ΟΡΓΙΣΜΕΝΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΣ ΤΩΝ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ

ΟΙ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΝ ΝΑ ΕΚΔΙΩΞΟΥΝ ΤΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ.
Σε επιστολή προς τον Πρωθυπουργό Νετανιάχου, οι επικεφαλείς των Πατριαρχείων Ελληνορθόδοξου, Λατίνων και Αρμενίων στους Αγίους Τόπους εξέφρασαν την οργή τους σχετικά με τις επιστολές που υποβλήθηκαν από 4 δήμους του Ισραήλ προειδοποιώντας για τις αντίστοιχες ονομασίες νομικές ενέργειες εάν αρνηθούν να πληρώσουν φόρους.
«Πιστεύουμε ότι αυτές οι προσπάθειες αντιπροσωπεύουν μια συντονισμένη επίθεση στη χριστιανική παρουσία στους Αγίους Τόπους…Σε αυτή τη στιγμή που όλος ο κόσμος, και ιδιαίτερα ο χριστιανικός κόσμος, παρακολουθεί συνεχώς τα γεγονότα στο Ισραήλ, βρισκόμαστε για άλλη μια φορά , που αντιμετωπίζει μια προσπάθεια των αρχών να εκδιώξουν τη χριστιανική παρουσία από τους Αγίους Τόπους».
Τα χριστιανικά Πατριαρχεία των Ιεροσολύμων συμπεριλαμβανομένου του Ελληνορθόδοξου διαμαρτύρονται για την απαίτηση του Ισραήλ να πληρώνουν φόρο ακίνητης περιουσίας, λένε ότι αναιρεί το status quo..
Αν και είναι μεγάλοι γαιοκτήμονες, οι Εκκλησίες παραδοσιακά απαλλάσσονταν από φόρους ιδιοκτησίας. Οι Πατριάρχες αποκαλούν τις προειδοποιητικές επιστολές «συντονισμένη επίθεση» στη χριστιανική παρουσία στους Αγίους Τόπους…
loading...