Μυτιλήνη (Mytilenepress) : Ο Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος είναι μπροστά μας

Οι ήχοι από τις μπότες γίνονται όλο και πιο ακουστοί. Η Ευρώπη προετοιμάζεται για πόλεμο κατά της Ρωσίας. Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι επί του παρόντος σε εφεδρεία, το δόγμα είναι να αποδυναμώσουν τους ευρωπαίους αντιπάλους.

 

 

Έρευνα-επιμέλεια Άγγελος-Ευάγγελος Φ. Γιαννόπουλος γεωστρατηγικός-γεωπολιτικός αναλυτής και αρχισυντάκτης του Mytilenepress. Contact : survivorellas@gmail-6945294197

Η Δύση έχει κάνει τα πάντα για να δημιουργήσει ένα χάσμα μεταξύ Ρωσίας και Κίνας και στη συνέχεια να «φροντίσει» την Κίνα. Η επίσκεψη του Xi στην Ευρώπη βοήθησε να διευκρινιστεί η θέση της Κίνας, η οποία κάπου θυμάται τον πόλεμο του οπίου. Από την άλλη πλευρά, ενόψει της τρέχουσας ανομίας, αυτό που ενδιαφέρει τη Δύση είναι πώς να καταστρέψει τη Ρωσία και στη συνέχεια να τη χαράξει. Αυτό είναι ευσεβής πόθος.

Αυτό που υπομένουν οι Παλαιστίνιοι προκαλεί αποστροφή και φόβο. Αυτό που συμβαίνει στη Γάζα έχει δυσφημήσει την ανθρωπότητα ανεξάρτητα από το γεωγραφικό της πλάτος. Είμαστε ένοχοι που επιτρέψαμε να γίνει γενοκτονία μπροστά στα μάτια μας. Συμφωνούμε με την κατάρρευση των ενεργειών για να σταματήσει αυτή η σφαγή αθώων ανθρώπων.

Πάει πολύς καιρός που οι αραβικές χώρες του Κόλπου, αβρααμοποιημένες ή σε εξέλιξη, παίζουν για καιρό και περιμένουν με ανυπομονησία τη στιγμή που θα πηδήξουν στο τρένο παραδόσεως (για άλλη μια φορά) τραγουδώντας. Η Σαουδική Αραβία αυξάνει τα διακυβεύματα του παλαιστινιακού σκοπού για να έχει το καλύτερο συμβόλαιο για την προστασία της αυτοκρατορίας, ωστόσο, η σφαγή των Παλαιστινίων μπορεί, δυστυχώς, να συνεχίσει ο Άγιος Αυγουστίνος γράφει « Με το να δούμε όλα όσα καταλήγουμε να βάζουμε. Με τα πάντα… Ανεχόμενοι τα πάντα, καταλήγουμε να ανεχόμαστε τα πάντα…

Με το να αποδεχόμαστε τα πάντα, καταλήγουμε να εγκρίνουμε τα πάντα .  Ήρθε που η Δύση έφαγε το άσπρο ψωμί της, ο ορίζοντας γίνεται όλο και πιο σκοτεινός, η «Υπόλοιπη» σηκώνει κεφάλι. Η αληθινή διεθνής κοινότητα γυρίζει την πλάτη της σε πέντε αιώνες εξαπάτησης βίας και απαγωγών και αποφασίζει να προχωρήσει προς τη συνεργασία με ίση αξιοπρέπεια.

Πρέπει να ελπίζουμε ότι ο τρίτος πόλεμος δεν θα γίνει και ότι η ειρηνική ανθρωπότητα μπορεί να αντιταχθεί με όλα τα δυνατά μέσα για να αποφύγει το ανεπανόρθωτο που ο Αϊνστάιν μας περιγράφει ως πέτρινη εποχή. Δύο χώρες γνωρίζουν τι είναι έκρηξη ατομικής βόμβας. Υπάρχει η Ιαπωνία και υπάρχει η Αλγερία που με τα 13 πολύχρωμα jerboa ξέρει τι είναι να ακτινοβοληθείς και τι είναι ο αργός θάνατος και η ανάμνηση της πυρηνικής πυρκαγιάς. Έχουμε προειδοποιηθεί!

Οι αρχές του Τρίτου Παγκοσμίου Πολέμου Μάθαμε ότι ο Πρόεδρος Μπάιντεν εξουσιοδότησε την Ουκρανία να « διεξάγει περιορισμένες επιθέσεις στη Ρωσία με όπλα αμερικανικής κατασκευής » . Ορισμένοι σύμμαχοι των ΗΠΑ είχαν ήδη προχωρήσει περισσότερο.

Η Βρετανία πριν από αρκετές εβδομάδες επέτρεψε στην Ουκρανία να χρησιμοποιήσει τα πυραυλικά της συστήματα μεγάλης εμβέλειας Storm Shadow για επιθέσεις σε οποιοδήποτε μέρος της Ρωσίας και η Γαλλία και η Γερμανία πήραν πρόσφατα την ίδια θέση. Βρισκόμαστε, επομένως, σε μια κρίσιμη στιγμή και την πιθανότητα να περάσουμε από τις χαμηλού προφίλ συγκρούσεις σε έναν ανεξέλεγκτο παγκόσμιο πόλεμο , συμπεριλαμβανομένων των μεγάλων δυνάμεων.

Σε συνέντευξή του, ο Πρόεδρος Πούτιν προειδοποίησε στις 18 Μαρτίου μετά την επανεκλογή του: « Είναι σαφές σε όλους ότι μια [σύγκρουση μεταξύ Ρωσίας και ΝΑΤΟ] θα σήμανε το τελικό στάδιο πριν από έναν Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο. Νομίζω ότι σχεδόν κανείς δεν το θέλει αυτό ». Ερωτηθείς από το Reuters σχετικά με τα σχόλια του Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος είπε ότι δεν απέκλεισε την πιθανότητα αποστολής χερσαίων στρατευμάτων στην Ουκρανία και τον κίνδυνο σύγκρουσης με το ΝΑΤΟ, ο Βλαντιμίρ Πούτιν ειρωνεύτηκε: « Τα πάντα είναι πιθανά στον σύγχρονο κόσμο . Ο Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος είπε ότι δεν ήθελε μια « κλιμάκωση » ,  κάλεσε την περασμένη εβδομάδα τους Δυτικούς για «ένα ξεκίνημα » ,  προειδοποιώντας ότι μια ρωσική νίκη στην Ουκρανία θα αποτελούσε « υπαρξιακή απειλή » για την Ευρώπη. Ο Πρόεδρος Πούτιν προσθέτει ότι στρατιωτικό προσωπικό του ΝΑΤΟ βρισκόταν ήδη στην Ουκρανία.

Τα ρωσικά στρατεύματα άκουσαν επικοινωνίες στα αγγλικά και στα γαλλικά στο πεδίο της μάχης, είπε. « Δεν υπάρχει τίποτα καλό σε όλο αυτό, πρώτα απ’ όλα γι’ αυτούς αφού πεθαίνουν εκεί και σε μεγάλους αριθμούς ».1  « Τα κράτη μέλη του ΝΑΤΟ μεμονωμένα ή συλλογικά θα πάνε σε πόλεμο εναντίον της Ρωσίας; Αυτό είναι το ερώτημα που τίθεται από τους δυτικούς φορείς λήψης αποφάσεων.

Σε συνέντευξή του στο The Economist, ο Γενικός Γραμματέας της Συμμαχίας, Γενς Στόλτενμπεργκ, δήλωσε: «Τώρα είναι η ώρα για τους συμμάχους να σκεφτούν εάν θα πρέπει να άρουν ορισμένους από τους περιορισμούς στη χρήση όπλων που έχουν δοθεί στην Ουκρανία (…) Ειδικά τώρα, όταν γίνονται πολλές μάχες θέση στο Χάρκοβο, κοντά στα σύνορα, αρνούμενη στην Ουκρανία τη δυνατότητα χρήσης αυτών των όπλων εναντίον νόμιμων στρατιωτικών στόχων στην επικράτεια που η Ρωσία κάνει την άμυνά της πολύ δύσκολη. Προανήγγειλε την απόφαση της Ουάσιγκτον στους Ευρωπαίους Συμμάχους.

Μιλώντας στο Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είπε: «Σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, η Ουκρανία έχει το δικαίωμα στην αυτοάμυνα. Και το δικαίωμα στην αυτοάμυνα περιλαμβάνει επίσης το χτύπημα νόμιμων στρατιωτικών στόχων εντός της Ρωσίας». (…)

Η επέκταση της προστασίας της αντιπυραυλικής ασπίδας του Ατλαντικού στο ουκρανικό έδαφος θα σήμαινε συλλογικό πόλεμο κατά της Ρωσίας. Αλλά το να επιτραπεί στην Ουκρανία να επιτεθεί στη Ρωσία με όπλα που προμηθεύονται από τα κράτη μέλη του ΝΑΤΟ θα σήμαινε την ατομική τους είσοδο σε πόλεμο εναντίον της Ρωσίας. Από την πλευρά του, ο Ματέο Σαλβίνι, Ιταλός αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, σχολίασε δηλώνοντας: «Αυτός ο κύριος [Γενς Στόλτενμπεργκ] είναι επικίνδυνος γιατί το να μιλάμε για Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο, για δυτικά όπλα ικανά να χτυπήσουν και να σκοτώσουν στο εσωτερικό της Ρωσίας, μου φαίνεται πολύ, πολύ επικίνδυνο και απερίσκεπτο (…)».

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν απάντησε στους δημοσιογράφους: «Αυτή η συνεχής κλιμάκωση μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρές συνέπειες. Ας θυμούνται [τα ευρωπαϊκά κράτη μέλη του ΝΑΤΟ] ότι η επικράτειά τους είναι μικρή και ο πληθυσμός τους πυκνός», προειδοποίησε ευθέως ο γερουσιαστής Ντμίτρι Ρογκόζιν, πρώην διευθυντής της Roscosmos: «Δεν είμαστε μόνο στο κατώφλι, αλλά ήδη στο όριο, πέρα από αυτό. , εάν ο εχθρός δεν σταματήσει σε τέτοιες ενέργειες, θα ξεκινήσει μια αμετάκλητη κατάρρευση της στρατηγικής ασφάλειας των πυρηνικών δυνάμεων» » .2

Πυρηνικός πόλεμος: το σενάριο του τέλους του κόσμου; Κατά πάσα πιθανότητα, αυτός δεν θα είναι ένας κλασικός πόλεμος. Γιατί το κακό είναι βαθύ. Πρόκειται για τον πειρασμό να διαιωνιστεί μια αυτοκρατορία χωρίς ζωτική πρόγνωση για τις δυτικές χώρες απέναντι σε μια υπαρξιακή απειλή για τη Ρωσία, η οποία δεν θα διστάσει να κονιορτοποιήσει τη Δύση ακόμα κι αν πρόκειται για μια πλανητική πυρηνική φωτιά. Αυτός ο προβληματισμός από τον ιστότοπο Notre Planète Info μας επιτρέπει να προβλέψουμε τις συνέπειες ενός πυρηνικού πολέμου: « Φοβούμενος κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου, ο ολοκληρωτικός πυρηνικός πόλεμος έχει αποδειχθεί τόσο βαριά απειλή για το ίδιο το μέλλον της ανθρωπότητας που οι μεγάλες πυρηνικές δυνάμεις απέφυγαν από τη μαζική χρήση πυρηνικών όπλων .3  «

Η επεκτατική πολιτική του ΝΑΤΟ και η αναγέννηση των ανοιχτά ναζιστικών στρατών στην Ουκρανία πυροδότησαν μια ειδική ρωσική επιχείρηση αποστρατιωτικοποίησης και αποναζοποίησης τον Φεβρουάριο του 2022. Οι Ηνωμένες Πολιτείες διατήρησαν πάντα τη δυνατότητα να πραγματοποιούν προληπτικά πυρηνικά χτυπήματα. Οι Ηνωμένες Πολιτείες διαθέτουν 750 στρατιωτικές βάσεις σε περισσότερες από 80 χώρες.

Οι ΗΠΑ έχουν ήδη περάσει 230 χρόνια (από 246 χρόνια ύπαρξης) σε άμεσους πολέμους και πολέμους πληρεξουσίων στο εξωτερικό. Επιπλέον, η νέα στρατηγική εθνικής άμυνας του Πενταγώνου που εγκρίθηκε στα τέλη Οκτωβρίου 2022 πέρασε ένα νέο όριο, επιτρέποντας τη χρήση πυρηνικών όπλων έναντι μη πυρηνικών απειλών.

Ένα ιδιαίτερα επικίνδυνο δόγμα σύμφωνα με τον Δημοκρατικό γερουσιαστή Edward Markey: «Ο κίνδυνος πυρηνικού πολέμου απειλεί σοβαρά την επιβίωση του ανθρώπινου είδους. Δυστυχώς, μη αποκλείοντας το να είναι οι πρώτες που χρησιμοποίησαν ατομικά όπλα, οι Ηνωμένες Πολιτείες αυξάνουν τον κίνδυνο μιας ακούσιας πυρηνικής κλιμάκωσης.

Πράγματι, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν έχει προειδοποιήσει ότι η Ρωσία θα απαντήσει σε οποιαδήποτε πυρηνική επίθεση με πυρηνικά πλήγματα. Δηλαδή, σε περίπτωση πιθανής πυρηνικής επίθεσης στη Ρωσία, εκατοντάδες πυρηνικοί πύραυλοι θα εκτοξευθούν αμέσως εναντίον της επιθετικής χώρας, η οποία στη συνέχεια θα είναι εξασφαλισμένη για ολική καταστροφή ». [3]  Η αφέλεια της Δύσης που στηρίζεται στη διαφωνία της Ρωσίας με την Κίνα

Ο Alastair Crooke, περιγράφει το δίλημμα που κατά κάποιο τρόπο « μπλοκάρει » και τόσο καλύτερα το ξέσπασμα του πολέμου του δυτικού ΝΑΤΟ εναντίον της Ρωσίας με τους δύο blaster από την Πολωνία (έξαλλος κατά της Ρωσίας) και τη Γαλλία με μια αγνώριστη Παλαιο-Γαλατική αξιοπρέπεια: « Ο λόγος της στρατιωτικής κλιμάκωσης είναι της μόδας στην Ευρώπη, αλλά τόσο στη Μέση Ανατολή όσο και στην Ουκρανία, η δυτική πολιτική βρίσκεται σε μεγάλη δυσκολία.

Το παράδοξο είναι ότι η ομάδα Μπάιντεν –καθαρά ακούσια– γεννά έναν «νέο κόσμο». Όσο περισσότερες δυτικές ελίτ αντιτίθενται στη γέννηση – «σώζοντας τον Σιωνισμό», «σώζοντας την ευρωπαϊκή Ουκρανία» και συντρίβοντας τους αντιφρονούντες – τόσο περισσότερο επιταχύνουν την πτώση του Λεβιάθαν».

Η κοινή δήλωση Κίνας-Ρωσίας σχεδόν 8.000 λέξεων προκαλεί τους στοιχειώδεις νόμους της ίδιας της φύσης περιγράφοντας τον σφετερισμό των θεμελιωδών αρχών της ανθρωπότητας, της πραγματικότητας και της τάξης από τη Δύση – μια κριτική που κάνει τη συλλογική Δύση να τρελαίνεται από οργή. Πώς όμως και γιατί μπορούμε να πούμε ότι η Δύση επιταχύνει τη δική της διάλυση;

Οι New York Times δίνουν μια ένδειξη για το «γιατί»: Η παλιά «αγγλοσαξονική» εμμονή με μια προκλητική Ρωσία που η Δύση δεν μπόρεσε ποτέ να λυγίσει σύμφωνα με τη θέλησή της. Σήμερα, η Ρωσία και η Κίνα υπέγραψαν μια κοινή δήλωση κάπως παρόμοια με την «απεριόριστη» φιλία που διακηρύχθηκε τον Φεβρουάριο του 2022, αλλά η οποία προχωρά παραπέρα. Αυτή η δήλωση περιγράφει τη σχέση τους ως «ανώτερη από τις πολιτικές και στρατιωτικές συμμαχίες της εποχής του Ψυχρού Πολέμου».

Η φιλία μεταξύ των δύο κρατών δεν έχει όρια, δεν υπάρχουν «απαγορευμένοι» τομείς συνεργασίας. Ο Ρέι ΜακΓκόβερν, πρώην σύμβουλος του προέδρου των ΗΠΑ, αφηγήθηκε πώς «όταν ο Μπάιντεν ανέλαβε τα καθήκοντά του το 2021, οι σύμβουλοί του τον διαβεβαίωσαν ότι θα μπορούσε να παίξει με τον φόβο της Ρωσίας για την Κίνα – και να φέρει μια σφήνα μεταξύ των δύο. Αυτό αντιπροσωπεύει τη «μητέρα όλων των σφαλμάτων» της κρίσης, επειδή προκαλεί τις συνθήκες υπό τις οποίες η Δυτική «Τάξη» μπορεί να διαλυθεί».

«Η Κίνα επιδιώκει να γίνει η πιο ισχυρή οικονομία του κόσμου και ο μεγαλύτερος και ισχυρότερος στρατός του κόσμου » . [4]  « ΤονΑύγουστο του 2019, όταν οι Ηνωμένες Πολιτείες αποχώρησαν από τη συνθήκη για την απαγόρευση των πυραύλων μέσου βεληνεκούς στην Ευρώπη, είχαν ήδη αναπτύξει πυραύλους στη Ρουμανία και την Πολωνία. Δεν είναι δυνατό να προσδιοριστεί ποιο βλήμα είναι γεμάτο, καθώς οι σωλήνες έχουν καλύμματα.

Ο  χρόνος  που απαιτείται για να φτάσουν αυτοί οι πύραυλοι στη Μόσχα θα ήταν 9 λεπτά από την Πολωνία και 10 λεπτά από τη Ρουμανία. (…) 18 Μαΐου στη Μόσχα, στον απόηχο της τελευταίας συνόδου κορυφής Xi-Putin – όπως  σημειώνει  ο MK Bhadrakumar . Οι δυτικές διεργασίες σκέψης, είπε ο Λαβρόφ, κινούνται επικίνδυνα προς «το περίγραμμα του σχηματισμού μιας ευρωπαϊκής στρατιωτικής συμμαχίας – με πυρηνική συνιστώσα». Εξέφρασε τη λύπη του για το γεγονός ότι «επέλεξαν μια αντιπαράθεση στο πεδίο της μάχης: Είμαστε έτοιμοι για αυτήν». «Η ατζέντα για την πρόκληση στρατηγικής ήττας στη Ρωσία – στρατιωτικά και με άλλο τρόπο – είναι μια καθαρή φαντασίωση που θα αντιμετωπιστεί αποφασιστικά » . [4]

Η πολυδιάστατη συνεργασία Ρωσίας-Κίνας τρομάζει τη Δύση Η Δύση λανθασμένα πιστεύει ότι μπορεί να επιβάλει τα πρότυπά της στο όνομα των δικαιωμάτων της. Αμερικανοί και Ευρωπαίοι στρατηγοί κάνουν ό,τι μπορούν για να δημιουργήσουν διχόνοια μεταξύ Ρωσίας και Κίνας. Ακόμη και ο πρόεδρος Μπάιντεν το πιστεύει. Ο Alain Constant της εφημερίδας  Le Monde  , που ξέραμε ότι ήταν πολύ πιο επαγγελματική, έγραψε: « Τον Ιούνιο του 1997, ο γερουσιαστής Joe Biden, επιστρέφοντας από ένα ταξίδι στη Μόσχα που είχε σκοπό να καθησυχάσει τη Ρωσία για τη διεύρυνση του ΝΑΤΟ, παρέσυρε τους κινδύνους της προσέγγισης της Ρωσίας. με την Κίνα.

Για τον Μπάιντεν του 1997, μια προσέγγιση Ρωσίας-Κινεζο-Ιράν είναι αδιανόητη και μοιάζει με πολιτική φαντασία. Εκείνη την εποχή, λίγοι Αμερικανοί αξιωματούχοι γνώριζαν τον κίνδυνο. Όμως ο Ζμπίγκνιου Μπρεζίνσκι, πρώην σύμβουλος, προειδοποιεί: «Το χειρότερο σενάριο θα ήταν ένας μεγάλος συνασπισμός της Κίνας, της Ρωσίας και ίσως του Ιράν, ενωμένος από ένα κοινό μίσος για τις Ηνωμένες Πολιτείες». Ένα εφιαλτικό σενάριο για τη Δύση έγινε πραγματικότητα (…) Μετά από χρόνια προσεγγίσεων και διαφόρων συνθηκών, οι τρεις χώρες ευθυγραμμίζονται πλέον σαφώς σε έναν κοινό οδικό χάρτη: να τεθεί τέλος στη δυτική ηγεμονία Όλα αυτά οδηγώντας κατά της Δύσης έναν υβριδικό αγώνα, ταυτόχρονα χρόνος στρατιωτικός, τεχνολογικός, εμπορικός, πληροφορικής και πολιτισμός .5

Με την ίδια σειρά, ο Alain Frachon στέλνει αυτό το μήνυμα στους Δυτικούς: « Δεν έχει νόημα να διατηρούνται ανεύθυνες ψευδαισθήσεις στην Ουάσιγκτον, το Παρίσι ή το Βερολίνο: το ζευγάρι Σινο-Ρωσών δεν πρόκειται να χωρίσει. Η πρόσφατη παραμονή του Σι Τζινπίνγκ στην Ευρώπη και η επίσκεψη του Βλαντιμίρ Πούτιν στο Πεκίνο λίγες μέρες αργότερα το έδειξαν ξεκάθαρα: τις δύο χώρες ενώνει η ίδια φιλοδοξία, αυτή της μάχης ενάντια στη δυτική «ηγεμονία» αυτή την άνοιξη του 2024, ο Σι Τζινπίνγκ υπενθύμισε ότι συμμετείχε στη σύγκρουση που μαίνεται στην Ευρώπη: είναι από τη ρωσική πλευρά (…)

Είναι ζήτημα αύξησης των ανταλλαγών μεταξύ των δύο χωρών τους ενόψει μιας «αμερικανικής πολιτικής εχθρικής και καταστροφικής» που, σύμφωνα με τους ίδιους, έχει σκοπό να «ανακόψει» την άνοδος στην εξουσία της Κίνας και της Ρωσίας (…) Αυτή η κατάσταση απαιτεί ενισχυμένη συνεργασία σε στρατιωτικό επίπεδο.

Η Κίνα θα στηρίξει περαιτέρω την πολεμική οικονομία που δημιουργεί ο Πούτιν στη Ρωσία. Σαφώς, η Κίνα υποστηρίζει τη ρωσική πολεμική προσπάθεια ».6  Απογραφή πυρηνικών δυνάμεων στον κόσμο Σύμφωνα με μια μελέτη του Διεθνούς Ινστιτούτου Ερευνών για την Ειρήνη της Στοκχόλμης που δημοσιεύθηκε τον Ιούνιο του 2023 (SIPRI), « από τον Ιανουάριο του 2023, 12.512 πυρηνικά όπλα, εκ των οποίων τα 9.576 ήταν αποθηκευμένα σε αποθήκες για πιθανή χρήση. Ηνωμένες Πολιτείες (1770 μονάδες) και Ρωσία (1674 μονάδες). Μαζί, αυτά τα δύο κράτη κατέχουν περίπου το 90% όλων των πυρηνικών όπλων ».7

Οι παγκόσμιες στρατιωτικές δαπάνες αυξάνονται εν μέσω πολέμου, κλιμάκωσης εντάσεων και ανασφάλειας Οι παγκόσμιες στρατιωτικές δαπάνες έχουν αυξηθεί φτάνοντας στο επίπεδο ρεκόρ των 2,443 δισεκατομμυρίων δολαρίων. «Τα κράτη δίνουν προτεραιότητα στη στρατιωτική δύναμη, η οποία κινδυνεύει να τροφοδοτήσει τη σπείρα «δράση-αντίδραση» Οι στρατιωτικές δαπάνες της Ρωσίας αυξήθηκαν κατά 24% στα 109 δισεκατομμύρια δολάρια το 2023.

Η Ουκρανία βρίσκεται στα 64,8 δισεκατομμύρια δολάρια. Η Ουκρανία έχει επίσης λάβει τουλάχιστον 35 δισεκατομμύρια δολάρια σε στρατιωτική βοήθεια, συμπεριλαμβανομένων 25,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Μαζί, αυτή η βοήθεια και οι στρατιωτικές δαπάνες της Ουκρανίας ισοδυναμούν με περίπου το 91% των ρωσικών στρατιωτικών δαπανών. Το 2023, οι στρατιωτικές δαπάνες από τα 31 μέλη του ΝΑΤΟ θα ανέλθουν σε 1.341 δισεκατομμύρια δολάρια, ή το 55% των παγκόσμιων στρατιωτικών δαπανών .8

Οι στρατιωτικές δαπάνες των ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 2,3% στα 916 δισεκατομμύρια δολάρια το 2023, αντιπροσωπεύοντας το 68% των συνολικών στρατιωτικών δαπανών του ΝΑΤΟ. Το 2023, τα περισσότερα ευρωπαϊκά κράτη μέλη του ΝΑΤΟ αύξησαν τις δαπάνες τους. Καθώς οι στρατιωτικές δαπάνες της Κίνας αυξάνονται, αυξάνονται και οι γείτονές της. Κίνα, 2η με 296 δισ. δολάρια. Οι στρατιωτικές δαπάνες του Ισραήλ – οι δεύτερες μεγαλύτερες στην περιοχή μετά τη Σαουδική Αραβία – φτάνουν τα 27,5 δισεκατομμύρια δολάρια το 2023.

Η Ινδία είναι η 4η μεγαλύτερη με 83,6 δισεκατομμύρια δολάρια. Οι στρατιωτικές δαπάνες της Αλγερίας αυξήθηκαν κατά 76% στα 18,3 δισεκατομμύρια δολάρια. Το Ιράν είναι το 4ο μεγαλύτερο στρατιωτικό κόστος στη Μέση Ανατολή το 2023 με 10,3 δισεκατομμύρια δολάρια ».9  Οι κραυγές της Δύσης.

Η Ρωσία ανίκητη με τον πύραυλο RS-28 Sarmat Σε μια διαυγή συνεισφορά του Andrew Cockburn εξηγεί ότι τα αποτελέσματα της δυτικής προπαγάνδας κρύβουν μια θλιβερή πραγματικότητα: « Η εμμονή με την τεχνολογία δεν έχει ωφελήσει την Ουάσιγκτον.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες παράγουν εξελιγμένα και ακριβά όπλα, τα οποία οι ρωσικές δυνάμεις έμαθαν γρήγορα να εξουδετερώνουν. Τα αμερικανικά όπλα δεν εμπόδισαν την Ουκρανία να υποχωρήσει και να υποστεί πιθανή ήττα. Πολλές αποτυχίες αμερικανικών όπλων στην Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένων των HIMARS LRM, συνδέονται με τη χρήση εξαιρετικά ευάλωτων συστημάτων καθοδήγησης με GPS.

Η Ρωσία έχει από καιρό δώσει μεγάλη προσοχή στον ηλεκτρονικό πόλεμο και έχει διαπρέψει στην παρεμβολή σημάτων GPS. “Τα περισσότερα δυτικά συστήματα έχουν αποδειχθεί αναποτελεσματικά σε συνθήκες μάχης” λόγω ρωσικών παρεμβολών .10  Στις ακραίες συνθήκες που αποτελούν υπαρξιακό πρόβλημα για τη Ρωσία, η τελευταία δεν δεσμεύεται πλέον από καμία δέσμευση: « Η Ρωσία αποχώρησε από τη συνθήκη για τη μείωση των στρατηγικών επιθετικών όπλων Start-II/SNV-III, στις 23 Φεβρουαρίου 2023 τους « κλασικούς» ηπειρωτικούς βαλλιστικούς πυραύλους της , η Ρωσία εξοπλίστηκε με έναν βαρύ διηπειρωτικό βαλλιστικό πύραυλο που ονομάζεται «RS-28 Sarmat» (ή Satan 2 για τους Δυτικούς), που λειτουργεί από τα τέλη Αυγούστου 2023.

Πρόκειται για πύραυλο ικανό να πλήξει οποιοδήποτε περιοχή στη Γη με καταστροφική και απαράμιλλη δύναμη πυρός. Αυτός ο πύραυλος μπορεί να μεταφέρει έως και 10 μεγάλες πυρηνικές κεφαλές ή 16 μικρές πυρηνικές κεφαλές που η καθεμία μπορεί να κατευθυνθεί σε έναν στόχο. Είναι επομένως πολύ πιο καταστροφικές από τις βόμβες που έπεσαν στο Ναγκασάκι και τη Χιροσίμα στο τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Και για καλό λόγο, αυτός ο πύραυλος 200 τόνων, μήκους 35,5 μέτρων και διαμέτρου 3 μέτρων, έχει συνολική ισχύ 8 έως 12 Mt TNT (450 φορές μεγαλύτερη από την ισχύ της ατομικής βόμβας που έπεσε στη Χιροσίμα), αρκετή για να μεταμορφώσει μια χώρα το μέγεθος της Γαλλίας ή της Μεγάλης Βρετανίας σε μια ακατοίκητη έρημο (η ζώνη καταστροφής της είναι 650.000 km²) σε μόλις 2 λεπτά…

Με ταχύτητα 20 φορές μεγαλύτερη από αυτή του ήχου (26.000 km/h αυτός ο νέος πύραυλος είναι αδύνατο να αναχαιτίσει τουλάχιστον 50 Τα συστήματα εκτόξευσης Sarmat έχουν αναπτυχθεί στην επικράτεια της Ρωσίας από το 2023. Η Ρωσία έχει επιτέλους ένα σύστημα “Περίμετρος”, με το παρατσούκλι “Dead Hand” από τους ειδικούς.

Η προειδοποίηση του Πούτιν είναι άμεση και σαφής Για τον δημοσιογράφο MK Bhadrakumur: « Ο Πούτιν ήταν ξεκάθαρος και άμεσος. Έκανε γνωστό εκ των προτέρων ότι θα αναγκαζόταν να απαντήσει με πυρηνικά εάν απειληθεί το ρωσικό κράτος. Ο Πούτιν  μίλησε  στην Ομοσπονδιακή Συνέλευση ενώπιον της crème de la crème της ρωσικής ελίτ και εμπιστεύτηκε ολόκληρο το έθνος ότι η χώρα θα μπορούσε να ωθηθεί σε πυρηνικό πόλεμο για τη δική της αυτοσυντήρηση.

Μάλιστα, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Λόιντ Όστιν είπε σε ακρόαση στο Κογκρέσο στην Ουάσινγκτον ότι «το ΝΑΤΟ θα πολεμήσει με τη Ρωσία» εάν η Ουκρανία ηττηθεί. Σαφώς, ο Όστιν εννοούσε ότι εάν η Ουκρανία χάσει, το ΝΑΤΟ θα πρέπει να εναντιωθεί στη Ρωσία. Είναι  ένα κάλεσμα  προς την Ευρώπη να κινητοποιηθεί για ηπειρωτικό πόλεμο. Τι είπε ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν:

Η ήττα της Ρωσίας είναι απαραίτητη για την ασφάλεια και τη σταθερότητα της Ευρώπης .11  Το ρολόι της καταστροφής Η ανικανότητα της διεθνούς κοινότητας Η πυρηνική απειλή στον κόσμο απεικονίζεται ιδιαίτερα από την Αποκάλυψη ή το ρολόι του τέλους του κόσμου ( Ρολόι της Κρίσης ). Δημιουργήθηκε το 1947, λίγο μετά τους αμερικανικούς ατομικούς βομβαρδισμούς στην Ιαπωνία, και έκτοτε ενημερώνεται τακτικά από μέλη του Bulletin of Atomic Scientists (BAS) που εδρεύει στο Πανεπιστήμιο του Σικάγο. Το 2012 έδειχνε 11:55 μ.μ., μόλις 5 λεπτά πριν το τέλος του κόσμου. Το 2023, η βελόνα του έχει προχωρήσει περαιτέρω σε μόλις 90 δευτερόλεπτα.

Επομένως, το ζήτημα του πυρηνικού πολέμου παραμένει πιο επίκαιρο από ποτέ. Ανθρωπιστικά στελέχη των Ηνωμένων Εθνών και μέλη της κοινωνίας των πολιτών συζήτησαν την ικανότητα της ανθρωπιστικής κοινότητας να ανταποκριθεί σε μια πυρηνική έκρηξη. « Οι ανθρωπιστικές συνέπειες μιας πυρηνικής επίθεσης ή ατυχήματος θα ήταν δυνητικά καταστροφικές και καταστροφικές » , προειδοποίησε ο Διευθυντής του Γραφείου των Ηνωμένων Εθνών για τον Συντονισμό Ανθρωπιστικών Υποθέσεων ( OCHA ) στη Γενεύη.

Ένα αποκαλυπτικό σενάριο μετά τον πυρηνικό βομβαρδισμό « Σε λίγες ώρες, 34 εκατομμύρια άνθρωποι θα σκοτωθούν από την άμεση επίδραση των πυρηνικών εκρήξεων. Οι κολοσσιαίες, ανεξέλεγκτες πυρκαγιές που δημιουργούνται από τις βόμβες θα έστελναν 9 εκατομμύρια τόνους αιθάλης στην ατμόσφαιρα. Σε λιγότερο από 50 ημέρες, ολόκληρος ο πλανήτης θα επηρεαζόταν από τέφρα. Για μια δεκαετία, οι ακτίνες του Ήλιου θα φιλτράρονταν εν μέρει. Αποτέλεσμα: η παγκόσμια θερμοκρασία θα μειωθεί κατά 1,25°C τα πρώτα τρία χρόνια.

Η παγκόσμια βροχόπτωση θα μειωθεί κατά 10% στα δύο έως τέσσερα χρόνια μετά το συμβάν. οι παγετοί θα ήταν πιο συχνοί. Στη συνέχεια, η γεωργία θα επηρεαστεί σοβαρά και επομένως οι πόροι τροφίμων για όλη την ανθρωπότητα. Τέλος, αυτό το σενάριο συνοδεύεται από μια γενικευμένη απώλεια (75% παγκοσμίως – 65% στις τροπικές περιοχές) της στιβάδας του όζοντος για περίπου 15 χρόνια . [3]  Οι επιπτώσεις των πυρηνικών όπλων στην ανθρώπινη υγεία Σύμφωνα με την εξειδικευμένη τοποθεσία: περιγράφοντας τη ρίψη ατομικής βόμβας « Η έντονη βολίδα που δημιουργήθηκε τη στιγμή της έκρηξης ενός πυρηνικού όπλου αυτής της ισχύος θα απελευθέρωνε θερμότητα, κρουστικά κύματα και ακτινοβολία. Θύματα θερμικής ακτινοβολίας: η θερμοκρασία στη γη, κάτω από το επίκεντρο της έκρηξης, θα έφτανε γύρω στους 7000°C και, σε αυτήν την περιοχή, κάθε ζωντανό ον θα κονιορτοποιηθεί. Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι θα κάηκαν, οι περισσότεροι με φρικτά εγκαύματα τρίτου βαθμού.

Μια βολίδα και μια θερμική ακτινοβολία θα ακολουθούνταν αμέσως από κύματα πίεσης που ταξιδεύουν με υπερηχητικές ταχύτητες. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα θύματα υπέφεραν από ρήξη οργάνων, ανοιχτά κατάγματα, κατάγματα κρανίου και διαπεραστικά τραύματα. Ένας σημαντικός αριθμός ανθρώπων θα έχανε την ακοή τους ως αποτέλεσμα της διάτρησης των τυμπάνων .»12  Θύματα από καταιγίδες:

Είναι επίσης πιθανό ότι οι ραδιενεργές καταιγίδες θα μπορούσαν να μεταφερθούν από τον άνεμο σε σημαντικές αποστάσεις, θέτοντας σε κίνδυνο πολύ περισσότερους ανθρώπους από την έκρηξη και τις πυρκαγιές. Πολλοί από τους πληγέντες δεν θα συνειδητοποιούσαν ότι είχαν λάβει μια δυνητικά θανατηφόρα δόση ακτινοβολίας παρά μόνο αρκετές ημέρες ή εβδομάδες.

ΣτηΝ Χιροσίμα και στο Ναγκασάκι, ο αριθμός των θανάτων που αποδίδονται στους βομβαρδισμούς έφτασε, το 1950, τους 200.000 και τους 140.000 αντίστοιχα, ακόμη και σήμερα, ασθένειες και θάνατοι που συνδέονται με την ακτινοβολία παρατηρούνται στον ηλικιωμένο πλέον πληθυσμό των επιζώντων των βομβαρδισμών του 1945 . [12]

Τι πρέπει να κάνει η Αλγερία; « Όταν οι μεγάλοι κάνουν πόλεμο, οι αδύναμοι είναι αυτοί που πεθαίνουν ». Αυτό το απόσπασμα του Jean Paul Sarre συνοψίζει την τρέχουσα κατάσταση. Μπροστά στον νέο κόσμο που θα γεννήσει με πόνο, θα υπάρξουν παράπλευρες ζημιές. Είμαστε κοντά σε έναν μελλοντικό τόπο αντιπαράθεσης! Μια ατομική βόμβα 800 χλμ από το Αλγέρι θα επηρεάσει τη ζωή στην Αλγερία, προς την αντίθετη κατεύθυνση.

Ας θυμηθούμε τα 13 πολύχρωμα jerboas, εκτός από το ότι ρήμαξαν και στειρώνουν ολόκληρες περιοχές, επέτρεψαν στους ανέμους να διασκορπίσουν το ατομικό σύννεφο σε χιλιάδες χιλιόμετρα προς όλες τις κατευθύνσεις!  Είναι πραγματικά μια αβέβαιη εποχή όπου κάθε διευθέτηση βαθμών θα έχει ελεύθερο έλεγχο, τώρα που δεν υπάρχουν Ηνωμένα Έθνη ικανά να διατηρήσουν την ηθική και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Αυτός ο « Πόλεμος όλων εναντίον όλων » «Bellum omnium contra omnes» σύμφωνα με τον Χομπς πρέπει να μας αναγκάσει περισσότερο από ποτέ να εσωστρέφουμε και να αναθεωρούμε το είναι μας στον Κόσμο. Μόνο η δύναμη κυβερνά τον κόσμο.

Η Ρωσία καταφέρνει να αντισταθεί στη Δύση χάρη σε 450.000 μηχανικούς ετησίως! και αρκετά εκατομμύρια τεχνικούς!  Η τεχνολογική ισχύς πρέπει να βασίζεται στην επιστήμη και η στρατιωτική βιομηχανία επίσης σε βαρύ εξοπλισμό (τανκς, αεροπλάνα, κανόνια) με γνώμονα την ισχύ των υπολογιστών είναι οι άμυνες του ανοσοποιητικού που πρέπει να ενισχύσουμε. Για αυτό πρέπει να αναθεωρήσουμε ουσιαστικά την εκπαίδευση των μηχανικών και των επιστημόνων σε ποσότητα και ποιότητα.

Ο κλάδος των μαθηματικών θα πρέπει να είναι η κόρη του ματιού μας και θα πρέπει να επιτραπεί ειδική υποτροφία για απολυτήρια μαθηματικών και τεχνολογικούς κλάδους όπως έκανε ο Πρόεδρος Μπουμεντιέν στην εποχή του. Πρόεδρος του οποίου κάποιοι ανακαλύπτουν αργά και παρά τους εαυτούς τους, το όραμα του πολιτικού που σκέφτεται με όρους του μέλλοντος. Η επόμενη πενταετής θητεία θα πρέπει επίσης να συνεχίσει να αποδίδει δομικά έργα: Εστίαση στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και το πράσινο υδρογόνο. Ενίσχυση των ικανοτήτων χαλυβουργίας, ο ισχυρός κρίκος σε όλη την εκβιομηχάνιση, ιδιαίτερα στον σιδηρόδρομο και τη στρατιωτική βιομηχανία.

Η ασφάλεια της χώρας εξαρτάται από αυτό. Αυτό σημαίνει ότι οι Αλγερινοί πρέπει να είναι όλοι σε εγρήγορση.  συμπέρασμα Σε μια από τις πολυάριθμες συναντήσεις του για το ΟΧΙ στον πόλεμο του 14-18, ο Jean Jaurès, ο Γάλλος σοσιαλιστής ηγέτης, κατάλαβε από πού προέρχονται τα δεινά της ανθρωπότητας. Ελαστήριο φιλελευθερισμός! Έγραψε χαρακτηριστικά: « Ο καπιταλισμός κουβαλά τον πόλεμο μέσα του, όπως το κοιμισμένο σύννεφο μεταφέρει την καταιγίδα ». Θα τον δολοφονήσουν! Ζούμε σε ταραχώδεις εποχές όπου όλα μπορούν να συμβούν, Θεός φυλάξοι Σε ένα διάσημο ποίημα του 1955, ο Ζακ Μπρελ περιέγραψε τον κόσμο που φτιάχνεται με διαυγή και προφητικό τρόπο. Διαβάζουμε :  « Μια μέρα, μια μέρα ο Διάβολος ήρθε στη γη, Μια μέρα ο Διάβολος ήρθε στη γη για να προσέχει τα συμφέροντά του.

Ο Διάβολος τα έχει δει όλα, τα έχει ακούσει όλα. Εκεί γύρισε σπίτι. Και εκεί, στο τέλος του συμποσίου, ο Διάβολος σηκώθηκε και μίλησε:  « Είναι εντάξει Υπάρχουν ακόμα παντού Φωτιές που φωτίζουν τη γη Δεν πειράζει οι άντρες διασκεδάζουν σαν τρελοί Στα επικίνδυνα παιχνίδια του πολέμου Δεν πειράζει  Τίποτα δεν πωλείται, αλλά όλα αγοράζονται Τιμή και ακόμη και αγιότητα Δεν πειράζει τα κράτη αλλάζουν μυστικά σε ανώνυμες εταιρείες Δεν πειράζει Οι μεγάλοι αρπάζουν δολάρια Ερχόμενοι από τη χώρα των παιδιών Αντιμετωπίζουμε τους γενναίους ως τρελούς Και τους ποιητές των απλοϊκών οι εφημερίδες παντού Όλα τα καθάρματα έχουν τη φωτογραφία τους Πληγώνει τους έντιμους ανθρώπους και γελάει με τους ανέντιμους ανθρώπους. Δεν πειράζει, εντάξει, εντάξει, εντάξει! »  Ζακ Μπρελ .

Κείμενο που δημοσιεύτηκε το 1955.  Η ανθρώπινη ευθύνη συχνά περιγράφεται κατ’ αναλογία με τις γεωλογικές ηλικίες. Αυτή η εποχή του ανθρώπου ονομάζεται Ανθρωπόκαινος για όλες τις πληγές που προκαλεί στη Γη, όπως και οι προηγούμενες γεωλογικές εποχές, θα μας φέρει στην έκτη εξαφάνιση που δεν θα είναι έργο της φύσης, αλλά του μεθυσμένου ανθρώπου από την ύβρις του, στο σημείο της πρόκλησης της αποκάλυψης. Θα μπορούμε να πούμε, ας ξυπνήσουμε από αυτόν τον εφιάλτη, τα Ηνωμένα Έθνη -πιο διχασμένα από ποτέ- έχουν παραλύσει.

Η συνείδηση του κόσμου, ειδικά οι επιστήμονες, θα πρέπει να παρέμβει και να κάνει τα πάντα για να σταματήσει αυτή τη μηχανή του διαβόλου, όπου ο αγώνας ανάμεσα στο Έχοντας φαίνεται να υπερισχύει του Είναι!  « Φτιάχνουν άροτρα από τα ξίφη τους, αυτό πρέπει να είναι το δόγμα της ειρηνικής ανθρωπότητας! Το BBC αναφέρει την ακόλουθη ιστορία για να καταδείξει αυτή τη σοφία: «Στην Ουκρανία μετά την πτώση της Σοβιετικής Αυτοκρατορίας ένα σοβιετικό τανκ πουλήθηκε σε αγρότες, το μετέτρεψαν από πολεμικό όπλο σε εργαλείο γεωργίας.(…) Την άνοιξη το Το κάρο γυρίζει το έδαφος, το φθινόπωρο οργώνει σαν αλέτρι και το χειμώνα καθαρίζει το χιόνι. Σχεδιασμένο για να σκοτώνει ανθρώπους, επανασχεδιάστηκε για «γεωργική χρήση για τη διατροφή των ανθρώπων» .13  Αμήν!  Καθηγητής Chems Eddine Chitour

loading...