Οι Ηνωμένες Πολιτείες βρίσκονται σε πόλεμο με τη Ρωσία για περισσότερα από 100 χρόνια

Αυτό το άρθρο συνοψίζει εν συντομία την ιστορία των πολέμων που διεξήγαγαν οι Ηνωμένες Πολιτείες κατά της Ρωσίας και της Σοβιετικής Ένωσης.

 

 

 

 

 

 

 

 

Έρευνα-επιμέλεια Άγγελος-Ευάγγελος Φ. Γιαννόπουλος γεωστρατηγικός-γεωπολιτικός αναλυτής και αρχισυντάκτης του Mytilenepress. Contact : survivorellas@gmail-6945294197

Συνοψίζει επίσης το αμερικανικό σχέδιο με στόχο τη διαγραφή της Σοβιετικής Ένωσης από τον χάρτη: 204 ατομικές βόμβες, 66 πόλεις. (15 Σεπτεμβρίου 1945).

1. Σύντομο ιστορικό. ιστορική αναδρομή

1918-1920: Οι πρώτες αμερικανικές και συμμαχικές δυνάμεις ξεκίνησαν πόλεμο εναντίον της Σοβιετικής Ρωσίας.

Αυτό συνέβη ακριβώς δύο μήνες μετά την Οκτωβριανή Επανάσταση, στις 12 Ιανουαρίου 1918, και κράτησε περίπου δύο χρόνια. (κύλιση προς τα κάτω, ενότητα 2)

Αμερικανικές δυνάμεις στο Βλαδιβοστόκ, 1918

The Manhattan Project (1939-1945)

Ξεκίνησε το 1939, με τη συμμετοχή του Ηνωμένου Βασιλείου και του Καναδά.

Ανάπτυξη της ατομικής βόμβας. (βλ. ενότητα 3 παρακάτω)

Η επιχείρηση Barbarossa ξεκίνησε από τον Χίτλερ τον Ιούνιο του 1941.

Υπάρχουν ενδείξεις ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες και η σύμμαχός τους Βρετανία σκόπευαν η Ναζιστική Γερμανία να κερδίσει τον πόλεμο στο Ανατολικό Μέτωπο για να καταστρέψουν τη Σοβιετική Ένωση:

« Ο Τρούμαν, τότε γερουσιαστής των ΗΠΑ, είπε ότι ήθελε να δει τους Σοβιετικούς και τους Γερμανούς να « σκοτώνουν όσο το δυνατόν περισσότερους μεταξύ τους » , μια στάση που οι New York Times αποκάλεσαν πιο αργά από «σταθερή πολιτική». Οι Times είχαν ήδη δημοσιεύσει τις παρατηρήσεις του Τρούμαν στις 24 Ιουνίου 1941, και έτσι είναι πολύ πιθανό οι απόψεις του να μην διέφευγαν της προσοχής των Σοβιετικών . (Shane Quinn, Global Research , Μάρτιος 2022)

Η επιχείρηση Barbarossa που ξεκίνησε από τον Χίτλερ τον Ιούνιο του 1941 θα είχε αποτύχει από την αρχή χωρίς την υποστήριξη της Standard Oil of New Jersey (που ανήκει στους Rockefellers), η οποία παρέδιδε τακτικά μεγάλες ποσότητες πετρελαίου στο Τρίτο Ράιχ.

Το Trading with the Enemy Legislation (1917), που εφαρμόστηκε επίσημα μετά την είσοδο των Ηνωμένων Πολιτειών στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, δεν εμπόδισε την Standard Oil του New Jersey να πουλήσει πετρέλαιο στη Γερμανική Ναζί. Και αυτό, παρά την έρευνα που διεξήγαγε η Γερουσία το 1942 για την US Standard Oil.

Φεβρουάριος 1945: Διάσκεψη της Γιάλτας. Συνάντηση Ρούσβελτ, Τσόρτσιλ και Στάλιν

Ο Ρούσβελτ, ο Τσόρτσιλ και ο Στάλιν συναντήθηκαν στη Γιάλτα στις αρχές Φεβρουαρίου 1945, κυρίως για να διαπραγματευτούν τη μεταπολεμική κατοχή της Γερμανίας και της Ιαπωνίας.

Η «αδιανόητη» επέμβαση του Τσόρτσιλ

Μυστικό σχέδιο επίθεσης κατά της Σοβιετικής Ένωσης που διατυπώθηκε από τον Ουίνστον Τσόρτσιλ αμέσως μετά τη Διάσκεψη της Γιάλτας.

Αυτό το σχέδιο προέβλεπε μια μαζική επίθεση των Συμμάχων την 1η Ιουλίου 1945 από βρετανικές, αμερικανικές, πολωνικές και γερμανικές -ναι γερμανικές- δυνάμεις εναντίον του Κόκκινου Στρατού. Ο στόχος ήταν να απωθήσει τον Κόκκινο Στρατό από την κατεχόμενη από τη Σοβιετική Ανατολική Γερμανία και την Πολωνία…

Τον Ιούνιο του 1945, οι στρατιωτικοί σύμβουλοι του Τσόρτσιλ τον προειδοποίησαν να μην εφαρμόσει αυτό το σχέδιο.

Εγκαταλείφθηκε τον Ιούνιο του 1945.

12 Απριλίου 1945: Διάσκεψη του Πότσνταμ

Ο Πρόεδρος Χάρι Τρούμαν και ο πρωθυπουργός Ουίνστον Τσόρτσιλ εγκρίνουν τον ατομικό βομβαρδισμό της Ιαπωνίας.

Βομβαρδισμός της Χιροσίμα και του Ναγκασάκι. 6-8 Αυγούστου 1945

15 Σεπτεμβρίου 1945: Σχέδιο του Τρίτου Παγκοσμίου Πολέμου. «Σκουπίστε τη Σοβιετική Ένωση από τον χάρτη»

Το σενάριο του Τρίτου Παγκοσμίου Πολέμου αναπτύχθηκε από το Υπουργείο Πολέμου των ΗΠΑ.

Σχέδιο βομβαρδισμού 66 πόλεων της Σοβιετικής Ένωσης με 204 ατομικές βόμβες, ενώ οι ΗΠΑ και η ΕΣΣΔ ήταν σύμμαχοι. Το μυστικό σχέδιο (αποχαρακτηρισμένο το 1975) που αναπτύχθηκε κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου δημοσιοποιήθηκε λιγότερο από δύο εβδομάδες μετά την επίσημη λήξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στις 2 Σεπτεμβρίου 1945 (κύλιση προς τα κάτω).

1949:  Η Σοβιετική Ένωση ανακοινώνει τη δοκιμή της πυρηνικής της βόμβας.

2. Ο ξεχασμένος πόλεμος του 1918-20: Εισβολή στη Σοβιετική Ένωση από τις Ηνωμένες Πολιτείες και τους Συμμάχους τους

Ιστορικά, οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοί τους απειλούν τη Ρωσία για περισσότερα από 105 χρόνια, ξεκινώντας από τον Α Παγκόσμιο Πόλεμο, με την ανάπτυξη αμερικανικών και συμμαχικών δυνάμεων εναντίον της Σοβιετικής Ρωσίας στις 12 Ιανουαρίου 1918 (δύο μήνες μετά την επανάσταση της 7ης Νοεμβρίου 1917, υποτίθεται ότι υποστηρίζει τον ρωσικό αυτοκρατορικό στρατό).

Η εισβολή στη Ρωσία από Αμερικανούς και Βρετανούς συμμάχους το 1918 είναι ένα γεγονός ορόσημο στη ρωσική ιστορία, που συχνά παρερμηνεύεται ως μέρος ενός εμφυλίου πολέμου.

Διήρκεσε περισσότερα από δύο χρόνια και απαιτούσε την ανάπτυξη περισσότερων από 200.000 στρατιωτών, συμπεριλαμβανομένων 11.000 Αμερικανών και 59.000 Βρετανών. Η Ιαπωνία, σύμμαχος της Βρετανίας και των Ηνωμένων Πολιτειών κατά τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο, έστειλε 70.000 στρατιώτες.

Αμερικανικά στρατεύματα κατοχής στο Βλαδιβοστόκ 1918

Αμερικανικά και συμμαχικά στρατεύματα στο Βλαδιβοστόκ το 1918

3. Οι κίνδυνοι του πυρηνικού πολέμου

Από τη ρίψη της πρώτης ατομικής βόμβας στη Χιροσίμα στις 6 Αυγούστου 1945, η ανθρωπότητα δεν ήταν ποτέ πιο κοντά στο να πετύχει το αδιανόητο. Όλες οι διασφαλίσεις της εποχής του Ψυχρού Πολέμου, που θεωρούσαν την πυρηνική βόμβα «όπλο έσχατης ανάγκης», έχουν αφαιρεθεί.

Ας θυμηθούμε επίσης τη μυστική ιστορία του αμερικανικού δόγματος σχετικά με τη διεξαγωγή πυρηνικού πολέμου.

Άγνωστο στο ευρύ κοινό, το πρώτο αμερικανικό σχέδιο για μια πυρηνική επίθεση εναντίον της Σοβιετικής Ένωσης διατυπώθηκε από το Υπουργείο Πολέμου των ΗΠΑ στο αποκορύφωμα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, το οποίο επιβεβαιώθηκε από έγγραφα “Ακρως απόρρητα” στις 15 Σεπτεμβρίου 1945, ενώ οι Ηνωμένες Πολιτείες Τα κράτη και η Σοβιετική Ένωση ήταν σύμμαχοι.

Υπάρχει ένα στοιχείο πολιτικής ψευδαίσθησης και παράνοιας στη διαμόρφωση της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής. Το σενάριο καταστροφής κατά της Σοβιετικής Ένωσης προετοιμάζεται στο Πεντάγωνο για σχεδόν 80 χρόνια.

Το έργο του Μανχάταν. «Σκουπίστε τη Σοβιετική Ένωση από τον χάρτη»

Μόλις έξι εβδομάδες μετά τον βομβαρδισμό της Χιροσίμα και του Ναγκασάκι, το Υπουργείο Πολέμου των Ηνωμένων Πολιτειών, στις 15 Σεπτεμβρίου 1945, δημοσιοποίησε ένα μυστικό σχέδιο βομβαρδισμού  66 πόλεων στη Σοβιετική Ένωση με 204 ατομικές βόμβες .

Το σχέδιο του Σεπτεμβρίου 1945 είχε στόχο να «σβήσει τη Σοβιετική Ένωση από τον χάρτη» σε μια εποχή που οι Ηνωμένες Πολιτείες και η ΕΣΣΔ ήταν σύμμαχοι.

Όπως επιβεβαιώνουν αποχαρακτηρισμένα έγγραφα, η Χιροσίμα και το Ναγκασάκι χρησίμευσαν ως «πρόβα τζενεράλε» (βλ. παραπομπές: ιστορικές λεπτομέρειες και ανάλυση παρακάτω).

Η απειλή των ΗΠΑ για πυρηνικό πόλεμο κατά της Ρωσίας διατυπώθηκε πριν από περισσότερα από 76 χρόνια, τον Σεπτέμβριο του 1945, όταν οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Σοβιετική Ένωση ήταν σύμμαχοι.

Αποτελούνταν από ένα ” σχέδιο του Γ’ Παγκοσμίου Πολέμου ” για πυρηνικό πόλεμο κατά της ΕΣΣΔ, με στόχο 66 πόλεις με περισσότερες από 200 ατομικές βόμβες.

Αυτό το κακό έργο, ως μέρος του Έργου Μανχάταν, ήταν καθοριστικό για την πυροδότηση του Ψυχρού Πολέμου και της κούρσας των πυρηνικών εξοπλισμών.

Χάρτης 66 σοβιετικών στρατηγικών αστικών περιοχών που θα βομβαρδιστούν
με 206 ατομικές βόμβες (αποχαρακτηρισμένος Σεπτέμβριος 1945)

συμπεράσματα

Χωρίς το σχέδιο του Σεπτεμβρίου 1945 να «σβήσει τη Σοβιετική Ένωση από τον χάρτη» (66 αστικές περιοχές και περισσότερες από 200 ατομικές βόμβες), ούτε η Ρωσία ούτε η Κίνα θα είχαν αναπτύξει πυρηνικά όπλα.

Δεν θα υπήρχε κούρσα πυρηνικών εξοπλισμών.

ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΙ ΓΡΑΦΩ ΑΥΤΈΣ ΤΗΣ ΠΟΛΥΣΕΛΙΔΕΣ-ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ-ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ME ΣΟΒΑΡΗ ΚΑΡΔΙΑΚΗ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ-ΑΝΑΠΗΡΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΝΑ ΑΚΡΟ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΩ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΠΙΑΤΟ ΦΑΓΗΤΟ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ. ΕΙΜΑΙ ΑΣΤΕΓΟΣ-ΑΚΛΗΡΟΣ, ΧΩΡΙΣ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ-ΕΣΟΔΑ. ΤΑ ΝΑΖΙΣΤΙΚΆ ΚΑΘΕΣΤΩΣΤΑ ΜΟΥ ΑΦΑΙΡΕΣΑΝ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΟΛΗ ΜΟΥ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΚΑΤΑΔΙΩΞΑΝ ΑΝΕΛΕΗΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΣΥΝΕΧΙΣΩ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΕΣ ΜΟΥ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ. ΑΝ ΕΠΙΘΜΥΕΙΤΕ ΝΑ ΜΕ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕΤΕ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΩ ΣΤΗΝ  ΖΩΗ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΩ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΟΥ ΑΡΙΘΜΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ (ΕΛΤΑ ΙΒΑΝ GR : 10010439601). ΟΠΩΣ ΑΝΑΦΕΡΩ ΔΗΜΟΣΙΩΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΤΟΣ 2012 ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΜΥΡΤΟΥΣ ΑΠΟ ΕΝΑ ΕΥΡΩ ΝΑ ΒΑΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΒΑΡΥ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΟΣΟΙ ΠΟΛΛΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΚΡΑΤΗΣΟΥΜΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΣΥΝΈΛΛΗΝΕΣ ΣΤΗΝ ΖΩΗ. ΒΡΙΣΚΟΜΑΙ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΤΡΙΩΤΩΝ. 

 

ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ ΤΗΝ ΧΑΡΗ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΤΑΞΙΤΕΣ-ΝΑΖΙΣΤΕΣ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ ΜΥTILENEPRESS ; 

ΕΓΚΛΗΜΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΤΩΝ ΤΕΜΠΩΝ. ΚΛΙΚ ΕΠΑΝΩ ΣΤΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ. 

ΕΙΜΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ-ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΚΑΙ ΔΙΝΩ ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΟΥ. ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΟΙ ΠΙΣΤΟΙ ΤΟΥ ΔΙΟΝΥΣΙΑΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΕΧΟΥΝ ΜΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΤΗΝ ΖΩΗ. ΔΙΝΩ ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟ-ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΜΕΣΟ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΩΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΘΡΑΚΗ. ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΙΒΙΩΣΕΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΔΟΧΗ. ΣΕ ΜΕΡΙΚΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΒΡΊΣΚΟΜΑΙ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΚΛΙΚ ΕΠΑΝΩ ΣΤΑ ΓΑΛΑΖΙΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ.

Oι εργασίες της στήλης Επικρατέειν η Απόλλυσθαι αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του Άγγελου-Ευάγγελου Φ. Γιαννόπουλου Γεωστρατηγικού-Γεωπολιτικού αναλυτή και αρχισυντάκτη του εβδομαδιαίου ηλεκτρονικού περιοδικού MytilenepressContact : [email protected]6945294197). Συντακτική ομάδα του Mytilenepress

πηγή: Παγκοσμιοποίηση

loading...