Μοναδική Βασίλισσα σε όλη την Ευρώπη (Γεωστρατηγική).

 Ευάγγελος Φ. Γιαννόπουλος Γεωστρατηγικός αναλυτής.

Η Βασίλισσα της Ευρώπης Ρεάλ αποτελεί ένα παγκόσμιο γεωστρατηγικό-γεωπολιτικό και αθλητικό φαινόμενο. Η Ισπανία σε περιόδους υβριδικού πολέμου δείχνει την κυριαρχία της μέσα από τον αθλητισμό όπως κάνουν όλα τα έθνη.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Γράφει ο Άγγελος-Ευάγγελος Φ. Γιαννόπουλος Γεωστρατηγικός-Γεωπολιτικός αναλυτής και αρχισυντάκτης του εβδομαδιαίου ηλεκτρονικού περιοδικού MytilenepressΟι τρεις παγκόσμιες καινοτομίες μου Project Manager. Contact : [email protected]6945294197). Συντακτική ομάδα του MytilenepressΟfficial website The Times of Voulgaroktonos.

Πάγια αρχή μου είναι ότι όλοι οι λαοί, όλοι οι άνθρωποι, έχουν δικαίωμα να πιστεύουν οπού θέλουν. Όλα αυτά με την απαραίτητη προυπόθεση να μην επιβάλλουν τα πιστεύω τους σε τρίτους, είτε δια της βίας, είτε με πλάγιους τρόπους.  Από όλους τους προαναφερόμενους, εξαιρείται, ένα μικρό μέρος βάση των παγκόσμιων Φιλοσοφικών-μαθηματικών σταθερών, μέτρον άριστον και μηδέν άγαν. Η ελευθερία πίστεως είναι θεόδοτη. Ο ίδιος ο Θεός έδωσε το δικαίωμα στους ανθρώπους να πιστεύουν όπου επιθυμούν. Προσωπικά είμαι υπέρ της συνυπάρξεως των λαών και των διαφορετικών θρησκευτικών πεποιθήσεων, για αυτό στηρίζω τον μεγάλο Σύριο ηγέτη Ασσάντ, ο οποίος επέτυχε να συνυπάρχουν ειρηνικά, Χριστιανοί και Μουσουλμάνοι.

 

 

 

Αναφέρομαι πάντοτε στους Φοίνικες που από μονοθεϊστές της Π. Διαθήκης και πιστοί των προφητών, εγκατέλειψαν τον Θεό, άλλαξαν και έγιναν οπαδοί του δωδεκαθέου. Δεν αναφέρομαι σε όλους τους Φοίνικες.

 

ΕΓΚΛΗΜΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΤΩΝ ΤΕΜΠΩΝ. ΚΛΙΚ ΕΠΑΝΩ ΣΤΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ. 

imesofvoulgaroktonos.blogspot.com/2024/05/blog-post_22.html

ΕΙΜΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ-ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΚΑΙ ΔΙΝΩ ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΟΥ. ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΟΙ ΠΙΣΤΟΙ ΤΟΥ ΔΙΟΝΥΣΙΑΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΕΧΟΥΝ ΜΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΤΗΝ ΖΩΗ. ΔΙΝΩ ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟ-ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΜΕΣΟ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΩΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΘΡΑΚΗ. ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΙΒΙΩΣΕΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΔΟΧΗ. ΣΕ ΜΕΡΙΚΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΒΡΊΣΚΟΜΑΙ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΚΛΙΚ ΕΠΑΝΩ ΣΤΟ ΛΟΓΟΤΥΠΟ. 

XΡΗΣΤΟΣ Α. ΣΑΡΤΖΕΤΑΚΗΣ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ME ΤΟΝ ΤΕΩΣ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ-ΑΝΩΤΑΤΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟ ΕΘΝΙΚΙΣΤΉ-ΔΗΜΟΚΡΑΤΗ ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ Ζ ΕΔΩ 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Κατά την εκδήλωση υβριδικών απειλών έχουμε πολλές μορφές πολέμου. Πνευματικό-πολιτιστικό, ηθικό, κοινωνικό, αθλητικό, οικονομικό, διαδικτυακό, μεταναστευτικό, εγκληματικό και Διονυσιακό. Ο υβριδικός πόλεμος είναι ένα είδος πολέμου που εξελίσσεται διαρκώς και η αντιμετώπιση του απαιτεί πολλές γνώσεις και ειδικές ικανότητες.

Η χρήση όπλων σε ιστορικό επίπεδο ξεκινά από την αρχαιότητα και προηγείται της εμφάνισης των εθνών-κρατών και των δύο παγκόσμιων πολιτισμών (Αριστόκλειος-Διονυσιακός). Η νόμιμη άμυνα επιτρέπεται και είναι δίκαιη όταν τεθούν σε κίνδυνο οι βασικές ανθρώπινες αξίες η ελευθερία, η αξιοπρέπεια, η τιμή, η επιβίωση και η ζωή. Τo πώς ορίζεται η έννοια του δικαίου διαφέρει με βάση τις αξίες του Αριστόκλειου και του Διονυσιακού πολιτισμού και τις θρησκευτικές, πολιτικές, κοινωνικές και οικονομικές πεποιθήσεις ενός έθνους. Επίσης δύο αντικρουόμενες εκδοχές για τα αίτια του πολέμου, είναι λογικό να παρουσιασθούν ως δίκαιες. με αξιόπιστα επιχειρήματα επιχειρήματα από την κάθε πλευρά.

Οι πόλεμοι αποδοκιμαζόταν εν μέρη στην αρχαία Ελλάδα. Εν τούτοις η νομι­μότητα τους ουδέποτε αμφισβητήθηκε. Oι αρχαίες Ελληνικές πόλεις έδιναν μεγάλη βαρύτητα στις αιτίες για την προσφυγή σε πόλεμο. “Πόλεμος πάντων μεν πατήρ εστί, πάντων δε βασιλεύς, και τους μεν θεοὺς έδειξε τους δε ανθρώπους, τους μεν δούλους εποίησε   τους δε ελευθέρους.”

Ο πόλεμος είναι ο πατέρας όλων, ο βασιλεύς των πάντων, και άλλους τους κατέστησε θεούς και άλλους ανθρώπους, άλλους τους έκανε δούλους και άλλους ελεύθερους. (Ηράκλειτος Fragmenta, απόφθεγμα 53, H. Diels and W. Kranz, «Die Fragmente der Vorsokratiker», vol. 1, 6th edn.,Berlin: Weidmann, 1951: 150-182).  (1) Στα πλαίσια της αιώνιας σύγκρουσης των δύο παγκόσμιων πολιτισμών του Αριστόκλειου και του Διονυσιακού παρά τα θαύματα, τις διδασκαλίες και την Ανάσταση του Χριστού, η ιστορία της ανθρωπότητας είναι κατά κύριο λόγο στρατιωτική, γραμμένη με αίμα και φρικτά μαρτύρια-καταστροφές. Διαχρονικά το μέλλον της ανθρωπότητας καθορίζεται από τα μεγάλα πολεμικά γεγονότα.

Τα υπόλοιπα γεγονότα έχουν δευτερεύουσες συνέπειες, σε σχέση με όσα διαδραματίζονται στα πεδία των μαχών. Πατήρ πάντων ο πόλεμος, όπως δίδαξε ο Μέγας προσωκρατικός Φιλόσοφος Ηράκλειτος. Μερικούς αιώνες αργότερα ο υποστράτηγος των ΗΠΑ Smedley Butler στις αρχές του προηγούμενου αιώνα έγραψε ότι ο πόλεμος είναι μια απάτη. Σύμφωνα με τον Αμερικανό υποστράτηγο Butler στους πολέμους μόνο μια μικρή ομάδα μυημένων είναι ενημερωμένοι για την πραγματικότητα.

Οι πόλεμοι είναι μια πραγματική απάτη που οργανώνεται προς όφελος ενός μικρού αριθμού ατόμων που ελέγχουν την εξουσία. Όλοι αυτοί οι πόλεμοι πραγματοποιούνται σε βάρος των λαών και παράλληλα δίνουν το δικαίωμα σε έναν μικρό αριθμό να αυξήσει την περιουσία του.

ΥΒΡΙΔΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ.

Το φαινόμενο του πολέμου αποτελεί διαχρονικό αντικείμενο επιστημονικών μελετών στην γεωστρατηγική-γεωπολτική, τις Διεθνείς σπουδές και τις στρατιωτικές σχολές. Ο πόλεμος είναι μια πράξη βίας με στόχο την υποταγή-εξαναγκασμό στις επιθυμίες του αντιπάλου.

Ο επεκτατικός πόλεμος είναι το μέσον για την επίτευξη άνομων σκοπών επί του αντιπάλου. Την σημερινή εποχή κυρίαρχο είδος πολέμου δεν είναι ο συμβατικός πόλεμος με όπλα, μαχητικά αεροπλάνα, πυραύλους, τεθωρακισμένα και πλοία. Το κορυφαίο είδος πολέμου είναι ο υβριδικός. Ο υβριδικός πόλεμος χωρίζεται σε πνευματικό-πολιτιστικό, οικονομικό, οικολογικό, διαδικτυακό, κοινωνικό, ψυχολογικό εγκληματικό, μεταναστευτικό, Μέσα Μαζικής Μεταφοράς (θανατοφόρα-σοβαρά τροχαία ατυχήματα), αθλητικό και Διονυσιακό. Αυτά είναι τα κυριότερα είδη όταν ένα έθνος αντιμετωπίζει υβριδική απειλή.

Επίσης κάποιες φορές έχουμε παράλληλα τον συνδυασμό υβριδικού και συμβατικού πολέμου. Βασικότατο σκέλος του υβριδικού πολέμου αποτελεί η έλλειψη παιδείας, η εγκληματικότητα, η ερωτική ελευθεριότητα, η μετανάστευση, και τα τροχαία ατυχήματα. Χωρίς βία-εγκλήματα, διαφθορά, ερωτική ανηθικότητα και πάσης φύσεως κακουργίες δεν είναι εφικτή η νίκη και η κυριαρχία έναντι του αντιπάλου έθνους.

Το επιτιθέμενο κράτος που διεξάγει μη συμβατικό πόλεμο μέσα από την εγκληματικότητα-πορνεία (Διονυσιακός πολιτισμός), προκαλεί στο αντίπαλο έθνος παράλυση. Τρόμος-οργή, υποταγή-αδυναμία, σύγχυση και αποσταθεροποίηση επικρατεί στους πολίτες του επιτιθέμενου κράτους. Η τρομοκρατία-βία και τα ελεύθερα ήθη ενάντια στο κράτος που διεξάγεται ο υβριδικός πόλεμος αποτελούν το βασικότερα σημεία για την κατάκτηση του. Μέσα από την ανελέητη βία και τα Διονυσιακά Αξιώματα, επιφέρουν ανασφάλεια-απελπισία, πολιτική, κοινωνική και οικονομική αστάθεια.

Όσο πιο στυγερά είναι τα εγκλήματα τύπου Μ. Κατσουρή, τα υποτιθέμενα ατυχήματα τύπου Τεμπών σε συνδυασμό με την ερωτική διαφθορά, αυξάνεται σε υπερθετικό βαθμό η αδυναμία και ο φόβος. Μεταξύ άλλων συνδυάζουν την εγκληματικότητα, τα βίαια τροχαία ατυχήματα και τον ψυχολογικό πόλεμο. Βαλλόμενοι πανταχόθεν σαστισμένοι οι Έλληνες δεν έχουν δυνάμεις να αντισταθούν, μειώνονται-εκμηδενίζονται οι αντιδράσεις και στην συνέχεια σε καθεστώς παραλυσίας υποκύπτουν στην βούληση του αντιπάλου.

Όλοι οι αξιόπιστοι γεωπολιτικοί και γεωστρατηγικοί αναλυτές με αδιάσειστα στοιχεία απέδειξαν ότι στην Ελλάδα διεξάγεται υβριδικός πόλεμος. Έχουμε νεκρούς από εμπρησμούς, ουσίες, εγκληματικότητα, Covid-19, μνημόνια, τα θανατηφόρα-σοβαρά τροχαία ατυχήματα και άλλες κακουργηματικές πράξεις. Στην σύγχρονη Ελληνική κοινωνία επικρατεί παρακμή-αμάθεια, έλλειψη αρχών, ταραχή και διχασμός.

Η έλλειψη παιδείας-αγωγής οδηγεί στην απάθεια και στην αδιαφορία. Αυτά είναι από τα πιο επικίνδυνα συμπτώματα μιας κοινωνίας σε μεγάλη παρακμή και σήψη. Οι κάτοικοι είναι προκλητικά-τραγικά απαθείς-αδιάφοροι απέναντι στους εμπρησμούς, τις πανδημίες, τα μνημόνια, τα θανατηφόρα-σοβαρά τροχαία δυστυχήματα, την εισβολή και τις εθνοκτόνες συνέπειες. Aυτό συμβαίνει διότι αρκετοί δεν έχουν παιδεία και θεωρούν ότι τα προβλήματα πρέπει να απασχολούν όλους τους άλλους, εκτός από τους ίδιους.

Όταν διαπιστώσουν ότι αυτές οι κοινωνικές-εθνικές μάστιγες, ήταν και είναι υπόθεση όλων μας τότε είναι πολύ αργά, καθώς έχουν ήδη υποστεί οι ίδιοι ή κάποια από τα συγγενικά-φιλικά τους πρόσωπα θανάτους και απώλειες εξαιτίας του υβριδικού πολέμου. Η διαχρονική δύναμη των Ελλήνων είναι η παιδεία-πολιτισμός.

Σε περιόδους έντονης ανησυχίας-δυστυχίας, βίας και πολέμων οι άνθρωποι βιώνουν καταστάσεις τις οποίες δεν μπορούν να διαχειριστούν με το πνεύμα και την ηθική. Φοβούνται-αρνούνται να σκεφτούν και να ερευνήσουν. Για αυτό στρέφονται προς το κακό, τις βίαιες πράξεις, την ηθική ελευθεριότητα-Διονυσιακή Κουλτούρα, τον φασισμό και την φίμωση. Συνέπεια όλων αυτών είναι να μην υπάρχουν αξίες-ηθική, εξέλιξη, δημιουργικότητα, πολιτιστικό επίπεδο και  ελευθερία λόγου στα ΜΜΕ. Τα μοναδικά-διαχρονικά  στηρίγματα του Ελληνικού έθνους είναι ο Αριστόκλειος Πολιτισμός. Βασικό σκέλος του υβριδικού πολέμου είναι και ο αθλητισμός. Τα ισχυρά κράτη δείχνουν την ισχύ τους μέσα από τον αθλητισμό και τις παγκόσμιες-πανευρωπαϊκές επιτυχίες και επιχειρούν να κυριαρχήσουν-υποτάξουν τα αντίπαλα έθνη σε συνδυασμό με την εφαρμογή των υπολοίπων κλάδων υβριδικής απειλής.

Η Βασίλισσα της Ευρώπης Ρεάλ αποτελεί ένα παγκόσμιο γεωστρατηγικό-γεωπολιτικό και αθλητικό φαινόμενο. Μέσα από την αιώνια διαμάχη με την Βαρκελώνη-Καταλονία η ποδοσφαιρική και η Καλαθοσφαιρική Ρεάλ εξελίχθηκαν σε αυτό που όλοι γνωρίζουμε.

Οι διαφορές των δύο ομάδων είναι εθνικές-εθνοτικές κατά πρώτο λόγο και στην συνέχεια αθλητικές αγωνιστικές. Η Ρεάλ Μαδρίτης εκπροσωπεί το Ισπανικό στέμμα  και η Μπαρτσελόνα την Καταλονία που επιθυμεί να αυτονομηθεί και να κάνει δικό της κράτος.

Η διαμάχη ξεκίνησε με την ίδρυση των δύο ομάδων. Οι αιτίες ήταν πολιτικές-εθνικιστικές. Την πρωτεύουσα Μαδρίτη και τους Ισπανούς Βασιλείς αντιπροσωπεύει η Ρεάλ, ενώ η Βαρκελώνη είναι η πρωτεύουσα των αντιβασιλικών Καταλανών. Οι Καταλανοί αυτοπροσδιορίζονται ως αυτόνομοι και επιθυμούν να αποσχιστούν από το το Ισπανικό κράτος. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα η αντιπαλότητα των δύο ομάδων να βρίσκεται στα ύψη. Οι Καταλανοί αντιμετωπίζουν τους αγώνες με τους αγώνες με την Ρεάλ σε ποδόσφαιρο-καλαθοσφαίριση ως μάχη-πόλεμο ενάντια στην Ισπανική μοναρχία.

Η Μαδρίτη είναι η πόλη της βασιλικής οικογένειας και η Ρεάλ αντιπροσώπευε τον εθνικισμό της παραδοσιακής Ισπανίας. Οι αγώνες καλαθοσφαίρισης-ποδοσφαίρου αποτελούν την συνέχεια της πολιτικής-εθνικής διαμάχης ανάμεσα στις δύο πλευρές. Το πρώτο έναυσμα για να ξεκινήσει η αντιπαλότητα των δύο ομάδων ήταν το διάταγμα που εξέδωσε ο βασιλιάς της Ισπανίας Αλφόνσο ΙΓ΄ το 1920, με το οποίο έδινε το όνομα Ρεάλ στην ομάδα της Μαδρίτης.  Το μεγάλο μίσος των δύο πλευρών έχει μετατρέψει τους αγώνες ανάμεσα στις ΄δυο ομάδες σε όπλο υβριδικού πολέμου με πολλές πτυχές και προεκτάσεις.

Οι οπαδοί της Ρεάλ την περίοδο του Ισπανικού εμφυλίου ήταν εθνικιστές και υποστηρικτές του στρατηγού Φράνκο. Αντιθέτως, οι οπαδοί της Μπαρτσελόνα ήθελαν να παραμείνει το καθεστώς που υπήρχε πριν τον εμφύλιο, το οποίο είχε παραχωρήσει προνόμια αυτονομίας στην Καταλονία. Οι αγώνες ανάμεσα σε Ρεάλ και Μπαρτσελόνα είναι καθαρά πολιτικοί-εθνικιστικοί ο αθλητισμός περνά σε δεύτερη μοίρα.

Σε περιόδους υβριδικού πολέμου ένα έθνος-κράτος δείχνει την δύναμη του και μέσα από τον αθλητισμό και την κατάκτηση των Ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων στο ποδόσφαιρο-καλαθοσφαίριση και σε σε διάφορα άλλα αθλήματα. Το βασικότερο όλων είναι ότι η Ρεάλ Μαδρίτης κατέκτησε όλους αυτούς τους Ευρωπαϊκούς τίτλους με την αξίας της μέσα στους αγωνιστικούς χώρους. Κοινώς αποδεκτό είναι ότι οι Μαδριλένοι είναι απολύτως αγνοί όπως είναι και οι λευκές εμφανίσεις με τις οποίες αγωνίζονται. Μέσα από τις διακρίσεις τους οι Μερέγκες αποτελούν το πιο υγειές πρότυπο για τους Ισπανούς πολίτες, ώστε να εξελιχθούν-διακριθούν σε προσωπικό επίπεδο. Η Ρεάλ μέσα από την κατάκτηση Ευρωπαϊκών τροπαίων δημιουργεί υγιείς ηθικά-πνευματικά-κοινωνικά Ισπανούς πολίτες.

Στον αντίποδα με τον Ισπανικό κολοσσό υπάρχουν ομάδες από άλλες χώρες οι οποίες κατακτούν Ευρωπαϊκούς τίτλους στον αθλητισμό με αδιαφανείς διαδικασίες. Ειδικά η τριτοκοσμική χώρα που πρωταγωνιστεί στις πρώτες θέσεις των αρμόδιων φορέων στην διαφθορά σε παγκόσμιο επίπεδο, έχει κατακτήσει μια σειρά από Ευρωπαϊκές διακρίσεις στον αθλητισμό. Πέντε από τα Ευρωπαϊκά κύπελλα κατακτήθηκαν με βρώμικους τρόπους.

Οι ομάδες αυτές αποτελούν πρότυπο και αντικείμενο λατρείας για εκατομμύρια φιλάθλους. Άνθρωποι όλων των ηλικιών έχουν ως παράδειγμα για την προσωπική τους ζωή αυτές τις ομάδες και τους προέδρους-ιδιοκτήτες, που κατέκτησαν με παρασκηνιακούς τρόπους Ευρωπαϊκά κύπελλα και εγχώρια πρωταθλήματα κλπ.

Το αποτέλεσμα είναι τραγικό-καταστροφικό για την κοινωνία καθώς όλοι αυτοί οι φίλαθλοι επιχειρούν να εξελιχθούν, να προαχθούν και να ευημερούν σε προσωπικό επίπεδο μέσα από το ψέμα, την απάτη, την κλοπή, την συκοφαντία, την βία και την δωροδοκία. Καταστρέφεται συστηματικά το έθνος και η κοινωνία εξαιτίας αυτών των βρώμικων ομάδων.

Άξιος τιμής σε μία πόλη, είναι όποιος δεν αδικεί. Όμως όλα τα αξιώματα και τις τιμές μιας πόλεως, της αξίζουν όσοι εμποδίζουν τις αδικίες που γίνονται (Αριστοκλής-Νόμοι).

Είναι προτιμότερο να αδικηθείς, παρά να αδικήσεις, και να κάνεις κάτι κακό, μας δίδαξε μεταξύ πολλών άλλων ο Ύπατος των Φιλοσόφων. Εάν δεν υπάρχει πραγματική δικαιοσύνη-αξιοκρατία θα καταρρεύσει το κράτος του Θεού (Άγιος-αυτοκράτορας Νικηφόρος).

Για αυτό αναφερόταν στους νόμους του Imperium Romanum. Oi Έλληνες-Ρωμαίοι υπήκοοι  εκτός από ελεύθεροι πρέπει να αντιμετωπίζονται από ένα κράτος δικαίου, να μην ταπεινώνονται-ατιμάζονται και να μην αδικούνται. Οι Έλληνες που αγωνίζονται για τον πολιτισμό και την πίστη πρέπει να έχουν την καλύτερη αντιμετώπιση από τους αξιωματικούς, καθώς και από τους πολιτικούς-δημοσίους υπαλλήλους. Ενδεικτικά ο Άγιος-Βασιλιάς Νικηφόρος τονίζει την διαχρονική επικινδυνότητα των εφοριακών και των δικαστών. (Άγιος Pallida Mors Saracenorum).

Οι εφοριακοί-δικαστές και γενικότερα οι υπάλληλοι του Ιmperium Romanun σύμφωνα με τον Άγιο-αυτοκράτορα Νικηφόρο Β Φωκά είναι ανθρωπάκια που δεν ωφελούν σε τίποτα το Ελληνικό έθνος-κράτος, διότι δεν ενεργούν για το κοινό καλό  γιατί κατατρέχουν τους φτωχούς και τους πατριώτες. Αυτοί οι κρατικοί αξιωματούχοι με αρχές την αδικία και την αιματηρή φορολόγηση των φτωχών συγκεντρώνουν  τον προσωπικό τους πλούτο. Εδώ ο αυτοκράτορας αναφέρεται στις δωροδοκίες όλων των κρατικών υπαλλήλων και τον παράνομο πλουτισμό. Άγιος Νικηφόρος Φωκάς-Περί Παραδρομής πολέμου).

Όπως αναφέρω σε κάθε σχετική εργασία μου από το 2010, οι επιτυχίες των μεγάλων ομάδων-αθλητών  σε παγκόσμιο επίπεδο, δεν έγιναν ποτέ εις βάρος της αξιοπρέπειας-ηθικής και της δικαιοσύνης που διέπουν της πολιτισμένες κοινωνίες.

Μια αγωνιστική-αθλητική, μια πολιτική, κοινωνική, επιστημονική επιτυχία, για να έχει ηθική αξία, δεν πρέπει ποτέ να επιτυγχάνεται εις βάρος της ευημερίας, της αξιοπρέπειας, της δικαιοσύνης, της ηθικής, της ελευθερίας και της υγείας των άλλων ανθρώπων. Οι μεγάλοι αθλητές και οι παράγοντες της Ρεάλ Μαδρίτης εδώ και δεκαετίες κάνουν πράξη την προσωπική μου παρατήρηση-δόγμα. Κλείνοντας χθες 1/6/2024 η Ρεάλ Μαδρίτης κατέκτησε το 15ο κύπελλο πρωταθλητριών κερδίζοντας 2-0 την Γερμανική Μπορούσια Ντόρτμουντ.

ΑΓΓΕΛΟΣ-ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ Φ. ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΣ ΑΝΑΛΥΤΗΣ. ΕΠΙΣΗΜΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ THE TIMES OF VOULGAROKTONOS.

loading...