Η NASA σχεδιάζει διαστημικό τηλεσκόπιο για να βρει εξωγήινους κόσμους σαν τη γη

Το ευφάνταστο «Αστεροσκοπείο των κατοικήσιμων κόσμων» απέχει τουλάχιστον μια δεκαετία, αλλά η NASA έχει αρχίσει να αναπτύσσει την υποκείμενη τεχνολογία που απαιτείται.

Τα συμβόλαια έχουν ανατεθεί σε τρεις εταιρείες για την έρευνα της επόμενης γενιάς οπτικών, σχεδίων αποστολής και χαρακτηριστικών τηλεσκοπίων με κόστος 17,5 εκατομμύρια δολάρια. Οι εργασίες θα πρέπει να ξεκινήσουν στα τέλη του καλοκαιριού 2024.

Το Παρατηρητήριο Habitable Worlds (HWO) είναι μια αποστολή για την εκτόξευση ενός μεγάλου διαστημικού τηλεσκοπίου με κύριο σκοπό την άμεση απεικόνιση πλανητών που μοιάζουν με τη Γη γύρω από αστέρια όπως ο Ήλιος μας.

Θα είναι επίσης σε θέση να μελετήσει την ατμόσφαιρά τους για να αναζητήσει χημικές υπογραφές για σημάδια ζωής. Η αποστολή βρίσκεται πολύ στα αρχικά της στάδια σχεδιασμού με ομάδες εργασίας που εξετάζουν τους επιστημονικούς στόχους και τον τρόπο επίτευξής τους.

Θεωρείται ότι, με βάση την υπάρχουσα έρευνα για εξωπλανήτες, ένα αστέρι στα πέντε είναι πιθανό να έχει έναν πλανήτη σαν τη Γη σε τροχιά γύρω του.

Φυσικά, όλη η υπόθεση της αναζήτησης κόσμων στο Σύμπαν βασίζεται στο ότι η ζωή είναι κάπως παρόμοια με τη δική μας. Μπορεί κάλλιστα να υπάρχει ζωή βασισμένη σε μια εντελώς διαφορετική χημεία, αλλά αν θέλουμε να βρούμε ζωή, τότε μπορεί επίσης να αναζητήσουμε ζωή σαν τη δική μας, αλλά να ευχαριστήσουμε κάτι εντελώς διαφορετικό.

Για το σκοπό αυτό, το HWO θα είναι σε επιφυλακή για χημικές ουσίες όπως το οξυγόνο και το μεθάνιο και άλλες υπογραφές που υποδηλώνουν την παρουσία ζωής.

Τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους, η NASA ζήτησε προτάσεις που θα οδηγήσουν και θα προωθήσουν τις απαραίτητες τεχνολογίες που θα χρειαστούν για το HWO.

Αυτό μπορεί να ακούγεται μια απλή ερώτηση, αλλά λαμβάνοντας υπόψη τι θα χρειαστεί, όπως ένας στεφανογράφος χιλιάδες φορές πιο ικανός από τον υπάρχοντα για να αποκλείσει το φως από το αστέρι ξενιστή και ένα οπτικό σύστημα που μπορεί να παραμείνει ακίνητο στην ακρίβεια του πλάτους ενός ατόμου κατά τη διάρκεια μιας παρατήρησης και συνειδητοποιείτε τις προκλήσεις που έχετε μπροστά σας.

Σε συνέχεια της πρώτης φάσης, η NASA επέλεξε τώρα τρεις προτάσεις για διετές συμβάσεις σταθερής τιμής, συνολικού ύψους 17,5 εκατομμυρίων δολαρίων. Ακούγεται σαν πολλά χρήματα, αλλά το Hubble κόστισε 16 δισεκατομμύρια δολάρια για την ανάπτυξη και την εκτόξευση.

Οι εργασίες προγραμματίζεται να ξεκινήσουν μέχρι τα τέλη του καλοκαιριού του 2024. Μαζί οι συμβάσεις θα προσφέρουν ένα πλαίσιο τεχνολογίας που θα υποστηρίξει την επόμενη φάση της ανάπτυξης του HWO και περιλαμβάνει:

Μοντελοποίηση και υποσυστήματα για ένα «υπερσταθερό» οπτικό σύστημα πολύ πέρα ​​από τις τρέχουσες δυνατότητες. Αυτό θα παραδοθεί από την BAE Systems.
Ολοκληρωμένη υποδομή μοντελοποίησης που μπορεί να πλοηγηθεί και να συγκρίνει τις αλληλεξαρτήσεις σχεδιασμού. Αυτό το στοιχείο θα παραδοθεί από τη Lockheed Martin.
Τεχνολογίες που χρειάζονται για να υποστηρίξουν λειτουργίες τηλεσκοπίου, όπως αναπτυσσόμενα οπτικά διαφράγματα για τη μείωση της εισροής αδέσποτου φωτός και δομική υποστήριξη για την οπτική αμαξοστοιχία. Αυτό το τελευταίο στοιχείο θα παραδοθεί από την Northrop Grumman.

Η NASA θα έχει φυσικά τον έλεγχο σε όλη τη διαδρομή και το αποτέλεσμα θα της επιτρέψει να σχεδιάσουν την ανάπτυξη και τη φάση κατασκευής της αποστολής. Το έργο δεν ολοκληρώνεται μεμονωμένα, ωστόσο, καθώς υπάρχουν διδάγματα από το διαστημικό τηλεσκόπιο James Webb και το μελλοντικό τηλεσκόπιο Nancy Grace επίσης.

Αυτό το άρθρο δημοσιεύθηκε αρχικά από το Universe Today

loading...