Μυτιλήνη (Mytilenepress) :Αυτοκαταστροφή για το ισραηλινό καθεστώς

Οκτώ μήνες μετά την έναρξη του γενοκτονικού πολέμου του Ισραήλ στη Γάζα, αφού απέτυχε να επιτύχει τους στρατιωτικούς του στόχους και αντιμετώπισε αμηχανίες σε όλα τα μέτωπα, το καθεστώς φαίνεται επίσης να καταρρέει από μέσα.

 

Έρευνα-επιμέλεια Άγγελος-Ευάγγελος Φ. Γιαννόπουλος γεωστρατηγικός-γεωπολιτικός αναλυτής και αρχισυντάκτης του Mytilenepress. Contact : survivorellas@gmail-6945294197

Οι αυξανόμενες εκκλήσεις για απελευθέρωση των αιχμαλώτων στη Γάζα και οι εβδομαδιαίες διαδηλώσεις κατά του καθεστώτος στα κατεχόμενα, απαιτώντας συμφωνία κατάπαυσης του πυρός και την απομάκρυνση του μαχόμενου πρωθυπουργού Μπέντζαμιν Νετανιάχου, καταδεικνύουν όχι μόνο ένα αυξανόμενο χάσμα, αλλά και μια βαθιά εσωτερική κρίση για την καθεστώς του Τελ Αβίβ.

Περισσότεροι από 36.300 Παλαιστίνιοι, κυρίως γυναίκες και παιδιά, έχουν σκοτωθεί στον γενοκτονικό πόλεμο του Ισραήλ κατά της Γάζας από τις 7 Οκτωβρίου, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Γάζας. Χιλιάδες άλλοι θα θάβονταν κάτω από τα ερείπια κατεστραμμένων κτιρίων και δεκάδες χιλιάδες θα τραυματίζονταν.

Ο θάνατος και η καταστροφή στην πολιορκημένη Λωρίδα της Γάζας έχουν επίσης διαβρώσει την υποστήριξη ακόμη και μεταξύ των πιο ένθερμων συμμάχων του Ισραήλ και η παράνομη οντότητα βρίσκεται υπό αυξημένο διεθνή έλεγχο.

Εν μέσω αυξανόμενης διεθνούς πίεσης και καταδίκης, το καθεστώς του Τελ Αβίβ αντιμετωπίζει επίσης εχθρότητα από εποίκους και μέλη του υπουργικού συμβουλίου, που σημαίνει κοινωνικοπολιτική αναταραχή στα κατεχόμενα.

Στα μέσα Μαΐου, ο ισραηλινός υπουργός Πολέμου Yoav Gallant εξέφρασε δημόσια την αντίθεσή του στη μεταπολεμική στρατηγική του Νετανιάχου να εγκαθιδρύσει ισραηλινή στρατιωτική παρουσία στη Λωρίδα της Γάζας.

« Πρέπει να επαναλάβω…δεν θα δεχτώ την εγκαθίδρυση ισραηλινής στρατιωτικής κυριαρχίας στη Γάζα. Το Ισραήλ δεν πρέπει να καθιερώσει πολιτική κυριαρχία στη Γάζα », είπε ο Gallant σε συνέντευξη Τύπου εκείνη την εποχή.

Ζήτησε να βρεθεί μια παλαιστινιακή εναλλακτική στο κίνημα αντίστασης της Χαμάς που εδρεύει στη Γάζα, την οποία οι Άραβες θα αποδέχονταν.

Ο Γκάλαντ, επίσης μέλος του κόμματος Λικούντ του Νετανιάχου, είπε στους δημοσιογράφους ότι όταν ξέσπασε ο πόλεμος στη Γάζα, προσπάθησε να προωθήσει ένα σχέδιο για μια εναλλακτική διοίκηση στη Γάζα « αποτελούμενη εξ ολοκλήρου από Παλαιστίνιους », αλλά ότι αυτές οι προσπάθειες « δεν απέδωσαν. «Δεν είχε κανένα αποτέλεσμα .

Ο Benny Gantz, μέλος του πολεμικού υπουργικού συμβουλίου του ισραηλινού καθεστώτος, μίλησε υπέρ του Gallant και κατά του σημερινού πρωθυπουργού, λέγοντας ότι λέει την αλήθεια για το μεταπολεμικό σχέδιο για τη Γάζα.

Αρκετά βασικά στελέχη του ακροδεξιού υπουργικού συμβουλίου του Νετανιάχου έχουν εκφράσει την οργή του για τις δηλώσεις του Gallant, με ορισμένους εξτρεμιστές να ερμηνεύουν τη στάση του ως υποστήριξη της ιδέας του παλαιστινιακού κράτους.

« Ο Gallant δήλωσε σήμερα την υποστήριξή του για τη δημιουργία ενός τρομοκρατικού παλαιστινιακού κράτους », δήλωσε ο Ισραηλινός υπουργός Οικονομικών Bezalel Smotrich σε ανάρτησή του στο X, – (πρώην Twitter), αποκαλώντας την Αντίσταση τρομοκρατία.

Ο Smotrich προσθέτει ότι εναπόκειται στο υπουργικό συμβούλιο του Netanyahu να αποφασίσει για αυτό και ότι ο Gallant μπορεί να αποφασίσει ” αν θα εργαστεί ή αν θα παραδώσει τα κλειδιά “.

Ο Itamar Ben-Gvir, ένας άλλος Ισραηλινός υπουργός, ζήτησε επίσης την απομάκρυνση του Gallant από τη θέση του.

«[ Πρόκειται για τον Υπουργό Πολέμου] που απέτυχε στις 7 Οκτωβρίου και οι αποτυχίες του συνεχίζονται ακόμα. Ένας τέτοιος υπουργός…πρέπει να αντικατασταθεί ώστε [το Ισραήλ] να επιτύχει τους στόχους του πολέμου », είπε ο Μπεν-Γκβίρ σε ανάρτησή του στο X.

Ο Νετανιάχου προέτρεψε επίσης τον Γκάλαντ να εξαλείψει τη Χαμάς « χωρίς προφάσεις ».

Λίγες μέρες αργότερα, το ισραηλινό τηλεοπτικό κανάλι Kan ανέφερε ότι κατά τη διάρκεια μιας συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου, ξέσπασε βίαιη σύγκρουση μεταξύ Μπεν-Γκβίρ και Νετανιάχου μετά την αποχώρηση του Γκάλαντ στη μέση της ομιλίας του Μπεν-Γκβίρ.

Ο διχασμός μεταξύ των υπουργών του Νετανιάχου ώθησε τον ηγέτη της ισραηλινής αντιπολίτευσης Yair Lapid να δηλώσει ότι το υπουργικό συμβούλιο του Netanyahu « έχασε τον έλεγχο ».

« Στρατιώτες σκοτώνονται καθημερινά στη Γάζα, ενώ [υπουργοί] τσακώνονται μεταξύ τους στην τηλεόραση. Το ντουλάπι είναι χωρισμένο και μη λειτουργικό. Οι υπουργοί διαμαρτύρονται τακτικά κατά τις συνεδριάσεις του υπουργικού συμβουλίου », πρόσθεσε ο Λάπιντ.

Ωστόσο, ο Ismail Haniyeh, επικεφαλής του πολιτικού γραφείου της Χαμάς, δήλωσε τότε, ως απάντηση στη συζήτηση για το μέλλον της μεταπολεμικής Γάζας, ότι το κίνημα της Χαμάς θα παραμείνει στη Γάζα.

Αργότερα τον ίδιο μήνα, σε ένα βίντεο που κοινοποιήθηκε στο Telegram από τον 32χρονο γιο του Νετανιάχου, Γιάιρ, ένας έφεδρος κάλεσε σε ανταρσία εναντίον του Γκάλαντ.

Το βίντεο έδειχνε έναν άνδρα με στρατιωτική κούραση, με τη μύτη και το στόμα του να καλύπτονται από μια μαύρη μάσκα, καθώς παρέδιδε το μήνυμά του, το οποίο, όπως είπε, είχε στόχο τον Νετανιάχου.

« Εμείς, οι έφεδροι στρατιώτες, δεν έχουμε καμία πρόθεση να παραδώσουμε τα κλειδιά σε καμία Παλαιστινιακή Αρχή », είπε.

Μιλώντας απευθείας στον Gallant, είπε: « Δεν μπορείς να κερδίσεις τον πόλεμο. Παραιτηθείτε .”

Ο έφεδρος είπε ότι υπάρχει μόνο ένας ηγέτης που δεν είναι ούτε Υπουργός Πολέμου ούτε Αρχηγός του Επιτελείου, ο Χέρζι Χαλέβι. « Θα ακούσουμε μόνο τον Πρωθυπουργό », πρόσθεσε.

Ισραηλινά μέσα ενημέρωσης αποκάλυψαν ότι ο στρατιώτης ήταν ακτιβιστής του ισραηλινού κόμματος Λικούντ.

Ο Λάπιντ είπε αργότερα ότι ο Νετανιάχου, ο γιος του και ο στενός του βοηθός, ο δημοσιογράφος Γινόν Μαγκάλ, είχαν εσκεμμένα κυκλοφόρησε το βίντεο, υποδηλώνοντας μια ανοιχτή έκκληση για χάος στα κατεχόμενα.

Τον Φεβρουάριο, ο Γιάιρ Νετανιάχου επικρίθηκε ευρέως αφού φωτογραφήθηκε να αποπνέει τον ήλιο έξω από το διαμέρισμά του στο Μαϊάμι, καθώς το Ισραήλ διεξήγαγε έναν καταστροφικό πόλεμο στη Γάζα.

Η τριβή μεταξύ του στρατιωτικού κατεστημένου και του Νετανιάχου χρονολογείται από τις ημέρες πριν από τον πόλεμο της Γάζας, όταν ο Νετανιάχου προσπάθησε να αναθεωρήσει το σύστημα δικαιοσύνης του Ισραήλ, οδηγώντας σε αναταραχές.

Οι παρατηρητές είδαν τη λεγόμενη « νομοθετική πρωτοβουλία » ως μια προσπάθεια να χορηγηθεί στον Νετανιάχου αποτελεσματική ασυλία από κατηγορίες διαφθοράς, κάτι που θα μπορούσε να τον οδηγήσει στη φυλακή.

Εκείνη την εποχή, εκατοντάδες χιλιάδες Ισραηλινοί συμμετείχαν σε μια μαζική αντικαθεστωτική διαμαρτυρία, συμπεριλαμβανομένων εφέδρων του στρατού και πιλότων της Πολεμικής Αεροπορίας, οι οποίοι απείλησαν να αρνηθούν τα καθήκοντά τους εάν η πρωτοβουλία συνεχιζόταν.

Στη συνέχεια, ο Γκάλαντ στάθηκε επίσης απέναντι στον Νετανιάχου, εκφράζοντας ανησυχίες για τη νομοθεσία. Απομακρύθηκε και στη συνέχεια αποκαταστάθηκε μετά από γενική απεργία που ανάγκασε τον Νετανιάχου να ανακαλέσει την απόφασή του.

Οι διαφωνίες για το μέλλον της Γάζας έχουν επίσης οδηγήσει σε αυξανόμενη αστάθεια, βαθιές κοινωνικές διαιρέσεις και αναταραχές στα κατεχόμενα εδάφη.

Ο Νετανιάχου αντιμετωπίζει έντονη πίεση από τις οικογένειες των αιχμαλώτων που κρατούνται στη Γάζα. Πολλοί από αυτούς έχουν ήδη σκοτωθεί κατά τη διάρκεια ισραηλινών βομβαρδισμών.

Συγκρούσεις μεταξύ της ισραηλινής αστυνομίας και των διαδηλωτών ξέσπασαν στο Τελ Αβίβ την Κυριακή αφού χιλιάδες συγκεντρώθηκαν για να διαδηλώσουν κατά του καθεστώτος και να απαιτήσουν τον επαναπατρισμό των αιχμαλώτων.

Οι διαδηλωτές ζήτησαν επίσης την παραίτηση του Νετανιάχου και ζήτησαν νέες εκλογές.

Η Χαμάς, η οποία έχει κρατήσει σχεδόν 130 ομήρους, απαιτεί τον οριστικό τερματισμό του πολέμου του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας πριν από οποιαδήποτε συμφωνία ανταλλαγής κρατουμένων, αίτημα που μέχρι στιγμής έχει απορρίψει ο Νετανιάχου.

Οι παρατηρητές λένε ότι ο Νετανιάχου είναι απρόθυμος να σχεδιάσει στρατηγική εν μία νυκτί επειδή η συνέχιση του πολέμου εξυπηρετεί τα πολιτικά του συμφέροντα.

Είπε ότι η « διακοπή του πολέμου » δεν εξυπηρετεί « κανένα συμφέρον για το Ισραήλ, αλλά μάλλον εξυπηρετεί τον Νετανιάχου και ορισμένα εξτρεμιστικά μέλη του [του υπουργικού συμβουλίου ] του».

πηγή: Press TV

Όπως αναμενόταν στην προηγούμενη ανάρτησή μου, το Σλοβένο στέλεχος αποφάσισε να αναγνωρίσει το κράτος της Παλαιστίνης εντός των συνόρων του του 1967.

• https://tass.com/world/1796003

Η αναγνώριση από το Λουξεμβούργο, την Πορτογαλία και το Βέλγιο θα είναι επικείμενη.

Η Χιλή αποφασίζει να συμμετάσχει στη Νότια Αφρική στην καταγγελία της κατά του Ισραήλ, που κατηγορείται για γενοκτονία ενώπιον του Διεθνούς Δικαστηρίου Δικαιοσύνης.

Από την πλευρά του, ο Νετανιάχου, ο οποίος έχει μεγάλη ανάγκη στήριξης και κυρίως να αποκαταστήσει την εικόνα του, που έχει πληγεί πολύ από τις διακηρύξεις των δύο διεθνών δικαστικών οργάνων (CJI και ICC), δεν βρήκε τίποτα καλύτερο από το να κληθεί για την 4η φορά στην καριέρα του μιλώντας ενώπιον των δύο βουλών του Κογκρέσου των Ηνωμένων Πολιτειών. Είναι, φυσικά, ο μόνος αρχηγός κράτους στον κόσμο που μπόρεσε να μιλήσει 4 φορές ενώπιον του αμερικανικού Κογκρέσου και αναμένει, φυσικά, να δεχθεί μακροχρόνια χειροκροτήματα κατά την άφιξή του, όπως και στις τρεις προηγούμενες περιπτώσεις. .

Ίσως θα δικαιούμαστε ένα νέο άρθρο του Τόμας Φρίντμαν στους New York Times που μας εξηγεί ότι αυτό το «ovation» από τον Νετανιάχου προετοιμάστηκε, αγοράστηκε και πληρώθηκε από το φιλοϊσραηλινό λόμπι.

• https://www.nytimes.com/2011/12/14/friedman-newt-mitt-bibi-and vladimir

Γεγονός παραμένει ότι ο Νετανιάχου σήμερα πρέπει να δείξει στη χώρα του, μέσω αυτού του επερχόμενου χειροκροτήματος από το Κογκρέσο των ΗΠΑ, ότι παραμένει ένας ισχυρός, ακούσιος και αξιόπιστος ηγέτης.

Οι ΗΠΑ θα είναι αναμφίβολα οι μεγάλοι χαμένοι αυτής της παρωδίας δείχνοντας, για άλλη μια φορά, σε ολόκληρο τον πλανήτη, ότι οι εκπρόσωποί τους, κυρίως διεφθαρμένοι από τα χρήματα της σιωνιστικής διασποράς των ΗΠΑ, είναι έτοιμοι να χάσουν την ψυχή τους υποστηρίζοντας μια γενοκτονία. λίγα δολάρια παραπάνω.

Πώς θα μπορούσε ο κόσμος, εκτός των υποτελών της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, να αναγνωρίζει και να αποδέχεται ακόμη την κυριαρχία ενός τέτοιου ηγεμόνα.

« Ευχαριστώ και πάλι, κύριοι εκπρόσωποι των Ηνωμένων Πολιτειών και γερουσιαστές, προσφέρετε μια τεράστια υπηρεσία στο στρατόπεδο της πολυπολικότητας με την ανάξια συμπεριφορά σας, με την απόρριψη και την αποστροφή που προκαλεί εναντίον σας σε ολόκληρο τον πλανήτη. Συνέχισε! Θα επιταχύνετε μόνο την απομόνωση, την παρακμή και ακόμη και την αναπόφευκτη κατάρρευση της χώρας σας ».

Η ηθική χρεοκοπία της Δύσης δεν είναι πλέον μεταφορά ή σχήμα λόγου. Είναι μια πραγματικότητα. Κάτι που ισχύει κάθε μέρα, όπου κι αν κοιτάξεις.

Αυτή η Δύση και τα αδιάκοπα μαθήματα χρηστής διακυβέρνησής της βγήκαν μέσα από σπουδαίες ομιλίες μπροστά στον κόσμο, ορθές σκέψεις που καθιερώθηκαν ως δόξα, ενός πολιτισμικού φάρου που μοιράζει καλούς και κακούς βαθμούς σε υπάκουα κράτη ή σε εκείνους που τολμούν να σηκώσουν κεφάλι , έχει μόλις αποδείξει μέσα σε λίγα χρόνια, όλη της την υποκρισία, όλη την ακαμψία της, οδηγώντας ανεπανόρθωτα στη χρεοκοπία της.

Πρώτα στην καταστροφική διαχείριση του Covid-19 και στις πολλαπλές εξαπατήσεις και αναλήθειες που επαναλαμβάνονται μέσω των μέσων μαζικής ενημέρωσης υπό διαταγές, και των οποίων οι επιπτώσεις θα διαρκέσουν και στους πιο αφελείς για χρόνια.

Στη συνέχεια, στον πόλεμο του που στην πραγματικότητα το ΝΑΤΟ υποδαυλίζει εδώ και πολύ καιρό και διεξάγει εναντίον της Ρωσίας μέσω της Ουκρανίας και του ακροβάτη προέδρου της. Και τώρα στην άθλια υποστήριξη για την αποικία που ονομάζεται Ισραήλ, που καταγγέλλεται για δεκαετίες από έναν αριθμό ΜΚΟ και ακτιβιστών που έχουν βρεθεί στο έδαφος για να μαρτυρήσουν το απεχθές σύστημα απαρτχάιντ που ανέπτυξε το Σιωνιστικό καθεστώς ενάντια στους αυτόχθονες πληθυσμούς. Όλοι αυτοί οι πολιτικοί ηγέτες και ο δουλοπρεπής Άρειοπαγός τους έχουν αποκαλυφθεί ως απατεώνες, χειραγωγοί, απατεώνες και συχνά, τόσο διεφθαρμένοι όσο και διαφθορείς.

Αυτά τα τρία τελευταία μεγάλα γεγονότα στους σπασμούς ενός άρρωστου κόσμου διαδέχονται το ένα το άλλο και μαρτυρούν την απάτη ενός συστήματος που καταρρέει μπροστά στα μάτια μας, κυρίως επειδή οι πολιτικοί του ηγέτες, των οποίων η ευαισθησία πρέπει να ήταν υποδειγματική, αποκαλύφθηκαν ότι είναι πρωταθλητές όλων των κατηγοριών με την τάση τους να λένε ψέματα, να διαστρεβλώνουν τα γεγονότα, να εξαπατούν με όλους τους δυνατούς τρόπους, και ακόμη περισσότερο, με ολοένα και πιο ανεμπόδιστο τρόπο, έχοντας πάρει όμηρο τη δικαιοσύνη και τους πολίτες ως ηλίθιους ανίκανους να διακρίνουν την αλήθεια από την εξαπάτηση.

Ευτυχώς, απέναντι σε αυτούς τους κακούς ανέμους, υπάρχουν ακόμη λίγοι έντιμοι και δραστήριοι άνθρωποι, που κάνουν το ερευνητικό τους έργο όπως πρέπει, για να ξεχωρίσουν το αληθινό από το ψεύτικο, χωρίς να υποκύψουν στα πολλαπλά πλεονεκτήματα που τους προσφέρονται για να τους αποσπάσουν την προσοχή εργασία. Αλλά οι κακοποιοί της κυβέρνησης μας τους αγνοούν, όταν δεν τους καταδιώκουν και τους αφήνουν να μαραζώνουν στη φυλακή, όπως ο Τζούλιαν Ασάνζ που αποκάλυψε τι τους συμβιβάζει.

Η παρατήρηση για τους δυτικούς πολίτες είναι επομένως πιο πικρή: είναι οι κυβερνήσεις μας και το σύστημά τους, και όχι αυτές που μας έχουν ορίσει οι αρχές μας στην εξουσία, που βρίσκονται στη λάθος πλευρά της Ιστορίας και μας παρασύρουν μαζί τους σε αυτή τη χρεοκοπία.

Οι κυβερνήσεις μας και το σύστημά τους είναι τα παραδείγματα που δεν πρέπει να ακολουθούνται. Επομένως, οι κυβερνήσεις μας, το σύστημά τους και οι θεσμοί τους έχουν τεθεί σε εφαρμογή για να έχουν τον έλεγχο σε οτιδήποτε δεν τους ανήκει, αλλά που επιθυμούν με κάθε μέσο, συμπεριλαμβανομένων των πιο ανάξιων, των πιο βάναυσων, των πιο άδικων που πρέπει να το αντιστρέψουμε γιατί είναι απόλυτοι βάρβαροι στον τρόπο δράσης τους και στις πρακτικές τους με τους συνομηλίκους μας.

Και όταν ένας δυτικός ηγέτης μας κάνει ομιλίες για τον άξονα του κακού ενώ δείχνει προς τους άλλους, σίγουρα μιλάμε για τον εαυτό τους. Τους ίδιους τους ανθρώπους που ο λαός θα πρέπει να πάρει την πρωτοβουλία να απολύσει, θέλοντας ή με το ζόρι!

Σχετικά με την πιο επείγουσα κατάσταση που θα έπρεπε να μας κινητοποιήσει όλους καθώς αθώες ζωές θυσιάζονται ζωντανά μπροστά στα μάτια μας, πώς μπορούμε να πούμε και να προσθέσουμε σε όλα όσα έχουν ήδη γραφτεί για το συνεχιζόμενο παλαιστινιακό δράμα, χωρίς να πέσουμε σε επαναλήψεις και τα αντίγραφα;

Η είδηση μας πλημμυρίζει καθημερινά, κάθε ώρα με τις αφόρητες ιστορίες της. Σε σημείο να φτάσουμε στο ανείπωτο… όταν οι λέξεις δεν μπορούν πια να πουν… όταν οι λέξεις αδυνατίζουν… που πνίγονται αβοήθητα στο λαιμό μας, χωρίς να μπορούν να μεταφράσουν την ερήμωση, τα βάσανα και τον θάνατο που ελλοχεύει κάθε στιγμή, σε κάθε αναλαμπή του βλεφάρου, χάρη στη δολοφονική συνενοχή των κυβερνήσεών μας. Αν δεν πρέπει να κάνουμε το απαραίτητο βήμα πίσω για να παράγουμε μια ψυχρότερη και πιο αποστασιοποιημένη ανάλυση, να αναρωτηθούμε τι επιτρέπει τέτοια εγκλήματα χωρίς η πλειοψηφία των πολιτικών μας ηγετών και των ηγετών των μέσων ενημέρωσης συνήθως κινούνται αν βιάζονται να εκφέρουν την ποινή τους από το ύψος της βεβαιότητάς τους όταν δεν τους ρωταει κανεις τιποτα?

Και καταρχάς, δεν πρέπει να επισημάνουμε εδώ, ίσως περισσότερο από αλλού, τον ανυπολόγιστο όγκο ψεμάτων που έχουν ειπωθεί για όλο αυτό το τραγικό θέμα, εξαρχής; Δεν πρέπει να σημειώσουμε τις αμέτρητες παραποιήσεις που έχουν διαδοθεί από συμπαιγνιακά μέσα ενημέρωσης που έχουν τροφοδοτήσει μια ιστορία γεμάτη εξαπάτηση, και που συνεχίζουν να το κάνουν, ξεδιάντροπα; Δεν πρέπει να διαλύουμε κομμάτι-κομμάτι μια κατασκευή που μας παρουσιάστηκε ως «αλήθεια» όταν όλες οι ενδείξεις και οι μαρτυρίες αποδεικνύουν το αντίθετο από αυτό που μας λένε;

Στην πραγματικότητα, η ιστορική Παλαιστίνη είναι η αλήθεια όταν η ισραηλινή αποικία είναι μια ψευδαίσθηση, μια εφεύρεση, μια εικονική προβολή. Και σε αυτή την αλήθεια πρέπει να επιστρέψουμε. Με τη γεωγραφία και την ιστορία πρέπει να συμφιλιωθούμε. Και εγκαταλείψτε οριστικά όλες τις παραπλανητικές και ψευδείς ιστορίες που κάνουν μια λεγόμενη θεϊκή υπόσχεση, την οποία ο καθένας μπορεί να ερμηνεύσει με τον δικό του τρόπο, μια απτή πραγματικότητα στην οποία βασίζεται η ζωή και η εξέλιξη ενός λαού.

Εμείς στη Δύση είμαστε συλλογικά χρεοκοπημένοι! Οι σπουδαίες αρχές μας, τα όμορφα λόγια μας, τα σοφά και περίπλοκα κείμενά μας, τα περίπλοκα άρθρα μας και ο ακριβής νόμος μας που θέλουμε να επιβάλουμε σε όλα τα έθνη στο όνομα των «καθολικών αξιών» μας δεν είναι παρά άνεμος που οι λαοί του κόσμου Ανακαλύπτουμε και επαληθεύουμε καθημερινά την ανοησία από την ανεπάρκεια μεταξύ αυτού που διακηρύσσουμε δυνατά και ξεκάθαρα και των ενεργειών μας με μεταβλητή γεωμετρία κατά τις παρεμβάσεις μας. Και όσο περνάει ο καιρός, τόσο περισσότερο μας βλέπουν ως ψεύτες, κερδοσκόπους, απατεώνες. Ανίκανοι να εφαρμόσουν το νόμο και τη δικαιοσύνη για την οποία καμαρώνουμε, αφού δεν μας ταιριάζουν. Στα διπλά μέτρα και δύο μέτρα μόνιμα. Χωρίς την παραμικρή συνοχή. Είμαστε συνεχώς σε αντίφαση. Δεν σεβόμαστε ούτε τα λόγια ούτε τα γραπτά μας. Ούτε οι συνεργάτες μας φυσικά. Λέμε ψέματα, εξαπατάμε, προκαταλαμβάνουμε συνεχώς. Δεν έχουμε πια καμία τιμή, καμία αξιοπρέπεια. Διαρκώς αρνούμαστε τον εαυτό μας. Και πιστεύουμε ότι μπορούμε να συνεχίσουμε να τα βγάζουμε πέρα με καλή επικοινωνία. Εξειδικευμένα μελετημένο. Καλά λαδωμένο.

Ενώ η μόνη μας πυξίδα, η μόνη μας εμμονή είναι η μεγιστοποίηση των κερδών… όποιο κι αν είναι το κόστος, συμπεριλαμβανομένων των ανθρώπινων ζωών, όταν στα μάτια των λίγων ισχυρών που έχουν τον έλεγχο αυτού του θανατηφόρου συστήματος, δεν αξίζουν τίποτα. Αξίζει μια ζωή μια άλλη ζωή; Στα μάτια τους, φυσικά όχι! Όποιες και αν είναι οι ομιλίες τους, η ζωή ενός λευκού υπεροχής αξίζει πολύ περισσότερο, απείρως περισσότερο από τη ζωή οποιουδήποτε σκοτεινού ανθρώπου, που καταδικάστηκε από την αρχή.

Ένας αναίμακτος λαός αγωνίζεται για σχεδόν έναν αιώνα για τη γη του, τα δικαιώματά του, την αξιοπρέπειά του στο όνομα της δικαιοσύνης. Παρακολουθούμε, πολλαπλασιάζουμε τις δηλώσεις τόσο μάταιες και κενές όσο και άχρηστες και πιστεύουμε ότι αυτή η κατάσταση μπορεί να συνεχιστεί όσο οι στρατιωτικές μας δυνάμεις έχουν τον έλεγχο των πραγμάτων και εγγυώνται την ασφάλειά μας.

Λοιπόν, αυτό είναι! Είτε το αποδεχτείτε είτε όχι, τα πράγματα δεν θα είναι ποτέ ξανά όπως ήταν πριν από την ένοπλη εξέγερση των αντιστασιακών φατριών της Γάζας που ενώθηκαν κάτω από τη σημαία της Χαμάς. Το αποικιακό Ισραήλ δεν θα είναι ποτέ ξανά αυτό που νόμιζε και σχεδίαζε για τον εαυτό του. Παρά τις νικηφόρες διακηρύξεις της, δεν θα συνέλθει από τα μοιραία χτυπήματα της αποφασιστικής παλαιστινιακής αντίστασης. Και στην πορεία, η συλλογική Δύση, η οποία υποστήριξε για δεκαετίες αυτόν τον παραπλανητικό μύθο του «δικαιώματος του Ισραήλ να υπάρχει» και ποτέ δεν ανάγκασε το τελευταίο να συμμορφωθεί με τα ψηφίσματα του ΟΗΕ. Ο άξονας της αντίστασης θα κερδίσει έδαφος, θα κερδίσει σε αριθμό και οι ατλαντικές δυνάμεις που θεωρούσαν τους εαυτούς τους ανίκητες και που ολοένα και περισσότερο μειοψηφούν θα ηττηθούν. Όπως ο ισραηλινός στρατός.

Ο τροχός γυρίζει, η ιστορία συνεχίζεται και δεν επαναλαμβάνουμε τα ίδια πιάτα. Στο εσωτερικό, η αταξία θα είναι τέτοια που τα ακροδεξιά κινήματα, πάντα σε επιφυλακή για την αποκατάσταση μιας νέας τάξης μετά από μια ταραγμένη περίοδο, θα επιδοκιμάζονται από πλήθη αποπροσανατολισμένα και χαμένα από το να πιστεύουν στο πολλά υποσχόμενο αύριο που δεν θα έχει τήρησαν τις υποσχέσεις τους, αφού δεν ήταν παρά ψευδαισθήσεις, ψέματα και προδοσίες εκείνων που τα χρησιμοποίησαν για να ανέβουν και να διατηρηθούν στην εξουσία. Και κάποιοι ίσως θυμούνται ότι οι υποσχέσεις δεσμεύουν μόνο αυτούς που πιστεύουν σε αυτές… και θα έχουν άφθονο χρόνο για να διαλογιστούν στα μαθήματα και να κάνουν απολογισμό της αλλαγής που έρχεται.

Εν τω μεταξύ, ενώ εδώ, στα κάπως διατηρημένα γεωγραφικά μας πλάτη, οι ψευδαισθησιολόγοι που μας αποσπούν κουβεντιάζουν για αυτή ή τη λέξη για να χρησιμοποιήσουμε ή όχι σε δηλώσεις που κανείς δεν ακούει ή δεν παίρνει πια στα σοβαρά, εκεί οι αληθινοί μαχητές της αντίστασης έχουν από καιρό καταλάβει ότι πρέπει να βασίζονται μόνο στον εαυτό τους και στις ικανότητές τους για να πολεμήσουν ενάντια στα αποτυχημένα, αλλά και πάλι καλά οπλισμένα, κράτη μας. Και αφού η Δύση καταλαβαίνει μόνο τη γλώσσα της βίας, δεν πειράζει, έχουν οργανωθεί ανάλογα. Οπλίστηκαν υπομονετικά, εκπαιδεύτηκαν και σκληρύνθηκαν για αυτό που τους περιμένει. Ο αγώνας θα είναι σκληρός, σκληρός και δεν θα δώσει κανένα τέταρτο. Το ξέρουν και είναι έτοιμοι να δώσουν τη ζωή τους σε αυτό. Και το δίνουν… πεπεισμένοι ότι μακροπρόθεσμα η νίκη θα είναι δική τους.

Δεν έχουμε πλέον αυτή την ικανότητα. Δεν έχουμε πια αυτή την εσωτερική δύναμη. Δεν έχουμε πλέον αυτή την αποφασιστικότητα. Πιστεύουμε ότι τα λόγια μας και μερικές ειρηνικές διαδηλώσεις – φυσικά! – είναι αρκετά. Είμαστε στο τέλος του πολιτισμού, όλοι απασχολημένοι με τις ψυχαγωγικές μας δραστηριότητες, την ατομική μας ευημερία, τις μάταιες περισπασμούς μας, τα εγωκεντρικά μας ενδιαφέροντα, την επιπλέον άδεια μας, τις λίγες λιγότερες ρυτίδες μας, τα συνταξιοδοτικά μας σχέδια, τα «προπονημένα» προσωπικά μας ανάπτυξη Δεν έχουμε πλέον την παραμικρή έννοια αλληλεγγύης.

Ούτε την παραμικρή ικανότητα για εξέγερση. Ξεγελαστήκαμε από τους απατεώνες κατά τη διάρκεια του Covid, οι οποίοι στη συνέχεια υποστήριξαν το ναζιστικό κόμμα στο Κίεβο, και τώρα τροφοδοτούν τη γενοκτονία στη Γάζα που μας παραλύει χωρίς να αντισταθούμε εναντίον τους όπως θα έπρεπε. Οι αγώνες μας είναι στο περιθώριο, στην περιφέρεια του ουσιαστικού. Ακόμα και σε σημείο να μην ξέρουμε πλέον ποιοι είμαστε: άντρας ή γυναίκα; Εξακολουθούμε να φανταζόμαστε ότι είμαστε το κέντρο του κόσμου, το οποίο ζηλεύουν όλοι όσοι ονειρεύονται να ενταχθούν στις χώρες μας. Αν τους δίναμε την ευκαιρία και τις συνθήκες, οι περισσότεροι από αυτούς τους φτωχούς θα ήθελαν μόνο ένα πράγμα: να μείνουν στο σπίτι, στις οικογένειές τους, τα έθιμά τους, τους πολιτισμούς τους που πολύ συχνά δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν τη δική μας.

 

 

Πριν από μερικά χρόνια, έγραψα ότι η αντίστροφη μέτρηση για την ισραηλινή αποικιακή κυριαρχία είχε αρχίσει. Αλλά πριν από τότε, ο πόνος και η αγωνία θα ήταν τρομεροί, φτάνοντας αναμφίβολα μέχρι την καταστροφή του τζαμιού al-Aqsa προς όφελος της ανοικοδόμησης του Ναού αυτών των Σιωνιστών ανόητων του Θεού… και θα ήταν ο πυροκροτητής του μεγάλη ανατροπή. Είμαστε σχεδόν εκεί. Ενώ όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στη φρίκη στη Λωρίδα της Γάζας, ρατσιστές έποικοι επιτίθενται ατιμώρητα σε ό,τι έχει απομείνει από τη Δυτική Όχθη και η λαβή στο τέμενος al-Aqsa σφίγγει επικίνδυνα. Η προθεσμία πλησιάζει.

Ο κόσμος θα ανατραπεί εντελώς και η τρέχουσα τάξη πραγμάτων δεν θα είναι ποτέ ξανά αυτή που γνωρίζουμε. Η Κνεσέτ μόλις ψήφισε με μεγάλη πλειοψηφία κατά της ίδρυσης οποιουδήποτε παλαιστινιακού κράτους. Τουλάχιστον τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Όμως, σε αντίθεση με ό,τι πιστεύουν, η ισραηλινή αποικία και οι επιβλαβείς προεκτάσεις της θα διαγραφούν και θα καταποθούν από τις δυνάμεις του άξονα αντίστασης για τους οποίους έχει ξεπεραστεί η κόκκινη γραμμή. Και τα κράτη μας, γεμάτα τεχνοκράτες και ζηλωτές δημοσίους υπαλλήλους, άνευ όρων υποστηρικτές αυτής της αυτοκτονικής τρέλας, κινδυνεύουν να παρασυρθούν από αυτόν τον τυφώνα.

Tου Μοχάμεντ Ελ Μπαχίρ

Η υπομονή, όπως αυτή η φραγκοσυκιά που αντιστέκεται σε όλες τις απόπειρες ξεριζωμού και τα συρματοπλέγματα δεν θα την εμποδίσει να αναπτυχθεί στο φυσικό της περιβάλλον και να καρποφορήσει ξανά και ξανά.

Πρόλογος

Ας με συγχωρέσει ο αναγνώστης για την έκταση του κειμένου. Ένα μήκος που αντικατοπτρίζει την αδυναμία και τον θυμό μου απέναντι στη γενοκτονία που υπέστη ο πληθυσμός της Γάζας. Τι μπορούμε να πούμε για έναν εγκέφαλο που αποφασίζει να στείλει όπλα, τρόφιμα και φάρμακα για να ταΐσει, να θεραπεύσει και να σκοτώσει τα ίδια όντα;

Απλουστευτικοί θα πουν όσοι θεωρητικοποιούν όλη μέρα, μπερδεύοντας αιτίες και συνέπειες για να μην ενοχλήσουν τον «δημοκρατικό τους εγκέφαλο».

Ιμπεριαλισμός εναντίον κυριαρχίας

Το άρθρο με τίτλο « Κάτω από τη μάσκα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, διαστροφή », που χρονολογείται από τον Σεπτέμβριο του 2021, τόνισα τη στρατηγική σημασία, για τον δυτικό ιμπεριαλισμό, της Ουκρανίας ως γεωπολιτικού άξονα στην Ευρασία, διευκρινίζοντας παράλληλα ότι ο στρατηγικός στόχος του ιμπεριαλισμού είναι να υποτάξει την Μέση Ανατολή, περιλαμβάνει την Κίνα, τη Ρωσία και το Ιράν. Και ολοκλήρωσα το άρθρο με το εξής: Εν τω μεταξύ, το κράτος του Ισραήλ…

Στις 24 Φεβρουαρίου 2022, η επέμβαση της Ρωσίας στην Ουκρανία, η οποία θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί λαμβάνοντας υπόψη τα συμφέροντα της Ρωσίας, με σεβασμό, μεταξύ άλλων, τις Συμφωνίες του Μινσκ, επιβεβαίωσε τον γεωπολιτικό ρόλο της Ουκρανίας. Και στην πραγματικότητα, τα δυτικά κράτη βρίσκονται σε πόλεμο με τη Ρωσία, η σημασιολογία των διπλωματών, που υποστηρίζεται από το διεθνές δίκαιο, δεν μπορεί να κρύψει αυτήν την πραγματικότητα. Η Ταϊβάν, αποτελεί τον δεύτερο γεωπολιτικό άξονα, την αιτία μιας πολύ πιθανής μελλοντικής στρατιωτικής αντιπαράθεσης με την Κίνα… Όσο για τη Μέση Ανατολή, η υπεροχή του κράτους του Ισραήλ είναι ο στρατηγικός στόχος του σιωνιστικού κινήματος και των δυτικών δυνάμεων σε αυτήν την περιοχή αντιμετωπίζει το Ιράν και τον Άξονα της Αραβικής Αντίστασης που αποτελείται από τη Λιβανέζικη Χεζμπολάχ, την Παλαιστινιακή Αντίσταση, την Ιρακινή Χεζμπολάχ και την αντίσταση της Υεμένης.

Με λίγα λόγια, ο 21ος αιώνας είναι ο αιώνας της αντιπαράθεσης μεταξύ Ισραηλινο-δυτικού ιμπεριαλισμού, της αυτοκρατορίας της παγκοσμιοποίησης, μιας νέας μορφής αποικιοκρατίας και του Άξονα των κυρίαρχων κρατών που βασικοί παράγοντες είναι η Κίνα, η Ρωσία, το Ιράν.

Οποιαδήποτε ανάγνωση που μεταφράζει αυτή την παγκόσμια αντιπαράθεση ως αντιπαράθεση μεταξύ δημοκρατίας και ολιγαρχικής, αυταρχικής ή θρησκευτικής δικτατορίας είναι κακή ανάγνωση. Αποκρύπτει τα στρατηγικά ζητήματα αυτού του 21ου αιώνα: αιώνας κυριαρχίας του δυτικού κόσμου ή νέα εποχή κυριαρχίας με το συνεπακόλουθο της, την πολυμερή προσέγγιση ;

Να εδραιωθεί η παγκόσμια κυριαρχία της Δύσης ή να οικοδομηθεί μια νέα παγκόσμια τάξη πραγμάτων;

Σε αυτό το πλαίσιο μιας παγκόσμιας οικονομικής, πολιτικής και στρατιωτικής αντιπαράθεσης ο παλαιστινιακός λαός αντιστέκεται για να υπάρξει ως κυρίαρχος λαός στη γη του. Σε αυτή την αντιπαράθεση, το σιωνιστικό κίνημα με τη συνενοχή των δυτικών δυνάμεων θεωρεί τον παλαιστινιακό λαό ως μια απλή μεταβλητή προσαρμογής που εξαρτάται από τις γεωπολιτικές συνθήκες και υπόκειται σε μια σταθερά: την πραγματοποίηση του βασιλείου του Ισραήλ…

Τι συνέβη πριν από τις 7 Οκτωβρίου 2023;

Παρακάτω είναι ένα πολύ ελλιπές χρονολόγιο που υπαγορεύεται από θυμό.

• 17 Νοεμβρίου 1917 : Διακήρυξη Μπάλφουρ. Η βρετανική αποικιακή δύναμη έδωσε στον εβραϊκό πληθυσμό το δικαίωμα να διαθέσει τη γη της Παλαιστίνης όπως ήθελε.

• Απρίλιος 1920: διαδήλωση του παλαιστινιακού πληθυσμού κατά των απαλλοτριώσεων γης. Καταπιεσμένοι από τη βρετανική αποικιακή δύναμη, περίπου δέκα νεκροί και σχεδόν 250 τραυματίες στην Ιερουσαλήμ.

• 1936-1939: Η εξέγερση των Παλαιστινίων καταπνίγεται αιματηρά από τον βρετανικό στρατό με τη βοήθεια της Haganah, της ένοπλης πτέρυγας του Σιωνιστικού κινήματος. Δολοφονία του Παλαιστίνιου ηγέτη Azzedine Quassem.

• 29 Νοεμβρίου 1947: Δημιουργία κράτους εις βάρος του παλαιστινιακού λαού, μετά τη διχοτόμηση της Παλαιστίνης.

• 9 Απριλίου 1948: η σφαγή του Deir Yassine που διαπράχθηκε από τους Haganah.

• 29 Οκτωβρίου 1956: 49 Παλαιστίνιοι χωρικοί σκοτώθηκαν στο Καφρ Κασίμ από την σιωνιστική κρατική αστυνομία.

• 16 έως 18 Σεπτεμβρίου 1982: Σάμπρα και Τσατίλα: σφαγή Παλαιστινίων που διέπραξε η πολιτοφυλακή των Φαλαγγιστών στους προσφυγικούς καταυλισμούς στο Λίβανο κάτω από το καλοπροαίρετο βλέμμα του Αριέλ Σαρόν… όπως η γενοκτονία των Τούτσι στη Ρουάντα υπό το αποτρεπτικό βλέμμα του στρατός γαλλικά.

• 7 Απριλίου 2016: γερανοί τοποθετούν τσιμεντόλιθους ύψους οκτώ μέτρων στην κυρίως χριστιανική περιοχή Beit Jala και στην κοιλάδα Cremisan, όχι μακριά από την πόλη της Βηθλεέμ. Ο Nicola Khamis, δήμαρχος της Beit Jala, η ιδιοποίηση γης από το Ισραήλ δηλώνοντας: « αυτά τα εδάφη ανήκουν στις οικογένειές μας, στα παιδιά μας ».

• 26 Αυγούστου 2016: Ο ισραηλινός στρατός κατοχής δήλωσε ότι έκλεισε την έρευνά του για τον βομβαρδισμό σχολείου του ΟΗΕ κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού του πολέμου του 2014 κατά της Γάζας, ο οποίος άφησε πίσω του 10 νεκρούς και προκάλεσε διεθνή κατακραυγή . Χωρίς συνέχεια…

• 15 Σεπτεμβρίου 2016: Δύο ιστιοφόρα επανδρωμένα από περίπου είκοσι γυναίκες περίπου δεκαπέντε εθνικοτήτων έφυγαν από το λιμάνι της Βαρκελώνης, στα βορειοανατολικά της Ισπανίας. Σκηνοθεσία: η Λωρίδα της Γάζας για να σπάσει τον αποκλεισμό που επέβαλε το Ισραήλ. Τα δύο ιστιοφόρα αναχαιτίστηκαν από το ισραηλινό ναυτικό στις 6 Οκτωβρίου.

• 22 Σεπτεμβρίου 2016: σε σημείο ελέγχου στη Δυτική Όχθη, ο στρατός κατοχής τραυμάτισε ένα 13χρονο κορίτσι και σκότωσε 8 Παλαιστίνιους.

• 10 Οκτωβρίου 2016: μετά από αντιστασιακή επιχείρηση στην Ιερουσαλήμ: δεκάδες Παλαιστίνιοι συνελήφθησαν.

• 13 Οκτωβρίου 2016: Ισραηλινές δυνάμεις κατοχής σκότωσαν ένα παλαιστίνιο παιδί στα σύνορα με τη Γάζα.

• 24 Οκτωβρίου 2016: Ο Ισραηλινός υπουργός Πολέμου Avigdor Lieberman δηλώνει: οποιοσδήποτε νέος πόλεμος στη Λωρίδα της Γάζας θα είναι «ο τελευταίος» γιατί το Ισραήλ θα εξαφανίσει τη Χαμάς…

• 6 Δεκεμβρίου 2017: ο ανώτατος ηγέτης της Δύσης αναγνωρίζει την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα της Σιωνιστικής Οντότητας. Ο Γάλλος πρόεδρος Ε. Μακρόν ακολουθεί το παράδειγμα: « Η Ιερουσαλήμ είναι η αιώνια πρωτεύουσα του εβραϊκού λαού. Δεν σταμάτησα ποτέ να το λέω .»

Εφόσον είναι η Δύση που το λέει, πρέπει να υποταχθούμε. Και αν αντισταθούμε, γινόμαστε τρομοκράτες…

• 6 Οκτωβρίου 2023 : Κατεχόμενη Δυτική Όχθη, δεύτερη επίθεση εποίκων στην πόλη Huwara.

Εκατοντάδες Ισραηλινοί έποικοι επιτέθηκαν ξανά στην παλαιστινιακή πόλη Huwara, στη βόρεια κατεχόμενη Δυτική Όχθη, με τη βοήθεια των ισραηλινών δυνάμεων κατοχής.

Ένα προφανές γεγονός: η καθημερινή ζωή του Παλαιστινίου σημειώνεται με τρία ρήματα: απαλλοτριώνω, αποικίζω και αντιστέκομαι.

Και η 7η Οκτωβρίου 2023 είναι η συνέχεια αυτού του ρυθμού που επέβαλε ο αποικισμός της Παλαιστίνης.

Τα δυτικά κράτη έχουν τριπλή ευθύνη για την τραγωδία που βίωσε ο παλαιστινιακός λαός.

Μέσω του βέτο τους, παραχωρούν στο Σιωνιστικό κράτος ένα κράτος που υπερβαίνει το διεθνές δίκαιο, ενώ του επιτρέπουν να προστατεύεται από τον ίδιο νόμο. Και τέλος, αυτά τα ίδια κράτη έχουν περιθωριοποιήσει την Παλαιστινιακή Αρχή η οποία, ωστόσο, συνεργάζεται…

Η αναγνώριση από τη Νορβηγία, την Ισπανία και την Ιρλανδία του παλαιστινιακού κράτους δείχνει τις πολιτικές ρωγμές που εμφανίζονται στη Δύση. Αυτές οι χώρες αρνούνται τα διπλά μέτρα και μέτρα που εφαρμόζει ο Ισραηλινο-δυτικός ιμπεριαλισμός. Και οι διαδηλώσεις αλληλεγγύης της δυτικής φοιτητικής νεολαίας με τον παλαιστινιακό λαό αντικατοπτρίζουν τη συνείδηση ότι υπάρχει αντίφαση μεταξύ των αξιών που ονομάζουν οι δυτικοί ηγέτες και των πραγματικών γεωπολιτικών τους προθέσεων…Όσον αφορά τον ιρλανδικό λαό, η αλληλεγγύη του προς τον παλαιστινιακό λαό είναι θρυλικό γιατί υπέστη τη βαρβαρότητα της… αγγλικής αποικιοκρατίας.

Και τι γίνεται με τους μονάρχες και ορισμένους Άραβες ηγέτες;

 

Πρέπει να γνωρίζουμε το βάθος των φακέλων που διατηρούν η Μοσάντ και η CIA που τους αφορούν για να κατανοήσουμε τις θέσεις τους ως υπηρέτες.

loading...