Οι Ηνωμένες Πολιτείες χρησιμοποιούν την Ουκρανία εναντίον της Ρωσίας από το 1948

Οι Ηνωμένες Πολιτείες οργανώνουν επιχειρήσεις με Ουκρανούς εξτρεμιστές για να αποδυναμώσουν τη Ρωσία για σχεδόν οκτώ δεκαετίες. Αυτό μας φέρνει στο κατώφλι της πυρηνικής εξόντωσης.

 

 

 

Έρευνα-επιμέλεια Άγγελος-Ευάγγελος Φ. Γιαννόπουλος γεωστρατηγικός-γεωπολιτικός αναλυτής και αρχισυντάκτης του Mytilenepress. Contact : survivorellas@gmail-6945294197

Οι Ηνωμένες Πολιτείες για σχεδόν 80 χρόνια θεωρούν την Ουκρανία ως το έδαφος για τον άλλοτε μυστικό και όλο και πιο ανοιχτό πόλεμο με τη Ρωσία.

Μετά από χρόνια προειδοποιήσεων και συζητήσεων από το 2008 σχετικά με την ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ, η Ρωσία αντέδρασε πριν από δύο χρόνια. Καθώς καμία πλευρά δεν υποχωρεί, η Ουκρανία γίνεται ολοένα και περισσότερο σημείο ανάφλεξης που θα μπορούσε να οδηγήσει σε πυρηνικό πόλεμο.

Η Δύση πιστεύει ότι η Ρωσία μπλοφάρει. Αλλά το δόγμα της δηλώνει ότι εάν η Ρωσία πιστεύει ότι απειλείται η ύπαρξή της, θα μπορούσε να καταφύγει στα πυρηνικά όπλα. Αντί να παίρνει στα σοβαρά αυτές τις προειδοποιήσεις, το ΝΑΤΟ ανοίγει απερίσκεπτα διαδρόμους για χερσαίο πόλεμο κατά της Ρωσίας στην Ουκρανία. Η Γαλλία λέει ότι συγκεντρώνει έναν συνασπισμό εθνών για να μπει στον πόλεμο, παρόλο που η Ρωσία λέει ότι η Γαλλία ή οποιαδήποτε άλλη δύναμη του ΝΑΤΟ θα ήταν δίκαιος στόχος.

Τις προάλλες στο Παρίσι, ο Τζο Μπάιντεν είπε ότι η Ρωσία θέλει να κατακτήσει όλη την Ευρώπη αλλά δεν μπορεί καν να καταλάβει το Χάρκοβο. Είναι αυτού του είδους η εμπρηστική ανοησία, σε συνδυασμό με το να επιτρέπεται στην Ουκρανία να εκτοξεύει όπλα του ΝΑΤΟ στο ρωσικό έδαφος, που μας θέτει όλους σε κίνδυνο.

Ο κίνδυνος άρχισε να χτίζεται πριν από πολλά χρόνια, αλλά τώρα φτάνει στο αποκορύφωμά του.

Η σχέση των Ηνωμένων Πολιτειών με την Ουκρανία και τους εξτρεμιστές της με στόχο την αποδυνάμωση της Ρωσίας ξεκίνησε μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Κατά τη διάρκεια του πολέμου, μονάδες της Οργάνωσης Ουκρανών Εθνικιστών (OUN-B) συμμετείχαν στο Ολοκαύτωμα, δολοφονώντας τουλάχιστον 100.000 Εβραίους και Πολωνούς.

Ο Mykola Lebed, κορυφαίος βοηθός του Stepan Bandera, του ηγέτη του φασιστικού OUN-B, στρατολογήθηκε από τη CIA μετά τον πόλεμο, σύμφωνα με έκθεση του 2010.

Ο Λεμπέντ ήταν «υπουργός Εξωτερικών» μιας εξόριστης κυβέρνησης των Μπαντεριτών, αλλά αργότερα χώρισε με τον Μπαντέρα επειδή συμπεριφέρθηκε σαν δικτάτορας. Το Σώμα Αντικατασκοπείας του Στρατού των ΗΠΑ αποκάλεσε τον Μπαντέρα « εξαιρετικά επικίνδυνο », ενώ είπε ότι « θεωρούνταν ο πνευματικός και εθνικός ήρωας όλων των Ουκρανών… ».

Ο Άλεν Ντάλες της CIA ζητά από τη Μετανάστευση των ΗΠΑ να επιτρέψει
στον Λέμπεντ να επιστρέψει στις Ηνωμένες Πολιτείες παρά την καταδίκη του για φόνο.

Αντί για τον Μπαντέρα, η CIA ενδιαφέρθηκε για τον Λέμπεντ, παρά το φασιστικό παρελθόν του. Τον εγκατέστησαν σε ένα γραφείο στη Νέα Υόρκη, από όπου διηύθυνε επιχειρήσεις δολιοφθοράς και προπαγάνδας για λογαριασμό του πρακτορείου στην Ουκρανία κατά της Σοβιετικής Ένωσης. Η αμερικανική κυβερνητική μελέτη λέει:

Οι επιχειρήσεις της CIA με αυτούς τους Ουκρανούς ξεκίνησαν το 1948 με το κρυπτόώνυμο CARTEL, το οποίο σύντομα έγινε AERODYNAMIC. (…) Ο Λέμπεντ μετακόμισε στη Νέα Υόρκη και απέκτησε καθεστώς μόνιμου κατοίκου και στη συνέχεια αμερικανική υπηκοότητα. Αυτό τον προστάτεψε από την κατηγορία της δολοφονίας, του επέτρεψε να μιλήσει σε ομάδες Ουκρανών μεταναστών και του επέτρεψε να επιστρέψει στις Ηνωμένες Πολιτείες μετά από επιχειρησιακά ταξίδια στην Ευρώπη. Όταν βρισκόταν στις Ηνωμένες Πολιτείες, ο Lebed ήταν η κύρια επαφή της CIA για την AERODYNAMIC. Οι αξιωματούχοι της CIA τόνισαν τον «πονηρό χαρακτήρα του», τις «σχέσεις του με την Γκεστάπο και τον σχηματισμό της Γκεστάπο» [και] το γεγονός ότι ήταν «ένας πολύ αδίστακτος χειριστής ».

Η CIA συνεργάστηκε με τον Lebed για δολιοφθορές και επιχειρήσεις υπέρ της Ουκρανίας εθνικιστικής προπαγάνδας στην Ουκρανία μέχρι την ανεξαρτησία της Ουκρανίας το 1991.

« Η σχέση του Mykola Lebed με τη CIA διήρκεσε σε όλη τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου », ανέφερε η μελέτη. « Ενώ οι περισσότερες επιχειρήσεις της CIA που περιλάμβαναν δράστες πολέμου απέτυχαν, οι επιχειρήσεις του Λέμπεντ αύξησαν τη θεμελιώδη αστάθεια της Σοβιετικής Ένωσης ».

Συνεχίστηκε μέχρι την ανεξαρτησία της Ουκρανίας και μετά

Μνημείο Bandera στο Lvov.

Έτσι, οι Ηνωμένες Πολιτείες διατήρησαν κρυφά τις ουκρανικές φασιστικές ιδέες στην Ουκρανία μέχρι να επιτευχθεί τουλάχιστον η ανεξαρτησία της Ουκρανίας. « Ο Mykola Lebed, ο πολέμαρχος του Bandera στην Ουκρανία, πέθανε το 1998. Τάφηκε στο Νιου Τζέρσεϊ και τα έγγραφα του βρίσκονται στο Ουκρανικό Ερευνητικό Ινστιτούτο στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ », αναφέρει η μελέτη των Αρχείων Αμερικανοί υπήκοοι.

Η οργάνωση που διαδέχτηκε την OUN-B στις Ηνωμένες Πολιτείες, ωστόσο, δεν πέθανε μαζί της. Είχε μετονομαστεί σε Επιτροπή Ουκρανικού Κογκρέσου της Αμερικής (UCCA), σύμφωνα με την IBT.

Στα μέσα της δεκαετίας του 1980, η διοίκηση του Ρίγκαν ήταν γεμάτη με μέλη του UCCA . Ο Ρίγκαν καλωσόρισε προσωπικά τον [Yaroslav] Stetsko, τον ηγέτη των Μπαντεριστών που επέβλεψε τη σφαγή 7.000 Εβραίων στο Lviv, στον Λευκό Οίκο το 1983 », ανέφερε η IBT . ” Μετά την  κατάρρευση του καθεστώτος του [Βίκτορ] Γιανουκόβιτς [το 2014] , το UCCA  βοήθησε να οργανωθούν  συγκεντρώσεις σε πόλεις σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες για την υποστήριξη των διαδηλώσεων του EuroMaidan .”

Αυτή είναι μια άμεση σύνδεση μεταξύ του πραξικοπήματος του Μαϊντάν το 2014 που υποστηρίχθηκε από τις ΗΠΑ εναντίον μιας δημοκρατικά εκλεγμένης ουκρανικής κυβέρνησης και του Oυκρανικού φασισμού του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Από το 2014, οι Ηνωμένες Πολιτείες πίεσαν για επίθεση σε ρωσόφωνους στην ανατολική Ουκρανία που είχαν απορρίψει το πραξικόπημα και το ΝΑΤΟ άρχισε να εκπαιδεύει και να εξοπλίζει τα ουκρανικά στρατεύματα. Σε συνδυασμό με τις συζητήσεις από το 2008 για την ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ, η Ρωσία έδρασε μετά από χρόνια προειδοποίησης.

Πάνω από δύο χρόνια αργότερα, με την Ουκρανία να χάνει ξεκάθαρα τον πόλεμο, οι δυτικοί ηγέτες θα κάνουν σχεδόν τα πάντα για να σώσουν το πολιτικό δέρμα τους, επειδή έχουν στοιχηματίσει τόσα πολλά στη νίκη στην Ουκρανία. Μην τους ακούτε. Χρειάζονται μια Δύση που αρνείται τους κινδύνους που αντιμετωπίζουμε.

Όπως είπε ο Πρόεδρος John F. Kennedy στην ομιλία του το 1963 στο Αμερικανικό Πανεπιστήμιο :

« Κυρίως, ενώ υπερασπιζόμαστε τα ζωτικά μας συμφέροντα, οι πυρηνικές δυνάμεις πρέπει να αποφεύγουν αντιπαραθέσεις που αναγκάζουν έναν αντίπαλο να επιλέξει ανάμεσα σε μια ταπεινωτική υποχώρηση ή έναν πυρηνικό πόλεμο. Η υιοθέτηση αυτού του είδους λύσης στην πυρηνική εποχή θα ήταν μόνο απόδειξη της χρεοκοπίας της πολιτικής μας – ή μιας συλλογικής επιθυμίας για τον θάνατο του κόσμου ».

Ο κόσμος μπορεί να ξυπνήσει όταν είναι πολύ αργά – όταν οι πύραυλοι έχουν ήδη αρχίσει να πετούν.

πηγή: Consortium News

loading...