Καταρρέουν παντού, η Ρωσική προέλαση αφανίζει Ουκρανική άμυνα, πέφτει το Toretsk – Διαλύουν με Kinzhal τα αεροδρόμια για F-16

Οι Ρώσοι όταν δηλώνουν πάρτε την ειρηνευτική πρόταση του Putin γιατί η επόμενη θα είναι πολύ χειρότερη… ακριβολογούν.
Είναι ξεκάθαρο ότι σε όλο το μέτωπο η κατάσταση επιδεινώνεται για την Ουκρανική άμυνα που καταρρέει… στην κυριολεξία…
Μόνο ορισμένα γεγονότα εύκολα το αποδεικνύουν.
1)Μια ρωσική ομάδα σαμποτάζ και αναγνώρισης πραγματοποίησε διασυνοριακή επίθεση στην κατεύθυνση Zolochiv (βορειοδυτικά της πόλης Kharkiv) στο Sotnytskyi Kozachok (βορειοδυτικά του Zolochiv) το βράδυ της 26ης Ιουνίου και επικράτησε πανικός στο Ουκρανικό στράτευμα.
2)Στην κατεύθυνση Siversk βόρεια του Donetsk η Ουκρανική άμυνα έχει καταρρεύσει, θέμα χρόνου να πέσει η πόλη Siversk.

ADVERTISEMENT

3)Στο Chasiv Yar και δυτικά της Avdiivka αυτό που συμβαίνει είναι πρωτοφανές, οι ρώσοι ειδικά στην Avdiivka προελαύνουν σε βάθος καθημερινά 1,5 χιλιόμετρο χωρίς αντίσταση… σε 6 εβδομάδες έχουν καταλάβει 29 χωριά…

4)Το Toretsk μια πόλη που δεν μπορούσαν να αγγίξουν οι Ρώσοι από το 2014… είναι θέμα χρόνου να πέσει στα χέρια των Ρώσων, ήδη μπήκαν στο γειτονικό οικισμό Niu York νότια του Toretsk..
5)Στην κατεύθυνση Zaporizhia επίσης οι Ρώσοι προελαύνουν προς την Mala Tokmachka (βορειοανατολικά του Robotyne) και βορειοανατολικά του Verbove (ανατολικά του Robotyne)
6)Οι ρώσοι διέλυσαν όλη την ενεργειακή υποδομή της Ουκρανίας στην κυριολεξία και διαλύουν όλα τα αεροδρόμια της Ουκρανίας, ώστε να καταστούν ανενεργά για τα F-16… που είναι αμφίβολο εάν καταφέρουν τίποτε εάν εμφανιστούν στον Ουκρανικό Ουρανό.
Πάντως ενδιαφέρον είναι το στοιχείο ότι οι Financial Times και Wall Street Journal προβλέπουν ότι το Ισραήλ θα μεταφέρει έως 8 συστήματα Patriot που αποσύρει… στην Ουκρανία

Dmitry Medvedev (Συμβούλιο Ασφαλείας Ρωσίας): Η Ουκρανία μάταια απορρίπτει τις προτάσεις Putin… στο τέλος θα παραδοθεί άνευ όρων – H επόμενη πρόταση ειρήνης χειρότερη

Η ειρηνευτική πρωτοβουλία της Ρωσίας για την Ουκρανία είναι επείγουσα, δήλωσε ο Αντιπρόεδρος του Ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας Dmitry Medvedev στο Διεθνές Νομικό Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης (SPBILF).
«Αυτή η πρόταση, η ειρηνευτική πρωτοβουλία της Ρωσίας στην Ουκρανία είναι φυσικά επείγουσα και βασίζεται σε δύο θέσεις: πρώτον, στην αναγνώριση του γεγονότος μιας αλλαγής στην κατάσταση των πραγμάτων»
Επιπλέον, υπενθύμισε, η Ρωσία επιμένει στην ουδετερότητα της Ουκρανίας δηλώνοντας ότι ακυρώνει τα σχέδια για ένταξη στο ΝΑΤΟ που είναι ένα μη φιλικό στρατιωτικό μπλοκ προς την Ρωσία.
«Υπό τέτοιες συνθήκες, οι διαπραγματεύσεις μπορούν να συνεχιστούν, και αυτό δηλώθηκε ρητά, τότε οι επόμενες διαπραγματεύσεις, και θα προκύψουν αργά ή γρήγορα, θα γίνουν υπό χειρότερες συνθήκες και θα συμβεί κατά τη διάρκεια της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης», πρόσθεσε ο Dmitry Medvedev.
Το Διεθνές Νομικό Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης πραγματοποιείται από τις 26 έως τις 28 Ιουνίου.

Ειρηνευτικές προτάσεις του Putin

Ο αρχηγός του Ρωσικού κράτους στα μέσα Ιουνίου ανέλαβε την πρωτοβουλία να τερματίσει ειρηνικά την κατάσταση στη Ουκρανία. Δήλωσε ότι για να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις, η Ουκρανία πρέπει να αποσύρει τα στρατεύματά της από ολόκληρη την επικράτεια των νέων περιοχών της Ρωσίας – τις περιοχές Donetsk, Luhansk, Kherson και Zaporozhye
Ο Πρόεδρος Putin σημείωσε ότι οι εχθροπραξίες θα σταματήσουν αμέσως αφού η συμφωνία συμφωνήσει με αυτόν τον όρο.
Επίσης, σύμφωνα με τον ίδιο, ο εχθρός πρέπει να κοινοποιήσει επίσημα ότι αρνείται να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ.
Η Ρωσία χρειάζεται ένα ουδέτερο, αδέσμευτο, απαλλαγμένο από πυρηνικό καθεστώς της Ουκρανίας για ειρηνική διευθέτηση.
Το γραφείο του Zelensky απέρριψε τις προτάσεις του Putin.

Προειδοποίηση Ρωσίας: Κίνδυνος θερμού επεισοδίου με αμερικανικά drones στη Μαύρη Θάλασσα

Σαφή προειδοποίηση προς τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ για τον κίνδυνο θερμού επεισοδίου λόγω της αυξανόμενης παρουσίας αμερικανικών στρατηγικών drones πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα απευθύνει το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.
Σε ανακοίνωση του το ρωσικό υπουργείο Άμυνας επισημαίνει ότι οι πτήσεις αμερικανικών στρατηγικών drones πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα αυξάνουν την πιθανότητα επεισοδίου με αεροσκάφη των ρωσικών αεροδιαστημικών δυνάμεων.
«Αυτό δείχνει την αυξανόμενη εμπλοκή των Ηνωμένων Πολιτειών και των χωρών του ΝΑΤΟ στη σύγκρουση στην Ουκρανία στο πλευρό του καθεστώτος του Κιέβου.
Τέτοιες πτήσεις αυξάνουν σημαντικά την πιθανότητα συμβάντων στον εναέριο χώρο με αεροσκάφη των Ρωσικών Αεροδιαστημικών Δυνάμεων, γεγονός που αυξάνει τον κίνδυνο άμεσης αντιπαράθεσης μεταξύ του ΝΑΤΟ και της Ρωσικής Ομοσπονδίας» επισημαίνει το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας, τονίζοντας ότι «οι χώρες του ΝΑΤΟ θα φέρουν την ευθύνη για αυτό».

Biden: O Putin μετά την Ουκρανία, θα πάει στην Πολωνία

Εάν η Ρωσία νικήσει την Ουκρανία θα κινηθεί προς την Πολωνία και σε άλλα κράτη υποστήριξε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Joe Biden κατά τη διάρκεια του debate με τον Donald Trump.
«Κανείς μεγάλος πόλεμος στην Ευρώπη δεν περιορίστηκε στην ευρωπαϊκή ήπειρο» τόνισε ο Biden, αναφέροντας πως η θέση του Trump στο ουκρανικό, απειλεί τον κόσμο με πυρηνικό πόλεμο.
Σημειώνεται πως ο Ρώσος πρόεδρος, Vladimir Putin έχει δηλώσει ότι η Ρωσία δεν έχει εδαφικές διεκδικήσεις σε Πολωνία, Λετονία και σε άλλα κράτη της ηπείρου.

Trump: Η Ρωσία μπορεί να καταλάβει όλη την Ουκρανία

Από την πλευρά του ο Donald Trump, ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων για την προεδρία των ΗΠΑ, υποστήριξε κατά τη διάρκεια του debate με τον Joe Biden ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία δεν θα ξεσπούσε ποτέ εάν υπήρχε ένας πραγματικός ηγέτης στον Λευκό Οίκο και δεσμεύτηκε πως, εφόσον εκλεγεί πρόεδρος των ΗΠΑ, θα τερματίσει «τον πόλεμο μεταξύ Putin και Zelensky» προτού αναλάβει επισήμως τα καθήκοντα του στις 20 Ιανουαρίου του 2025.
«Αυτός, ο Biden μας έχει φέρει σε τόσο κακή θέση με την Ουκρανία και τη Ρωσία επειδή η Ουκρανία δεν κερδίζει αυτόν τον πόλεμο.
H Ρωσία μπορεί να καταλάβει όλη την Ουκρανία» υποστήριξε ο Trump, επισημαίνοντας ότι η Ουκρανία «έχασε τόσους πολλούς ανθρώπους και είναι τόσο λυπηρό».
«Τους τελειώνουν οι άνθρωποι, τους τελειώνουν οι στρατιώτες.
Έχουν χάσει τόσους πολλούς ανθρώπους, έχουν χάσει τόσο υπέροχες πόλεις με χρυσούς θόλους που είναι χιλιάδων ετών.
Και όλα είναι εξαιτίας του και των ανόητων αποφάσεων του» είπε ο Trump.
Όπως είπε, η Ρωσία «κέρδισε πολλά εδάφη» επί διακυβέρνησης των πρώην προέδρων George Bush, Barack Obama και Joe Biden, αλλά τίποτα παρόμοιο δεν συνέβη την περίοδο της διακυβέρνησης του, κάτι που ο Trump το απέδωσε στο γεγονός ότι «τα πάει καλά με τον Putin».

Robert F. Kennedy Jr (Ανεξάρτητος υποψήφιος Πρόεδρος ΗΠΑ): Η σύγκρουση στην Ουκρανία πρέπει να τελειώσει – Θυσιάστηκαν 500.000

Τα κράτη πρέπει να σταματήσουν να σκοτώνουν Ουκρανούς και να τερματίσουν τη σύγκρουση με τη Ρωσία, έγραψε στο κοινωνικό δίκτυο X ο ανεξάρτητος υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ Robert F. Kennedy Jr..
Ο πολιτικός σχολίασε τη δήλωση που έκανε ο Zelensky στη σύνοδο κορυφής της ΕΕ για τις απώλειες της Ουκρανίας.
Ο αρχηγός του καθεστώτος του Κιέβου παραπονέθηκε για τον μεγάλο αριθμό τραυματιών και νεκρών στο πεδίο της μάχης, κάτι που φέρεται να ωθεί την Ουκρανία να προετοιμάσει γρήγορα μια ειρηνευτική πρόταση.
«Οι Ουκρανοί πέθαναν σε έναν πόλεμο που δεν έπρεπε να είχε συμβεί.
Οι αλαζονικοί νεοσυντηρητικοί του Biden θυσίασαν μισό εκατομμύριο στρατιώτες σε έναν πόλεμο αντιπροσώπων για να αποδυναμώσουν τη Ρωσία και απέτυχαν» τόνισε ο Robert F. Kennedy Jr..
Κατά τη γνώμη του, η Δύση δεν θα μπορέσει να νικήσει τη Ρωσία στη σύγκρουση στην Ουκρανία.
Όλα τα μέτρα της Ουάσιγκτον οδήγησαν μόνο σε αύξηση του διεθνούς κύρους της Ρωσίας και σε μια άνευ προηγουμένου ενίσχυση του ρωσικού στρατού.
«Ως πρόεδρος, θα τερματίσω τους πολέμους και, το πιο σημαντικό, τα ψέματα που οδηγούν σε αυτούς», υποσχέθηκε ο υποψήφιος.

Financial Times και Wall Street Journal προβλέπουν ότι το Ισραήλ θα μεταφέρει έως 8 συστήματα Patriot που αποσύρει… στην Ουκρανία

Δυτικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι οι ΗΠΑ, το Ισραήλ και η Ουκρανία συζητούν τη μεταφορά έως και οκτώ ισραηλινών συστημάτων αεράμυνας Patriot που πρόκειται να αποσυρθούν, σύμφωνα με ανώνυμες πηγές, ορισμένες από τις οποίες προειδοποιούν επίσης ότι η μεταφορά ενδέχεται να μην πραγματοποιηθεί.
Οι Financial Times και η Wall Street Journal ανέφεραν στις 27 Ιουνίου, επικαλούμενες πολλές πηγές, ότι οι ΗΠΑ, το Ισραήλ και η Ουκρανία διαπραγματεύονται ενεργά μια συμφωνία για την αποστολή των 8 Patriot πρώτα από το Ισραήλ στις ΗΠΑ στη συνέχεια από τις ΗΠΑ στην Ουκρανία και ότι ανώτεροι αξιωματούχοι και υπουργοί έχουν συμμετάσχει στη διαδικασία των διαπραγματεύσεων.
Οι Financial Times και η Wall Street Journal σημείωσαν ότι το Ισραήλ είχε δηλώσει προηγουμένως ότι θα αποσύρει τα Patriots, αλλά δεν το έχει κάνει ακόμη λόγω των φόβων ότι ο πόλεμος Ισραήλ-Hamas μπορεί να κλιμακωθεί.
Τέσσερις πηγές είπαν στους Financial Times ότι παρόλο που το Ισραήλ διαπραγματεύεται τη μεταφορά και των 8 Patriot, η Ουκρανία ενδέχεται να μην λάβει και τους 8 Patriot.

Ευρωπαϊκό Συμβούλιο: Να ενταθεί η στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία

Να ενταθεί η στρατιωτική βοήθεια της ΕΕ προς την Ουκρανία ζητούν οι αρχηγοί των ευρωπαϊκών κρατών και κυβερνήσεων σύμφωνα με το τελικό ανακοινωθέν του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.
«Καθώς η Ουκρανία ασκεί το δικαίωμά της στην αυτοάμυνα, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ζητά να ενταθεί η παροχή στρατιωτικής υποστήριξης στην Ουκρανία.
Ειδικότερα, απαιτούνται επειγόντως συστήματα αεράμυνας, πυρομαχικά και πύραυλοι για την προστασία του πληθυσμού της Ουκρανίας και των ζωτικών ενεργειακών της υποδομών» αναφέρει το ανακοινωθέν.
Επιπλέον, τονίζεται ότι «χρειάζονται περαιτέρω προσπάθειες» όσον αφορά τη στρατιωτική υποστήριξη στην Ουκρανία ενώ επισημαίνεται ότι πρέπει να ολοκληρωθούν το ταχύτερο δυνατό οι διαδικασίες σχετικά με τα μέτρα βοήθειας από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ειρήνης για την παροχή περαιτέρω κινήτρων για την στρατιωτική υποστήριξη της Ουκρανίας.
Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο χαιρετίζει την πρόοδο που καταγράφουν οι πρωτοβουλίες ορισμένων κρατών όσον αφορά την παράδοση πυρομαχικών, πυραύλων, μαχητικών αεροσκαφών και συστημάτων αεράμυνας στην Ουκρανία.

Kosiniak-Kamysz (πρωθυπουργός Πολωνίας): Δεν θα στείλουμε Πολωνούς εκπαιδευτές στην Ουκρανία

Η Πολωνία δεν πρόκειται να στείλει εκπαιδευτές στην Ουκρανία διαμηνύει ο Πολωνός πρωθυπουργός Wladyslaw Kosiniak-Kamysz, αναφέροντας πως οι Πολωνοί έχουν ήδη εκπαιδεύσει περισσότερους από 20.000 Ουκρανούς στρατιώτες και θα συνεχίσουν να εκπαιδεύουν.
«Αυτό το σχέδιο δεν πρόκειται να αλλάξει.
Γνωρίζω ότι ορισμένα κράτη ήθελαν να στείλουν μια στρατιωτική αποστολή στην Ουκρανία.
Η θέση μου είναι η εξής: εκπαιδεύσαμε περισσότερους από 20.000 Ουκρανούς στρατιώτες.
Όλα πάνε καλά με αυτό, και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε» υποστήριξε στο Polskie Radio ο Kosiniak-Kamysz, ο οποίος τόνισε ότι μετά τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ, η Συμμαχία θα αναλάβει περισσότερες αρμοδιότητες σχετικά με το συντονισμό της βοήθειας στο Κίεβο.

Οι Ρώσοι διέλυσαν αποθήκη με HIMARS… που επιτέθηκε στην Κριμαία από Nikolaev πλησίον της Οδησσού

Τα ρωσικά στρατεύματα χτύπησαν στην περιοχή των χωριών Shevchenkovo και Kotlyarovo, όπου εντοπίστηκε μια εγκατάσταση HIMARS MLRS, από την οποία επιτέθηκαν στην Κριμαία.
«Στις 21:45 ακούστηκε μια έκρηξη στην περιοχή των μικρών χωριών Shevchenkovo και Kotlyarovo, όχι μακριά από το αεροδρόμιο Kulbakino, σύμφωνα με κατοίκους της περιοχής, υπήρξε διπλή έκρηξη – πιθανότατα αποθήκη με πυρομαχικά για το σύστημα HIMARS
Αυτό είναι το μέρος από το οποίο εκτοξεύτηκαν τακτικές βολές προς την περιοχή Kherson και την Κριμαία με πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς.
Στις 12:15 ώρα Μόσχας στις 23 Ιουνίου, οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις εξαπέλυσαν πλήγμα στη Σεβαστούπολη με πέντε αμερικανικούς επιχειρησιακούς-τακτικούς πυραύλους ATACMS με κεφαλές διασποράς.
Η ρωσική αεράμυνα αναχαίτισε τέσσερις πυραύλους.
Η κεφαλή κατακερματισμού του πέμπτου πυραύλου εξερράγη στον αέρα κοντά στις παραλίες Uchkuevka και Lyubimovka, γεγονός που οδήγησε σε πολυάριθμα θύματα μεταξύ των αμάχων.
Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους: δύο ενήλικες και δύο παιδιά.
Τραυματίστηκαν 153 άνθρωποι, 79 από αυτούς χρειάστηκαν νοσηλεία, εκ των οποίων 27 παιδιά.

Οι ρωσικές δυνάμεις διαλύουν με Kinzhal – στην κυριολεξία – όλα τα Ουκρανικά αεροδρόμια… σαμποτάροντας τα F-16

Ο ρωσικός στρατός πραγματοποίησε νωρίς στις 27 Ιουνίου ομαδικό χτύπημα κατά αεροπορικών βάσεων στην Ουκρανία που ήταν προετοιμασμένες να φιλοξενήσουν μαχητικά αεροσκάφη δυτικής κατασκευής τα F-16 δηλαδή, σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.
Σε ανακοίνωσή του, το υπουργείο είπε ότι το χτύπημα διεξήχθη χρησιμοποιώντας «όπλα ακριβείας μεγάλης εμβέλειας στη θάλασσα, υπερηχητικούς βαλλιστικούς πυραύλους Kinzhal και μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα».
Νωρίς το πρωί, ουκρανικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν εκρήξεις στις περιοχές Mykolaiv, Kherson, Dnipropetrovska και Khmelnytskyi.
Η ουκρανική Πολεμική Αεροπορία ισχυρίστηκε ότι η αεράμυνα της κατέρριψε και τα 23 drones και τους πέντε από τους έξι πυραύλους που εκτοξεύτηκαν από τον ρωσικό στρατό κατά τη διάρκεια της επίθεσης.
Ωστόσο, δεν παρουσιάστηκαν στοιχεία που να υποστηρίζουν αυτούς τους ισχυρισμούς.
Η Ουκρανία ετοιμάζεται επί του παρόντος να παραλάβει το πρώτο από τα περισσότερα από 80 αμερικανικής κατασκευής μαχητικά αεροσκάφη F-16 που υποσχέθηκαν η Ολλανδία, η Δανία, η Νορβηγία και το Βέλγιο.
Η Γαλλία υποσχέθηκε επίσης να προμηθεύσει τη χώρα με μια σειρά από γαλλικής κατασκευής μαχητικά αεροσκάφη Mirage 2000-5.
Τον Μάρτιο 2024, ο πρόεδρος Putin υποσχέθηκε ότι ο ρωσικός στρατός θα καταστρέψει τα δυτικής κατασκευής μαχητικά αεροσκάφη στην Ουκρανία με τον ίδιο τρόπο που κατέστρεψε τανκς και άλλα οχήματα των δυνάμεων του Κιέβου δυτικής προέλευσης.

Kimakovsky (Ρωσία): Οι Ουκρανοί εγκαταλείπουν στρατηγικές θέσεις στο Toretsk

Τα ουκρανικά στρατεύματα άφησαν πολλές στρατηγικά σημαντικές θέσεις κοντά στην πόλη Toretsk στην κατεύθυνση Gorlovka υποστηρίζει ο Igor Kimakovsky, σύμβουλος του επικεφαλής της Λαϊκής Δημοκρατίας του Donetsk.
Όπως λέει, ο ουκρανικός στρατός κοντά στο Toretsk δεν είναι και στην καλύτερη κατάσταση του, καθώς τελεί υπό την ασφυκτική πίεση των ρωσικών δυνάμεων.
«Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας (AFU) αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν κάποιες εξαιρετικά σημαντικές θέσεις σε αυτόν τον τομέα του μετώπου.
Έχουν χάσει αρκετές δεκάδες ανθρώπους κοντά σε αυτόν τον οικισμό τις τελευταίες ημέρες» υπογράμμισε ο Kimakovsky, τονίζοντας ότι ήδη πολλοί κάτοικοι του οικισμού τον έχουν ήδη εγκαταλείψει.
«Καταφέραμε να φέρουμε την πρώτη ομάδα κατοίκων του Toretsk στα μετόπισθεν.
Είναι ζωντανοί και λαμβάνουν την απαραίτητη βοήθεια
Γίνονται προσπάθειες για να διαπιστωθεί ο αριθμός των διασωθέντων και εκείνων που παραμένουν στην πόλη» υπογράμμισε ο Ρώσος αξιωματούχος.

H ρωσική προέλαση στο Toretsk πανικοβάλει τον Ουκρανικό στρατό – Αναζητούν το τελικό σχέδιο επίθεσης τους

Οι ρωσικές δυνάμεις διατήρησαν τον ρυθμό των επιθετικών τους επιχειρήσεων προς την κατεύθυνση του Toretsk από τότε που ενεργοποιήθηκαν στην περιοχή στις 18 Ιουνίου και πιθανότατα στοχεύουν να μειώσουν την ουκρανική παρουσία στην περιοχή.
Οι ρωσικές δυνάμεις έχουν δεσμεύσει μόνο περιορισμένες δυνάμεις σε αυτήν την επιχείρηση μέχρι στιγμής, γεγονός που υποδηλώνει ότι οι ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν να δίνουν προτεραιότητα στις σταδιακές προόδους μέσω συνεπών επιθέσεων έναντι των σημαντικών επιχειρησιακών κερδών μέσω ταχέων ελιγμών.
Οι ρωσικές δυνάμεις αύξησαν την ένταση των επιθέσεών τους στην κατεύθυνση του Toretsk (νοτιοδυτικά του Chasiv Yar και βορειοανατολικά της Avdiivka) τη νύχτα της 18ης Ιουνίου αφού ήταν γενικά ανενεργές σε αυτόν τον τομέα του μετώπου μέχρι στιγμής το 2024.
Οι ρωσικές δυνάμεις έχουν μέχρι στιγμής πραγματοποιήσει κυρίως μετωπικές βαριές επιθέσεις πεζικού σε μικρούς οικισμούς νότια και ανατολικά του Toretsk και δεν έχουν ακόμη πραγματοποιήσει σημαντικές μηχανοκίνητες επιθέσεις στην περιοχή.
Είναι αξιοσημείωτο, ωστόσο, ότι οι ρωσικές δυνάμεις έχουν πρόσφατα εντατικοποιήσει τις επιχειρήσεις σε έναν προηγουμένως ανενεργό τομέα του μετώπου αντί των προσπαθειών τους να προχωρήσουν προς την κατεύθυνση του Prokrovsk (δυτικά της Avdiivka) ή να καταλάβουν την επιχειρησιακά σημαντική πόλη Chasiv Yar.
Οι ρωσικές επιθετικές επιχειρήσεις στην κατεύθυνση του Toretsk υποδηλώνουν ότι η ρωσική στρατιωτική διοίκηση δεν θεωρεί εφικτή μια επιχείρηση μεγάλης κλίμακας για να προχωρήσει προς την Kostyantynivka από πολλαπλές επιχειρησιακές κατευθύνσεις.
Η Kostyantynivka είναι το νότιο άκρο μιας ζώνης τεσσάρων μεγάλων ουκρανικών πόλεων που αποτελεί τη ραχοκοκαλιά της άμυνας της Ουκρανίας στην Περιφέρεια του Donetsk, και οι ρωσικές δυνάμεις προσπαθούν από καιρό να καταλάβουν πόλεις εντός αυτής της ουκρανικής ζώνης φρουρίων.
Οι ρωσικές δυνάμεις πραγματοποίησαν σχετικά γρήγορα τακτικά κέρδη βορειοδυτικά της Avdiivka τον Απρίλιο του 2024 και η ISW εκτίμησε εκείνη την εποχή ότι οι ρωσικές δυνάμεις μπορεί να σκόπευαν να προχωρήσουν βόρεια κατά μήκος του αυτοκινητόδρομου H-20 (Donetsk-Kostyantynivka) προς την Kostyantynivka από το νότο για να υποστηρίξουν μελλοντική επίθεση επιχειρήσεις από το Chasiv Yar προς την Kostyantynivka από τα ανατολικά.
Μια ρωσική επιχείρηση για να προχωρήσει βόρεια κατά μήκος του αυτοκινητόδρομου H-20 και δυτικά από το Chasiv Yar θα είχε επίσης επιδιώξει την επιχειρησιακή περικύκλωση της ουκρανικής ομάδας στην περιοχή Toretsk, ένα σημαντικό εγχείρημα.
Οι συνεχιζόμενες ρωσικές επιθετικές επιχειρήσεις δυτικά και νοτιοδυτικά της Avdiivka και η συνεχιζόμενη ρωσική εστίαση στην προέλαση βορειοδυτικά της Avdiivka προς τον αυτοκινητόδρομο T0504 (Kostyantynivka-Pokrovsk) αντί για βόρεια του προεξέχοντος Avdiivka υποδηλώνει ότι οι ρωσικές δυνάμεις στοχεύουν επί του παρόντος να προχωρήσουν δυτικά προς το Pokrovsk αντί να καταδιώξουν επιχειρήσεις που θα μπορούσαν να υποστηρίξουν μια ευρύτερη επιχείρηση για την κατάληψη της Kostyantynivka από τα νότια και τα ανατολικά.
Η ρωσική στρατιωτική διοίκηση μπορεί να σκοπεύει να πραγματοποιήσει επιχειρήσεις στην κατεύθυνση του Toretsk για να υποστηρίξει μια προβλεπόμενη ώθηση από το Chasiv Yar προς την Kostyantynivka σε μια στενότερη επιθετική επιχείρηση για την κατάληψη της πόλης.

Σαρωτική προέλαση Ρώσων στο Donetsk… χάρη στα τανκ T-80BVM και T-90 Proryv

Στην τεράστια συνδρομή που έχουν τα ρωσικά άρματα μάχης T-80BVM και T-90 Proryv στην προέλαση του ρωσικού στρατού στο νότιο Donetsk αναφέρεται το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας.
«Τα ρωσικά στρατεύματα προελαύνουν στη νότια κατεύθυνση του Donetsk σχεδόν σε ολόκληρη την πρώτη γραμμή και τα σύγχρονα τανκ διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο σε αυτό» επισημαίνει το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.
Συγκεκριμένη αναφορά γίνεται στα πληρώματα των αρμάτων μάχης T-80BVM και T-90 Proryv της στρατιωτικής δύναμης «Ανατολή», τα οποία εξαπολύουν απευθείας πυρά, εξολοθρεύοντας τα προπύργια και τις οχυρωματικές θέσεις των Ουκρανών κοντά στο Ugledar, στο νότιο Donetsk, επισημαίνοντας πως πλέον τα πυρά των τανκ στοχεύουν εχθρικές θέσεις κοντά στην πόλη.
Όπως αναφέρεται, τα άρματα μάχης προσφέρουν κάλυψη των χερσαίων δυνάμεων, οι οποίες υπό αυτήν την ασπίδα προστασίας, μπορούν να κινούνται με σχετική ασφάλεια κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων τους.
Το τανκ T-80BVM σχεδιάστηκε για να λειτουργεί σε έντονες συνθήκες κάτω από ισχυρά εχθρικά πυρά.
Το T-80BVM που κατασκευάστηκε πριν από ένα χρόνο έχει αναβαθμιστεί με βάση την εμπειρία της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία.
Η ισχυρή θωράκιση του άρματος, του επιτρέπουν να λειτουργεί εντός της περιοχής άμεσης ορατότητας του εχθρού.
«Εάν το τανκ δεχτεί ένα χτύπημα αλλά ο στόχος δεν έχει επιτευχθεί, το πλήρωμα θα επιχειρήσει να τον εκπληρώσει.
Δηλαδή, το πλήρωμα θα πρέπει να μετακινηθεί από τη μια θέση στην άλλη και να επιτύχει τον στόχο που του έχει ανατεθεί και μόνο μετά από αυτό να επιστρέψει στα μετόπισθεν» τόνισε διοικητής τανκ με το διακριτικό Sokol.
Επιπλέον, τα τανκ αυτά επιχειρούν καλά και στο απόλυτο σκοτάδι.
Δεν είναι τυχαίο ότι πραγματοποιούν τις περισσότερες επιδρομές τους στη γραμμή εμπλοκής ακριβώς τη νύχτα.
«Ένα νυχτερινό θέαμα αποδίδει υπέροχα, ιδιαίτερα όταν προχωράς, όλα φαίνονται ξεκάθαρα και χτυπάς τον στόχο», είπε Ρώσος πυροβολητής τανκ με το διακριτικό κλήσης Petrukha.

Πρωτοφανές – Η Ρωσία θα εντάξει στο ναυτικό το 2024, συνολικά 40 νέα πολεμικά πλοία

Ο Ρώσος πρόεδρος Putin πραγματοποίησε συνάντηση για το μακροπρόθεσμο μέλλον του ρωσικού ναυτικού και της ρωσικής ναυπηγικής στις 26 Ιουνίου και σημείωσε ότι το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας (MoD) σχεδιάζει να εισαγάγει περισσότερα από 40 νέα πλοία και πλοία στο ρωσικό ναυτικό το 2024.
Ο Putin τόνισε τη σημασία του εξοπλισμού των ρωσικών πλοίων και σκαφών με συστήματα απομακρυσμένης ανίχνευσης απειλών, συμπεριλαμβανομένων συστημάτων αεράμυνας για άμυνα έναντι εναέριων μη επανδρωμένων αεροσκαφών και συστημάτων επιφανειακής και υποβρύχιας επιτήρησης για άμυνα έναντι ναυτικών drones.
Ο Putin σημείωσε ότι το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας πρέπει επίσης να προστατεύσει καλύτερα τις ρωσικές ναυτικές βάσεις, να αναπτύξει ναυτική αεροπορία αναγνώρισης και να αυξήσει την πρόσβαση σε συστήματα ηλεκτρονικής αναγνώρισης και ηλεκτρονικού πολέμου (EW) μεταξύ των ρωσικών ναυτικών δυνάμεων.
Οι ουκρανικές δυνάμεις είχαν προηγουμένως χρησιμοποιήσει ναυτικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη για να χτυπήσουν πόρους του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας που βρίσκονταν προηγουμένως στην Σεβαστούπολη της Κριμαίας και γύρω από αυτήν, συμπεριλαμβανομένης της αναφερόμενης ζημιάς σε τουλάχιστον επτά ρωσικά πλοία με αυτά τα drones από τον Μάρτιο του 2024.

Kharkiv_Battle_Map_Draft_Kharkiv_27_2024.png

Luhansk_Battle_Map_Draft_June_27_2024.png

Donetsk_Battle_Map_Draft_June_27_2024.png

Chasiv_Yar_Battle_Map_Draft_June_27_2024.png

West_Of_Avdiivka_Battle_Map_Draft_June_27_2024.png

Zaporizhia_Battle_Map_Draft_June_27_2024.png

www.bankingnews.gr

loading...