Ο όρκος του Ιπποκράτη εναντίον του όρκου του Ασκληπιού.

Ευάγγελος Φ. Γιαννόπουλος Γεωστρατηγικός αναλυτής.

Ο όρκος του Ιπποκράτη, με το αριστοτεχνικό σύνθημά του « Πρώτα μην κάνεις κακό », έχει καταπατηθεί εδώ και αρκετό καιρό.

 

Έφτασε στο αποκορύφωμά της με την Covidemia, τόσο μέσα από τα εμβόλια που παρουσιάζονται ως μοναδική λύση, τους εγκλεισμούς με τις καταστροφικές συνέπειες σε πολλά επίπεδα, τις μάσκες ασφυκτικές κυριολεκτικά και μεταφορικά.   Είναι καιρός να αποκαταστήσουμε όσα καταπιέζονταν εδώ και πολλά χρόνια με τέτοιο τρόπο ώστε η τέχνη της ιατρικής να έχει σχεδόν περιοριστεί σε ιατρική τεχνική επιστήμη που καθοδηγείται πολύ συχνά από οικονομικούς και πολιτικούς ελιγμούς.

Οι επαγγελματίες υγείας του χώρου, χωρίς σύγκρουση συμφερόντων με τη φαρμακευτική ή ψηφιακή βιομηχανία, διατηρώντας την ηθική και δεοντολογία της ιατρικής τέχνης, δημιούργησαν μια συλλογικότητα. Είναι εμπνευσμένα από τον Ασκληπιό που αντιπροσωπεύει τον Θεό της ιατρικής στην ελληνική μυθολογία. Καθιέρωσαν τον « Παγκόσμιο Όρκο του Φροντιστή », τον Όρκο του Ασκληπιού.

Αυτός ο όρκος απευθύνεται σε όλους τους φροντιστές. Θυμηθείτε ότι η ετυμολογία του «θεραπευτή» σημαίνει «υπηρέτης, αυτός που φροντίζει». Απέχουμε λοιπόν πολύ από τον συμβατικό επαγγελματία που κατέχει ένα ή και τιμητικό δίπλωμα που του δίνουν ένα ορισμένο αίσθημα υπεροχής.  Ο Universal Oath of Caregivers παρουσιάστηκε στο 150ο CSI στο Saintes:  « Ο όρκος του Ασκληπιού δεν προορίζεται απολύτως να αντικαταστήσει τους όρκους του Ιπποκράτη και του Γαληνού.

Πρώτα γίνεται για να ολοκληρωθούν. Πάνω απ’ όλα όμως βρίσκεται ανάντη, τα καλύπτει ».1  Η βαθιά πρόθεση είναι να επιστρέψουμε στις βασικές αρχές της ιατρικής . Ένας τέτοιος στόχος είναι επείγον στην εποχή μας, όταν τα ανθρώπινα όντα πολύ συχνά περιορίζονται σε μια διάγνωση στην οποία αντιστοιχεί ένα πρωτόκολλο. Έτσι, ανάλογα με τον αριθμό των παθολογιών που διαγιγνώσκονται, οι θεραπείες συγκεντρώνονται, ιδιαίτερα στους ηλικιωμένους.  Πρόσφατα δόθηκε η ειδοποίηση: ” Πολυφαρμακείο στο EMS Στην Ελβετία, 50.000 κάτοικοι λαμβάνουν ένα κοκτέιλ χαπιών.

Παρά τις προειδοποιήσεις από τη Συνομοσπονδία, σχεδόν το 43% των κατοίκων καταπίνουν εννέα ή περισσότερες δραστικές ουσίες .”2  Στην πραγματικότητα, το σώμα εκφράζει την αγωνία μιας μοναδικής οντότητας, συγκεκριμένης για κάθε άτομο. Είναι θέμα να τα αντιληφθούμε για να ανταποκριθούμε σε αυτά με τον πιο κατάλληλο και ολοκληρωμένο τρόπο, κάτι που στοχεύει να κάνει η ολοκληρωμένη ιατρική.

Με αυτό το πνεύμα, ο Όρκος του Ασκληπιού είναι ανοιχτός για πρώτη φορά σε όλους τους επαγγελματίες υγείας. Μπορεί να βοηθήσει στην άρση των φραγμών και στην προώθηση του διαλόγου μεταξύ των διαφόρων επαγγελμάτων υγείας. Πιστεύουμε μάλιστα ότι αυτός ο όρκος θα μπορούσε να χρησιμεύσει για να τεθεί σε προοπτική η ιεραρχική δύναμη που είναι ιδιαίτερα ισχυρή στην υγεία, οδηγώντας όλους τους επαγγελματίες να μοιραστούν τις απόψεις τους στη βάση κοινών και καθολικών αξιών, ανεξάρτητα από το καθεστώς ή το επάγγελμά τους.

Με την σημερινή επιστήμη να είναι ιδιαίτερα ανεπτυγμένη από διάφορες οπτικές γωνίες, οι επιστήμονες μπόρεσαν να αναλύσουν μέχρι τις πιο μικροσκοπικές λεπτομέρειες τη δομή και τη λειτουργία του ανθρώπινου σώματος. Η ελληνική ετυμολογία της ανάλυσης μας επιτρέπει να αντιληφθούμε την πράξη στην οποία βασίζεται: « να αναιρέσουμε μια πλοκή, να διαλύσουμε, να αποσυνθέσουμε και να εξετάσουμε λεπτομερώς ». Αρκεί μια τέτοια προσέγγιση για να γνωρίσεις (= γεννηθείς) έναν άνθρωπο, έναν μικρόκοσμο που αποτελείται από σώμα, ψυχή και πνεύμα;

Σε ένα ζωντανό ον, όλα συνδέονται, όλα επικοινωνούν, τόσο μέσω των ηλεκτρικών κυκλωμάτων που αντιπροσωπεύονται από τα νεύρα μας όσο και μέσω των κυκλοφορικών συστημάτων διαφορετικών σωματικών υγρών. Συνεχώς, μια ρυθμιστική διαδικασία – η ομοιόσταση – καθιστά δυνατή τη διατήρηση των διαφόρων σταθερών του εσωτερικού περιβάλλοντος.

Ο όρκος του Ασκληπιού ενθαρρύνει τη συμμετοχή « στην προαγωγή, διατήρηση και αποκατάσταση της υγείας των ανθρώπων, σε όλες της τις διαστάσεις, σωματική, ψυχική, κοινωνική, συναισθηματική και πνευματική ».3  Αυτές οι διαστάσεις καθορίζουν το εύρος του ανθρώπου που πρέπει πάντα να γνωρίζει κάθε επαγγελματίας, είτε ασκεί εστιασμένη θεραπεία είτε όχι, ανάλογα με την τεχνική και προσωπική του κατάρτιση.  Απέχουμε λοιπόν πολύ από τη θεραπεία που οριοθετείται σύμφωνα με μια μικροσκοπική ή ακτινολογική όραση.

Σίγουρα, αυτά τα οράματα είναι πολύ χρήσιμα για την προσέγγιση της δυναμικής μιας συμπτωματολογίας αλλά δεν πρέπει να αντικαθιστούν την ακρόαση και την προσεκτική εξέταση του ασθενούς. Πράγματι, τα συμπτώματα ή μια καλά καθορισμένη ασθένεια είναι η εκδήλωση μιας βαθύτερης αιτίας. Αυτή η έρευνα σε πιο οικείο επίπεδο επιτρέπει ένα πιο θεραπευτικό φάρμακο από το να περιορίζεται στο «σβήσιμο» των συμπτωμάτων ή ακόμη και να κρίνει τα συμπτώματα ως μη σοβαρά και να μην τους δίνει την προσοχή ότι ένα κόκκινο φως που αναβοσβήνει (όπως σε ένα αυτοκίνητο που σηματοδοτεί το λάδι όριο επιπέδου!) απαιτεί.

Αυτή η πρώιμη ιατρική βρίσκει την πραγματική της αξία και μπορεί να μειώσει σημαντικά το «κόστος της υγείας» – ένας πολύ ακατάλληλος όρος για να αναφερθούμε στο κόστος της συμβατικής ιατρικής!  Η πρώιμη ιατρική απαιτεί επίσης να λαμβάνεται υπόψη η ενεργειακή πραγματικότητα των έμβιων όντων, καθώς η κινεζική ιατρική την έχει αναπτύξει και δομήσει σε μεγάλο βαθμό.

Στην Ευρώπη, η ουνιστική ομοιοπαθητική ιατρική την έχει αναπτύξει και την εφαρμόζει με μαεστρία, δυστυχώς παρεξηγημένη από τη δυτική υλιστική νοοτροπία που γελάει με τους μικρούς κόκκους χωρίς να λαμβάνει υπόψη τι περιέχουν.  Η κβαντική φυσική μας επιτρέπει τελικά να κατανοήσουμε τον επιστημονικό μηχανισμό.4  Στον όρκο του Ασκληπιού, ο επαγγελματίας υγείας υπόσχεται επίσης « να μην παραβιάζει ποτέ την ιερή φύση της ανθρώπινης ζωής και να αντιτίθεται σε κάθε μορφή εμπορευματοποίησης του ανθρώπινου σώματος ».  Τι πρέπει να σκεφτούμε για την ιατρική που επιτρέπει: « Ουκρανικά εργοστάσια βρεφών να αποκομίζουν κέρδη ρεκόρ εν μέσω του χάους του πολέμου;» »5 .

Τι συνειδητοποίηση έχουμε για τις ψυχές αυτών των μωρών που συνελήφθησαν σε μια ατμόσφαιρα πολέμου και στη συνέχεια πουλήθηκαν στο εξωτερικό;  Ο σεβασμός για την ιερή φύση της ανθρώπινης ζωής βρίσκεται επίσης στην υπόσχεση « να μην επιδιώκω ποτέ να παρατείνω ακατάλληλα τις αγωνίες και να απαγορεύω στον εαυτό μου να προκαλώ σκόπιμα θάνατο ».  Πιο έντονα από ποτέ, ένα κίνημα θέλει να τροποποιήσει τους νόμους του τέλους ζωής. Παίζουμε με τους όρους «Ευθανασία, Υποβοηθούμενη Αυτοκτονία, Βοήθεια στον Θάνατο».

Ωστόσο, η ελληνική ετυμολογία της ευθανασίας σημαίνει ευτυχισμένος θάνατος. Στην πραγματικότητα, επιδιώκουμε, μέσω των ανθρώπινων νόμων και δικαιοδοσιών, να τον κάνουμε έναν γρήγορο, οικονομικό, φαινομενικά άνετο θάνατο, χωρίς να λαμβάνουμε υπόψη ότι το τέλος της ζωής είναι το αποκορύφωμα της ανθρώπινης ύπαρξης που εμψυχώνεται από ένα σώμα, «μία ψυχή και ένα πνεύμα». .

Όταν μιλάμε για το θάνατο ενός ατόμου, αυτός ο όρος προκαλεί ξεκάθαρα το πέρασμα σε μια άλλη διάσταση ολόκληρου του είναι και επομένως και της ψυχής και του πνεύματός του. Το να πιστεύει κανείς ότι ένα προϊόν που απορροφάται θα συνοδεύει κάποιον είναι μια απλοϊκότητα που χαρακτηρίζει τη σημερινή υλιστική ύπαρξη.  Έχω την εμπειρία να έχω παρακολουθήσει καρκινοπαθείς στο τέλος της ζωής του και όταν το σώμα έδειξε οριστική αποτυχία αλλά ο ασθενής δεν άφησε την τελευταία του πνοή, ήταν επειδή έπρεπε ακόμα να δεχτεί να αφήσει ένα στοιχείο της ανθρώπινης του ύπαρξης. Όταν το αντιλήφθηκε, εισέπνευσε πολύ γρήγορα.

Για τα κοντινά τους πρόσωπα, ήταν επίσης μια πολύ σημαντική και χρήσιμη στιγμή να ξεπεράσουν τη δοκιμασία τους με την καλή συνείδηση να έχουν στηρίξει τον αγαπημένο τους όσο καλύτερα μπορούσαν.  Το International Journal of Medicine αναφέρει: «Η αντίθεση στην υποβοηθούμενη αυτοκτονία αυξάνεται μεταξύ των φροντιστών »6 . Ένας καρδιολόγος ισχυρίζεται σθεναρά:Αντί να κοιτάζω τον θάνατο κατάματα, θα πρότεινα να κοιτάξουμε έντονα τη ζωή μέχρι το τέλος: το τέλος της ζωής είναι νεκρή ζωή που μπορεί να φέρει χαρά και κοινή ευτυχία.  Η ιατρική τεχνολογία δίνει την ψευδαίσθηση της παντοδυναμίας σε ορισμένους γιατρούς και χειρουργούς. Έτσι πιστεύουν ότι είναι εξουσιοδοτημένοι να πραγματοποιήσουν βαθιές τροποποιήσεις στο ανθρώπινο σώμα: « Αλλαγή γεννητικών οργάνων, μακρύ και επίπονο ταξίδι αλλαγής φύλου » .7

Επιπλέον, αυτοί οι διαφορετικοί κάτοχοι διπλωμάτων ιατρικής δεν λαμβάνουν υπόψη όλα όσα κινητοποιούν τα άτομα που υποβάλλονται σε τέτοιες επεμβάσεις, συμπεριλαμβανομένων των χειρουργικών με άμεσες ή μεσοπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες μετεγχειρητικές επιπλοκές.  Στις οποίες προστίθενται οι οριστικές συνέπειες: « Όσον αφορά τις χειρουργικές θεραπείες, ιδίως τη μαστεκτομή που επιτρέπεται στην Γαλλία από την ηλικία των 14 ετών, και αυτές που σχετίζονται με τα έξω γεννητικά όργανα (αιδοίο, πέος) είναι απαραίτητο να τονιστεί η μη αναστρέψιμη φύση τους ».  Σύμφωνα με αμετάβλητους νόμους, η πραγματικότητα προλαβαίνει τις υπερβολές.

Οι σύλλογοι μεταβατικών, συμπεριλαμβανομένων των επαγγελματικών συλλόγων παιδικής ηλικίας, κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου: « Είναι επείγον να ενημερώσουμε όσο το δυνατόν περισσότερους πολίτες, από όλα τα επαγγέλματα, από όλα τα κοινωνικά στρώματα, κάθε ηλικίας, για το τι θα μπορούσε κάλλιστα να εμφανιστεί αύριο ως ένα από τα τα μεγαλύτερα σκάνδαλα υγείας και ηθικής, που θα βλέπαμε να συμβαίνουν χωρίς να πούμε λέξη: η εμπορευματοποίηση του παιδικού σώματος.  Είναι επίσης αστείο να αναφέρουμε ότι, σε μία (ή περισσότερες;) χώρες, « σε αντίθεση με τα γυαλιά και τα ακουστικά βαρηκοΐας, τα ποιοτικά αναπηρικά καροτσάκια κ.λπ., όλες αυτές οι ακρωτηριαστικές παρεμβάσεις αποζημιώνονται 100% »… Και να πούμε ότι αυτή τη στιγμή ανησυχούμε πολύ έντονα για το «κόστος υγείας ή κοινωνικής ασφάλισης»!

Ποια ψυχική δυναμική οδηγεί τέτοιους ασκούμενους αλλά και άτομα που ομοίως εστιάζουν σε μια διάσταση της ταυτότητάς τους, εις βάρος του συνόλου της ύπαρξής τους; Μου έρχεται η έννοια του παιδιού βασιλιά, που είναι μια φυσιολογική φάση ανάπτυξης του παιδιού μεταξύ 2 και 4 ετών. Δεν είναι το ίδιο για τον χειρουργό που επιτρέπει στον εαυτό του να τροποποιεί εφ’ όρου ζωής τα όργανα ενός ατόμου που βιώνει την αντίληψη ότι είναι άλλου φύλου;  Την ίδια ασυνειδησία βρίσκουμε και στο άτομο που φαίνεται να μην έχει απαρνηθεί την δυναμική της παντοδυναμίας των παιδικών του χρόνων και που φαντάζεται ότι είναι θέμα λήψης ορμονών και χειρουργικής επέμβασης για να αλλάξει φύλο…

Σε αυτή τη σειρά της παντοδύναμης σκέψης, βρίσκουμε ένα καρικατούρα παράδειγμα: « Ένα Γερμανό μοντέλο ξοδεύει 160.000 δολάρια για να επιμηκύνει τα πόδια της κατά 14 εκατοστά, αλλά αντιμετωπίζει σοβαρές επιπλοκές! »8  « Οι πολλαπλές χειρουργικές επεμβάσεις, που πραγματοποιήθηκαν μεταξύ 2016 και 2022, περιελάμβαναν σπάσιμο και σταθεροποίηση των οστών του μηρού και της κνήμης με μεταλλικές ράβδους, οδηγώντας σε χρόνια ανάρρωσης ».

Σημειώστε επίσης ότι « η χειρουργική επιμήκυνσης των άκρων, αν και αντιμετωπίζει προβλήματα ανάπτυξης των οστών, ενέχει σημαντικούς κινδύνους όπως βλάβες νεύρων και μυών, σφίξιμο στις αρθρώσεις και αρθρίτιδα ».  Έτσι, αυτός ο μοναδικός στόχος να είναι ένα υπέροχο μοντέλο κόστισε σε αυτή τη γυναίκα ακριβά, κυριολεκτικά και μεταφορικά.

Το σοβαρό ερώτημα παραμένει: πώς μπορούν οι γιατροί να εμπλακούν σε μια τέτοια ηθική διαστρέβλωση;  Η εστίαση σε έναν μηχανισμό στον οποίο στοιχηματίζουμε τα πάντα φαίνεται στο αποτέλεσμα του τι έχει γίνει η εμβολιολογία: « Στη Γαλλία το σύστημα θέλει να επιβάλει 15 εμβόλια στα νεογέννητα ».9  Ενώ η National League for Vaccination Freedom υπάρχει εδώ και 70 χρόνια10 , ο πληθυσμός τώρα ξυπνά και όλο και περισσότεροι, για παράδειγμα με ένα αίτημα: ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ αυτήν την ακαταμάχητη βιασύνη.Εκφράζει με βαθιά κοινή λογική: «Τι εκ των υστέρων έχουμε για την ένεση τόσων εμβολίων στο σώμα ενός βρέφους που ζυγίζει μόλις λίγα κιλά;

Μπορούμε πραγματικά να εγγυηθούμε ότι ένα τέτοιο χημικό κοκτέιλ δεν παρουσιάζει μακροπρόθεσμο κίνδυνο για τα παιδιά μας; »(10)  Η Citizen Collective δημιουργήθηκε στο Βέλγιο με πολιτικούς στόχους.11  Ένας δημοσιογράφος συγκέντρωσε εκατοντάδες μαρτυρίες από θύματα εμβολιασμού. Τονίζει « 10 σημεία για μια ηθική πολιτική εμβολιασμού »12 συμπεριλαμβανομένου του «δικαιώματος στη σωματική ακεραιότητα, που εγγυάται την ανεξάρτητη επιστήμηκαιτον υπολογισμό του συνολικού κόστους του εμβολιασμού».

Μια άλλη εστίαση φτάνει στο τέλος της: « Το φάσμα της αντοχής στα αντιβιοτικά στοιχειώνει την επιστημονική κοινότητα »13  « Οι κίνδυνοι της ανθεκτικότητας στα αντιβιοτικά ανησυχούν ολοένα και περισσότερο τους επιστήμονες και ορισμένοι φοβούνται την έλευση μιας μετα-αντιβιοτικής εποχής ». Ο Όρκος του Ασκληπιού, που συγκεντρώνει όλους τους επαγγελματίες υγείας, φτάνει στην ώρα του παρέχοντας πολύ πιο παγκόσμιες λύσεις και προϊόντα πολύ πιο προσαρμοσμένα σε κάθε ασθενή, σε κάθε έδαφος –μεταξύ άλλων παραμέτρων– όπου τα μικρόβια δίνουν στον εαυτό τους την άδεια να ευδοκιμήσουν.

Η παντοδυναμία που απονέμεται σε ένα προϊόν οδηγεί αφενός σε τεράστιες συνέπειες, αλλά και καταπνίγει τη συνολική όραση που έχει ένας ασθενής για τον εαυτό του και για τα μέσα για να πάρει τον έλεγχο του εαυτού του, να συνειδητοποιήσει τα λάθη του και να επιφέρει τις απαραίτητες τροποποιήσεις προς το καλύτερο. υγεία. Μετά το σκάνδαλο Mediator, έχουμε αυτό της Ozempic.14  Αυτός ο σημερινός τρόπος παραμονής στην περιφέρεια του ασθενούς οδηγεί στο « 40 με 50% των ιατρικών εξετάσεων να είναι άχρηστες » .15  « Οι περιττές θεραπείες συμβάλλουν σημαντικά στην έκρηξη του κόστους υγείας», υπολόγισε η NZZ am Sonntag, η οποία εξέτασε το ιατρικό επάγγελμα.

Το 40 με 50% των ιατρικών εξετάσεων είναι άχρηστες, λένε στην εφημερίδα γιατροί που δεν θέλουν να κατονομαστούν. Τα πολυάριθμα παραδείγματα κυμαίνονται από την υπερκατανάλωση λόγω οικογενειακών γιατρών που στέλνουν ανθρώπους σε ακριβούς ειδικούς αντί να τους εξετάζουν οι ίδιοι, σε ασθενείς που απαιτούν κάθε είδους εξετάσεις, μέχρι χρηματικά κίνητρα για τους φροντιστές ».  Σημειώστε ότι οι οικογενειακοί γιατροί παρακολουθούνται από την ομπρέλα ασφάλισης υγείας σύμφωνα με τα στατιστικά τους κόστους ανά ασθενή και ανά έτος.

Για αυτό ένας γιατρός που αφιερώνει χρόνο για έναν ασθενή μπορεί να βρεθεί να κριθεί από δικηγόρους που είναι πιθανό να τον οδηγήσουν στο δικαστήριο και να τον καταδικάσουν σοβαρά. (γνωστή περίπτωση γιατρού που έφτανε σε ηλικία συνταξιοδότησης, άρα είχε πλούσια πείρα και έπρεπε να πουλήσει το σπίτι του για να πληρώσει το απαιτούμενο ποσό…) Είναι λοιπόν καιρός η ιατρική να αλλάξει πορεία. Είναι στη σειρά των πραγμάτων που αυτή η αλλαγή δεν γίνεται ομαλά, όπως η αλλαγή εποχής! Αυτή η κίνηση της μεταστοιχείωσης φαίνεται καλά από έναν γιατρό που ασχολείται πλήρως με την ιατρική του Ασκληπιού. Απαντά σε ένα ρεπορτάζ που τον είχε δυσφημίσει, όπου ένας δημοσιογράφος υποδύεται τον δικαστή που αντιμετωπίζει έναν ασκούμενο με πλούσιο υπόβαθρο και που ζητά επιστροφή στην ανθρωπότητα.

 

 

 

 

Γράφει ο Άγγελος-Ευάγγελος Φ. Γιαννόπουλος γεωστρατηγικός-γεωπολιτικός αναλυτής και αρχισυντάκτης του Mytilenepress. Contact : survivorellas@gmail-6945294197Οι τρεις παγκόσμιες καινοτομίες μου-Project Manager.

Αυτά αναφέρει η  Marie-France de Meuron. Η Marie-France de Meuron δεν γνωρίζει καλά περί Διονυσιακού πολιτισμού. Να περάσουμε να δούμε σχετικά με τον Ιατρό Ιπποκράτη και τον Ασκληπιό. Ο Ιπποκράτης ήταν σύμφωνα με τους κρατούντες επικίνδυνος για την ιατρική τέχνη, την κοινωνία και την θρησκευτική ιατρική !!!

Τον κατηγορούσαν όπως και τον Σωκράτη ότι εισήγαγε καινά δαιμόνια. Οι εξουσιαστές φοβόντουσαν ότι θα κλονιστεί η εμπιστοσύνη των ανθρώπων στις παγανιστικές ιατρικές μεθόδους, με συνέπεια να αρχίσουν να αμφισβητούν την ύπαρξη και την δύναμη των Ολύμπιων θεών και των κατώτερων θεοτήτων. Ο Ιπποκράτης υποστήριζε ότι τις ασθένειες δεν τις στέλνουν οι θεοί και ότι οι θεραπείες προέρχονται από την Ελληνική φύση. Σύμφωνα με τον μεγάλο ιατρό οι δαίμονες της αρχαίας θρησκείας, δεν ήταν σε θέση να θεραπεύσουν καμία ασθένεια.

Ο Μέγας Ιπποκράτης ενημέρωσε τους απαίδευτους αρχαίους Έλληνες ότι οι αρρώστιες δεν είναι θεόσταλτες από τους δαίμονες του δωδεκαθέου, αλλά προέρχονται από φυσικά αίτια. Η επιστημονική αλήθεια έφερε τον Ιπποκράτη, αντιμέτωπο με το ιερατείο, το οποίο πάντοτε επέβαλε την πολιτική, κοινωνική και θρησκευτική δύναμη του και τον ασφυκτικό έλεγχο σε όλους τους τομείς με σκοπό τον αφανισμό του Ελληνικού έθνους.

Όποιος άτυχος Έλληνας είχε οποιοδήποτε πρόβλημα υγείας, έπρεπε να πάει απαραιτήτως στα Ασκληπιεία, για να μην κατηγορηθεί από τους Φοίνικες-Ιουδαίους ως ασεβής προς τους δαίμονες. Εκεί στα Ασκληπιεία κοίμιζαν τους ασθενείς στο άβατο Ασκληπιού. Κατά την διάρκεια του ύπνου μετά από τελετές μαύρης μαγείας, έκανε την εμφάνισή του στα όνειρα των ασθενών ο Ασκληπιός, ο οποίος έδινε άσχετες συμβουλές και οδηγίες.

Είναι γνωστό ότι οι παράγοντες της Διονυσιακής κουλτούρας είναι μόνον για να προκαλούν ανομία, αταξία, ανωμαλία και πάσης φύσεως καταστροφή στους ανθρώπους. Ο Έλληνας Ιπποκράτης όπως ήταν λογικό άσκησε την Ιατρική με βάση τον αρχαίο Ελληνικό πολιτισμό μακριά από τα φοινικικά Ασκληπιεία, διότι ως γνήσιος Έλληνας επιστήμονας είχε ως μοναδικό σκοπό την θεραπεία των Ελλήνων και όχι την επιδείνωση των ασθενών-θάνατο.

Αρκετές φορές οι άτυχοι Έλληνες πέθαιναν στα χέρια των παραγόντων της αρχαίας θρησκείας. Ο κορυφαίος ιατρός της αρχαιότητος εξορίζεται από την Κω και καταφεύγει στην “δημοκρατική” Αθήνα του Περικλή, έχοντας την εντύπωση ότι ήταν μια ελεύθερη πολιτεία. Εν τούτοις το διάστημα που έζησε στην Αθήνα με λύπη διαπίστωσε ότι τα σκοτεινά ιερατεία, κατεδίωκαν ανελέητα, τους αρχαίους σοφούς.

Οι περισσότεροι κάτοικοι στην Αθήνα ήταν σε τραγική πνευματική κατάσταση. Ο μέγας Αριστοκλής-Πλάτων αναφέρει τον μάγο Επιμενίδη, τον οποίο είχαν καλέσει οι Αθηναίοι να τους “εξαγνίσει” από το φοβερό Κυλώνειο άγος, με σκοπό να “εξορκίσει” το κακό, το οποίο σύμφωνα με το σκοταδιστικό ιερατείο ευθύνονταν για την πανώλη, που αποδεκάτιζε τους πολιορκημένους Αθηναίους από τους Σπαρτιάτες.

Μάταια προσπαθούσε ο ιατρός Ιπποκράτης, να πείσει την αγράμματη μάζα, ότι η αρρώστια είχε φυσικά αίτια! Ειπώθηκε γι’ αυτόν πως κοιμήθηκε σε μια σπηλιά και ξύπνησε ύστερα από πενήντα χρόνια, (M.Nilsson, .σελίδες .213-214). Το ακριβώς αντίθετο με τον μεγάλο Ιπποκράτη ήταν ο Ασκληπιός και τα Ασκληπιεία. Ο Ασκληπιός ήταν γιός του Αρχιδαίμονα των καταστροφών και των ασθενειών Απόλλωνα. Σχετικά με τον Αρχιδάιμονα των ασθενειών αναφέρει ο Σκουρτέλης :

“Ο θανατηφόρος χαρακτήρας του θεού ως ερμηνεία του ονόματος. Μόλις γεννήθηκε ο Απόλλων σκότωσε τον Πύθωνα και τον Τιτυό με τα βέλη του. Επίσης είναι ο θεός των επιδημιών. Ενδεικτικό ήταν ότι  εξαπέλυσε ασθένειες στο Ελληνικό στρατόπεδο στην Τροία !!!

Το ίδιο πίστεψαν οι Αθηναίοι κατά την διάρκεια του Λοιμού στον Πελοποννησιακό πόλεμο. (Θουκυδίδης, Ιστοριών Β΄, 54)

Φυσικά ο Απόλλων ήταν παράλληλα θεραπευτής, καθώς του απευθύνονταν ικεσίες για απαλλαγή από τις ασθένειες που ο ίδιος έστελνε !!! Ένα επίθετο του θεού ήταν «Ούλιος»«Ο Απόλλων. ήταν γιατρός, (Ο Στράβων, 14, σελ. 49, δίνει μόνο την θετική ερμηνεία,«υγιαστικόν».) σημαίνει δε και ολέθριος» ( Σούδα, λήμμα «Ούλιος» Επίσης, δες Ευστάθιου Θεσσαλονίκης, Ομηρικά σχόλια, Ραψ, Λ, σελ. 9)

Υπάρχει άγαλμά του που απεικονίζει αυτή την διπλή φύση του. Στο ένα χέρι κρατά βέλος –την αρώστεια- (όχι το συνηθισμένο τόξο) και στο άλλο ένα δοχείο με φάρμακο. Άλλωστε, η λέξη «ιός» αρχικά σήμαινε «βέλος». (Λεξικό Δημητράκου, αντίστοιχο λήμμα. Σημαίνει επίσης «Δηλητήριο», πράγμα φυσικό γιατί τα περισσότερα βέλη ήταν δηλητηριασμένα).

Συνδέεται δηλαδή άμεσα με τον θεό. Οι Μύθοι όπου ρίχνει αρρώστιες στους αμαρτωλούς ή άπιστους, είναι πολλοί. Σκοτώνει αθέατος σαν τα μικρόβια και τους ιούς με τόξο που είναι το έμβλημά του «Εκηβόλος». Είναι ο καταστροφικός ήλιος που ξεραίνει τα πάντα. Η δράση του μπορεί να παραλληλιστεί με την φονική επίδραση των μικροοργανισμών, που δεν διαλέγουν τα θύματά τους.  Ο Απόλλων είναι ηλιακή θεότητα (ωρος).

Μπορεί να είναι και νοσογόνος ; Ναι με βάση την Αιγυπτιακή του καταγωγή. Εκεί, ο Ήλιος θεωρούνταν πως: «είναι  καυτός και θανάσιμος. Για αυτό απέδιδαν τις λοιμώδεις  ασθένειες στον ήλιο». (Κλήμης Αλεξανδρείας «Στρωματείς» VII, σελ. 129«πυρώδης γαρ και αναιρετικός. αυτίκα τας λοιμικάς νόσους ηλίω ανατιθέασιν»)

Ο θεός είναι υπεύθυνος άμεσα ή έμμεσα, για το θάνατο πολλών αθώων πλασμάτων στη Μυθολογία, του Υάκινθου, της Δάφνης, του Μαρσύα, των μικρών παιδιών της Νιόβης, της Κορωνίδας, της Βολίνης, της Κασταλίας, της Χιόνης, της Θρύας, του Λευκάτα, του Κυπάρισσου, του Κινύρα, του Λεύκιππου,  του Λίνου, κλπ. Μερικούς τους καθάρισε γιατί έλεγαν πως ήταν καλύτεροι… μουσικοί, αν και οι Δελφοί προστάτευαν τους ποιητές και τους μουσικούς, γιατί θεωρούταν υπηρέτες και όργανα των Μουσών. Σκότωσε και τον τοξότη Εύρυτο, γιατί τόλμησε να τον προκαλέσει σε.. αγώνα τοξοβολίας! (είναι το πνεύμα των… Ολυμπιακών αγώνων)

Η αγαπημένη του προφήτισσα, η Σίβυλλα(ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΠΡΟΦΗΤΕΨΕ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ), σκοτώθηκε από τον θεό, όπως είχε η ίδια προβλέψει.(Πλούταρχος, περί των εκλελειπότων  χρηστηρίων, υποσημ. αρ. 17).

Όπως οι αρρώστιες που στέλνει είναι ανεξέλεγκτος. Δεν θέλει  ή δεν μπορεί να επιλέξει τα θύματά του, που συχνά πεθαίνουν εξ αιτίας του, όπως η Δάφνη και ο Υάκινθος. Λίγοι τον συνάντησαν στην Μυθολογία και διέφυγαν αλώβητοι, όπως λίγοι ξεφεύγουν από μια επιδημία. Κατά αντιμετάθεση είναι ο πατέρας του θεραπευτή Ασκληπιού. (ούτε αυτός επιβίωσε, φυσικά). Ο Απόλλων-ΩΡΟΣ και η Άρτεμη είναι και θεοί του αιφνίδιου θανάτου.

(«Μην πήρε τη ζωή σου η σαϊτεύτρα Άρτεμη;»Οδύσσεια, λ, 175, επί αιφνίδιου θανάτου γυναίκας.. «Η σαϊτεύτρα η Άρτεμη χτύπησε τη γυναίκα» Οδύσσεια, ο 479. Ντεσάρμ, Μυθολογία τομ Α΄σελ. 164.

Αυτή η ιδιότητα των δίδυμων θεών είναι γενικά αποδεκτή, αν κα άγνωστη.) (ανακοπής, καρδιακού ή εγκεφαλικού επεισοδίου)  Γι’ αυτό έχουν σαν όπλο το τόξο. Η ερμηνεία του ονόματος ως «καταστροφέας» ανταποκρίνεται και σε αυτό το γνώρισμα του θεού. «Μα σαν γεράσουν των θνητών οι φάρες, τότε ο Φοίβος θάρθει ο αργυροδόξαρος κι η Άρτεμη μαζί του και με πυκνές σαΐτες τους, θα τους γλυκοθανατώσουν», (Οδύσσεια, ο, 408) λέει η «Οδύσσεια».

Μυτιλήνη (Mytilenepress) : Η Ο Αρχιδαίμονας των καταστροφών και των ασθενειών  Απόλλων !!!

Κανένα άλλο έθνος δεν επέδειξε τόσο μεγάλη πίστη, ζήλο και αφοσίωση στους Διονυσιακούς θεούς πλην του Φοινικικού-Ιουδαϊκού έθνους. Οι Ιουδαίοι μυήθηκαν στην Διονυσιακή πίστη-κουλτούρα από τους Αιγύπτιους και εν συνεχεία από τους Βαβυλώνιους. Με βάση τα Διονυσιακά αξιώματα οι Φοίνικες Ιουδαίοι εισέβαλαν στην αρχαία Ελλάδα. Με γενοκτονίες και ανελέητες σφαγές επιβάλουν τον Διονυσιακό πολιτισμό-θρησκεία στους Έλληνες. Οι αρχαίοι Σιωνιστές ως γνήσιοι συνεχιστές των παραδόσεων τους  πίστευαν στον θεό Savazio, για αυτό έφεραν την Ολύμπια θρησκεία στην Ελλάδα,

Στην Ελληνική μυθολογία-ιστορία με το όνομα Σαβάζιος είναι γνωστή μία αρχαία θεότητα. Ετυμολογικά το δεύτερο συνθετικό του ονόματος (-ζιος) προέρχεται από την ρίζα Dyeus. Aπό εκεί βγαίνουν και οι λέξεις Δίας και θεός, (Λατινικά deus). Στην κλασική Ελλάδα τον ονόμασαν Διόνυσο. Ο “θεός” Σαβάζιος είναι ο Διόνυσος (Λεξικό Σούδα).

Ο Σαβάζιος αποτελεί τον βασικότερο και σημαντικότερο “θεό” του Ιουδαϊκού έθνους. Ο βιογράφος, φιλόσοφος, ιστορικός, θεουργός και αρχιερέας του μαντείου των Δελφών Πλούταρχος γράφει στα Συμποσιακά του (ΙV 6) ,ότι οι Εβραίοι λάτρευαν τον Διόνυσο, και ότι η ημέρα των Σαββάτων ήταν εορτή του Σαβαζίου !!! Ένας μύστης αναφέρει την πραγματική θρησκεία των Ισραηλιτών. Διαβάστε σχετικά το αρχαίο κείμενο των Συμποσιακών. (1) O Φρυγικός Savazios είναι ο “θεός” των αχαλίνωτων ερωτικών οργίων-σεξουαλική μαγεία και των καταστροφών. Για αυτό μοιραζόταν την διοίκηση του Φοινικικού μαντείου των Δελφών με τον έτερο “θεό” των καταστροφών, τον Ιουδαϊκής καταγωγής Απόλλων.

ΤΟ ΦΟΙΝΙΚΙΚΟ ΜΑΝΤΕΙΟ ΤΩΝ ΔΕΛΦΩΝ ΚΑΙ ΟΙ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΕΣ ΣΤΟΝ ΑΡΧΑΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΣΜΟ.

Οι Δελφοί ήταν το μεγαλύτερο μαντείο της αρχαιότητας. Εκεί όλοι οι λαοί της Ανατολικής Μεσογείου όπως οι Έλληνες, οι Αιγύπτιοι, οι Φρύγες, οι Λυδοι και οι Πέρσες, αναζητούσαν την πρόβλεψη των Φοινικικών ιερατείων για πάσης φύσεως ζητήματα.

Όλοι οι αξιωματούχοι και οι θεσμικοί παράγοντες της Ανατολής κατέφευγαν στην θεϊκή ετυμηγορία. Μέσα από τους αιματηρούς εμφύλιους πολέμους και την Δελφική Αμφικτυονία, το Φοινικικό μαντείο υπήρξε παγκόσμιο πνευματικό, πολιτικό, οικονομικό και γεωστρατηγικό-γεωπολιτικό κέντρο κατά τους αρχαίους αιώνες. Εκείνη την εποχή το μαντείο υπήρξε η ανώτατη πολιτική-στρατιωτική και οικονομική εξουσία των εθνών της Ανατολικής Μεσογείου. Οι σκοτεινοί παράγοντες της αρχαίας θρησκείας καθόριζαν τις τύχες των κρατών της ανατολής.

Εκείνοι αποφάσιζαν για την οικονομία, την πολιτική, τους πολέμους και τις κοινωνικές εξελίξεις. Δεν είναι σχήμα λόγου είτε υπερβολή καθώς το μαντείο αποτελούσε το διεθνές νομισματικό ταμείο του αρχαίου κόσμου !!! Πολλές Ελληνικές πόλεις κράτη καθώς και ξένα, διατηρούσαν στους Δελφούς θησαυροφυλάκια για την φύλαξη των προσφορών και των πολύτιμων αντικειμένων τους. Κανένας πόλεμος, καμία πολιτική-οικονομική, κοινωνική και πνευματική δραστηριότητα δεν γινόταν χωρίς την έγκριση του μαντείου. Οι Δελφοί απέκτησαν τεράστια δύναμη μέσα από τους πολέμους που υποκίνησαν και την ομοσπονδιακή ένωση δώδεκα φυλών Στερεάς και Θεσσαλίας (Δελφική Αμφικτυονία). Όλοι οι  “ιεροί” πόλεμοι προκλήθηκαν από τους ιερείς-θεουργούς του Φοίβου και του Savaziou.

Η πολιτική σημασία των Δελφών ήταν τεράστια καθώς υποκινούσαν όλους τους πολέμους που έλαβαν χώρα κατά την αρχαιότητα. Ενδεικτικό ήταν ότι ο δεύτερος Ιερός πόλεμος, έγινε για τον έλεγχο του μαντείου-χρυσωρυχείου πάντα. Οι Αθηναίοι με παρότρυνση του Δελφικού ιερατείου βοήθησαν τους Φωκείς να εντάξουν το ιερό στην ομοσπονδία τους, προκαλώντας την οργή των Σπαρτιατών, οι οποίοι επανέφεραν προσωρινά τους Δελφούς στην πρότερη κατάστασή τους, αλλά οι Αθηναίοι αντεπιτέθηκαν και η πόλη αποδόθηκε τελικά στους Φωκείς.

Μέχρι τον τρίτο Ιερό Πόλεμο όλα αυτά, όταν με παρέμβαση του Φιλίππου οι Δελφοί επέστρεψαν στη Δελφική Αμφικτυονία, η οποία ελεγχόταν ωστόσο πια από τους πανίσχυρους Μακεδόνες. Ένας Δ’ Ιερός Πόλεμος θα ξεσπούσε λίγο αργότερα, καθώς το μαντείο παραήταν πλούσιο και σημαντικό για να μένει ανεξάρτητο.

Οι Φοίνικες ίδρυσαν το μαντείο των Δελφών. Από την Θήβα και τους Δελφούς προερχόταν όλα τα δεινά του Ελληνικού έθνους. Στην μυθολογία-ιστορία, αναφέρονται πολλοί χρησμοί του Φοινικικού μαντείου, για χιλιάδες-φοβερές θυσίες, στους «θεούς»-δαίμονες, της αρχαίας θρησκείας. Αμέτρητα ήταν τα αθώα θύματα, κυρίως αγνοί νέοι. Τα άτυχα παιδιά, θυσιάστηκαν από τους αιμοσταγείς-αλλοδαπούς ιερείς του παγανισμού, με εντολή του Δελφικού ιερού. Ο σκοτεινός παγανισμός ήταν η θανατηφόρα μάστιγα του Ελληνισμού.

Η αρχαία θρησκεία κατέστρεψε τον Ελληνισμό και παράλληλα  κατέρρευσε κάτω από το βάρος των γενοκτονιών και των αισχρών εγκλημάτων της. Το απόγειον της κακουργίας και του ανθελληνισμού των σκοτεινών παραγόντων της αρχαίας Θρησκείας, ήταν οι τρομερές διώξεις των σοφών επιστημόνων στην Αθήνα, με δίκες-καταδίκες “περί αθεΐας” και την θανάτωση πολλών φιλοσόφων, επιστημόνων, πολιτικών, ποιητών, σοφιστών, ρητόρων κλπ.

Οι Φοινικικές ορδές κατέκτησαν τους Έλληνες με άγριες σφαγές και οργανωμένες γενοκτονίες. Απέσπασαν τις περιουσίες των αρχαίων Ελλήνων και τους έκαναν είλωτες όπως στην Σπάρτη. Τους επέβαλαν την θρησκεία τους, το δωδεκάθεο και χρησιμοποίησαν ακόμη και τα ιερά για την νέα θρησκεία. Εμφύλιοι πόλεμοι. Η επίκληση λόγων για τις άγριες εμφύλιες πολεμικές συρράξεις στην αρχαία Ελλάδα, είναι εφικτό να διαπιστωθούν με βάση τον Πελοποννησιακό Πόλεμο και τους κίβδηλους χρησμούς τους οποίους έδινε το Φοινικικό μαντείο των Δελφών.

Ο Θουκυδίδης αφιέρωσε ένα σημαντικό μέρος της ιστορίας του, στις αιτίες του εμφυλίου ανάμεσα στην Αθήνα και την Σπάρτη. Ο Πελοποννησιακός πόλεμος ήταν ο τρομερότερος εμφύλιος της αρχαίας Ελλάδος, ευθύνεται σε σημαντικό βαθμό για την παρακμή στην αρχαία εποχή, είχε και αυτός όπως όλοι οι εμφύλιοι θρησκευτικά κίνητρα. Πίσω από αυτή την τρομερή γενοκτονία βρισκόταν για πολλοστή φορά το Δελφικό μαντείο και με τις Φοινικικής καταγωγής Πυθίες παρακινούσε τους Σπαρτιάτες και τους Αθηναίους σε φονικότατες συγκρούσεις και απίστευτες θηριωδίες, μέσα από τους εκατέρωθεν κίβδηλους χρησμούς τους οποίους έδινε σκόπιμα (Θουκιδiδης Ιστορία. Α-4).

Οι σκοτεινοί παράγοντες της αρχαίας θρησκείας υποκίνησαν τον Πελοποννησιακό πόλεμο για να τιμωρήσουν-πλήξουν και να απομακρύνουν από την εξουσία της Αθηναϊκής πολιτείας τον Περικλή και τους σοφούς φίλους του  Αναξαγόρα, Ιπποκράτη, Ηρόδοτο, Φειδία οι οποίοι αμφισβητούσαν την ύπαρξη των Ολύμπιων Θεών και με τις διδασκαλίες τους αποδομούσαν την ξενόφερτη θρησκεία από την Αίγυπτο. Ενδεικτικά αναφέρει ο Ευριπίδης : ” Αν οι θεοί κάνουν αισχρές πράξεις δεν είναι θεοί¨ (Martin Nilson, “Η ιστορία της αρχαίας Ελληνικής θρησκείας”, σελίδα 287). Είναι γνωστό σε όλους ότι οι Ολύμπιοι δαίμονες διακατεχόταν από τις πιο ανώμαλες και παρά φύσιν σεξουαλικές επιθυμίες. Η Επιρροή του Αναξαγόρα, του Ιπποκράτη και των άλλων σοφών-φίλων του Περικλή στους Αθηναίους πολίτες ήταν πολύ μεγάλη και η Ολύμπια θρησκεία κινδύνευε με κατάρρευση. Για αυτό οι σατανικοί ιερείς υποκίνησαν τον Πελοποννησιακό πόλεμο, με στόχο την ανατροπή του Περικλή, την απομάκρυνση των “άθεων” φίλων του και τον περιορισμό της Ελληνικής φιλοσοφίας που άνθιζε στην Αθήνα.

Στον αντίποδα στην Σπάρτη εκείνη την εποχή δεν υπήρχε τόσο υψηλό φιλοσοφικό επίπεδο. Οι Μεσσηνιακοί πόλεμοι που κατέστρεψαν την Πελοπόννησο, είχαν θρησκευτικό-πνευματικό κίνητρο. Εκεί έγιναν τρομερές ανθρωποθυσίες, όπως στα εκατομφόνια, από τους Σπαρτιάτες και τους Μεσσήνιους. Ακόμη γινόταν αμέτρητες θυσίες αιχμαλώτων στον Δία. Όμως μετά από τριακόσια χρόνια αγρίων πολέμων, απίστευτης γενοκτονίας, οι Σπαρτιάτες επικράτησαν και έκαναν τους Μεσσήνιους  είλωτες.  Το 660 π.Χ. οι Κορίνθιοι με αρχηγό τον τύραννο Κύψελο, έσφαξαν τους Κερκυραίους.

Το απόγειον του ανθελληνισμού και του εωσφορισμού, ήταν η αποστολή 300 αιχμαλώτων αγοριών, στις Σάρδεις για να ευνουχιστούν προς τιμήν της Κυβέλης !!! Ο Σπαρτιάτης Κλεομένης το 505 π.Χ. σε μια από τις εκστρατείες του εναντίον των Αργείων, ανάγκασε τον άμαχο πληθυσμό, να καταφύγει στο “ιερό” άλσος. Στην συνέχεια έβαλε φωτιά και έκαψε πέντε χιλιάδες άμαχους. Απανθρακώθηκε-αφανίστηκε το άνθος των νέων του Άργους. Η ιδιότητά τους ως ικέτες των κοινών «θεών», δεν έπαιξε κανέναν απολύτως ρόλο.

Μια ακόμη γενοκτονία προκάλεσαν οι τέσσερις φοβεροί ιεροί πόλεμοι, (595-332 π. Χ.), οι οποίοι για τριακόσια περίπου χρόνια αποδεκάτισαν την Ελλάδα. Ονομάστηκαν ιεροί, διότι έγιναν με υποδείξεις του μαντείου των Δελφών (Θουκιδίδης, Ιστορία Α΄3). Οι πόλεμοι έγιναν για να έχει την πολιτική-στρατιωτική και την οικονομική ηγεμονία όλων των Ελλήνων. Υπεύθυνοι για μια ακόμη φορά τα αδίστακτα Δελφικά Ιερατεία.  Ενδεικτικό της τρομερής γενοκτονίας, ήταν ότι το 219 π. Χ., ο επικεφαλής της Αιτωλικής Συμπολιτείας, ο στρατηγός Σκόπας κυριεύει το Δίον, την ιερή πόλη των Μακεδόνων και καταστρέφει τα πάντα. Γκρεμίζει όλα τα κτίσματα, και στην συνέχεια, πυρπολεί ακόμη και τους χώρους λατρείας.

Οι ίδιες βαρβαρότητες έγιναν, και στο ιερό της Δωδώνης, από τον στρατηγό των Αιτωλών Δωρίμαχο. Στην συνέχεια, ο Φίλιππος με τους Μακεδόνες, πέρασαν σε αντίποινα, «πυρπόλησαν και κατεδάφισαν τα ιερά και ανέτρεψαν η κατέστρεψαν 2.000 ανδριάντες». Όμως δεν περιορίστηκαν στην Αιτωλία, αλλά εισέβαλαν και στην Αττική, το 200 π. Χ., όπως εξιστορεί ο Λίβιος, όπου ισοπέδωσαν, και τα μνημεία και ανέσκαψαν τους τάφους, διασκορπίζοντας τα οστά των νεκρών !!!

Από κάθε πόλεμο οι αλλοδαπό ιερείς των Δελφών απαιτούσαν ως θέληση του Ιουδαίου Απόλλωνα και του Φρυγικού Διόνυσου-Savaziou την δεκάτη από τα αιματοβαμμένα λάφυρα. Χαρακτηριστικό ήταν ότι είχαν την αναίδεια και την ανεντιμότητα να ζητούν από τις πόλεις ποσοστά ακόμη και από τους Περσικούς πολέμους, κατά τους οποίους το Δελφικό ιερό, ήταν με την πλευρά των ηττημένων και ομόθρησκων Περσών, καθώς έδινε αποτρεπτικούς χρησμούς, για να μην πολεμήσουν οι Έλληνες. Επίσης οι Φοίνικες ιερείς έδιναν χρησμούς παγίδες και υποδαύλιζαν τα μίση μεταξύ των αρχαίων πόλεων.

Οι Έλληνες που επισκεπτόταν το Φοινικικό μαντείο, έβλεπαν κάθε φορά τα αιματοβαμμένα λάφυρα των εμφυλίων πολέμων. Το αποτέλεσμα ήταν φρικτό-οδυνηρό και δυσβάσταχτο, καθώς ενθυμούμενοι τι έγινε στο πρόσφατο παρελθόν, οδηγήθηκαν σε νέους εμφύλιες διαμάχες. Αρκετούς χρησμούς για τους Ελληνικούς εμφυλίους πολέμους τους είχε δώσει ο Φρυγικός “θεός” Savazios μαζί με τον Ιουδαϊκής καταγωγής Απόλλων.

Την εποχή των Περσικών πολέμων το μαντείο των Δελφών ήταν μονίμως με το μέρος των Περσών, και καλούσαν τους Έλληνες, μέσω ψευδοχρησμών να μην πολεμήσουν. Η Ελλάδα ήταν το κέντρο του πολιτισμού, εντούτοις όλοι οι σημαντικοί αρχαίοι Φιλόσοφοι διώχθηκαν, φονεύθηκαν και δημεύτηκαν οι περιουσίες τους. Σε κάθε πόλεμο που γινόταν με τους Πέρσες, οι Φοίνικες ιερείς έδιναν αποτρεπτικούς χρησμούς στους Έλληνες να μην πολεμήσουν, διότι οι Μηδοι ήταν ομόθρησκοι τους. Ενδεικτικός είναι ο χρησμός της Αριστονίκης η οποία προδοτικά είπε στους Έλληνες : “Τι κάθεσθε ταλαίπωροι, φύγετε στα πέρατα της γης, εγκαταλείψτε τις οικίες σας και την ακρόπολη σας. Ο ερχόμενος από την Ασία Άρης θα καταστρέψει τα πάντα, και όχι μόνον τα δικά σας τείχη, αλλά και τα τείχη των άλλων πόλεων θα απολεσθούν. Φύγετε λοιπόν από το οχυρό σας, έστω και αν αυτό γεμίζει θλίψη τις ψυχές σας. ” (Κ. Παπαρηγόπουλου Ιστορια Γ΄, σελίδα 94 και Ηρόδοτος-VII,140). Τους ίδιους χρησμούς έδωσε η Αριστονίκη και σε άλλες πόλεις όπως στους Αργείους και στους Κρήτες. Σε όλες αυτές τις πόλεις η Αριστονίκη είπε να τηρήσουν ουδετερότητα απέναντι στον πόλεμο Περσών–Ελλήνων και να υποταχθούν στους σατανιστές, βάρβαρους Ασιάτες εισβολείς (Ηρόδοτος .VII,148-169). Όταν οι Έλληνες αρχηγοί δεν δεχόταν αυτούς τους χρησμούς, γιατί ήθελαν να πολεμήσουν, τότε έδιναν νέους χρησμούς παγίδες.

Στις Πλαταιές οι θρησκευτικοί παράγοντες των Δελφών απαγόρευαν μέσω των χρησμών στους Έλληνες να πολεμήσουν. Ούτε να αμυνθούν δεν τους επέτρεπαν για να μην προσβληθεί ο δαίμονας Απόλλων. Είχαν περάσει πλέον αρκετές ημέρες όπου οι Έλληνες παρέμειναν παθητικοί-θεατές στον ίδιο τους τον θάνατο.

Οι Έλληνες στρατιώτες τραυματιζόταν από τους Πέρσες χωρίς να έχουν το δικαίωμα να αμυνθούν, ενώ ταυτόχρονα εξαιτίας της παρατεταμένης απραξίας τελείωναν τα τρόφιμα και το νερό. Εκείνη ακριβώς την χρονική στιγμή έρχεται το τελειωτικό χτύπημα στους Έλληνες με έναν ακόμη “χρησμό” από την σφηκοφωλιά των Δελφών. Ο νέος κίβδηλος χρησμός έλεγε ότι εάν θέλουν οι Αθηναίοι να νικήσουν τους Πέρσες, θα πρέπει να εγκαταλείψουν της Πλαταιές και να πολεμήσουν στην Αττική, διότι εκεί υπάρχει ναός της Ίσιδας-Δήμητρας της εωσφορικής θεάς από την Αίγυπτο. Ο Έλληνας στρατηγός Παυσανίας με το επιτελείο του είδε τον θανάσιμο κίνδυνο και την ολοκληρωτική καταστροφή. Για αυτό σκέφτηκε όπως ο Παυσανίας και σε συνεννόηση με το επιτελείο του, έβαλαν τους Πλαταιείς να παραχωρήσουν τα εδάφη τους, στους Αθηναίους, ώστε να πολεμήσουν σε δικό τους έδαφος, με βάση τον ψευδοχρησμό. Το άριστο αυτό Ελληνικό σχέδιο ευνοούσε και το γεγονός ότι υπήρχε στις Πλαταιές, δαιμονικός ναός της Αιγύπτιας Ίσιδας-Δήμητρας, για αυτό θα ήταν σε θέση να κάμψουν αντιρρήσεις των Αθηναίων. Μετά από αυτό το πολύ ευφυέστατο τρόπο δεν χρειάστηκε να φύγουν καθόλου οι Αθηναίοι, διότι ήταν πλέον Αθηναϊκό έδαφος οι Πλαταιές, υπό την Αθηναϊκή εξουσία.

Όμως για να είναι απολύτως σίγουρος ο Μέγας Παυσανίας και το επιτελείο του, έβαλαν τον στρατηγό Αρίμνηστο να πει στους Αθηναίους ότι είχε δεί “όνειρο”. Στο “όνειρο” εκείνο τον διέταζε ο αρχηγός των των θεών ο Δίας, να “μεταφέρει” στους Αθηναίους την εντολή του, να πολεμήσουν στις Πλαταιές, μαζί με τους υπόλοιπους Έλληνες. Οι αφελείς Αθηναίοι μετά από όλα όσα τους είπε, ο στρατηγός Αρίμνηστος, ήταν πλέον πεποισμένοι ότι έπρεπε να πολεμήσουν στις Πλαταιές, διότι αυτή ήταν η “εντολή” του Δια. Για αυτό οι Αθηναίοι έκαναν αμέσως ολόκληρο το Αιγυπτιακό τελετουργικό προς τιμήν της Δήμητρας.

Με αυτόν τον τρόπο απέφυγαν οι πολυμήχανοι Έλληνες την θανάσιμη Φοινικική παγίδα από τους Δελφούς. Με αυτόν τον τρόπο έμειναν οι Αθηναίοι στις Πλαταιές, και όλοι μαζί οι Έλληνες πολέμησαν ενάντια στους Πέρσες με αποτέλεσμα μια ακόμη νίκη, η οποία τους εξασφάλιζε πλέον την πολυπόθητη ελευθερία. Μετά το τέλος της μάχης των Πλαταιών, ο στρατηγός Παυσανίας, κατευθύνθηκε στην Φοινικική Θήβα. Ο Έλληνας στρατηγός Παυσανίας απαίτησε να του παραδώσουν τους προδότες, οι οποίοι ήταν αρχηγοί των Φοινίκων της Θήβας και πολέμησαν με τους ομόθρησκους τους Πέρσες, ενάντια στους Έλληνες. Οι αρχηγοί των Φοινίκων ήταν ο Τιμηγενίδης και ο Ατταγίνης.

Όμως οι υπόλοιποι Φοίνικες της Θήβας αρνήθηκαν στον Παυσανία, την παράδοση των ομοεθνών τους. Μάλιστα οι δολοπλόκοι Φοίνικες χρησιμοποίησαν και την προσφιλή τους διαχρονική τακτική, σε μια απέλπιδα προσπάθεια τους να αποφύγουν την παράδοση των αρχηγών τους. Για αυτό πρότειναν στον Σπαρτιάτη Παυσανία, ένα πολύ υψηλό χρηματικό ποσό, με σκοπό να τον εξαγοράσουν, ώστε να μην εκτελέσει τους προδότες.

Όπως ήταν φυσικό ο στρατηγός Παυσανίας διότι ήταν γνήσιος Έλληνας αρνήθηκε την πρόταση των Φοινίκων- δωδεκαθειστών για δωροδοκία. Τότε αναγκάστηκαν να παραδώσουν στον Ήρωα Σπαρτιάτη Στρατηγό, τους Σημίτες αρχηγούς. Ένας εκ των αρχηγών ο Ατταγίνης ο οποίος πολέμησε μαζί με τους Πέρσες ενάντια στους Έλληνες, επέτυχε να διαφύγει κατά την διάρκεια των διαπραγματεύσεων του Παυσανία με τους Φοίνικες-παγανιστές της Θήβας. Ο Έλληνας Παυσανίας οδήγησε τους προδότες Φοίνικες παγανιστές στην Κόρινθο, όπου τους εκτέλεσε για εσχάτη Προδοσία.

Αυτός ήταν ένας ακόμη πολύ σοβαρός λόγος για τον οποίο τον είχαν κατηγορήσει άνανδρα-προδοτικά και θανατώθηκε, ως κοινός εγκληματίας, ο Παυσανίας από το Φοινικικό ιερατείο. Εάν ο Ήρωας-Σπαρτιάτης Στρατηγός Παυσανίας ήταν προδότης-Ιουδαίος και χρηματιζόταν, τότε θα αποδεχόταν την πρόταση να πάρει το υψηλό χρηματικό ποσό που του πρότειναν οι Σημίτες της Θήβας ώστε να μην εκτελέσει τους προδότες αρχηγούς τους.

Ο μεγάλος Παυσανίας σε σχέση με τους άλλους δύο Έλληνες αρχηγούς των Περσικών πολέμων, είχε κάνει ένα ακόμη μεγάλο επίτευγμα. Αυτό ήταν η θανάτωση των αρχηγών της Θήβας οι οποίοι πολέμησαν μαζί με τους υπόλοιπους Φοίνικες της Θήβας ενάντια στους Έλληνες κατά την μάχη των Πλαταιών. Επίσης εάν οι αρχαίοι Σπαρτιάτες και o Παυσανίας ήταν “Ιουδαίοι” θα πολεμούσαν στο πλευρό των Περσών και των Σημιτών της Θήβας στην μάχη των Πλαταιών.

Ακόμη ο Εθνικός Ήρωας Λεωνίδας και οι 300 Σπαρτιάτες δεν θα έπεφταν στις Θερμοπύλες και οι Δωριείς Σπαρτιάτες-Λάκωνες δεν θα είχαν εκδιωχθεί από την Πελοπόννησο, δεν θα συμμετείχαν στην κάθοδο των Δωριέων, και δεν θα έπαιρναν στον Τρωικό πόλεμο εάν ήταν Ιουδαϊκής καταγωγής. Συνεπώς οι αρχαίοι Σπαρτιάτες δεν ήταν Ιουδαϊκής καταγωγής όπως ψευδώς αναφέρεται σε διάφορα ιστορικά άρθρα και εργασίες. Στο σημείο αυτό να αναφέρω ενδεικτικά  την άδικη και απάνθρωπη δολοφονία του Αισώπου, η οποία ήταν ένα από τα χιλιάδες εγκλήματα των Δελφών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΗ ΤΑΙΝΙΑ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΥ ΑΝΑΛΥΤΗ ΑΓΓΕΛΟΥ-ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ Φ. ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ THE TIMES OF VOULGAROKTONOS 

loading...