Ραγδαίες εξελίξεις: Σε ποιόν πολιτικό αρχηγό δείχνουν την… πόρτα της εξόδου;;

Αν και όλοι έλεγαν στην αρχή πως είναι «κερδισμένοι», στην πραγματικότητα ελάχιστοι ήταν εκείνοι που αποκόμισαν το οποιοδήποτε κέρδος από τις Ευρωελογές της περασμένης Κυριακής.

Την μικρότερη ζημιά, όσο κι αν αυτό ακούγεται οξύμωρο κοιτώντας κανείς τις χαμένες ψήφους, υπέστη η Νέα Δημοκρατία και αυτό εν πολλοίς οφείλεται στην πλήρη ανυπαρξία αντιπολίτευσης!

Είναι ενδεικτικό πως ακόμα κι αν προσθέσει κανείς τα ποσοστά που συγκέντρωσε το ΠΑΣΟΚ και εκείνα που πήρε ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν είναι ικανά να περάσουν τα ήδη πολύ χαμηλά ποσοστά της ΝΔ!

Η γκρίνια είναι σαφώς μεγαλύτερη στο ΠΑΣΟΚ που δεν εκμεταλλεύτηκε σε καμία περίπτωση το «φαινόμενο Κασσελάκης» και τη διάσπαση στον ΣΥΡΙΖΑ και παρέμεινε τρίτο κόμμα με ένα ανεμικό 12,7%.

Ο Χάρης Δούκας και οι πιθανοί «μνηστήρες»
Με το κλίμα κατά Ανδρουλάκη να είναι πολύ βαρύ, έχουν αρχίσει δειλά-δειλά και ξεπροβάλλουν νέα πρόσωπα που ενδεχομένως να συμμετέχουν σε μία κούρσα διαδοχής.

Το παρών στις διεργασίες στο ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής και την ευρύτερη Κεντροαριστερά, δίνει ο δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας, σε συνέντευξή του στην Καθημερινή της Κυριακής.

Ο δήμαρχος Αθηναίων αν και αποφεύγει να δηλώσει ρητά ότι επιθυμεί να είναι υποψήφιος για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, υπογραμμίζει:

«… το εκλογικό αποτέλεσμα της Κυριακής, έστειλε ένα σαφές και ηχηρό μήνυμα: Η ανασύνθεση της δημοκρατικής παράταξης, δεν πρέπει να χαθεί και πάλι σε ατέρμονες συζητήσεις, σε επιτροπές, συντονιστικά και πλατφόρμες. Δεν μπορεί να αναζητηθεί σε κλειστά γραφεία, σε κινήσεις ηγεσιών και σε συνεννοήσεις μηχανισμών».

Σύμφωνα με τον κ. Δούκα το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής δεν έπεισε τους ψηφοφόρους ότι μπορεί να είναι η λύση.

«Από τις εκλογές του περσινού Ιουνίου έχασε 100.000 ψήφους. Δεν είναι απλά μια ήττα, ότι χάθηκε μια ακόμα ευκαιρία. Το χειρότερο είναι ότι συνηθίζουμε στις ήττες. Με δικαιολογίες και ροκάνισμα του χρόνου, ο χώρος κινδυνεύει να εκφυλιστεί, και το αίτημα «κάντε επιτέλους κάτι», έρχεται από παντού», επισημαίνει .

Τονίζει ακόμη ότι στην πορεία ανασύνθεσης του χώρου της Κεντροαριστεράς μπορεί να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο, καθοριστικό και αναντικατάστατο.

«Χωρίς το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να δρομολογηθεί με επιτυχία η προσπάθεια ανασύνθεσης της δημοκρατικής παράταξης. Το ΠΑΣΟΚ για να μπορέσει να ανταποκριθεί στον ιστορικό του ρόλο, χρειάζεται πρώτα το ίδιο να ανασυνταχθεί.

Να ανατάξει τις δυνάμεις του, να κλείσει τον κύκλο των αλλεπάλληλων ηττών και να μην ανοίξει ένα νέο κύκλο εσωστρέφειας. Για να τα καταφέρουμε, χρειάζεται ένα συμμετοχικό σοκ. Το μεγάλο μας όπλο είναι ο κόσμος. Η μόνη αποτελεσματική διέξοδος είναι να δώσουμε το λόγο στην βάση, αλλιώς η κρίση θα βαθαίνει και θα πολλαπλασιάζεται. Αφετηρία της επανεκκίνησής μας πρέπει να είναι η άμεση, μαζική προσφυγή στον κόσμο μας».

Μεταξύ άλλων για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ έχουν ακουστεί τα ονόματα του Παύλου Γερουλάνου και του Μανώλη Χριστοδουλάκη.

Οι εξελίξεις στη Χαριλάου Τρικούπη θα είναι ραγδαίες μέσα στον Ιούνιο.

Πιο συγκεκριμένα, την προσεχή Τετάρτη θα συνεδριάσει το Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, υπό τον Νίκο Ανδρουλάκη, ενώ στα τέλη του μήνα πρόκειται να συγκληθεί η Κεντρική Επιτροπή του κόμματος, όπου ενδεχομένως να ληφθούν οι αποφάσεις για εσωκομματικές κάλπες.

Με πληροφορίες από απεμπε

loading...