ΣΚΕΨΕΙΣ ΕΝΟΣ ΑΠΛΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ GAY PRIDE ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΝΟΝΙΚΗ

Η ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΤΟΥ ΟΝΤΟΣ ΠΟΥ ΕΞΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΑΝ ΝΟΣΟΣ ΛΟΙΜΙΚΗ ΕΠΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΘΝΟΥΣ…

 Γράφει ο Νικήτας Αποστόλου

H Εκκλησία συνιστά σε όσους “εις Χριστόν εβαπτίσθησαν” , συγκεκριμένο τρόπο ζωής, σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο, που αναφέρεται στις σχέσεις με τον Θεό, τον «πλησίον», και τον εαυτό τους.

Ο συγκεκριμένος αυτός τρόπος ζωής,  είναι ουσιώδης και καθοριστικής σημασίας, γιατί, εάν μερικώς παραμεληθεί, έχει ως συνέπεια να θέτει ο “βαπτισθείς εις Χριστόν” τον εαυτόν του εκτός Εκκλησίας, αφού παύει να είναι αγωνιζόμενο τουτέστιν «ζωντανό» μέλος της Εκκλησίας.

Στις 17-2-2024 με την δημοσίευση του νόμου 5089 ( Φ.Ε.Κ Α΄ 27),  θεσμοθετήθηκε ως “γάμος” η συμβίωση των  ομοφυλοφίλων ζευγαριών.

Έχουν παρέλθει 4 μήνες από την έκδοσή του και μέχρι σήμερα η Διαρκής Ιερά Σύνοδος δεν έχει εκδώσει κείμενο προς τους Πρεσβυτέρους της Εκκλησίας μας, αλλά και προς τους πιστούς, ως όφειλε (άρθ. 4 του Ν. 590/1977), που να περιέχει σαφείς οδηγίες για το πως θα αντιμετωπίζουν τα ζητήματα που ανακύπτουν από την έκδοση του νόμου αυτού, όπως είναι η αντιμετώπιση και προς εκείνους που μετέχουν σε  Gay Pride όπως τώρα στις εκδηλώσεις των από σήμερα έως  τις 29 Ιουνίου στη Θεσσαλονίκη και προς όσους είναι οι διοργανωτές και οι οικονομικοί υποστηριχτές των.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ΟΙΜΟΣ-ΑΘΗΝΑ

loading...