ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΣΥΝΤΕΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ,ΤΟΥ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΗΜΩΝ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ

ΛΟΓΟΣ ΠΡΟΦΗΤΩΝ ΚΑΙ ΠΑΤΕΡΩΝ ΠΕΡΙ ΤΩΝ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΩΝ ΤΗ ΟΙΚΟΥΜΕΝΗ

1ο ΜΕΡΟΣ

«Γνωρίζεις τα σημεία του Αντίχριστου; Τότε, μην τα κρατάς μόνο για τον εαυτό σου, αλλά υπενθύμισε τα και σε όλους τους φοβούμενους τον Θεό». (Άγιος Κύριλλος Ιεροσολύμων)

Χριστός και Αντίχριστος

Λόγος 23ος από το βιβλίο «Θησαυρός Δαμασκηνού» του Αγίου Δαμασκηνού Γ΄ του Στουδίτου, του Θεσσαλονικέως (1520 – 1577). Λόγος του Αγίου Δαμασκηνού βασισμένος στα αντίστοιχα κείμενα του αρχαίου Ιερομάρτυρα Αγίου Ιππολύτου Ρώμης (“Περί Χριστού και Αντίχριστου” —200 μ.Χ.) & του Αγίου Εφραίμ του Σύρου.

Ιερομάρτυρας Άγιος Ιππόλυτος Ρώμης (170 – 235 μ.Χ.), ο τελευταίος ελληνόφωνος συγγραφέας της Ρώμης

Έχουν συνήθεια οι βασιλείς, ευλογημένοι Χριστιανοί, όταν θέλουν να πάνε σε πόλεμο, να στέλνουν πρώτα τους αγγελιοφόρους τους, να πάνε στα κάστρα και στις πόλεις από όπου θα περάσουν, για να καλέσουν τους κατοίκους που ζουν εκεί να βγουν να τους προϋπαντήσουν, και να τους υποδεχθούν.

Έτσι ακριβώς ενήργησε και ο Μέγας Βασιλεύς των βασιλέων όλων, ο Ιησούς Χριστός.

Επειδή είχε την πρόθεση να κηρύξει τον πόλεμο κατά του ανθρωποκτόνου διαβόλου, απέστειλε πρώτα τους θείους και Ιερούς Προφήτες, οι οποίοι προκήρυξαν, προανήγγειλαν και προετοίμασαν την έλευση του Ιησού Χριστού. Προφήτευσαν ότι θα κατέλθει από τον ουρανό στην γη. Είπαν για την γέννηση του από την Αγία Παρθένο και Θεοτόκο Μαρία.

Είπαν για την βάπτιση του. Είπαν το πώς θα σταυρωθεί, το πώς θα θανατωθεί, το πώς θα ταφεί, το πώς θα αναστηθεί και θα αναστήσει και τις ψυχές των δικαίων ανθρώπων. Το πώς θα αναληφθεί στους ουρανούς. Το πώς θα κατέβει το Πνεύμα το Άγιο, να φωτίσει τους Αποστόλους. Το πώς θα αποσταλούν σε όλη την οικουμένη, και θα κηρύξουν την αλήθεια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ΟΙΜΟΣ-ΑΘΗΝΑ

loading...