Νέος χαμός με τον Alex Jones! Τι αποφάσισαν οι δικαστές στις ΗΠΑ

Δικαστής του Τέξας ενέκρινε χθες Παρασκευή τη ρευστοποίηση των προσωπικών περιουσιακών στοιχείων του Άλεξ Τζόουνς,
επιτρέποντάς του έτσι να αρχίσει την καταβολή ποσού 1,5 δισεκ. δολαρίων που υποχρεούται να καταβάλει στις οικογένειες των θυμάτων σφαγής.

Η υπόθεση αφορούσε τα όσα είχε πει ο παρουσιαστής και ιδιοκτήτης του ενημερωτικού ιστότοπου Infowars σχετικά με τη σφαγή που διαπράχθηκε το 2012 στο σχολείο Σάντι Χουκ, στο Κονέτικατ: υποστήριξε πως ήταν σκηνοθετημένη ιστορία, «απάτη», δεν είχε γίνει ποτέ.

Οικογένειες των θυμάτων προσέφυγαν στη δικαιοσύνη εναντίον του και δικαιώθηκαν.

Όμως ο Άλεξ Τζόουνς κήρυξε πτώχευση το 2022 και το ίδιο έκανε η εταιρεία του, η Free Speech Systems, με έδρα το Τέξας.

Χθες, ο δικαστής επέτρεψε ο κ. Τζόουνς να μετατρέψει την προσωπική πτώχευση του σε ρευστοποίηση, αλλά δεν αποφάνθηκε για το αν θα ρευστοποιηθούν επίσης οι πόροι της εταιρείας του.

Η απόφαση σημαίνει πως πολλά προσωπικά περιουσιακά στοιχεία του κ. Τζόουνς, ανάμεσά τους ράντσο αξίας περίπου 2,8 εκατομμυρίων δολαρίων, μπορεί επίσης να πωληθούν για να πληρωθούν οφειλές του. Τα περιουσιακά στοιχεία του εκτιμάται πως έχουν αξία 9 εκατ. δολαρίων.

Άλλα περιουσιακά του στοιχεία, όπως το σπίτι του στο Όστιν, επίσης στο Τέξας, αναμένεται πάντως να εξαιρεθούν από τη ρευστοποίηση.

Οι οικογένειες των θυμάτων της επίθεσης στο Σάντι Χουκ δεν αντέδρασαν αμέσως στην απόφαση του δικαστή.

Προτού εισέλθει στην αίθουσα ο Άλεξ Τζόουνς κατήγγειλε την «εργαλειοποίηση του δικαστικού συστήματος», προσθέτοντας πως η υπόθεσή του είναι «δοκιμασία» που περνούν επίσης «ο πρόεδρος Τραμπ», «ο Στιβ Μπάνον» και άλλοι, αναφερόμενος σε πρόσφατες καταδίκες μορφών της αμερικανικής δεξιάς για διάφορα αδικήματα.

Προειδοποιώντας τους υποστηρικτές του πως πιθανόν έρχεται το «τέλος» του Infowars, τους διαβεβαίωσε πως αυτή δεν είναι η «αρχή της μάχης (του) εναντίον της τυραννίας» κι ο ιστότοπός του ανέφερε χθες «αυτή μπορεί να είναι η τελευταία εκπομπή του Infowars, μην την χάσετε», με τις λέξεις «η τελευταία» και «μην» γραμμένες με όλα τα γράμματα κεφαλαία.

Με πληροφορίες από απεμπε-απεμπε-

loading...