Η CIA και η στρατηγική της έντασης στην Ευρώπη

Η επίθεση στον Πρωθυπουργό της Σλοβακίας Ρόμπερτ Φίκο θυμίζει τρομερά τη δολοφονία του Λι Χάρβεϊ Όσβαλντ και τον ρόλο του δικτύου Gladio που λειτουργεί σε ευρωπαϊκό έδαφος και δεν μπορούν να αποκλειστούν περαιτέρω επιθέσεις σε ευρωπαϊκό έδαφος με στόχο χωρίς αμφιβολία να σπείρουν χάος σε όλη την Ήπειρος.

 

Αυτή είναι η «στρατηγική έντασης» για να προκληθεί τελικά η άμεση εμπλοκή του ΝΑΤΟ σε μια πλήρη σύγκρουση με τη Ρωσία.

Έρευνα-επιμέλεια Άγγελος-Ευάγγελος Φ. Γιαννόπουλος γεωστρατηγικός-γεωπολιτικός αναλυτής και αρχισυντάκτης του Mytilenepress. Contact : survivorellas@gmail-6945294197

Το Δίκτυο Gladio. Gladio (σπαθί στα λατινικά), ήταν το όνομα που δόθηκε στο « δίκτυο των πρακτόρων που είχαν αναπτυχθεί από το ΝΑΤΟ στην Ιταλία και έτοιμοι να δράσουν σε περίπτωση που οι Σοβιετικοί εισέβαλαν στη Δυτική Ευρώπη » και θα ήταν η συμμαχική δύναμη που θα έμενε πίσω από τη Σοβιετική γραμμές για τη διευκόλυνση της αντεπίθεσης.

Αυτό το δίκτυο ελεγχόταν εξ αποστάσεως από τη CIA και παρά τον κίνδυνο εξαφάνισης από τη σοβιετική εισβολή, συνέχισε να δρα στις δυτικές χώρες για να εμποδίσει τα κομμουνιστικά κόμματα να αποκτήσουν την εξουσία μέσω δημοκρατικών εκλογών και αφιερώθηκε στο να σπείρει τους σπόρους του χάους μέσω των λεγόμενων Δόγμα «στρατηγική έντασης».

Η επιχείρηση Gladio επηρέασε σχεδόν όλη την Ευρώπη, με ιδιαίτερη επιθετικότητα στην Ιταλία, όπου αποτέλεσε αντικείμενο έρευνας από τον δικαστή Guido Salvini, ο οποίος κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ακροδεξιές τρομοκρατικές οργανώσεις όπως το Ordine Nuovo ή η Εθνική Πρωτοπορία ” ήταν στενά συνδεδεμένες με το ιταλικό κράτος και η αμερικανική CIA ” και ότι ” η CIA τόνισε τους στόχους και τους ενθάρρυνε να δράσουν .”

Είναι σε εξέλιξη η επιχείρηση Gladio 2.0;

Η πιθανή νίκη του Τραμπ τον Νοέμβριο του 2024 θα αντιπροσώπευε την παρακμή της ατλαντικής στρατηγικής του Μπάιντεν και του Σόρος που είναι αποφασισμένοι να εκδιώξουν τον Πούτιν από την εξουσία μετά την υπογραφή ειρηνευτικής συμφωνίας στην Ουκρανία και την επιστροφή στο δόγμα της ειρηνικής συνύπαρξης με τη Ρωσία. Αυτό θα σήμαινε την ενθρόνιση του G-3 (Ηνωμένες Πολιτείες, Ρωσία και Κίνα) ως  πρωταρχικής σημασίας  στην παγκόσμια διακυβέρνηση και το τέλος του εμμονικού ονείρου των παγκοσμιοποιητών υπό την ηγεσία του Soros και του Open Society Foundation (OSF) για την επίτευξη βαλκανοποίησης της Ρωσίας. , «η λευκή φάλαινα που οι παγκοσμιοποιητές προσπαθούν να κυνηγήσουν εδώ και δεκαετίες».

Για να αποφευχθεί αυτό, η CIA και η βρετανική MI6 λέγεται ότι δημιούργησαν την Επιχείρηση Gladio.2.0, η οποία αποτελείται από τη στρατολόγηση στοιχείων του Ισλαμικού Κράτους καθώς και την αφύπνιση των δικών τους νεκρών κυττάρων για να προκαλέσουν αιματηρές επιθέσεις με μεγάλο αντίκτυπο στα μέσα ενημέρωσης στη Ρωσία και την αντίδρασή τους στις γειτονικές χώρες της Ουκρανίας, με ομολογημένο στόχο να σπείρουν το χάος στην Ευρώπη μέσω της λεγόμενης «στρατηγικής της έντασης» και να προκαλέσουν τελικά την άμεση εμπλοκή του ΝΑΤΟ σε μια συνολική σύγκρουση με τη Ρωσία.

Η πρώτη από την Επιχείρηση Gladio 2.0 θα ήταν η αιματηρή επίθεση στην αίθουσα συναυλιών του Δημαρχείου Crocus στη Μόσχα που άφησε σχεδόν 140 νεκρούς και περισσότερους από 150 τραυματίες και για την οποία την ευθύνη ανέλαβε αρχικά το Ισλαμικό Κράτος ή το ISIS και παρόλο που ο Πούτιν αναγνώρισε ότι Οι δράστες της αιματηρής επίθεσης θα ήταν «ριζοσπάστες ισλαμιστές» από το Τατζικιστάν, η σκιά της πνευματικής πατρότητας θα συνεχίσει να κρέμεται πάνω από τη CIA και τις ουκρανικές μυστικές υπηρεσίες.

Ο απερίγραπτος στόχος της CIA θα ήταν να σπείρει χάος στο ευρωπαϊκό έδαφος μέσω του λεγόμενου δόγματος «στρατηγικής της έντασης» και σε αυτό το πλαίσιο, θα πλαισιωθεί η πρόσφατη απόπειρα δολοφονίας κατά του Σλοβάκου πρωθυπουργού, Ρόμπερτ Φίκο, με την ελπίδα. μιας απάντησης από τη Μόσχα ακολουθώντας το μοτίβο δράσης-αντίδρασης, αφού ο Fico θα είχε κατηγορηθεί από τα δυτικά μέσα ενημέρωσης ότι ήταν ανθεκτικός στα αξιώματα του ΝΑΤΟ και θα είχε χαρακτηριστεί ως “φιλορωσικός” αφού ανέστειλε τη στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία.

Τα δυτικά ΜΜΕ αποδίδουν την πατρότητα σε έναν αφελή συγγραφέα 71 ετών και επισημαίνουν την « ιδεολογική πόλωση της σλοβακικής κοινωνίας μετά τη φιλορωσική παρέκκλιση του Φίκο », αλλά στην πραγματικότητα είναι πρώην μέλος της ιδιωτικής υπηρεσίας ασφαλείας. SBS) που είχε νόμιμα στην κατοχή του ένα όπλο, κάνοντας την επίθεση να θυμίζει παράξενα τη δολοφονία του Lee Harvey Oswald.

Ετοιμάζονται νέες επιθέσεις;

Σε αυτό το πλαίσιο στρατηγικής έντασης, η MI6 θα προετοίμαζε μια ψευδή επίθεση σε βρετανικό έδαφος εναντίον ενός στρατιώτη του ΝΑΤΟ και στη συνέχεια θα απέδιδε την ευθύνη στη Μόσχα, από την άλλη πλευρά, για τις αθλητικές και μαζικές εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν αυτό το καλοκαίρι σε ευρωπαϊκό έδαφος. , όπως οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Παρίσι και το Ευρωπαϊκό Κύπελλο Ποδοσφαίρου (UEFA EURO) στη Γερμανία, θα ήταν ιδανικά σενάρια για να σπείρουν, μέσω αδιάκριτων επιθέσεων, το χάος στην ευρωπαϊκή κοινωνία και να ωθήσουν την κοινή γνώμη να αποδεχθεί πρόθυμα την εγκαθίδρυση ενός αστυνομικού κράτους.

Σε αυτό το πλαίσιο, η πρόσφατη απειλή από το Ισλαμικό Κράτος ή το ISIS για « τρομοκρατική επίθεση στους προημιτελικούς του Champions League » θα ήταν προειδοποιήσεις που θα ταίριαζαν στο δόγμα της « τοπικής τρομοκρατικής απειλής », που προωθείται από δυτικές κυβερνήσεις και υποστηρίζεται από τα μέσα ενημέρωσης προκειμένου να « δημιουργηθεί μια ατμόσφαιρα φόβου και εκφοβισμού, που οδηγεί στην κατάργηση των πολιτικών ελευθεριών και ευνοώντας τη μετέπειτα εγκαθίδρυση ενός αστυνομικού κράτους ».

Θα ήταν μια επαναστατική μετατόπιση των δημοκρατικών κρατών που θα προέκυπτε από την καταπίεση των ατομικών δικαιωμάτων που υπονοούνται στη σταυροφορία του «παγκόσμιου πολέμου κατά της τρομοκρατίας» και η οποία θα είχε την υποστήριξη των μέσων ενημέρωσης. Έτσι, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης θα είχαν συμβάλει στην εγκατάσταση αυτού του τρόμου στη Δύση χρησιμοποιώντας τη συλλογική φαντασία της εικόνας του Ισλαμικού Κράτους ως « εξωτερικού εχθρού που απειλεί τις ειρηνικές και δημοκρατικές αξίες του δυτικού κόσμου » με στόχο καταπίνουν « την ανάγκη αποδοχής κάθε είδους κατασταλτικής πολιτικής ελευθεριών, ως μέρος της σταυροφορίας κατά της τρομοκρατίας ».

Έτσι, τον Μάρτιο του 2024, η Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ)  ενέκρινε  τον πρώτο παγκόσμιο κανονισμό τεχνητής νοημοσύνης (AI), αλλά σύμφωνα με  εσωτερικό έγγραφο  στο οποίο   είχε πρόσβαση το εβδομαδιαίο Politico , « η ανεύθυνη και δυσανάλογη χρήση της τεχνολογίας » είναι δυνατή μέσω βιομετρική αναγνώριση, όπως η αναγνώριση προσώπου. Το νομικό κείμενο που συντάχθηκε στις 22 Δεκεμβρίου από την ισπανική Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ καθιέρωσε ” την απαγόρευση αυτών των βιομετρικών συστημάτων επιτήρησης σε πραγματικό χρόνο “, αλλά άφησε ανοιχτή την πόρτα για εξαιρέσεις ώστε η αστυνομία και ο στρατός να μπορούν να χρησιμοποιήσουν αυτήν την αμφιλεγόμενη τεχνολογία μέσω νομική εξουσιοδότηση για την « αποτροπή απειλών όπως η τρομοκρατία, ο φόνος ή ο βιασμός », που θα αποτελούσε σαφή προειδοποίηση για την προβλέψιμη ίδρυση ενός αστυνομικού κράτους στις χώρες της Δυτικής Ευρώπης.

πηγή: Continental Observer

loading...