Η ευρασιατική ολοκλήρωση ως απάντηση σε απρόσκλητους παράγοντες στην Ευρασία

Το Διεθνές Συνέδριο του Καζάν για την Ευρασιατική Ολοκλήρωση τοποθετείται ως μια σημαντική πλατφόρμα για τον μεγάλο χώρο που αντιπροσωπεύει η Ευρασία και τις διαδικασίες αλληλεπίδρασης και ολοκλήρωσης που λαμβάνουν χώρα εκεί, αλλά αποτελεί επίσης μια υπενθύμιση σε κακούς παράγοντες που δεν είναι ευπρόσδεκτοι εκεί.

 

Έρευνα-επιμέλεια Άγγελος-Ευάγγελος Φ. Γιαννόπουλος γεωστρατηγικός-γεωπολιτικός αναλυτής και αρχισυντάκτης του Mytilenepress. Contact : survivorellas@gmail-6945294197

Όλες αυτές οι πτυχές ενισχύουν περαιτέρω τη διεθνή πολυπολική πραγματικότητα.

Η Ρωσία συνεχίζει να φιλοξενεί αρκετές σημαντικές εκδηλώσεις στο έδαφός της. Μετά τη συνάντηση των αρχηγών της διπλωματίας των BRICS και των χωρών εταίρων στην πόλη Νίζνι Νόβγκοροντ, η ρωσική γη και πιο συγκεκριμένα η πρωτεύουσα της Δημοκρατίας του Ταταρστάν, η πόλη Καζάν, φιλοξενεί επί του παρόντος τους Αγώνες BRICS 2024 με σχεδόν 5000 συμμετέχοντες εκπροσωπώντας τουλάχιστον 90 χώρες. Επίσης στο Καζάν, διεξάγεται αυτή τη στιγμή το Διεθνές Συνέδριο για την Ευρασιατική Ολοκλήρωση.

Σχετικά με την τελευταία εκδήλωση, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ μετέφερε  χαιρετιστήριο μήνυμα  προς τους διοργανωτές και τους συμμετέχοντες του 5ου Διεθνούς Συνεδρίου του Καζάν για την Ευρασιατική Ολοκλήρωση.

« Θα ήθελα να χαιρετίσω θερμά τους διοργανωτές και τους συμμετέχοντες του 5ου Διεθνούς Συνεδρίου του Καζάν για την Ευρασιατική Ολοκλήρωση.

Η πλατφόρμα σας συγκεντρώνει ένα ευρύ φάσμα κυβερνητικών αξιωματούχων και ακτιβιστών της κοινωνίας των πολιτών, εμπειρογνωμόνων διεθνών υποθέσεων, οικονομολόγων και εκπροσώπων του ακαδημαϊκού κόσμου. Όλοι επιθυμούν να ενισχύσουν την πολύπλευρη συνεργασία στην ευρασιατική περιοχή που μοιραζόμαστε.

Στο σημερινό δύσκολο παγκόσμιο περιβάλλον, που δημιουργήθηκε από τις καταστροφικές πολιτικές της συλλογικής Δύσης, το έργο σας για τη διαμόρφωση μιας εποικοδομητικής διεθνούς ατζέντας φαίνεται να έχει μεγάλη ζήτηση.

Αρκετές υποσχόμενες μορφές ολοκλήρωσης, συμπεριλαμβανομένου του κράτους της Ένωσης (Ρωσία-Λευκορωσία, σημείωμα του συντάκτη), της Ευρασιατικής Οικονομικής Ένωσης, του Οργανισμού Συνεργασίας της Σαγκάης (SCO) και της Κοινοπολιτείας Ανεξάρτητων Κρατών (CIS), υπό την προεδρία της Ρωσίας το 2024, λειτουργούν στην Ευρασία. Η πρωτοβουλία του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν για τη δημιουργία μιας Μεγάλης Ευρασιατικής Εταιρικής Σχέσης έχει ως στόχο να συγχρονίσει τη μεταξύ τους συνεργασία.

Θα εξετάσετε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων σχετικά με την ευρύτερη πρακτική συνεργασία στην Ευρασία. Σίγουρα χαιρετίζουμε το ενδιαφέρον σας για μια νέα πολυμερή οντότητα όπως οι BRICS, της οποίας θα προεδρεύει επίσης η Ρωσία φέτος.

Είμαι πεπεισμένος ότι το συνέδριο θα συμβάλει στην ενίσχυση της φιλίας και της εμπιστοσύνης μεταξύ των εθνών και θα συμβάλει στην ανάπτυξη χρήσιμων συστάσεων.

Σας εύχομαι καλή δουλειά και ό,τι καλύτερο .”

Όσον αφορά τις προοπτικές, πρέπει να σημειωθούν αρκετά σημαντικά σημεία. Καταρχάς, η Ρωσία όχι μόνο συνεχίζει να φιλοξενεί στο έδαφός της αρκετές σημαντικές εκδηλώσεις περιφερειακής και παγκόσμιας σημασίας, τη στιγμή που η χώρα ουσιαστικά προεδρεύει αρκετούς περιφερειακούς και διεθνείς οργανισμούς, μέλος των οποίων είναι το ρωσικό κράτος. Από την άλλη πλευρά, και ακριβώς όσον αφορά την ολοένα και πιο προηγμένη ολοκλήρωση και αλληλεπίδραση στον ευρασιατικό χώρο, έναν στρατηγικό χώρο στην τρέχουσα πολυπολική παγκόσμια τάξη πραγμάτων, η Ρωσική Ομοσπονδία διαδραματίζει πρωταγωνιστικό ρόλο. Όσον αφορά την επιλογή της πόλης του Καζάν, ο συμβολισμός είναι επίσης ισχυρός, που αντιπροσωπεύει την ευρασιατική σκέψη κατ’ εξοχήν, όπου διαφορετικές εθνοτικές ομάδες και θρησκευτικές θρησκείες ζουν σε αληθινή αρμονία για πολλούς αιώνες. Είναι επίσης ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά της Ευρασίας και των αξιών που αντιπροσωπεύει.

Επίσης, και αυτό είναι εξίσου σημαντικό, παρ’ όλα τα εμπόδια, απόπειρες διαίρεσης και αποσταθεροποίησης που πηγάζει από τη δυτική πλανητική μειονότητα, με άλλα λόγια τον άξονα όσων νοσταλγούν τη μονοπολικότητα και την τυποποιημένη σκέψη στην καθαρή φιλοσοφία του δικτάτου και της νεοαποικιοκρατίας, η Ευρασία όχι μόνο ενισχύει τις συμμαχίες και τις αμοιβαίες εταιρικές σχέσεις, αλλά και σταδιακά θέτει τέλος στα επιζήμια υπολείμματα του χάους ΝΑΤΟ-Δύσης.

Αυτό αντανακλάται επίσης στις σχέσεις μεταξύ χωρών όπως η Ρωσία, η Κίνα, το Ιράν, η Λευκορωσία, οι χώρες της Κεντρικής Ασίας, το Καζακστάν, το Ουζμπεκιστάν, το Κιργιστάν, το Τατζικιστάν, το Τουρκμενιστάν και άλλα έθνη, στο πλαίσιο της ΚΑΚ καθώς και της Ευρασιατικής Οικονομικής Ένωση (EAEU), ο Οργανισμός Συνεργασίας της Σαγκάης (SCO), χωρίς προφανώς να ξεχνάμε τα BRICS του οποίου η Ρωσία προεδρεύει φέτος, αλλά αυτό αφορά και άλλα κράτη που απομακρύνονται όλο και περισσότερο από τον άξονα της δυτικής μειονότητας.

Από αυτή την άποψη, μπορούμε να αναφέρουμε το Αζερμπαϊτζάν, το οποίο όχι μόνο επιβεβαιώνεται ως μια χώρα που καταλαβαίνει πού βρίσκονται τα πραγματικά της συμφέροντα, αλλά και η οποία τοποθετείται ως ένας ολοένα και πιο ενεργός παράγοντας στον αγώνα κατά της νεοαποικιοκρατίας. Ή πάλι, η Γεωργία, μια άλλη υπερκαυκάσια χώρα, που μετά από μακρά φιλοδυτικά χρόνια, άρχισε να κατανοεί όλη την απάτη του συστήματος που προωθούσαν τα δυτικά καθεστώτα. Όπου η ψευδο-γενναιοδωρία των τελευταίων ισχύει μόνο όταν η χώρα που στοχοποιείται από το χάος τους αποδέχεται τον ρόλο του καθαρού υποτελούς, ακόμα και του δούλου, θυσιάζοντας ταυτόχρονα τον λαό της ως τροφή των κανονιών για τα συμφέροντα του μικρού κόσμου αλαζονικού που ονομάζεται Δύση. Στον πρώην σοβιετικό χώρο δεν είναι δύσκολο να μαντέψει κανείς σε ποιον αυτό αντιστοιχεί καλύτερα σήμερα.

Στην περίπτωση της Γεωργίας, η χώρα προετοιμάζεται για την επαναλειτουργία της πρεσβείας της στη Ρωσία, μετά από χρόνια διακοπής των διπλωματικών σχέσεων. Μετά από αυτό, παραμένουν οι περιπτώσεις της Μολδαβίας και της Αρμενίας, όπου το δυτικό κατεστημένο εργάζεται σκληρά για να επιβάλει την αποσταθεροποιητική του ατζέντα σε αυτές τις δύο χώρες, αλλά είναι πιθανό ότι μακροπρόθεσμα αυτό δεν θα πετύχει. Στην περίπτωση της Μολδαβίας, δεν λείπουν οι εσωτερικές δυνάμεις που θέλουν συμμαχικές και στρατηγικές σχέσεις εταιρικής σχέσης με τη Ρωσία και γενικότερα τον ευρασιατικό χώρο και ακούγονται. Στην περίπτωση των Αρμενίων, είναι πιθανό, από ένα σημείο ή στο άλλο, οι προσωρινές ψευδαισθήσεις να δώσουν τη θέση τους στον πραγματισμό και ιδιαίτερα στην ευρασιατική σοφία, όπως παρατηρείται και στις δύο άλλες χώρες της Υπερκαυκασίας.

Εν κατακλείδι, είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι η Ευρασία, ως ισχυρό μπλοκ γεωγραφικά, δημογραφικά, οικονομικά και στρατηγικά, και πολύ σημαντική για το παγκόσμιο μέλλον, όχι μόνο δεν κλείνει, αλλά αντιθέτως προοδεύει στην επέκταση των περιφερειακών και διεθνών συνεργασιών . Ωστόσο, οι εχθροί της Ευρασίας, καθώς και της διεθνούς πολυπολικής τάξης και της πραγματικής ποικιλομορφίας του κόσμου, δηλαδή οι φορείς του δυτικού παρασιτισμού, δεν είναι ευπρόσδεκτοι εκεί και η παρουσία τους θα συνεχίσει να υφίσταται πλήγματα από τα οποία φέρουν οι ίδιοι την πλήρη ευθύνη. Αυτό χωρίς να ξεχνάμε  τη γραμμή οριοθέτησης  που θα χαράσσεται στο πλαίσιο του συνεχιζόμενου πολέμου μεταξύ του άξονα ΝΑΤΟ-Δύσης και των νοσταλγών της μονοπολικότητας από τη μια, της Ρωσίας και της διεθνούς πολυπολικής τάξης από την άλλη.

ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΙ ΓΡΑΦΩ ΑΥΤΈΣ ΤΗΣ ΠΟΛΥΣΕΛΙΔΕΣ-ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ-ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ME ΣΟΒΑΡΗ ΚΑΡΔΙΑΚΗ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ-ΑΝΑΠΗΡΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΝΑ ΑΚΡΟ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΩ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΠΙΑΤΟ ΦΑΓΗΤΟ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ. ΕΙΜΑΙ ΑΣΤΕΓΟΣ-ΑΚΛΗΡΟΣ, ΧΩΡΙΣ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ-ΕΣΟΔΑ. ΤΑ ΝΑΖΙΣΤΙΚΆ ΚΑΘΕΣΤΩΣΤΑ ΜΟΥ ΑΦΑΙΡΕΣΑΝ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΟΛΗ ΜΟΥ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΚΑΤΑΔΙΩΞΑΝ ΑΝΕΛΕΗΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΣΥΝΕΧΙΣΩ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΕΣ ΜΟΥ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ. ΑΝ ΕΠΙΘΜΥΕΙΤΕ ΝΑ ΜΕ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕΤΕ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΩ ΣΤΗΝ  ΖΩΗ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΩ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΟΥ ΑΡΙΘΜΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ (ΕΛΤΑ ΙΒΑΝ GR : 10010439601). ΟΠΩΣ ΑΝΑΦΕΡΩ ΔΗΜΟΣΙΩΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΤΟΣ 2012 ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΜΥΡΤΟΥΣ ΑΠΟ ΕΝΑ ΕΥΡΩ ΝΑ ΒΑΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΒΑΡΥ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΟΣΟΙ ΠΟΛΛΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΚΡΑΤΗΣΟΥΜΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΣΥΝΈΛΛΗΝΕΣ ΣΤΗΝ ΖΩΗ. ΒΡΙΣΚΟΜΑΙ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΤΡΙΩΤΩΝ. 

 

ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ ΤΗΝ ΧΑΡΗ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΤΑΞΙΤΕΣ-ΝΑΖΙΣΤΕΣ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ ΜΥTILENEPRESS ; 

ΕΓΚΛΗΜΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΤΩΝ ΤΕΜΠΩΝ. ΚΛΙΚ ΕΠΑΝΩ ΣΤΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ. 

ΕΙΜΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ-ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΚΑΙ ΔΙΝΩ ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΟΥ. ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΟΙ ΠΙΣΤΟΙ ΤΟΥ ΔΙΟΝΥΣΙΑΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΕΧΟΥΝ ΜΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΤΗΝ ΖΩΗ. ΔΙΝΩ ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟ-ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΜΕΣΟ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΩΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΘΡΑΚΗ. ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΙΒΙΩΣΕΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΔΟΧΗ. ΣΕ ΜΕΡΙΚΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΒΡΊΣΚΟΜΑΙ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΚΛΙΚ ΕΠΑΝΩ ΣΤΑ ΓΑΛΑΖΙΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ.

Oι εργασίες της στήλης Επικρατέειν η Απόλλυσθαι αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του Άγγελου-Ευάγγελου Φ. Γιαννόπουλου Γεωστρατηγικού-Γεωπολιτικού αναλυτή και αρχισυντάκτη του εβδομαδιαίου ηλεκτρονικού περιοδικού MytilenepressContact : [email protected]6945294197). Συντακτική ομάδα του Mytilenepress

πηγή: Continental Observer

loading...