπορεί να δηλώνει ότι δεν θα σταλούν αμερικανοί στρατιώτες ή εκπαιδευτές στην Ουκρανία και να επισημαίνει ότι με τα δυτικά όπλα οι Ουκρανοί βγαίνουν από τις τρύπες τους… (στην κυριολεξία)… εντούτοις… ο Ουκρανικός στρατός είναι σε αδιέξοδο.
Ρώσοι στρατιωτικοί εισηγούνται τελειωτικό χτύπημα στην Ουκρανία, ώστε να σπάσει πλήρως η άμυνα και να καταρρεύσει ο Ουκρανικός στρατός.
Στο μέτωπο πάντως οι Ρωσικές δυνάμεις προελαύνουν σε 6 διαφορετικές κατευθύνσεις…
Πάντως μετά την επίθεση με drones σε στήλη Ρωσικών δυνάμεων εντός του ρωσικού εδάφους όπου οι ρώσοι έχασαν 6 φορτηγά, τα ρωσικά αντίποινα ήταν ανελέητος βομβαρδισμός του Kharkiv και του Kupyansk.

Biden (Πρόεδρος ΗΠΑ): Η Πολωνία θα εισβάλει εάν ηττηθεί η Ουκρανία από τους Ρώσους – Το ΝΑΤΟ δεν πρέπει να αποτύχει

Οι ΗΠΑ φοβούνται ότι ορισμένες χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Πολωνίας, θα αρχίσουν να ακολουθούν μια πιο ανεξάρτητη πολιτική εάν η Ουκρανία ηττηθεί από τους ρώσους, σύμφωνα με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Biden ο οποίος έδωσε συνέντευξη στο περιοδικό Time.
«Το θέμα είναι, ωστόσο, ότι αν ποτέ αφήσουμε την Ουκρανία να πέσει να ηττηθεί, σημειώστε τα λόγια μου, θα δείτε την Πολωνία να φεύγει και θα δείτε όλα εκείνα τα έθνη κατά μήκος των πραγματικών συνόρων της Ρωσίας, από τα Βαλκάνια και τη Λευκορωσία, όλα αυτά, θα κάνουν τους δικούς τους σχεδιασμούς», τόνισε ο Biden.
Ο αμερικανός πρόεδρος είπε επίσης ότι οι αποφάσεις των ΗΠΑ τα επόμενα τέσσερα χρόνια «θα καθορίσουν το μέλλον της Ευρώπης για πολύ καιρό ακόμη».
«Για αυτό δεν μπορούμε να αφήσουμε το ΝΑΤΟ να αποτύχει.
Πρέπει να το οικοδομήσουμε τόσο πολιτικά όσο και οικονομικά και στρατιωτικά, ήδη επενδύουμε σημαντικά» τόνισε ο αμερικανός Πρόεδρος.

Jake Sullivan (Εθνική Ασφάλεια ΗΠΑ): Η Αμερική αποκλείει το ενδεχόμενο αποστολής στρατιωτών ή εκπαιδευτών στην Ουκρανία – Βγαίνουν από τρύπα οι Ουκρανοί

Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα στείλουν στρατιωτικό προσωπικό, συμβούλους ή εκπαιδευτές στην Ουκρανία, δήλωσε ο Jake Sullivan, σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του Αμερικανού Προέδρου.
«Δεν έχουμε σχέδια να στείλουμε στρατιώτες, στρατιωτικούς συμβούλους ή εκπαιδευτές για να εκπαιδεύσουν Ουκρανούς στην Ουκρανία», είπε κατά τη διάρκεια ενημέρωσης για το Air Force One κατευθυνόμενος προς τη Γαλλία.
Την ίδια στιγμή, ο Jake Sullivan έκανε επίσης τη δήλωση ότι τα αμερικανικά όπλα που φτάνουν στην Ουκρανία αλλάζουν την κατάσταση, η οποία εξελισσόταν αρνητικά για το Κίεβο.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η Ουκρανία βρέθηκε «σε μια βαθιά τρύπα» λόγω της καθυστέρησης στην αποστολή βοήθειας των ΗΠΑ.
Τώρα, όπως είπε ο βοηθός του Προέδρου των ΗΠΑ, «οι Ουκρανοί βγαίνουν από αυτήν την τρύπα», η Ουάσιγκτον ελπίζει ότι στο τέλος οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις θα μπορέσουν όχι μόνο να κρατήσουν την άμυνα, αλλά και να πάνε στην επίθεση.

Επιθετική ρητορική δυτικών πολιτικών

Στη Δύση, πρόσφατα γίνεται όλο και περισσότερος λόγος για άμεση επέμβαση στην ουκρανική σύγκρουση.
Έτσι, ο Γάλλος πρόεδρος Macron δήλωσε ότι η Γαλλία δεν αποκλείει το ενδεχόμενο αποστολής στρατευμάτων στη ζώνη μάχης εάν η Ρωσία διαρρήξει την πρώτη γραμμή και το Κίεβο ζητήσει βοήθεια. Υποστήριξε επίσης ότι «πολλές χώρες» συμφώνησαν με την προσέγγισή του σχετικά με την πιθανή αποστολή στρατού.
Την ίδια ώρα, στις αρχές Μαΐου, τα λόγια του διέψευσε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Jens Stoltenberg.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η συμμαχία δεν πρόκειται να στείλει στρατεύματα στην Ουκρανία και το Κίεβο δεν έχει ζητήσει βοήθεια από τον στρατό του ΝΑΤΟ.
Ο Γενικός Γραμματέας τόνισε ότι δεν βλέπει «άμεσο κίνδυνο» μιας ρωσικής επίθεσης σε συμμάχους του ΝΑΤΟ.
Όπως τόνισε η εφημερίδα Corriere della Sera, στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ τον Ιούλιο ενδέχεται να εγκρίνουν μια δήλωση που θα αρνούνται σχέδια άμεσης επέμβασης στη σύγκρουση στην Ουκρανία.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, μία από τις βασικές φράσεις στο προσχέδιο αυτού του εγγράφου είναι «όχι μπότες στο έδαφος».
Με φόντο πολεμικές δηλώσεις δυτικών πολιτικών, άρχισαν στη Ρωσία ασκήσεις πυραυλικών σχηματισμών της Νότιας Στρατιωτικής Περιφέρειας με στόχο την χρήση μη στρατηγικών πυρηνικών όπλων.

Το αμερικανικό UAV στρατηγικής αναγνώρισης RQ-4B Global Hawk που χάθηκε κοντά στην Κριμαία άλλαξε δρομολόγιο

Το αμερικανικό drone στρατηγικής αναγνώρισης RQ-4B Global Hawk, το οποίο εξαφανίστηκε από τα ραντάρ πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα, κατευθύνθηκε προς τη Ρουμανία, σύμφωνα με στοιχεία της ιστοσελίδας Flightradar.
Σύμφωνα με την Flightradar, η οποία παρακολουθεί τις κινήσεις των αεροσκαφών σε πραγματικό χρόνο, το drone με αριθμό ουράς 10-2045 εξαφανίστηκε από τα ραντάρ ενώ πετούσε κοντά στην Κριμαία, στη συνέχεια εμφανίστηκε στα ανοιχτά της ανατολικής ακτής της Μαύρης Θάλασσας, γύρισε και πέταξε προς τη Ρουμανία. όπου ολοκλήρωσε την αποστολή.
Το Global Hawk έχει αναπτυχθεί από τις ΗΠΑ για αναγνώριση και επιτήρηση.
Είναι σε θέση να πετάξει σε μεγάλα ύψη για περισσότερες από 30 ώρες και να λαμβάνει εικόνες υψηλής ανάλυσης μεγάλων περιοχών της γης σε πραγματικό χρόνο.
Το drone μπορεί να λειτουργήσει σε οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες και οποιαδήποτε ώρα της ημέρας.

Alaudinov (Akhmat): Τ0 2024 θα κλείσει με νίκη της Ρωσίας στην Ουκρανία

Βέβαιος ότι το 2024 θα κλείσει με νίκη της Ρωσίας στην Ουκρανία δηλώνει ο Apty Alaudinov, διοικητής των ειδικών τσετσενικών – ρωσικών δυνάμεων Akhmat, ο οποίος υποστηρίζει πως ο ρωσικός στρατός θα συντρίψει τους Ουκρανούς παρά τις νέες δυνάμεις και τον νέο στρατιωτικό εξοπλισμό που συγκεντρώνουν και πάλι.
«Δεν παρεκκλίνω από αυτά που έχω ήδη πει.
Πιστεύω ότι η φετινή χρονιά θα τελειώσει με τη νίκη της Ρωσίας.
Πιστεύω ότι τις δυνάμεις και τα μέσα που συγκεντρώνουν οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις, θα τις συντρίψουμε.
Μπορούμε να τις συντρίψουμε, διαθέτουμε επαρκείς πόρους» είπε ο Alaudinov, τονίζοντας ότι τα τελευταία δύο χρόνια, η ρωσική αμυντική βιομηχανία λειτουργεί σε πολύ υψηλούς ρυθμούς.
Ο Alaudinov κάλεσε την ηγεσία της Ουκρανίας να υπογράψει τα έγγραφα που είχαν ετοιμαστεί κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων στην Κωνσταντινούπολη τον Μάρτιο του 2022 και τις Συνθήκες του Μινσκ, έτσι ώστε «αυτό το θέμα να κλείσει».

Mikhail Podolyak (Σύμβουλος Zelensky): Όλες οι «κόκκινες γραμμές» της σύγκρουσης στην Ουκρανία έχουν εξαφανιστεί

Όλες οι «κόκκινες γραμμές» στη σύγκρουση στην Ουκρανία έχουν διαγραφεί, δήλωσε ο Mikhail Podolyak, σύμβουλος του επικεφαλής του γραφείου του Zelensky.
«Όλες οι χθεσινές «κόκκινες γραμμές» έχουν εξαφανιστεί.
Πρόσφατα, αρκετές δυτικές χώρες επέτρεψαν στο Κίεβο να εξαπολύσει επιθέσεις στη Ρωσία με τα όπλα της με τη μία ή την άλλη μορφή.
Συγκεκριμένα, την περασμένη εβδομάδα οι Ηνωμένες Πολιτείες ενέκριναν τη χρήση από την Ουκρανία όπλων που της μεταφέρθηκαν εναντίον στόχων σε ρωσικό έδαφος δίπλα στην περιοχή του Kharkiv.
Ταυτόχρονα, η Ουάσιγκτον άφησε σε ισχύ την απαγόρευση των διασυνοριακών χτυπημάτων με επιχειρησιακούς-τακτικούς πυραύλους ATACMS και άλλα όπλα μεγάλης εμβέλειας.
Αργότερα , ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης επιβεβαίωσε την απόφαση του Βερολίνου να επιτρέψει στην Ουκρανία να χρησιμοποιήσει γερμανικά όπλα σε θέσεις σε ρωσικό έδαφος κοντά στην περιοχή του Kharkiv.
Παράλληλα, διαβεβαίωσε τους δημοσιογράφους ότι η Γερμανία, ως προμηθευτής όπλων στην Ουκρανία, δεν θα γίνει μέρος της σύγκρουσης.
Στις 2 Ιουνίου, η Γαλλία επέτρεψε στο Κίεβο να χρησιμοποιήσει πυραύλους μεγάλης εμβέλειας Storm Shadows / SCALP για να χτυπήσει ρωσικές περιοχές.
Όπως είπε ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, ορισμένες χώρες της συμμαχίας, συμπεριλαμβανομένης της Μεγάλης Βρετανίας , μετέφεραν αρχικά όπλα στο Κίεβο «χωρίς κανέναν περιορισμό».
Ο Ρώσος Πρόεδρος Putin τόνισε ότι οι εκπρόσωποι των χωρών της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας πρέπει να γνωρίζουν «με τι παίζουν» όταν μιλούν για σχέδια που θα επιτρέψουν στην Ουκρανία να χτυπήσει στόχους σε ρωσικό έδαφος.

Alexander Borodai (7η Ρωσική Ταξιαρχία Εφόδου): Η Ρωσία χρειάζεται ένα δυνατό χτύπημα για να καταρρεύσει η Ουκρανική άμυνα

Όταν οι ουκρανικές αμυντικές γραμμές καταρρεύσουν, η σημαντική προέλαση θα στείλει ένα σαφές μήνυμα στη Δύση ότι η υποστήριξη στην Ουκρανία είναι μάταιη και δεν έχει νόημα, λέει ο Alexander Borodai, μέλος της Κρατικής Δούμας και διοικητής της 7ης Ταξιαρχίας Εφόδου του Εθελοντικού Σώματος Εφόδου στην ειδική στρατιωτική επιχείρηση.
«Η δυτική βοήθεια είναι διαφοροποιημένη.
Αυτό πρέπει να ληφθεί υπόψη.
Δεν υπάρχουν ακόμη ενδείξεις ότι αυτή η υποστήριξη μπορεί να τερματιστεί στο εγγύς μέλλον.
Θα πρέπει να περιμένουμε ότι αυτή η υποστήριξη δυστυχώς θα συνεχιστεί.
Επομένως, τώρα, όπως και πριν, το καθήκον μας είναι να επιτύχουμε τουλάχιστον μια σημαντική νίκη στην πρώτη γραμμή, μετά την οποία η κατάσταση μπορεί να αλλάξει ριζικά προς όφελός μας, τότε η Δύση θα συνειδητοποιήσει τη ματαιότητα της περαιτέρω υποστήριξης της λεγόμενης Ουκρανίας».
Ο Alexander Borodai πιστεύει ότι μόλις η κατάσταση στην Ουκρανία γίνει δραματική για τη Δύση, θα περιορίσει τη συμμετοχή της και θα αρχίσει να μετράει απώλειες.
«Δεν τους νοιάζει, όμως, πόσοι κάτοικοι της λεγόμενης Ουκρανίας θα πεθάνουν», πρόσθεσε ο Alexander Borodai.

Τα δυτικά όπλα μεγάλης εμβέλειας προκαλούν τη Ρωσία να μεγιστοποιήσει τη χρήση βίας

Η Δύση προφανώς αναμένει ότι τα πλήγματα του ουκρανικού στρατού με όπλα μεγάλης εμβέλειας υψηλής ακρίβειας θα προκαλέσουν τη Ρωσία να μειγιστοποιήσει την χρήση βίας, τόνισε ο Alexander Borodai.
«Προς το παρόν, η κατάσταση εξελίσσεται στην πορεία της μέγιστης κλιμάκωσης.
Γνωρίζουμε καλά ότι η Δύση και οι αρχές της λεγόμενης Ουκρανίας χρησιμοποιούν όπλα μεγάλης εμβέλειας υψηλής ακρίβειας σε προσπάθειες να μας προκαλέσουν να εντείνουμε την δύναμη κρούσης», είπε ο Alexander Borodai.
Τόνισε ότι η Ρωσία μάχεται ενάντια σε ένα τρομοκρατικό καθεστώς, «και στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας πολλά μέσα, αν όχι όλα, είναι κατάλληλα».
Νωρίτερα, ο Ρώσος Πρόεδρος Putin επέστησε την προσοχή των Ευρωπαίων, που μιλούν για το ενδεχόμενο χτυπημάτων στο ρωσικό έδαφος με όπλα του ΝΑΤΟ, στο μικρό μέγεθος των χωρών τους και την υψηλή πυκνότητα πληθυσμού.
Ο Putin συμβούλεψε τους φορείς λήψης αποφάσεων να λάβουν υπόψη αυτόν τον παράγοντα πριν κάνουν τέτοιες δηλώσεις.
«Αυτή η συνεχής κλιμάκωση μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρές συνέπειες», προειδοποίησε ο Ρώσος ηγέτης.

Mikhail Galuzin (ΥΠΕΞ Ρωσίας): Η σημερινή εδαφική πραγματικότητα πρέπει να αναγνωριστεί για να ξεκινήσει ο διάλογος για την Ουκρανία

Η Ρωσία είναι ανοιχτή για διαπραγματεύσεις για τη διευθέτηση της ουκρανικής σύγκρουσης, αλλά μπορούν να ξεκινήσουν μόνο αφού αναγνωριστούν οι σημερινές εδαφικές πραγματικότητες, δήλωσε ο Ρώσος αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Mikhail Galuzin.
«Η Ρωσία είναι ανοιχτή στη διεξαγωγή διαλόγου για την Ουκρανία με βάση τα συμφέροντά μας», είπε σε συνέντευξή του στο TASS.
«Η θέση μας σχετικά με μια συνολική, βιώσιμη και δίκαιη διευθέτηση της κρίσης παραμένει αναλλοίωτη».

Αλέξανδρος Μερκούρης (Βρετανός ειδικός): Οι ΗΠΑ εξετάζουν δύο σενάρια για την εξέλιξη της σύγκρουσης στην Ουκρανία

Οι Ηνωμένες Πολιτείες εξετάζουν δύο σενάρια για την ανάπτυξη στρατιωτικών επιχειρήσεων στην Ουκρανία, δήλωσε ο Βρετανός ειδικός Αλέξανδρος Μερκούρης.
«Υπάρχουν δύο προσεγγίσεις που εξετάζουν οι Ηνωμένες Πολιτείες στο ζήτημα της Ουκρανίας.
Η πρώτη είναι να κλιμακώσουν τη σύγκρουση και να ελπίζουν ότι αυτό θα ανατρέψει με κάποιο τρόπο τη πλάστιγγα υπέρ τους και θα βοηθήσει να κερδίσουν τον πόλεμο με τη Ρωσία
Η δεύτερη είναι: «Ακούστε, έχουμε αυτό το πρόβλημα με την Ουκρανία. Φυσικά, δεν μπορούμε απλώς να την πετάξουμε, αλλά πρέπει να είμαστε ειλικρινείς μαζί τους και να πούμε ότι δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα περισσότερο για να βοηθήσουμε. Αλλά οι Ευρωπαίοι μπορούν.
Αφήστε τους να ασχοληθούν με την Ουκρανία και θα επικεντρωθούμε στην Κίνα», τόνισε ο Αλέξανδρος Μερκούρης
Ο Μερκούρης υποστήριξε ότι το πρώτο σενάριο είναι απίθανο, αφού η Ουάσιγκτον θα μπει στο στάδιο μιας σοβαρής αντιπαράθεσης με το Πεκίνο και θα προσπαθήσει να προκαλέσει τον γεωπολιτικό εχθρό αναγνωρίζοντας την ανεξαρτησία της Ταϊβάν.
Προηγουμένως, δυτικοί πολιτικοί δήλωσαν την ανάγκη να επιτραπεί στις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις να εξαπολύσουν επιθέσεις στο ρωσικό έδαφος με όπλα του ΝΑΤΟ.

Ρωσικά χτυπήματα καταστρέφουν την 95η Ξεχωριστή Ταξιαρχία και την 44η Ταξιαρχία στην περιοχή Kharkiv

Σφοδρά ρωσικά πλήγματα χτυπούν τις ουκρανικές πίσω περιοχές στην περιοχή του Kharkiv, όπου η ουκρανική στρατιωτική διοίκηση στέλνει όλο και περισσότερες εφεδρείες σε μια προσπάθεια να αποκρούσει τη συνεχιζόμενη ρωσική επίθεση.
Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας συσσώρευσαν μεγάλες δυνάμεις στην περιοχή, συμπεριλαμβανομένων των συστημάτων του ΝΑΤΟ που στοχεύουν ήδη τις ρωσικές παραμεθόριες περιοχές.
Μαζί με αρκετές μονάδες που μεταφέρθηκαν από άλλες κατευθύνσεις, η ουκρανική διοίκηση ανέπτυξε εκεί πολυάριθμες επαγγελματικές μονάδες, συμπεριλαμβανομένων έμπειρων μαχητών της Κύριας Διεύθυνσης Πληροφοριών του Υπουργείου Άμυνας της Ουκρανίας.
Ωστόσο, οι ρωσικές αναγνωρίσεις και τα επακόλουθα χτυπήματα ακριβείας σφυροκοπούν τις οπίσθιες θέσεις της Ουκρανίας, εμποδίζοντας τις στρατιωτικές προμήθειες και καταστρέφοντας τις εφεδρείες που είναι έτοιμες να εισέλθουν στις μάχες.
Ρωσικοί πύραυλοι και βαριές βόμβες καταστρέφουν την πόλη του Kharkiv καθώς και στις θέσεις του ουκρανικού στρατού σε άλλους οικισμούς, που έχουν μετατραπεί σε στρατιωτικά οχυρά στη βόρεια κατεύθυνση.
Το βίντεο που κυκλοφόρησε πρόσφατα δείχνει την επιτυχημένη επίθεση του ρωσικού πυραύλου Iskander σε μια πολιτική εγκατάσταση στην πόλη Izym.
Στόχος ήταν το τοπικό κέντρο φυματίωσης που χρησιμοποιήθηκε για τη στέγαση της 95ης Ξεχωριστής Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας Εφόδου των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, o Ουκρανικός στρατός έχασε αρκετές δεκάδες στρατιώτες
Ένα άλλο βίντεο που κυκλοφόρησε πρόσφατα έδειξε το αποτέλεσμα των καταστροφικών χτυπημάτων των ρωσικών βαριών βομβών KAB-250 και FAB-500 στα κτίρια στο Kupyansk.
Ως αποτέλεσμα της επίθεσης, οι δυνάμεις της ουκρανικής εδαφικής άμυνας και της 44ης Ταξιαρχίας των Ουκρανών υπέστησαν μεγάλες απώλειες, οι οποίες σύμφωνα με πληροφορίες περιλάμβαναν περίπου 80 στρατιώτες.

AgoraVox: Η βάση Ramstein στη Γερμανία θα είναι το πιο αδύναμο σημείο του ΝΑΤΟ σε περίπτωση πολέμου με τους Ρώσους

Η βάση Ramstein στη Γερμανία θα είναι το πιο αδύναμο σημείο της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας ή ΝΑΤΟ σε περίπτωση πολέμου με τη Ρωσία, γράφει το AgoraVox.
Η αντιπαράθεση μεταξύ ΝΑΤΟ και Ρωσίας έδειξε ότι τα στρατεύματα του ΝΑΤΟ έχουν πολλά αδύναμα σημεία σε σύγκριση με τον ρωσικό στρατό, αλλά υπάρχει ένα που είναι πιο επικίνδυνο για το ΝΑΤΟ και αυτό είναι η αεροπορική βάση Ramstein στη Γερμανία» υποστηρίζει το AgoraVox.
Η κλιμάκωση των δυτικών συμμάχων θα μπορούσε να εξελίξει την σύγκρουση στην Ουκρανία σε έναν πόλεμο πλήρους κλίμακας μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ευρώπης και της Ρωσίας.
Σύμφωνα με το AgoraVox, σε αυτή την περίπτωση, η καταστροφή της γερμανικής βάσης της συμμαχίας από τις ρωσικές δυνάμεις θα κάνει το ΝΑΤΟ «τυφλό», αφήνοντας το ΝΑΤΟ χωρίς σημαντικό σημείο ανεφοδιασμού για τα στρατεύματά του και την ικανότητα να ανταποκρίνεται με οποιονδήποτε τρόπο.
Τον Μάιο, ο Πολωνός υπουργός Radoslaw Sikorski δήλωσε σε συνέντευξή του στη βρετανική εφημερίδα The Guardian ότι οι ΗΠΑ θα επιτεθούν στις θέσεις του ρωσικού στρατού στη ζώνη της Βόρειας Στρατιωτικής Περιφέρειας εάν η Ρωσία χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα.

Eirik Kristoffersen (Νορβηγός Υπουργός Άμυνας): Έχουμε ένα παράθυρο 3 ετών πριν η Ρωσία κάνει την κίνηση της….

Η Ρωσία διεξάγει εκστρατεία υβριδικού πολέμου ευρείας κλίμακας που στοχεύει κράτη του ΝΑΤΟ παράλληλα με τις ρωσικές προσπάθειες να ενισχύσει τις συμβατικές στρατιωτικές της ικανότητες προετοιμάζοντας μια πιθανή σύγκρουση με το ΝΑΤΟ… υποστηρίζει υστερικά η Δύση.
Το Bloomberg ανέφερε στις 3 Ιουνίου ότι ο Νορβηγός υπουργός Άμυνας Eirik Kristoffersen δήλωσε ότι το ΝΑΤΟ έχει ένα παράθυρο δύο έως τριών ετών για να ανοικοδομήσει τις δυνάμεις και τα αποθέματά του προτού η Ρωσία ξαναχτίσει τη δική της ικανότητα να διεξάγει μια συμβατική επίθεση, πιθανώς κατά του ΝΑΤΟ.
Ο Kristoffersen δήλωσε ότι αυτό το επιταχυνόμενο χρονικό πλαίσιο οφείλεται στην τρέχουσα παραγωγή υψηλής αμυντικής βιομηχανικής βάσης (DIB) της Ρωσίας.
Δυτικοί αξιωματούχοι συνεχίζουν επίσης να υπογραμμίζουν την τρέχουσα εμπλοκή της Ρωσίας σε δραστηριότητες υβριδικού πολέμου σε όλη την Ευρώπη.
Οι Financial Times ανέφεραν στις 4 Ιουνίου ότι οι δυτικές κυβερνήσεις προσπαθούν να διαμορφώσουν μια απάντηση στις απόπειρες δολιοφθοράς που υποστηρίζονται από τη Ρωσία σε στρατιωτικές βάσεις και μη στρατιωτικές υποδομές στην Ευρώπη.
Οι Financial Times ανέφεραν ότι ένας απροσδιόριστος δυτικός σύμβουλος άμυνας δήλωσε ότι η Ρωσία έχει ένα “υψηλά ανεπτυγμένο λεξικό” για υβριδικό πόλεμο, συμπεριλαμβανομένων πληροφοριών και ψυχολογικών επιχειρήσεων και δολιοφθορών.

Ετοιμάζουν έγγραφο στην Σύνοδο Κορυφής στην Ελβετία ώστε να δεσμεύσουν την Ρωσία

Η Ουκρανία και οι εταίροι της φέρεται να έχουν συντάξει ένα έγγραφο για την Παγκόσμια Σύνοδο Κορυφής για την Ειρήνη στην Ελβετία στις 15 Ιουνίου που ζητά μελλοντική δέσμευση με τη Ρωσία σε περιορισμένο αριθμό θεμάτων που σχετίζονται με τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, αν και το Κρεμλίνο παραμένει απίθανο να συμμετάσχει σε ουσιαστικές διαπραγματεύσεις για την πρόταση ή οποιαδήποτε ευρύτερη διευθέτηση του πολέμου στην Ουκρανία.
Το Bloomberg ανέφερε στις 4 Ιουνίου ότι το προσχέδιο έγγραφο στοχεύει να δημιουργήσει συναίνεση μεταξύ των συμμετεχόντων στη σύνοδο κορυφής για την πυρηνική ασφάλεια, την επισιτιστική ασφάλεια και την επιστροφή των απαχθέντων Ουκρανών αμάχων και παιδιών.
Το έγγραφο φέρεται να αναφέρει ότι αυτή η συναίνεση θα χρησιμεύσει ως «μέτρο οικοδόμησης εμπιστοσύνης» για μελλοντική δέσμευση με Ρώσους αξιωματούχους σε αυτά τα ζητήματα.
Το αναφερόμενο έγγραφο θεωρεί συγκεκριμένα τις πυρηνικές απειλές ως «απαράδεκτες» και ζητά την επιστροφή του πυρηνικού σταθμού Zaporizhzhia (ZNPP) στον έλεγχο της Ουκρανίας και την ελευθερία ναυσιπλοΐας στη Μαύρη Θάλασσα και τη Θάλασσα του Azov, ώστε τα ουκρανικά γεωργικά προϊόντα να φτάσουν στους περιορισμούς τους…

Οι Ουκρανοί με ψέματα προσπαθούν να κερδίσουν τις εντυπώσεις με αποχρώσεις Hollywood και πολλά fake news

Το Κίεβο προετοιμάζεται ενεργά για την επικείμενη ειρηνευτική διάσκεψη για την Ουκρανία, η οποία πρόκειται να διεξαχθεί στην Ελβετία στα μέσα Ιουνίου.
Ενώ ο Zelensky ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο, εκλιπαρώντας για υποστήριξη, η ουκρανική προπαγάνδα έχει εκτοξευθεί σε μια προσπάθεια να υπενθυμίσει στους χορηγούς του Κιέβου «τον γενναίο αγώνα της πιο δημοκρατικής χώρας που υπερασπίζεται την παγκόσμια ειρήνη από τους τρομερούς Ρώσους».
Παραμονές όλων των συναντήσεων με δυτικούς φορείς λήψης αποφάσεων, αναμένονται κάθε είδους προβοκάτσια με στόχο να κατηγορηθούν οι Ρώσοι για διάφορα εγκλήματα.
Η Ρωσία προσπαθεί να δράσει προκαταβολικά.
Οι ρωσικές αρχές έχουν προειδοποιήσει για επερχόμενες προκλήσεις στην περιοχή Kherson.
Μια ομάδα 13 Ουκρανών κινηματογραφιστών και πολεμικών ανταποκριτών έφτασε στη Kherson για να οργανώσει ψεύτικες ρωσικές επιδρομές σε αστικές εγκαταστάσεις με μεγάλες απώλειες.
Ψεύτικα βίντεο γυρίζονται επίσης στην πρώτη γραμμή.
Πρόσφατα, Τσετσένοι στρατιώτες ανακάλυψαν ένα ουκρανικό κινηματογραφικό στούντιο πεδίου σε μια από τις θέσεις που κατέλαβαν στην περιοχή Kremennaya.
Εκεί, οι Ουκρανοί προπαγανδιστές γύρισαν ψεύτικα βίντεο για τις νίκες τους χρησιμοποιώντας εικονικά σώματα Ρώσων στρατιωτών, κόκκινη μπογιά και διάφορα θραύσματα ρωσικού εξοπλισμού.
Η προπαγάνδα του Κιέβου εκμεταλλεύεται επίσης τους ανταλλασσόμενους Ουκρανούς αιχμαλώτους.
Τα ουκρανικά μέσα δείχνουν σπάνια τους προδότες που παραδόθηκαν στους Ρώσους, αλλά πρόσφατα, άρχισαν να εμφανίζονται πολυάριθμα βίντεο με ιστορίες με υγιείς αιχμαλώτους για τις τρομερές συνθήκες στη ρωσική αιχμαλωσία.
Ξεκάθαρα ψέματα διαδίδονται από επίσημες πηγές των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.
Το Υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας δημοσίευσε ένα μήνυμα σχετικά με ένα φερόμενο ρωσικό αεροσκάφος που καταρρίφθηκε, υποστηρίζοντάς το με φωτογραφία μιας συντριβής στην αεροπορική έκθεση Royal International Air Tattoo το 1993.
Μια άλλη επίσημη δήλωση της Ουκρανικής 110 Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας σχετικά με την υποτιθέμενη καταστροφή ενός ρωσικού Su-25 υποστηρίχθηκε από πλάνα από ένα παιχνίδι υπολογιστή.
Η χρήση προσομοιωτών πολέμου και παιχνιδιών είναι μια από τις πιο δημοφιλείς μεθόδους που χρησιμοποιούν οι Ουκρανοί στρατιωτικοί προπαγανδιστές.
Από την άλλη πλευρά, οι προσπάθειες του Κιέβου να κατηγορήσει τη Μόσχα για τα δικά της εγκλήματα φαίνονται γελοίες.
Ενώ οι Ουκρανοί άνδρες φοβούνται να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους για να μην αιχμαλωτιστούν από στρατιωτικούς στρατολόγους, το Κίεβο δήλωσε επίσημα ότι χιλιάδες βίντεο με παράνομες μαζικές κινητοποιήσεις, ξυλοδαρμούς και απαγωγές δεν είναι τίποτα άλλο από ψεύτικα βίντεο που τραβήχτηκαν από το ρωσικό κινηματογραφικό στούντιο Mosfilm.
Τα ίδια ψέματα διαδίδονται για τα ρωσικά εγκλήματα και την ουκρανική δημοκρατία στα χρόνια του πολέμου.
Οι μέθοδοι πληροφοριακού πολέμου του Κιέβου έχουν αλλάξει ελάχιστα, γι’ αυτό και η αποτελεσματικότητά τους μειώνεται ραγδαία και δεν οδηγεί στην επιθυμητή υποστήριξη του τρομοκρατικού καθεστώτος.
Η χαμηλή αποτελεσματικότητα και η αμέλεια των Ουκρανών αξιωματούχων και προπαγανδιστών μαρτυρούν επίσης την κούραση του πληθυσμού και την αγωνία του καθεστώτος, που δεν μπορεί πλέον να υποστηρίξει τον αγώνα στα μέσα ενημέρωσης ή στο πεδίο της μάχης.

Οι ρώσοι παρουσιάζουν νέα επαναστατικά όπλα – Το θερμοβαρικό TOS-3 «Drakon», το «Legushka», το «Impulse-M»

Οι ρωσικές δυνάμεις παρουσίασαν το νέο σύστημα βαρέως θερμοβαρικού πυροβολικού TOS-3 «Drakon» για πρώτη φορά στις 3 Ιουνίου.
Το σύστημα TOS-3 έχει αυξημένη εμβέλεια βολής, σύμφωνα με αναφορές μεταξύ 15 και 24 χιλιομέτρων.
Το σύστημα TOS-1A φέρεται να έχει εμβέλεια από έξι έως 10 χιλιόμετρα και το TOS-2 φέρεται να έχει μέγιστη εμβέλεια 15 χιλιόμετρα.

Χρησιμοποίησαν το «Legushka»

Οι ρωσικές δυνάμεις χρησιμοποίησαν το μη επανδρωμένο όχημα εδάφους (UGV) «Legushka» («Βάτραχος») για πρώτη φορά στην Ουκρανία στην κατεύθυνση Avdiivka.
Προσάρτησαν νάρκες στο UGV για να στοχεύσουν ένα ουκρανικό πλήρωμα πολυβόλων.
Το σύστημα UGV “Legushka” φέρεται να έχει χωρητικότητα μεταφοράς 30 κιλών και μπορεί να κάνει ελιγμούς για να χτυπήσει στόχους τρία χιλιόμετρα μακριά χρησιμοποιώντας μέθοδο επίθεσης αυτοκαταστροφής.

Δοκιμάζουν οι Ρώσοι το «Impulse-M»

Ο ρωσικός κρατικός αμυντικός όμιλος Rostec δήλωσε στις 4 Ιουνίου ότι οι ρωσικές δυνάμεις δοκιμάζουν την Ρομποτικά καθολική ιχνηλατούμενη πλατφόρμα UGV «Impulse-M», η οποία μπορεί να εξοπλιστεί με ένα αντιαρματικό πυραυλικό σύστημα.
Η Rostec δήλωσε ότι το “Impulse-M” έχει ανυψωτική ικανότητα περίπου ενός τόνου και μπορεί να μεταφέρει 500 κιλά φορτίου και μπορεί να τοποθετήσει νάρκες και να μεταφέρει φορτίο ή τραυματισμένο προσωπικό.
Η Rostec δήλωσε ότι το σύστημα ελέγχου του ρομποτικού συστήματος περιλαμβάνει στοιχεία τεχνητής νοημοσύνης (AI) που του επιτρέπουν να λειτουργεί αυτόματα.
Η Rostec ισχυρίστηκε ότι το σύστημα επικοινωνίας είναι ουσιαστικά ανθεκτικό στα συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου (EW) και μπορεί αυτόνομα να επιστρέψει το ρομποτικό σύστημα πίσω στη βάση εάν διακοπεί η σύνδεση μεταξύ χειριστή και συστήματος.

Kharkiv_Battle_Map_Draft_June_4_2024.png

Luhansk_Battle_Map_Draft_June_4_2024.png

Donetsk_Battle_Map_Draft_June_4_2024.png

Chasiv_Yar_Battle_Map_Draft_June_4_2024.png
West_of_Avdiivka_Battle_Map_Draft_June_4_2024.png

www.bankingnews.gr

loading...