ΝΑΤΟ η μεγαλύτερη απειλή για την ανθρωπότητα

Ο Οργανισμός Βορειοατλαντικού Συμφώνου (ΝΑΤΟ) είναι ένας θεσμός που θα έπρεπε να είχε εξαφανιστεί μετά το τέλος του Ψυχρού Πολέμου.

 

Αν είχε δημιουργηθεί για να υπερασπιστεί την Ευρώπη ενάντια στη Σοβιετική Ένωση, αλλά ο πραγματικός του σκοπός ήταν πάντα να είναι ο αστυνόμος του κόσμου και να επιβάλει την δυτική ηγεμονία. στον πλανήτη ή, με πιο σύγχρονους όρους, να επιβάλει τη «βασισμένη σε κανόνες τάξη» του «ελεύθερου κόσμου» στη ζούγκλα, σύμφωνα με τα λόγια του Borrel.

 

Έρευνα-επιμέλεια Άγγελος-Ευάγγελος Φ. Γιαννόπουλος γεωστρατηγικός-γεωπολιτικός αναλυτής και αρχισυντάκτης του Mytilenepress. Contact : survivorellas@gmail-6945294197

Ένας σκληρός αστυνομικός που έχει δολοφονήσει περισσότερα από 4 εκατομμύρια ανθρώπινα όντα τα τελευταία 30 χρόνια.

Το ΝΑΤΟ είναι στην πραγματικότητα ένα τέρας που γεννήθηκε από τους Αγγλοσάξονες και τους Σιωνιστές για να εδραιώσουν την παρεκκλίνουσα και άρρωστη πεποίθησή τους ότι είναι ο «εκλεκτός λαός» και ότι έχουν ένα «φανερό πεπρωμένο» που τους επιβάλλει ο Θεός τους, το οποίο τους υποχρεώνει να πολεμήσουν ενάντια στους υπόλοιπους του κόσμου να το υποβάλει, να το κάνει να υπακούει στους κανόνες τους και να επιβάλλει τις ιδιομορφίες και τους θεσμούς τους. Η συμπεριφορά των ηγετών τους και της ίδιας της οργάνωσης είναι σαφές σημάδι της αυξανόμενης μέθης που επιδεινώνει την ασθένειά τους, καθιστώντας τους πιο βίαιους και παράλογους.

Αν η ερώτηση δεν ήταν τόσο σοβαρή, μπορεί να ήταν θέμα γέλιο, αλλά το πρόβλημα που τέθηκε θα μπορούσε να οδηγήσει σε καταστροφή για την ανθρωπότητα και τη ζωή στον πλανήτη γενικότερα.

Εν μέσω αυτής της μέθης, πολλά κράτη μέλη του ΝΑΤΟ, καθώς και ο Γενικός Γραμματέας του, ενθάρρυναν μια μεγάλη κλιμάκωση του πολέμου στην Ουκρανία, επιτρέποντας και ενθαρρύνοντας τη χρήση των παρεχόμενων όπλων για επίθεση στο ρωσικό έδαφος. Ο Γάλλος πρόεδρος απειλεί επίσης να στείλει Γάλλους στρατιώτες και εκπαιδευτές στην πρώτη γραμμή, καθιστώντας τους νόμιμους στόχους για τις ρωσικές δυνάμεις. Ομοίως, η παράδοση όλο και πιο εξελιγμένων και μακρόβιων όπλων, όπως πύραυλοι ATACMS, άρματα μάχης Leopard και Abrams και τώρα F16 και Mirage 2000, επιδεινώνει, επιμηκύνει και περιπλέκει τη σύγκρουση. Όλες αυτές οι ενέργειες πιέζουν πολύ ευαίσθητα όρια που τους φέρνουν πιο κοντά σε μια άμεση αντιπαράθεση με τη Ρωσία, η οποία θα ήταν πολύ επικίνδυνη για όλους, επειδή αντιμετωπίζουν αντιπάλους με πυρηνικά όπλα επαρκή για να τερματίσουν τη ζωή όπως την ξέρουμε.

Ο κόσμος γνωρίζει ότι η σύγκρουση ξεκίνησε με τη συνεχιζόμενη και οξυδερκή επέκταση του ΝΑΤΟ προς την Ανατολή, φτάνοντας στο σημείο να προσπαθήσει να ενσωματώσει την Ουκρανία στον οργανισμό.

Ο κόσμος γνωρίζει επίσης ότι αυτός ο πόλεμος αντιπροσώπων δεν έχει τελειώσει χάρη στη στρατιωτική και οικονομική βοήθεια από τη Δύση. Ο Μπόρις Τζόνσον έχει ήδη αναγκάσει την Ουκρανία να παραβιάσει τις ειρηνευτικές συμφωνίες της Κωνσταντινούπολης του 2022 και υποσχέθηκε δυτική υποστήριξη στον «τελευταίο Ουκρανό», στη συνέχεια ο Τζο Μπάιντεν και η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν επέβαλαν κυρώσεις κατά της Ρωσίας, η οποία κατέστρεψε μεγάλο μέρος της γερμανικής βιομηχανίας και ό,τι απέμεινε από την ευρωπαϊκή κράτος πρόνοιας. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι μόνοι ωφελούμενοι από τη σύγκρουση είναι το αμερικανικό στρατιωτικό-βιομηχανικό συγκρότημα και οι εταιρείες εξαγωγής φυσικού αερίου.

Είναι λυπηρό το γεγονός ότι οι ηγέτες των ευρωπαϊκών χωρών μελών του ΝΑΤΟ επιδιώκουν συμφέροντα που δεν τους ωφελούν, αλλά αντιθέτως τους βλάπτουν. Απλώς ρωτήστε τους ευρωπαίους πολίτες εάν το βιοτικό τους επίπεδο είναι καλύτερο σήμερα από ό,τι πριν από δύο χρόνια ή τους Γερμανούς επιχειρηματίες εάν είναι πιο παραγωγικοί και πιο κερδοφόροι σήμερα ή το 2018. Η αλαζονεία τους ως αποικιστές τους μεταμόρφωσε γρήγορα στις πιο ηλίθιες «ελίτ» του κόσμου. πλανήτη, τους εφάρμοσαν τις τεχνικές του «γνωστικού πολέμου» και τους κατάπιαν ολόκληρες.

Μετά την ήττα του ναζισμού στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο από τον Κόκκινο Στρατό της Σοβιετικής Ένωσης, ο οποίος κατέστρεψε τουλάχιστον το 86% της Βέρμαχτ, η διαδικασία αποαποικιοποίησης του Νότου ενθαρρύνθηκε και επιταχύνθηκε, ενώ η Ευρώπη αποικίστηκε από Αγγλοσάξονες Σιωνιστές. με το ΝΑΤΟ, την Παγκόσμια Τράπεζα και το ΔΝΤ να είναι τα κύρια μέσα πίεσης που χρησιμοποιούνται. Μοναρχίες, δικτατορίες (Πορτογαλία το 1949) και δημοκρατίες έχουν εγκαταλείψει οικειοθελώς την κυριαρχία τους, μέχρι να γίνουν αυτό που είναι σήμερα, πιόνια στην υπηρεσία των ψυχοπαθών που σκοπεύουν να αναγκάσουν την ανθρωπότητα να παραμείνει κάτω από τον ζυγό της μονοπολικότητας τους, φέρνοντας τον κόσμο στο χείλος του γκρεμού μιας γενικής αντιπαράθεσης, από την οποία οι Ευρωπαίοι θα είναι οι πρώτοι και οι περισσότεροι που θα επηρεαστούν.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες, με επικεφαλής το ΝΑΤΟ, επιδιώκουν να αλλάξουν τις δομές του διεθνούς δικαίου και των σχέσεων και να εφαρμόσουν αυτό που αποκαλούν «η νέα παγκόσμια τάξη πραγμάτων που βασίζεται σε κανόνες» εις βάρος του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών, του καταστατικού του Διεθνούς Δικαστηρίου της Δικαιοσύνης και των συμβάσεων που απορρέουν από αυτήν. Μάλιστα, το 2022 παρουσιάστηκε πρωτοβουλία ΗΠΑ-Λιχτενστάιν για αλλαγή της διαδικασίας αρνησικυρίας στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, προκειμένου να διευρυνθεί περαιτέρω η ηγεμονία των ΗΠΑ στον οργανισμό. Αυτή η «βασισμένη σε κανόνες τάξη» προσαρμόζεται για να τους ταιριάζει όποτε αντιμετωπίζουν πρόβλημα, χρησιμοποιώντας συνεχώς διπλά μέτρα και σταθμά για να εξασφαλίσει τα πλεονεκτήματά τους, καταφεύγοντας στην απειλή βίας, εάν χρειαστεί, οικονομικές πιέσεις και εκβιασμούς σε όλες τις μορφές της. Μια τέτοια σχέση δεν είναι προς το συμφέρον κανενός, ούτε των στενών ευρωπαίων εταίρων της, ούτε των μικρότερων εταίρων της στη Λατινική Αμερική και την Καραϊβική, την Αφρική και την Ασία, και ακόμη λιγότερο αυτούς που αποκαλούσαν «άξονα του κακού», δηλαδή τις χώρες. που αντιτίθενται ευθέως στις αξιώσεις και τις επιβολές της και τις πολεμούν σθεναρά με ιδέες, επιχειρήματα και πράξεις.

Τον Ιούλιο του 2024, η επόμενη συνάντηση του ΝΑΤΟ θα πραγματοποιηθεί στην Ουάσιγκτον και δυστυχώς θα δούμε, για άλλη μια φορά, πώς οι Ευρωπαίοι θα συνεχίσουν να κρατούν τη μύτη τους στο τιμόνι, σαν ήμερα βόδια, δηλώνοντας ότι οι εχθροί που θα νικηθούν είναι κυρίως η Κίνα και η Κίνα και Η Ρωσία, χωρίς να θέλει να συνειδητοποιήσει ότι ο κόσμος είναι διαφορετικός και ότι πρέπει να αγωνιστούν για να απελευθερωθούν από αυτήν την ανθυγιεινή σχέση και να αποκτήσουν μια κατάλληλη θέση στον νέο πολυπολικό και πολυκεντρικό κόσμο.

Στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ, οι Αγγλοσάξονες έχουν το μεγαλύτερο βάρος στον καθορισμό προτεραιοτήτων και τα συμφέροντά τους υπερισχύουν, αυτά της ηπειρωτικής Ευρώπης θα υποτάσσονται πάντα στις ανάγκες των αγγλόφωνων εταίρων, οι οποίοι έχουν επίσης το βλέμμα τους στην περιοχή του Ειρηνικού, όπου κατέληξαν αρκετές στρατιωτικές συμφωνίες, AUKUS (Αυστραλία, Ηνωμένο Βασίλειο και Ηνωμένες Πολιτείες), QUAD (Ηνωμένες Πολιτείες, Ιαπωνία, Αυστραλία και Ινδία) και άλλες, με κύριο στόχο τη διακοπή της ανάπτυξης της Κίνας, καθώς και της Ινδίας, του Πακιστάν, της Ινδονησίας και άλλες αναδυόμενες οικονομίες σε αυτήν την ακμάζουσα περιοχή. Το γεωστρατηγικό όραμα των Ηνωμένων Πολιτειών και του Ηνωμένου Βασιλείου έρχεται συχνά σε αντίθεση με αυτό της υπόλοιπης Ευρώπης, η θέση της οποίας θα θυσιάζεται πάντα προς όφελος της πρώτης. Η επιβολή αυτών των προτεραιοτήτων έχει διαλύσει το ευρωπαϊκό σύστημα ασφάλειας και βύθισε τον κόσμο σε μια διαδοχή συγκρούσεων, στα πρόθυρα μιας παγκόσμιας πυρκαγιάς.

Η υποστήριξη που δόθηκε στο Ισραήλ στη γενοκτονία του παλαιστινιακού λαού είναι μια περαιτέρω απόδειξη του επιπέδου ηθικής και ηθικής παρακμής του δυτικού κόσμου. Μεγάλο μέρος του ΝΑΤΟ χαιρετίζει τις εγκληματικές ενέργειες στη Γάζα και τη Δυτική Όχθη. Είναι τα όπλα και η επιμελητεία τους που επιτρέπουν στους Ναζί ιεραπόστολους να διαπράττουν τις καθημερινές σκληρές και απάνθρωπες σφαγές τους, για τις οποίες θα πρέπει να πληρώσουν μαζί, αργά ή γρήγορα, στην επίγεια δικαιοσύνη. Η δυτική στρατηγική αποσταθεροποίησης της Μέσης Ανατολής είναι γνωστή, στην πραγματικότητα η τεχνητή δημιουργία του Ισραήλ είναι μέρος της καθώς και η χρηματοδότηση και η δημιουργία ριζοσπαστικών ισλαμικών ομάδων όπως το ISIS, το Daesh και άλλοι, πέρα από τους παράνομους πολέμους κατά του Ιράκ. Λιβύη και Συρία και επεμβάσεις στην Υεμένη και τη Σομαλία.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η Λατινική Αμερική και η Καραϊβική, ως ζώνη ειρήνης, καθώς και οι χώρες της Αφρικής και της Ασίας, είχαν τη σοφία να παραμείνουν ουδέτερες στη σύγκρουση στην Ουκρανία και να μην υποκύψουν στην ακατάλληλη δυτική πίεση για να πείσουν αυτές τις περιοχές παρέχει πολεμικό υλικό και πολιτική υποστήριξη στην Ουκρανία. Ομοίως, πρέπει να περιορίσουν την ικανότητα της Ουκρανίας και των εταίρων της να απορροφούν προσωπικό με στρατιωτική εμπειρία για να υπηρετήσουν ως μισθοφόροι και να θυσιάσουν τη ζωή τους για λίγο ή για τίποτα σε μια χώρα που θεωρούν κατώτερη. Ωστόσο, η ένταξη της Κολομβίας στο ΝΑΤΟ ως παγκόσμιος εταίρος και η αίτηση ένταξης της Αργεντινής, καθώς και οι δεκάδες στρατιωτικές βάσεις των μελών του ΝΑΤΟ στη Λατινική Αμερική, αποτελούν μεγάλη πρόκληση και αξίζουν την προσοχή, αλλά κυρίως η δράση του λαού να απαιτήσει την εξάρθρωση αυτού του επιζήμιου μιλιταριστικού δικτύου που εξυπηρετεί συμφέροντα εκτός περιοχής.

 

 

Το ΝΑΤΟ είναι ένας κίνδυνος για τον κόσμο, γι’ αυτό ελπίζουμε ότι στο άμεσο μέλλον θα προκύψουν περισσότερες φωνές από τους ανθρώπους του κόσμου για να αποτρέψουν τους λάτρεις του πολέμου και τους ανεξάρτητους κερδοσκόπους του πολέμου από το να επιβάλλουν τις απόψεις τους. Ο ευρωπαϊκός και ο βορειοαμερικανικός λαός πρέπει να βγουν από τον μακρύ λήθαργο τους, πρέπει να απαλλαγούν από τον ανόητο και επιβλαβή υπεροχή και να επιβάλουν αποφασιστικά αντιναζιστές, αντιφασίστες, αντισιωνιστές και αντιολιγαρχικούς ηγέτες και κυβερνήσεις, με τη δύναμη να εκραγούν το ΝΑΤΟ και τη σοφία να σέβονται και να υποστηρίζουν τον πολυπολικό κόσμο που αναδύεται ακατάσχετα, διαφορετικά η ιστορία θα τους καταδικάσει.

loading...