Η υποστήριξη της γενοκτονίας σημαίνει διακοπή της πολυπολικότητας

Ο Ηγεμόνας επινοεί έναν νέο παγκόσμιο πόλεμο για να τερματίσει την πολυπολικότητα. Υποστηρίζει την ισραηλινή γενοκτονία στη Γάζα ως αναγκαίο κακό για να επιβληθεί στη Δυτική Ασία, γιατί ποιος θα νοιαστεί όταν ο πόλεμος είναι παγκόσμιος;

 

 

Έρευνα-επιμέλεια Άγγελος-Ευάγγελος Φ. Γιαννόπουλος γεωστρατηγικός-γεωπολιτικός αναλυτής και αρχισυντάκτης του Mytilenepress. Contact : survivorellas@gmail-6945294197

Το Οικονομικό Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης ( SPIEF ) πραγματοποιείται αυτήν την εβδομάδα. Είναι μια από τις πιο δημοφιλείς ετήσιες συναντήσεις στην Ευρασία. Το πρωταρχικό θέμα για το 2024 είναι η «πολυπολικότητα», μια κατάλληλη επιλογή δεδομένου ότι είναι το έτος της προεδρίας της Ρωσίας στο BRICS. Η σύνοδος κορυφής των BRICS τον προσεχή Οκτώβριο στο Καζάν θα καθορίσει τις γενικές γραμμές του οδικού χάρτη προς την αυριανή πολυπολικότητα.

Και αυτό είναι το τρίψιμο. Πιθανώς μας φέρνει πίσω στο βασικό ερώτημα που τίθεται στην Παγκόσμια Πλειοψηφία: πώς μπορούμε να ονειρευόμαστε την πολυπολικότητα ενώ είμαστε βυθισμένοι στο The Unthinkable, περιορισμένοι στον ρόλο απλών θεατών, παρακολουθώντας μια εκπομπή γενοκτονίας 24 ώρες την ημέρα, 7 ημέρες την εβδομάδα όλα τα smartphone στον πλανήτη;

Το Διεθνές Δικαστήριο της Δικαιοσύνης (ICJ), αν και σίγουρα υπόκειται σε βελτίωση, έχει τουλάχιστον διατάξει τους βιβλικούς γενοκτόνους να σταματήσουν τους βομβαρδισμούς στη Ράφα. Η απάντηση του Ισραήλ; Βομβάρδισαν τη Ράφα. Το χειρότερο, έκαψαν ζωντανά παιδιά σε προσφυγικές σκηνές. Με αμερικανικούς πυραύλους.

Και η γενοκτονία θα συνεχιστεί τουλάχιστον μέχρι το τέλος αυτής της πολυπολικής χρονιάς, όπως καυχιούνται οι ισραηλινές μυστικές υπηρεσίες. Σε κάθε περίπτωση, η Παγκόσμια Πλειοψηφία βλέπει ξεκάθαρα πώς λειτουργεί η «διεθνής τάξη βασισμένη σε κανόνες». Που δεν είναι μεγάλη άνεση.

Η απόφαση του ICJ να σταματήσει τη σφαγή στη Ράφα, καθώς και αυτή του ΔΠΔ να ζητήσει εντάλματα σύλληψης κατά των κύριων Ισραηλινών ηγετών για τα κατά συρροή εγκλήματα πολέμου που διαπράχθηκαν στη Γάζα, όπως ήταν αναμενόμενο, έριξαν το ζεύγος Ισραήλ-Ηνωμένων Πολιτειών σε ένα υστερική φρενίτιδα.

Η καρδιά του προβλήματος αφορά τους αληθινούς αφέντες και διαχειριστές της Αυτοκρατορίας του Χάους και της Λεηλασίας, ακόμη περισσότερο από τους υφιστάμενους απεσταλμένους τους. Οι δάσκαλοι δεν επιτρέπουν σε κανένα ίδρυμα να χαλαρώσει την λαβή του στην επίσημη αφήγηση.

Το οποίο είναι: «Δεν υπάρχει γενοκτονία στη Γάζα» και δεν έχουν ξεπεραστεί οι «κόκκινες γραμμές». Αυτή είναι η επίσημη επιταγή της συλλογικής Δύσης. Τίποτα και κανείς δεν πρέπει να το παραβιάζει. Θα ωθήσουν την αντισυνταγματικότητα στα άκρα για να επιβάλουν τον απόλυτο έλεγχο της αφήγησης, με μια άψογη επιχείρηση δημοσίων σχέσεων να εγκλωβίσει ολόκληρο τον πλανήτη, στρώμα-στρώμα, υπό την επιρροή της προπαγάνδας.

Σε μια μικρή αντίφαση με τον Μάο Τσε Τουνγκ, η πραγματική δύναμη δεν προέρχεται από την κάννη ενός όπλου (ή ενός υπερηχητικού πυρηνικού πυραύλου), αλλά από τον αφηγηματικό έλεγχο, ή από αυτό που ονομάζαμε «ήπια ισχύ». δύναμη να πείσεις»]. Με αυτή τη διαφορά ότι ο ηγεμόνας δεν ελέγχει πλέον την ήπια δύναμη. Η Παγκόσμια Πλειοψηφία βελτιώνει, σε πραγματικό χρόνο, τη δική της απόκριση ήπιας δύναμης.

Μια συστημικά κοινωνιοπαθητική κοινωνία

Οι χειραγωγοί της αφήγησης ίσως εξακολουθήσουν να είναι σε θέση να κάνουν τη δυτική κοινή γνώμη να ξεχάσει ουσιαστικά γεγονότα, όπως η εθνοκάθαρση. Οι χριστιανοί Άραβες ήταν θύματα συστηματικής εθνοκάθαρσης στην Παλαιστίνη. Στις αρχές της δεκαετίας του 1950, η Βηθλεέμ ήταν κατά 86% χριστιανός, ποσοστό που έχει πέσει στο 12% σήμερα. Βιβλικοί ψυχοπαθείς έχτισαν ένα τείχος γύρω από τη Βηθλεέμ, προσάρτησαν γη για ένοπλους Εβραίους αποίκους και εθνοκάθαρσαν χριστιανούς.

Οι στέρεες αναλύσεις  του υπερεθνοκεντρισμού ή του θεμελιωδώς κοινωνιοπαθητικού χαρακτήρα της ισραηλινής κοινωνίας δεν είναι καθόλου καθησυχαστικές για να σταματήσει μια γενοκτονία.

Γιατί η πληγή είναι πολύ πιο βαθιά. Ο Alastair Crooke, πρώην διπλωμάτης με μεγάλη εμπειρία στον τομέα, παραμένει ένας από τους σπάνιους Δυτικούς που κατέχουν τις λεπτότητες της Δυτικής Ασίας.

Στις στήλες και τα podcast του, αναφέρεται στο κύριο ρήγμα που αποκαλύφθηκε από τον πόλεμο/γενοκτονία στη Γάζα: το σχίσμα, στην καρδιά της Δύσης, μεταξύ ενός  «ανελεύθερου έργου κοινωνικής μηχανικής » που μεταμφιέζεται σε φιλελευθερισμό και ενός άλλου που αποσκοπεί στην « αποκατάσταση». αιώνιες» αξίες (όσο ατελείς κι αν είναι) όταν ίδρυσαν τον ευρωπαϊκό πολιτισμό » .

Επιπλέον, οι δομές εξουσίας ΗΠΑ-Ισραήλ λειτουργούν σε στενή συμβίωση. Και λειτουργούν σύμφωνα με ένα είδος συμπληρωματικής λογικής. Ενώ η ισραηλινή εκδοχή της λεηλασίας ενσαρκώνεται στην αποικιοκρατία των εποίκων, ο Ηγεμόνας –όπως εξήγησε έξοχα ο Michael Hudson– έχει ξεκινήσει ένα όργιο οικονομικής αποικιοκρατίας που αναζητά ενοίκιο από το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Και αυτό που ο Μάικλ Χάντσον περιγράφει ως « πυρκαγιά » (χρηματοοικονομικές-ασφάλειες-ακίνητα) έχει συμπυκνώσει, όπως σημειώνει ο Alastair, σε « ένα αέναο πλαίσιο του δυτικού πολιτικού και γεωπολιτικού συστήματος ».

Ως εκ τούτου, δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι η Παγκόσμια Πλειοψηφία αντιλαμβάνεται ενστικτωδώς το δυαδικό σύστημα Ισραήλ-ΗΠΑ –μεταφέροντας διάφορες μορφές εκμετάλλευσης/κάθαρσης μέχρι τη γενοκτονία– ως την ενσάρκωση της αποικιοκρατίας, σήμερα «εξασθενημένη» από μια λειτουργία αφηγηματικού ελέγχου σε ανούσιους «κανόνες». -βασισμένη στη διεθνή τάξη».

Επομένως, η γενοκτονία της Γάζας αναβιώνει λογικά το συνεχιζόμενο αντιαποικιακό κύμα στην κλίμακα της Παγκόσμιας Πλειοψηφίας.

Αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Κανείς δεν σταματά πραγματικά τη γενοκτονία. Αυτό θα ήταν ουσιαστικά κατανοητό μόνο με την πρόκληση συντριπτικής στρατιωτικής ήττας στο Ισραήλ – με τους νικητές να υπαγορεύουν τους όρους της συνθηκολόγησης. Και αυτό δεν είναι δυνατό, τουλάχιστον όχι ακόμη, συμβάλλοντας έτσι στην πεποίθηση των βιβλικών ψυχοπαθών ότι μπορούν να δραπετεύσουν, όποιο κι αν είναι το κόστος.

Νέες προοπτικές ανθρωποθυσιών

Ο Andrea Zhok είναι καθηγητής ηθικής φιλοσοφίας στο Πανεπιστήμιο του Μιλάνου και ένας από τους μεγαλύτερους ανεξάρτητους Ιταλούς διανοούμενους. Ο Zhok  μας προβάλλει περαιτέρω  στο αδιέξοδο – όσο τραγικό κι αν πρέπει – στο οποίο βυθίζεται σήμερα η συλλογική Δύση.

Η Δύση υπό ηγεμόνα, λέει, είχε ποτέ μόνο σχέδιο Α. Δεν υπήρξε ποτέ σχέδιο Β. Επομένως, η Δύση θα συνεχίσει να εφαρμόζει όλες τις πιθανές πρακτικές και το φανταστικό «διαίρει και βασίλευε» ενάντια στις κύριες ευρασιατικές δυνάμεις – Ρωσία, Κίνα και το Ιράν. Ο Zhok σημειώνει, σωστά, ότι η Ινδία βρίσκεται ήδη σε μεγάλο βαθμό υπό έλεγχο.

Αυτό είναι το σενάριο του σημερινού σταυροδρόμι. Κοιτάζοντας μπροστά, οδεύουμε είτε προς ανοιχτό θερμό πόλεμο είτε προς μια σειρά υβριδικών πολέμων μεταξύ των μεγάλων δυνάμεων και των υποτελών τους – με λίγα λόγια, έναν τρίτο παγκόσμιο πόλεμο.

Ο Zhok καταδεικνύει ότι η Δύση, υπό την αιγίδα του ηγεμόνα, επιμένει να παράγει «συστημικές βλάβες» που είναι πιθανό να οδηγήσουν σε κυκλική καταστροφή. Δύο κύριες διαδικασίες καθιστούν δυνατή την αναβίωση αυτών των «βλαβών»: ο πόλεμος και οι πανδημίες.

Σύμφωνα με τον ίδιο, μόνο « νέες προοπτικές ανθρωποθυσίας»  είναι ικανές να διασφαλίσουν τη βιωσιμότητα της « απόλυτης αλήθειας » της Δύσης με πήλινα πόδια.

Και είναι ακριβώς αυτή η « νέα προοπτική της ανθρωποθυσίας » που παρακινεί την έλλειψη αντίδρασης της Δύσης –ή χειρότερα τη νομιμοποίησή της– στη γενοκτονία της Γάζας. Και που διαφθείρει αδυσώπητα τον ευρωπαϊκό ψυχισμό εκ των έσω. Αυτό που κάποτε ονομαζόταν ευρωπαϊκός πολιτισμός –σήμερα πλήρως υποταγμένο από τον Ηγεμόνα– μπορεί να μην αναρρώσει ποτέ από αυτόν τον καρκίνο.

Σαν να μην έφταναν αυτές οι δοκιμές και οι αντιξοότητες, παράλογοι αγγελιοφόροι –κατόπιν διαταγών– εργάζονται για να μας ωθήσουν, μέρα με τη μέρα, στον  πυρηνικό πόλεμο .

Και ορισμένοι κατώτεροι αξιωματούχοι το παραδέχονται ακόμη και ανοιχτά.

Όλα ειπώθηκαν κατά τη διάρκεια μιας  συνέντευξης  μεταξύ του δικαστή Andrew Napolitano και των αναλυτών Larry Johnson και Ray McGovern, κατά τη διάρκεια της οποίας ο πρώτος αναφέρθηκε σε ένα email που έλαβε από μια στρατιωτική/πηγή πληροφοριών. Να τι είπε αυτή η πηγή:

« Σήμερα άκουσα μια μεγάλη συνέντευξη με έναν πρώην αξιωματικό πληροφοριών των Ισραηλινών Ενόπλων Δυνάμεων (IDF). Τα λόγια του ήταν ξεκάθαρα: « Οδεύουμε ευθεία », είπε, « προς έναν παγκόσμιο πόλεμο » (η υπογράμμιση δική μου). Ως εκ τούτου, το Ισραήλ δεν θα στερηθεί την υλοποίηση των πιο ριζοσπαστικών επιχειρήσεων, γιατί οι ενέργειές του θα αμβλυνθούν αναδρομικά στο πλαίσιο της βίαιης παγκόσμιας σύγκρουσης που έρχεται .

Αυτή η παρατήρηση και μόνο εξηγεί τη φρενήρη και διαρκή κλιμάκωση του ηγεμόνα/υτελούς στο μέτωπο των αιώνιων πολέμων, από τη Γάζα στη Νέα Ρωσία

Η γενοκτονία είναι ένα από τα συστατικά της, καθώς και η επίδρασή της, όπως η απάτη της βοήθειας 320 εκατομμυρίων δολαρίων, η οποία έχει πλέον γίνει ναυάγιο  στις ακτές της Γάζας, για να επιστρέψει στη γενοκτονία, αφού το τέχνασμα που συνίσταται στην εκδίωξη των Παλαιστινίων από τη χώρα τους στο εξωτερικό κατέληξε σε μια ηχηρή αποτυχία.

Η φράση «Οδεύουμε προς έναν παγκόσμιο πόλεμο» αποκαλύπτει ξεκάθαρα ποιος είναι ο πραγματικός κύριος του παιχνιδιού Και ολόκληρη η πολυπολική παγκόσμια κοινότητα παραμένει όμηρος.

πηγή: Τhe Cradle

loading...